Jelenlegi hely

WRATH: Aeon of Ruin bejelentés

Utolsó bejegyzés

WRATH: Aeon of Ruin bejelentés
A 3D Realms az Ion Maiden után újabb klasszikus FPS-sel jelentkezik, ezúttal WRATH: Aeon of Ruin címmel. A Build Engine-en futó "elődhöz" hasonlóan ismét autentikus retrójátékkal lesz dolgunk, így a WRATH a 90-es évekbeli külcsín mellett technikailag is old school: a Quake első részét megmozgató id Tech 1 végzi a grafikai megjelenítés ügyes-bajos dolgait.

WRATH: Aeon of Ruin Reveal Trailer Inditás gomb

WRATH: Aeon of Ruin Reveal Trailer (00:01:40)


Módosítások persze történtek a kompatibilitás és a modern fícsörök érdekében, így nem a motor eredeti verzióját, hanem a Darkplaces nevű source portot fogjuk a játék alatt találni. A pályák is a mai PC-k képességeinek megfelelően készülnek, így három hubon belül 15 óriási helyszínen barangolhatunk majd, amelyek mindegyike egy-másfél órás játékidőt ígér. A Hexenből ismerős pályaszerkezet mellé egy másik ottani sajátosság, a tárgyhasználatra szolgáló inventory is visszatér, de hogy milyen formában, azt egyelőre még homály fedi.

A történetet és a körítést illetően egyértelműen a Quake 1 szolgált mintául: magányos utazóként egy idegen, lovecrafti elemekkel átszőtt világban találjuk magunkat, feladatunk pedig mi más lenne, mint annak megtisztítása egy jó nagy adag monsztertől. A készítők gazdag lore-t és rengeteg ősi titkot ígérnek jó sok kozmikus rettenettel.

A fejlesztést a KillPixel nevű csapat végzi, amelynek tagjai az Arcane Dimensons című Quake-modifikáció elkövetői közül kerültek ki, a zenéért pedig Anrdew Hulshult (Quake Champions, DUSK, Amid Evil, Rise of the  Triad 2013) és Bjorn Jacobson (Cyberpunk 2077, Hitman, EVE Online) felelnek. A 2019 nyarán esedékes "első vérig" (ami valószínűleg korai hozzáférést takar) jó munkát nekik!

Még több infó és Steam-oldal erre.
Szerkesztette: Zaxx - 2019 már 07


Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.Moar gameplay:

11 Minutes of Wrath: Aeon of Ruin Gameplay (Quake-Style FPS)
Inditás gomb

11 Minutes of Wrath: Aeon of Ruin Gameplay (Quake-Style FPS) (00:10:56)

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.Végre nem egy konzolos gameplay-video. Mondjuk meg is lepődtem volna.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.Slusszpoén: az Ion Maidenhez hasonlóan jön konzolra ez is egyébként.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.amúgy ilyenkor a hangokat/zenéket is a régi enginnel kezeltetik, vagy csak a grafika megy azon?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - ShodanNem értem pontosan a kérdést, és azt se vágom, hogy a Darkplaces mit használ, de az audio része a legtöbb source portnak nagyon át van dolgozva már a kompatibilitás miatt is.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.mármint egyáltalán az engine kezeli/kezelte az audiót, vagy csak a grafikáért felelős?
és hogy ezekbe az új kiadásokba meghagyták azt a technikát, vagy új módszerrel csinálják?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - ShodanEgyébként erre a soul tether dologra nagyon kíváncsi leszek, mert nagyon érdekes módszernek tűnik a save scumming kiirtására. Olyasmi, mint az ink ribbon a Resident Evilben, azzal a különbséggel, hogy bárhol menthetsz vele és csak a mentéseid száma lesz limitált.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.Hát biztos nem kell CD-t raknod a meghajtóba a zenéhez majd, mint a Q1-ben. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.kép:https://i.imgur.com/rNSlgtW.jpg

Godsmack- Voodoo Too (Lyrics)
Inditás gomb

Godsmack- Voodoo Too (Lyrics) (00:05:27)

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.Jesus, brutal jol nez ki es ugyanugy mozog is. A Quake 1 motort azert szepen felhuztak, az eredeti kozel nem festett ilyen jol.

A hangokat is nagyon jol eltalaltak. A duplacsovu gepfegyver kifejezetten zorall, erzodik erosen a design-ban a Duke 3D chaingun referencia vonal is. :)

ugyemármint egyáltalán az engine kezeli/kezelte az audiót, vagy csak a grafikáért felelős?

az engine "mindenert" felelos, mozgasert, hangokert, grafikaert, gameplay logikaert. Szoval a hangok is onnan szolalnak meg.

Viszont tipikusan a jatekmotor nem fer hozza direktben a hangkarihoz, hanem regebben DirectSound, modernebb rendszereken meg Universal Audio Architecture retegen keresztul hasznalja azt.

Az engine reszet a hangkialakitasban inkabb ugy kepzeld, hogy a hanglogikat kezeli. Azaz meghatarozza milyen tavolsag radiuszban melyik szogben hallatszodjon a hang, milyen hangosan, melyik pillanatban, mennyi hang egyszerre, stb.

és hogy ezekbe az új kiadásokba meghagyták azt a technikát, vagy új módszerrel csinálják?

Valoszinuleg at kellett irniuk valamelyest a Quake 1 rol hogy normalisan menjen modern rendszereken is, mivel a regi motor mint emlitettem regi architekturara volt kidolgozva. De csak az API-t ami a hangkarit eleri ugye, magat a pozicionalasokat, stb, azaz a hanglogikat meghagyhatjak ugy is ahogy volt.

Egyebbirant nem tudom pontosan miert kerded, nem a motor miatt ilyen zsirak a hangok benne, hanem azert mert a hangkeszitok zsir munkat vegeztek a kialakitasuknal. Barmilyen motor lenne alatta, igy hallatszodna.

ugyeNem mintha sokat számítana, de gyors guglizásom eredményeként úgy tűnik, a quake engine az nem id tech 1.De az, csak utólag egybecseszték a Q1 és a Q2-motort, mint id Tech 2-t, a Doom engine-t meg elnevezték id Tech 1-nek. Menjenek a pélóba a Wikipediával együtt, a Doomot sosem hívták id Technek, mi most történelmileg akkurátusak vagyunk. :D

Szerk: Ja, egyébként meg az id Tech 5 óta hívjuk id Technek az id-motorokat, szóval shrug.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.Így.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!