Jelenlegi hely

E3: Nagy az FPS-láz a Bethesdánál

Utolsó bejegyzés

E3: Nagy az FPS-láz a Bethesdánál


Nem lehet azt mondani a Bethesdára, hogy nem hinnének az FPS-műfajban: az E3-mak történetében talán még sosem volt olyan cég, ami ilyen sok címet jelentett volna be egyszerre ugyanabban a zsánerben. Azt majd a vásárlók, na meg az utókor eldönti majd, túlzás-e ez, mi most inkább a kontentre fókuszálunk, szóval nézzük is az E3-mas FPS-szeánsz résztvevőit!

Elsőnek itt van mindjárt a RAGE 2, amiről kisebb-nagyobb meglepődésre néhány hete rántotta le a leplet a kiadó, most viszont egy ütős – és persze lilában gazdag – játékmenet-videó is jött belőle.

RAGE 2 – Official E3 Gameplay Feature Inditás gomb

RAGE 2 – Official E3 Gameplay Feature (00:06:55)


Ez bizony brutálisan jó cuccnak tűnik: az első részben látottnál sokkal simább és szabadabb lesz a váltás az FPS-akció és a vezetgetés között, de megmaradtak az onnan ismerős kütyük, a korábbi defibrillátort pedig érdekesebb aktív képességek váltották fel. Szép, dinamikus így az akció, láthatóan ellenféltípusból sem lesz hiány, sőt, a színvilág megkutyulásával még azt is sikerült elérnie az Avalanche és az id Software jómunkásembereinek, hogy egyedinek és punkosabbnak hasson ez a poszt-apokalipszis. Tisztes teljesítmény a Fallout kiadójától a nagy posztapóka-dömping kellős közepén, azt hiszem, a Gearboxnak lesz mit felkötnie a Borderlands 3-mal.

Csak egy dolog miatt aggódom: Andrew W.K. I Get Wet című – egyébként kifejezetten szórakoztató zenékkel megáldott – albumából sikerült három számot is ellőni az eddigi előzetesekben, így már csak kilencből lehet válogatni a továbbiakra. Ezek közül témájuk miatt én az I Love NYC-t, a She is Beautifult és a Girls Own Love-ot is kilőném, tehát marad hat... mi lesz így a marketinggel?

Na de bejelentettek nekünk egy új Wolfensteint is Youngblood címmel. Ebből még csak tízer van, de már egy perc alapján is egyértelmű, hogy co-op mókáról lesz szó.

Wolfenstein: Youngblood – Official E3 Teaser Inditás gomb

Wolfenstein: Youngblood – Official E3 Teaser (00:01:06)


A Youngblood 1980-ban, 19 évvel a New Colossus forradalma után veszi fel a történet fonalát, de nem kell megijedni, náciből bőven lesz még akkor is. Úgy tűnik, hogy BJ és Anya első lányának születése után tovább bővült a Blazkowicz-család, a vér pedig nem válik vizzé, szóval a csajok röpke két évtized alatt nem bulizósfiatalokká, hanem zsidó erőpáncélba bújtatott, kőkemény náciirtó Wonder Womanekké cseperedtek. Szerintem poén a BJ-mentes Wolf ötlete, és a kétjátékos co-op is kellemes opciókkal kecsegtet a pályadesignt illetően. Talán ezúttal nem olcsó, több órásra duzzasztott horde mode-ot kapunk.

Viszonylagos sikertelensége ellenére holdkóros DLC-t kapott a Prey, ami igazán örömteli fejlemény a System Shock-rendszerű játékok kedvelőinek. Ezen kívül nem sok újdonságot lehet elmondani a cuccról, szóval a lényegre hagyatkozom: még több lett a Preyből, és már meg is jelent, szóval húzzál játszani!

Prey: Mooncrash – Official E3 Launch Trailer Inditás gomb

Prey: Mooncrash – Official E3 Launch Trailer (00:03:10)


Kötelező jelleggel képviseltette magát a rendezvényen a Quake Champions is, amit illetően szintén csak az esszenciális új infót érdemes megjegyezni: szuperingyenesen játszható a játék június 10-től 17-ig, az akció ideje alatt csatlakozók pedig annak lejártát követően is maradhatnak fraggelni. Mindegy, hogy Steamen vagy a Bethesda Launcheren kezd bele az ember (dehogy mindegy: csakasztím), szóval hajrá, érdemes kipróbálni a klasszikus aréna FPS aktuális felvonását.

Quake Champions Official E3 2018 Trailer Inditás gomb

Quake Champions Official E3 2018 Trailer (00:01:41)


A legjobbat a végére hagytam, hogy legalább idáig el kelljen scrolloznod: DOOM Eternal címmel jön az új DÚÚÚÚÚÚÚM! A tízer remekül idézi meg a 2016-os játék shotgunos felütését, a pokolbéli Föld megvalósítása vizuálisan zseniális, Mick Gordon pedig stabilan tolja alatta az elektronikus-metálos, hangfalrobbantó-mellszőrzetnövesztő E1M1-t... abszolút nem kell más a boldogsághoz.

DOOM Eternal – Official E3 Teaser Inditás gomb

DOOM Eternal – Official E3 Teaser (00:01:26)


Rövidsége ellenére igazán van mit néznie a tréleren annak, aki ismeri a közvetlen előzményeket. Az ellenfeleket illetően úgy tűnik, visszatér az itt valamiért nagyon erősen a Serious Sam Biomechjére emlékeztető Arachnotron, végre ismét farkasszemet nézhetünk a Doom 2-ben borzasztóan idegesítő Arch-vile-okkal is, a 2016-ban már látott küblicicák pedig izmosodtak egy kicsit. Persze Doom guy-t ez egy percig sem érdekli, szóval a Preator Suitot hátrahagyva ezúttal szellősebb – és klasszikusabb – armorban küldi vissza őket a túlvilági túlvilágra. Szerencsére a QuakeConon már játékmenetet is láthatunk majd, az meg nincs olyan messze. 

Ennyit a Bethesda féle FPSE3-ról, a megjelenési dátumok kiderüléséig tartalékoljátok a tesztoszteront!
Szerkesztette: Strato - 2018 jún 17


A Dúmba van ám még Pain elemental a táposított Baron of Hell és Imp-eken kívül.Ha, a pain elementalt valamiért kakodémonnak néztem.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.Tetszetős a Rage2 is, a Doom Eternal meg már a Doom 2016 első órája után tuti vétel volt részemről. Jó látni, hogy a Doom továbbra is jó kezekben van, remélhetőleg 2-3 évente kapunk egy részt. Quakeconig meg fingers crossed, hogy még idén jöjjön (bár azért a jövő májusnak is van némi valószínűsége..)

?/7 specialista, Játékfejlesztő-BR generalista, Zenész-zeneszerző, Rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!