Jelenlegi hely

Közvélemény-kutatás

Utolsó bejegyzés

Közvélemény-kutatás
Szerkesztette: dulakh - 2015 már 29


Melyik klasszikus film(ek)et nem láttad?Mi számít klasszikusnak?

Steam: mrstrato
Cserekulcs listámén például a titanikot :)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - ShodanAzt én sem láttam még az elejétől a végéig. Van némi szándékosság benne. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám:DD Na akkor tolok egy coming-outot. Részemről:
Shawshank Redemption
Godfather1-2-3
Goodfellas
Lawrence of Arabia
2001: A Space Odyssey
Apocalypse Now
One Flew Over The Cuckoo's Nest

Hirtelen ezek ugrottak be az elég hosszú listámról, de biztos van még pár ami ilyen nagyon classicnak számít csak nem jut eszembe.Klasszikus film az, amit ha valaki nem látott, azon én meglepődöm.

Szerintem jó film a Titanic, érdemes megnézni. Mi tart vissza benneteket?én a waterworld-el (a kostneres) vagyok így, mindig tévében látom, de sosem elejétől, csak onnan hogy a térkép hátú lánykával már hajókáznak, aztán a főhős felrobbant egy nagy hajót. és kb ennyi marad meg belőle :D

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - ShodanA különböző időben látott részekből már összeraktam magamban, szóval nem nagyon motivál semmi arra, hogy 3 órán át előtte üljek.
A Waterworldből is csak részeket láttam, de abból még nem állt össze a teljes sztori. :)
Joda iménti listájáról nekem is kimaradt néhány.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listáma lawrence of arabia nekem "ki van már kölcsönözve" de még nem találtam 4 órányi kéztetést rá hogy végigüljem :)
űrodüsszeia 2001-et egyszer megnéztem, dejaj! belealudtam a végébe :D
kakukkfészek ugyanígy

shawshank redemption viszont meg van eredeti lemezen. sokan értetlenkednek hogy miért imdb top 1, lehet hogy én se odaszavaznám, viszont tényleg nagyon jó film

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodanmindenki ezt mondja, és 3 szó a válaszom: leonardo di caprio
bennem egy olyan erős kapribogyó allergia van, hogy képtelen vagyok rávenni magam.
az eredetet is majdnem miatta hagytam ki, viszont nolan miatt muszáj volt megnéznem

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - ShodanÉrdekes, nekem az egyik kedvencem. Bár a J.Edgart még vele is nagyon nagyon NAGYON nehéz volt végigseggelni, de amúgy szerintem az egyik legjobb színész jelenleg. Titanicban is ahhoz képest hogy egy kicsit nyál volt a karakter, teljesen jó volt.aláírom, az eredetben és a dzsangó elszabadulban, tetszett.
tehát elismerem én hogy jó színész meg minden, de valami van benne mélyen ami miatt ellenszenves számomra.

a nagy gatsby meg a wall street farkasa kínszenvedés volt számomra

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - ShodanOké, eszembe jutott még három: Django elszabadul, A nagy Gatsby és A Wall Street farkasa. Már, ha ezek klasszikusok. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listámDurva lista. :)

És +1 a DiCaprio ellenszenvre, ami miatt nálam is kimaradt egy csomó Scorsese film. :(

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


KMZ képe
KMZ

Szerintem azért a klasszikus jelzőhöz kell az hogy eljárjon felette az idő és érjen picit. Aztán újranézve is tettszen, ezáltal bizonyítva időtállását. A felsorolt három film mondjuk szerintem igen valószínűtlen hogy klasszikussá váljon előbb-utóbb. A listám minimum 3x újranézett anyagokból van amik simán kiállják a próbát.

Régebbiek: 12 dühös ember, Diploma előtt, Dr.Strangelove, Excalibur(!), Ragyogás, Dinner with André

Kevésbé régebbiek: Robin HD Costneres, Ötödik elem, Indiana filmek, SW filmek, Rettenthetetlen, Ördög Ügyvédje, Roger Nyúl a pácban, Kapcsolat, Interjú a vámpírral, Merlin HD Samneilles, Mátrix, Fellowship of the Ring, Predator1, Terminator2

Újabbak:
Forrás, Parfüm, Jagten, Closer, Only lovers left alive, Wild Tales

Amúgy tudom hogy még van egy rakás:)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymátólJoda írta: Shawshank Redemption
Godfather1-2-3
Goodfellas
Lawrence of Arabia
2001: A Space Odyssey
Apocalypse Now
One Flew Over The Cuckoo's Nest

Kivétel nélkül jó filmek.
A Remény rabjai bármilyen állapotban jó (egyébként az imdb top1-nek nem kell olyan nagy jelentőséget tulajdonítani), Keresztapa 1-2 szinte bármikor (és akkor már a 3-ast is hozzá lehet csapni, de csak a teljesség kedvéért), Apokalipszis most a megfelelő hangulatban nagyot üt, de pl. 2001-re nagyon rá kell készülni. :-)


Tno képe
Tno

Melyik klasszikus film(ek)et nem láttad?

Roger Nyúl a pácban

:DD

Valld be, hogy a Terminator 2-t csak trollkodásként írtad.

Amúgy a Sawshank Redemption 1. helyén rendszeresen megbotránkozok. Esetleg a második 50 végére.

Szerk.: Jah, amiért eredetileg a válasz gombra nyomtam: Ötödik elemet sürgősen pótolni, ejnyebejnye. Mondjuk persze úgy, hogy ott a Rettenthetetlen is... Bár így, öregebb fejjel valószínűleg már nem tetszene olyan rettenetesen.

Szerk.2.: Jó, igazából azzal van a baj, hogy utánanéztem a valós történelmi eseményeknek/személyeknek, így túlságosan csorog róla Hollywood, aztán ezért.

@brian

A kakukkon bealudni azért erős, bár a pár évtizeddel ezelőtti dinamizmus lehet egy kicsit gyorsan öregedett.

"It goes through and doesn't leak,"


KMZ képe
KMZ

Miért? Mindkettő mérföldkő volt a szememben, najó a Roger jobban (most nem kezdek bele miért durva és egyedi kombó az a film) A T2-őt valóban nem néztem meg olyan sokszor... A Rettenthetetlen persze hogy sántít így évek múltán, Gibson nekem már enyhén kilóg és simán csak egy szoknyás Riggset látok benne egy csomószor:) De ha már Gibson akkor Maverick is mustsee.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától


Tno képe
Tno

Óbasszus, csak a "listám 3X újranézett filmekből áll"-t ugrottam át, nc. Mindjárt írok valami újraértelmezetett. :D

Na, csak h betartsam a szavam:

A Terminator 2 valószínűleg minden idők legjobb akciófilmje, ofc. (Úgy látszik, megtetszettek ezek a c-s végű rövidítések.)
Még a Fellowship of the Ringről akartam írni valami nagyzolósat, de aztán eszembe jutottak az egy generációval előbbi fantasyk, azok se voltak rosszak. A trilógiából értelemszerűen a legjobb. És kihagyták belőle Bombadil Tomát :(.

"It goes through and doesn't leak,"


KMZ képe
KMZ

Ja bocs én hirtelen átoffoltam a "melyik klasszikusokat nézd meg" -re :)

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától


Tno képe
Tno

Egyébként meg ha véletlenül nem láttad, a Howard the Duck-ot ajánlom a Roger nyúlra reflektálva. :)

"It goes through and doesn't leak,"hát, nem a film hibája, hogy elaludtam rajta, akkor (is) épp tök álmos voltam és így járt szegény. de egyszer bepótlom mert amúgy érdekel

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - ShodanRégebbiek: 12 dühös ember, Diploma előtt, Dr.Strangelove, Excalibur(!), Ragyogás, Dinner with André

ezek közül én csak a strangelove és ragyogást láttam
(full metal jacket?)

Kevésbé régebbiek: Robin HD Costneres, Ötödik elem, Indiana filmek, SW filmek, Rettenthetetlen, Ördög Ügyvédje, Roger Nyúl a pácban, Kapcsolat, Interjú a vámpírral, Merlin HD Samneilles, Mátrix, Fellowship of the Ring, Predator1, Terminator2

innen csak a merlin hiányzik nekem

Újabbak: Forrás, Parfüm, Jagten, Closer, Only lovers left alive, Wild Tales

a parfümöt bevallom úgy látszik én nem értem, mert nekem rohadtul nem jött át
a forrást viszont szerintem meg a többiek nem értékelik úgy ahogy kellene :)
jagten is ütős

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - ShodanBiztos bennem van a hiba, a felsorolt összes filmet láttam, némelyiket többször is, meg amit az eredeti topicban kezdtetek felsorolni, azokat is.

Túl sok időm volt filmet nézni egykoron.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzéseAkkor sem jártál RW talira.Nálam van egy kategória, amibe azok a filmek tartoznak, amit bármikor újra tudok nézni. Ha meglátom, hogy megy a tévében, és épp indulnék valahova, akkor sajnálom, hogy el kell mennem, akárhányszor láttam is.
Ilyen a Vissza a jövőbe széria, az Indiana Jones filmek (talán a végzet temploma kevésbé), az eredeti Csillagok háborúja trilógia (4-6.), a már említett Maverick és az első Jurassic Park. Talán még ide sorolnám a Halálos fegyvereket (és a Haláli fegyvert is), a Beverly Hills-i zsarut, a Die Hard első három részét, a Mátrix nyitó epizódját, bizonyos Pixar és Dreamworks animációs filmeket, és még biztos van pár tucat, ami most hirtelen nem jut az eszembe.
Ha akarjuk, mondhatjuk azt, hogy azok a klasszikusok nálam, amik ebben a csoportban vannak.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listámén ezeket inkább "örökzöld slágereknek" nevezném
nekem pl a memento klasszikus, és talán a kedvenc filmem mind közül, de nem tudnám megnézni bármikor, mert kell hozzá egy fajta hangulat, vagy fogékonyság nevezzük bárminek.

de ahogy te is mondtad, nekem is van rengeteg olyan film amit bármikor meg tudnék nézni, nagyon sok azok közül amit te is felsoroltál.

de pl egy csupasz pisztolyról sem tudok elkapcsolni ha az megy a tévében (kivéve ha megszakítják a gyűlölt reklámokkal)

mellesleg a maverick az olyan mel gibsonnak, mint stallone-nek az oscar

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - ShodanNem is volt.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzéseOscar! Tényleg. Mekkora film. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listámOne Flew Over The Cuckoo's Nest (nem érdekel)
Brian élete (kiráz már a mémeitől a hideg, nem az én kenyerem a humora)
Waterworld (nem érdekel)
Wolf of Wall Street (nem érdekel)
Great Gatsby (olvastam az eredetit, nem estem hanyatt tőle)
Godfather (szintén olvastam, annyi elég volt.)
Django (nem érdekel)
Terminator 1 (na ezt meg kéne majd valamikor ejteni, eddig csak darabokban láttam) :D

>>Régebbiek: 12 dühös ember, Diploma előtt, Dr.Strangelove, Excalibur(!), Ragyogás, Dinner with André
Ebből csak a Shining, pótlásképp. A többi szintén nem érdekel. Esetleg a Strangelove, de ennyi.

>>Kevésbé régebbiek: Robin HD Costneres, Ötödik elem, Indiana filmek, SW filmek, Rettenthetetlen, Ördög Ügyvédje, Roger Nyúl a pácban, Kapcsolat, Interjú a vámpírral, Merlin HD Samneilles, Mátrix, Fellowship of the Ring, Predator1, Terminator2
Szintén csak a Merlin nincs meg. Nem is lesz.

>>Újabbak: Forrás, Parfüm, Jagten, Closer, Only lovers left alive, Wild Tales
Nulla. Valahogy mind kimaradt.

A többi felsorolt viszont mind megvolt.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!