Jelenlegi hely

Mozgásban a Prodeus!

Utolsó bejegyzés

Mozgásban a Prodeus!
Nagyon úgy tűnik, hogy aranykorát éli a retró FPS: a frissen megjelent Project Warlock, a decemberben 1.0-ba lépő DUSK, valamint a jövőre befejezésre kerülő Ion Maiden és AMID EVIL mellett újabb pixelcsoda tűnt fel az alacsony felbontású láthatáron. Íme a Prodeus:

Prodeus : Reveal Trailer Inditás gomb

Prodeus : Reveal Trailer (00:01:21)


A Raven Software-ből kivált Michael Voeller és Jason Mojica (bizony, a játékot mindössze ők ketten kalapálják) első ránézésre érdekes keverékét hozták létre a réginek és az újnak. Az egyébként Unity-ben készülő lövölde nagyon sok újkori játékmechanikai elemet vonultat fel, miközben grafikailag brutálisan retró: darabos animációk, nevetségesen alacsony renderfelbontás, fél képernyőt betöltő HUD és óriási fegyvermodellek idézik fel hitelesen, milyen is volt játszani annak idején. Ezek mellett modern renderelési eljárásokat is megfigyelhetünk a világítás és az effektek terén, amitől a prezentáció körülbelül úgy néz ki, mintha valami ősöreg vason próbálnánk meg 640x480-as felbontásban futtatni a 2016-os Doomot. És az előzetesre érkező reakciók alapján valahol itt kezdődnek a problémák.

Az a helyzet ugyanis, hogy bár szeretjük a 90-es évek FPS-eit, manapság nem autentikus formában játszunk ezekkel a játékokkal: a retróhuszár is szereti, ha kellemesen nagy látótér és éles pixelek társulnak a klasszikusok mellé. A Prodeus a trélerből ítélve pont ezeket az extrákat veszi el, miközben a 2018-as fény- és effektparádé még pluszban is árt a játékmenet olvashatóságának. A fejlesztők ígérete szerint a végleges verzióban választhatunk majd különböző megjelenítési opciók közül, és én nagyon remélem, hogy ezek között a minimalistább HUD és a magasabb felbontás is szerepelni fog.

Mindezen sirámok ellenére az akció elég bombának tűnik, szóval izgatottan várom a 2019-es megjelenést. A további információkat rejtő Steam-oldal erre található.
Szerkesztette: Zaxx - 2018 nov 25

Boz képe
Boz

Végülis az se rossz megoldás az ocsmányságára, hogy az effektektől nem lát semmit a játékos.. :D

Éljenek a videojátékok!Én imádom a retro(nak kinéző) játékokat, de ez valami egész elképesztően béna.Szvsz a legnagyobb gond az, hogy baromi alacsony a renderfelbontás (kb. arra emlékeztet, mint amikor valami 320x240-ben toltuk a Duke 3D-t, ahol ugye a távoli ellenfeleket így már alig láttad). Ha azt megoldják, akkor jól fog ez kinézni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.Alapjába véve tetszene a stílus alapján, de baromira nem olvasható mi történik.

Choose your next words with excpetional care!És hogy ki csinálja a zenét?
https://twitter.com/AndrewHulshult/status/1066493033598894095
A csávó mindenhol ott van. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.Idén volt pár. Én Apocryph-et is kipróbáltam, meglepően jó volt (azért messze elmaradt a Project Warlocktól). De van demója: ITT a demo e.

"Értem én hogy gőzgép, de mi hajtja? "Ja, amúgy a paradicsomlé pöppet sok, de ez is bejövős.

"Értem én hogy gőzgép, de mi hajtja? "A retro lényegi eleme a könnyen és gyorsan elkészíthető content.
Azért jó az az alacsony felbontás, mert
1. rá lehet fogni - miért olyan-amilyen
2. tized annyi kidolgozást igényel, ergo jóval kesvesebb idő az elkészítése - vagy több/változatosabb variáns (pálya/monsta) készíthető el
3. a kisebb detail pedig sokkal magasabb FPS-t is hoz a konyhára, vagy több effektre ad lehetőséget

- Mit kaptál karácsonyra?
- Lófaszt!
- Miért a seggedet raktad ki az ablakba?!Mi ez, Blood 2? :)Mondjuk ez vicces:
MINIMUM:
OS: Windows 7+
Processor: CPU @ 2+ GHz, 4 cores
Memory: 2 GB RAM
Graphics: NVidia GTX 580 or AMD HD 7870

RECOMMENDED:
OS: Windows 7+
Processor: CPU @ 3+ GHz, 8 cores
Memory: 6 GB RAM
Graphics: NVidia GTX 1050 or AMD RX 560

Amúgy valóban lehetne nagyobb a scale, de szerintem jóez.Mihez kell az 1050 gtx??

Mondjuk lehet az effektek miatt
.

Nekem geforce gtx 560-am van, remélem azon eldöcög, bár ha nem akkor sem különösebben érdekel.. :D

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. ConanFú nekem ez abszolút bejön. Most újráztam a Half-life-ot és az autentikusság és nosztalgia jegyében 640x480-ban nyomtam végig, szóval kifejezetten tetszik ez a 320x240 körüli felbontás. Beteg vagyok, tudom :)Nekem már a HL idejében is 1024x monitorom volt :PAz a beteg, aki szerint ez a játék nem néz ki jól :D
Most tolom a Daikatanát. Nagyon bejön, egy dobozos verzióra vadászok ebayen.

"Értem én hogy gőzgép, de mi hajtja? "Romero ribanca!

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - ShodanHú, most hogy mondod: én a HL-t először szoftveres módban vittem végig 640x480-ban annak idején. :DD

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.Megvótmá. :D Miattuk jött meg a kedv, hogy meglessen. Nem tudom, mit Stöketlenkedtek benne, egészen könnyen hozható az eleje, húsznál többször nem is haltam meg az első órában. (Abból ötször azért, mert az OBS studió bezavart).

"Értem én hogy gőzgép, de mi hajtja? "

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!