Jelenlegi hely

Könyvmoly hírek

Utolsó bejegyzés

Könyvmoly hírek

A Black Library újra árulja a Warhammer és Warhammer 40K regények fordítási és kiadási jogait:
http://www.londonbookfair.co.uk/en/Exhibitors/517032/Games-Workshop-Blac...

http://i.imgur.com/engcBOG.jpg

Szerkesztette: Strato - 2015 ápr 16


Remélem a Szukits rámozdul ismét ezekre a jogokra, szerintem jó volt, hogy magyarul is jelentek meg Black Library regények. Megint más kérdés, hogy a nagyjukat így is, úgy is eredeti nyelven szerzem be, de jó néhány ismerős annyira nem jártas az angolban, hogy egy ilyen könyvvel megbirkózzon.

Úgy egyébként továbbra is szomorú vagyok, hogy a Pendragon bezárt. Legalább a törzsvásárlóknak mondhattak volna valamit.

The strong eat, the weak are meat.Nem hiszem, hogy a Szukits rámenne. Hónapok, ha nem évek óta próbálják mindenféle akciókkal kisöpörni a raktárban ragadt Warhammer regényeket.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listámPedig szívesen olvasnám a Horus Heresy további részeit. Magyarul 5 darab jött ki, angolul már 40 környékén járnak.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.Insider: a kapcsoaltot felvették, megpróbálják...

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.Király.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listámEz jó hír, remélem összejön nekik! A Gaunt Szellemeit mindenképp magyarul szeretném majd összegyűjteni.

The strong eat, the weak are meat.Magyarul 13 könyv jelent meg, + a Sabbat világok. Melyik nem jött ki itthon?

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.Még csak egy, a Sabbat Crusade, ami a Sabbat világokhoz hasonlóan egy antológia, csak itt van koherencia a történetek között.

The strong eat, the weak are meat.Mi értelme volt ennek az egésznek, ha most újragondolták a korábbi döntésüket? Kevesebb lóvé folyt be és sokan hőbörögtek?

"Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon."

"If anyone deserves a beer... In the land of the free! The home of the brave! It's the girl with ten loads of cum on her face." - Jim Jefferies 2016Alapból baromság volt megszüntetni más országokban a kiadást. Rájöttek, hogy mégsem büdös az a pénz.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.Szerintem a fő indok az lehetett, hogy anno valami szar konstrukcióban adták ki a jogokat, de meg kellett várniuk, amíg lejárnak a szerződések. Amikor azok aztán lejártak, szépen bevonták őket, kivártak, hogy még mindig van-e igény rá, majd amikor kiderült, hogy van, megint meghirdették a jogokat. Csak egy sokkal jobban fizető konstrukcióban.
(Persze ez csak egy ötlet, nem ismerem a valós okokat.)

The strong eat, the weak are meat.Valszleg eléggé átláthatatlan volt. Anno amikor Ian Watsonnal (Inkvizítor trilógia) voltam reggelizni (srsly, bár nem egymagam, de túl jól hangzik ahhoz, hogy kihagyjam :D) úgy cca 10 éve, elmondta, hogy speciel neki kellett felkutatnia a más országokban kiadott változatokat, hogy megkapja a jogdíjakat. Vagy csak szopatták szimplán.A Könyvmolyképző május 7-én megnyitja első üzletét a Westendben.
https://www.facebook.com/events/1563788710555328/

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.Srácok, egy facebook oldalt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, ahol könyvekre licitálva beteg gyerekeken segíthettek:

"Az oldal célja, hogy apró összegekkel támogassa a beteg gyermekek küzdelmét. A meghirdetett licitek során a felajánlott összeg teljes egésze a támogatott családhoz kerül, mert az utalást a licit nyertese végzi. A Könyvekkel a gyermekekért oldal nem kezel pénzt, nem kér utalást, minden esetben közvetlenül a támogatott család számlaszáma kerül megadásra.

Ez az oldal azért jött létre, hogy az olvasni szeretők megtalálhassák az utat azokhoz a hősökhöz, akik nem a regények lapjain küzdenek."

Mint kiderült (én is licitáltam) egy régebbi amatőr író kollega keze van a dologban, így tényleg garantált, hogy nem lehúzás. Én pl. Urbánszki László Anno domini 2 kötetére licitáltam sikeresen, amiket az író dedikált nekem. Mondjuk, az gáz, hogy nagyon alacsony áron mennek el a kötetek, holott nem a jó vásár itt a lényeg, szóval tényleg ne ez legyen a cél. :)

Könyvekkel a gyermekekért

"Értem én hogy gőzgép, de mi hajtja? ""Jelenleg tárgyalásban vagyunk a jogtulajdonossal a folytatást illetően. Természetesen a magunk részéről nincs akadálya a Black Library könyvek hazai kiadásának.

Üdvözlettel,
szukits.hu"

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.Várjuk a fejleményeket!

"Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon."

"If anyone deserves a beer... In the land of the free! The home of the brave! It's the girl with ten loads of cum on her face." - Jim Jefferies 2016Június 10-én jelenik meg magyarul az 5. Witcher könyv.
http://www.gamekapocs.hu/media/hirek/witcher_tuzkeresztseg.jpg

"Mind így van ezzel, ki hasonló időket megél, de a döntés nem rajta áll. A mi dolgunk eldönteni, hogy mit kezdjünk az idővel, ami megadatik nekünk."Kíváncsi leszek, mi lesz ebből, ugyanis a Fumax kiadónak van igaza.

"Képzeljétek, mit találtunk a neten! Valaki arra gyűjt online pénzt, hogy A marsiból magyar hangoskönyvet készíthessen (már fel is vettek egy részt, bele is lehet hallgatni) és még kampányolnak is vele. A bibi csak az, hogy sem a hangoskönyv jogokat nem vették meg, sem tőlünk a magyar fordítás jogait (amit ennek ellenére használnak, a fülszövegünkkel egyetemben). A gyűjtés miatt ez már nem is csak copyright ügy, hanem a 11.000 dolláros céllal kimeríti a nagy összegre elkövetett csalás bűntettét is...
Ráadásul más kiadók könyvei is áldozatul estek ennek a bánásmódnak.
Ezúton is kérjük őket, hogy ha olvassák ezt, vegyék fel velünk a kapcsolatot - de addig is szíveskedjenek eltávolítani az internetről a jogtalanul előállított és használt tartalmat!"
http://thevoicean.com/hangoskonyv/andy-weir-a-marsi.html

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.Iiiigen, itthon túlzottan nincsenek tisztában az emberek a copyrighttal.

(Anno mivel épp lejárt Móricz összes művére a jogvédelem, gondolkodtam azon, hogy ki kéne adni Gugli play-re valahogy, de mivel legalább fél napot át tudnék beszélgetni egy ügyvéddel erről, inkább letettem róla. Viszont ahogy látom ez másokat nem zavar hasonló dolgokban, Petőfi összesből pl van vagy húsz kirakva.)Az a komoly, hogy amennyi könyv van ezen az oldalon, nem csodálkoznék, ha ezek a fiúk/lányok rács mögé kerülnének.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.Ha ennyire tudatlanok - és valljuk be, elég nehéz nem összefutni valakivel, aki legalább mondaná nekik, hogy keressenek fel legalább egy ügyvédet - akkor hulljon a férgese.Csak olyanokat írnak az oldalon, hogy ismert emberek is mondtak fel nekik szöveget és ha meghallgatod ezt a Marsi részletet, ez sem egy utcáról behívott random hang.
Olyan nem lehet, hogy ezen oldal üzemeltetői külön megvesznek jogokat? Nem értek hozzá azért kérdem.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.De, a fordítás felhasználásához meg kell venniük a jogokat. Amiről a Fumax tudna, ha megtették volna. Plusz az eredetihez fűződőt is, de arról nem feltétlenül tudnának.Akkor bizony ráb**tak.

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.Jah, nekik sanyo, és ha ebből bevételük is származik, akkor keservesen el lehet őket kaszálni.

Persze elképzelhető olyan megoldás is, hogy a Fumax átadta a fordítás jogait az eredeti tulajnak, és ilyen esetben sem értesülnének róla. De akkor meg nem is pampognának.

(Nem vagyok jogász, de pár dolognak anno utánanéztem)A könyvhétre hozza ki a Gabo kiadó. Brian Staveley több részes epikus fantasy-jának nyitókötete. Amit máris George R. R. Martin, Patrick Rothfuss és Brandon Sanderson könyveihez hasonlítanak.
http://moly.hu/system/statements/normal/statements_534980.jpg

A Goodreads-en 9,226 szavazat alapján 4,18/5 ponton áll.
https://www.goodreads.com/book/show/17910124-the-emperor-s-blades

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.Bődületes mennyiségű mustread cucc jön most(anában) magyarul, nem fogom én ezt bírni még-nem-ősz hajszállal.

A fentiről egyébként itt van Hanna ismertetője (az övéit megéri azzal a tudattal böngészni, hogy a Gabo SF fő[?]szerkesztője és folyton új anyag után kutat): http://sfmag.hu/2014/09/29/brian-staveley-chronicle-of-the-unhewn-throne...
Parányibetűs megjegyzés: az eredeti borító jobban bejön.

ibi amentia latetÉn sem.
És állítólag még ezek is jönnek ebben az évben:

http://www.joeabercrombie.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/03/uk-or...
http://d.gr-assets.com/books/1363102695l/17608111.jpg

Ezeken felül pedig még ezekre is szükségem van, az utolsó 2 már 100%, hogy 1-2 hónapon belül kint lesz:

+Brett-től a Démon ciklus második része.
+Sullivantől a Riyria krónikák befejező kötete
+Weekstől a Lightbringer második része.
+Sapkowskitól az új Witcher

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.Az én beszerzendőim a közelmúlttól a közeljövőig terjedő megjelenések közül, fejből és ezért a teljesség igénye nélkül, nem rangsorolva:

Rajaniemi: A kauzalitás angyala
Bennett: Horzsolások és City of Stairs
Gene Wolfe: Új Nap 2-3.
Brin: Existence (1-2.)
Anthony Ryan: A várúr
G.R.R. Martin et al: Zsiványok
Malerman: Madarak a dobozban
Ann Leckie: Mellékes igazság & folytatások
Duncan: A Tűzföldek ura
Garth Nix: Sabriel
Sherlock Holmes lehetetlen kalandjai
Tudományos válaszok fiktív kérdésekre
Atwood: Az özönvíz éve
Grossman: A varázslók
Staveley: A Császár Pengéi
Lovacraft világai 1: Carcosa árnyai
Lawrence: Tövisek császára és Bolondok hercege
Neal Stephenson: Seveneves
Mandel: Station Eleven
Rothfuss: Szótlan tárgyak lassú szemlélése
Beukes: Tündöklő lányok és Broken Monsters
Gregory: Afterparty
Simmons: Ilium
Barry: Lexicon
Holdstock: Lavondyss
Castro: A holtak küldöttei
Kim Stanley Robinson: Aurora

ibi amentia latetAkartam is kérni egy kis listát, de megelőztél. Köszi! Van pár, ami már cím alapján is érdekesnek tűnik.

"Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon."

"If anyone deserves a beer... In the land of the free! The home of the brave! It's the girl with ten loads of cum on her face." - Jim Jefferies 2016

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!