Jelenlegi hely

(kész) Bug: iOS Safari alatt a fórum főoldala rosszul van tördelve. (iPhone)

Utolsó bejegyzés

(kész) Bug: iOS Safari alatt a fórum főoldala rosszul van tördelve. (iPhone)

http://kepfeltoltes.hu/150502/470072900image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem látom hogy ki nyitotta, nem lehet jobbra menni hogy lássam az egész oldalt. Egyszerűen levágja az éterbe...

Szerkesztette: dulakh - 2015 máj 13


Szerintem fixed, mondjuk nem a legoptimalisabban elosztott egyelore, azon megprobalok meg finomitani, de minden kifert mar, az a fontos.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."A hiba zoo topicja miatt van. Túl hosszú az hogy legolvasotabb/legkommenteltebb. Nem tudja seholse megtördelni. Limitálni kellene kell a topicok címének hosszát vagy elvagni azokat egy bizonyos karakter szám után.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4LdrA hiba zoo topicja miatt van

igen tudom, azzal teszteltem itthon is, de ezt a legegyszerubb megoldani hogy nem klasszikus szotoreseket csinaljon, hanem algoritmussal dontse el egysegesen hol tori el a tartalmat a kovetkezo sorba. Ez neha magyartalan elvalasztasokat eredmenyez, de ez legyen a legkisebb gond ugye, ha egyszer sokkal tobb tartalom elfer, szepen elosztva.

Limitálni kellene kell a topicok címének hosszát vagy elvagni azokat egy bizonyos karakter szám után.

Mondjuk szeretnem ha mobilon is latszodna a teljes topikcim mindig, anelkul hogy bele kellene minden egyesbe mennie az adott illetonek, ha meg szeretne tudni mi lenne az. Most hogy scrolloznia kell emiatt plusz 4-5 sort, az szerintem mindenkepp kellemesebb tradeoff.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."Meg mindig nem jó, most meg rosszabb lett.
http://kepfeltoltes.hu/150502/468474image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Anything that can be done to a rat can be done to a human being. And we can do most anything to rats. This is a hard thing to think about, but it's the truth. It won't go away because we cover our eyes.
*This* is cyberpunk. - Bruce SterlingMeg mindig nem jó, most meg rosszabb lett.

ettol azert tobb infora volna szugsegem, milyen ertelemben nem jo es milyen ertelemben lett rosszabb?

Most kifert minden tablazat oszlop ismet, es nem vagja le a semmibe a tartalmukat jobbra. Az algoritmus nem szavankent valaszt, hanem eltori a tartalmat ahol tudja (megha ez magyartalanul is jonne ki sokszor), es megprobalja egyenletes teljes sorokba szethuzni, a legjobb helykihasznalas erdekeben. Mint mondtam csak finomitanom kell meg a modszert, mivel pl az "olvasas/valasz" fulekben meg mindig sok helyet hagy a rendszer, es alig marad pl a topikoknak, de az elgondolas szerinten valid.

Egy dologban viszont tuti biztos lehetsz, ha minden el akarod hogy ferjen, a topikcimek tobbet nem fogjak tobb mint haromnegyeded a kepernyonek elfoglalni meg ha ugy a legjobban olvashatoak is, hanem joval kevesebbet. Szal erre a tradeoffra fel kell keszulj.

szerk: ja mar latom a kesobb beszurt keped, es arra gondolsz amit mondtam is azt hiszem.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."tovabbhaladva talaltam par tovabbi faszanyos megoldast, pl vertikalisan irat ki horizontalis helyett par tablazat jelolo szoveget ahol keves az adat az eredmenyben, igy csomo masik hely marad annak ahol potencialisan sok adat van.

Feltoltottem ezt is elesre, mivel sokkal jobb igy a latott eredmeny mint az elozo algoritmussal. Ami maradt meg csak hogy a szazalekelosztasokat kell jobban belonom. Forumnak kicsit tobbet adok a jelenleginel valoszinuleg, utolso hozzaszolas datumtol lelehet lecsipek keveset.

Olvasas es a valaszok szazaleka tokeletes szerintem. Topikcimnek is cirka megfelel ennyi ahogy mertem, max picit innen is lecsipek mint az utolso hozzaszolasokbol, es azt is a forum oszlophoz adom hozza.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."na azt hiszem kialakult a vegso felallas
van 5 oszlopunk ugye (a jelenlegi allas szerint)
- "Topikcim" kiirasa horizontalis, 45%foglal el es teljes sorokba probalja feltordelni az algoritmus tartalmat a legjobb helykihasznalasert
- "Olvasas" kiirasa vertikalis, 7% (minimalis) es szintugy teljes sorokba probalja feltordelni
- "Valasz" kiirasa vertikalis, 7% (minimalis) es szintugy teljes sorokba probalja feltordelni
- "Utolso komment" Kiirasa horizontalis, 25% es itt szavankent tordel (regi modszer) a motor, mivel szinte csak szamok jelennek meg a mezobe, es ha teljes soronkent tordelne akkor sokkal jobban ossze tudna zavarni, mint pl irott szovegnel. A mostani modszernel nagyon szepen kiveheto minden benne.
- "Forum" kiirasa horizontalis, 15%, es itt is regi modszeres szavankent tordel. Ezt pl attehetnem teljes soronkentra, de szerintem ugy rosszabb osszkepet kapnank, legtobbszor nem tul nagy ervagas ha kicsit rosszabb a helykihasznalasa.

Jonak tartjatok ti is igy vagy tekerjek valahol szazalekokon? (arra gondolok hogy esetlegesen felaldozzak a forum mezobol egy kicsit, es odaadjam a topikcimeknek)

Igy lattam a legcelszerubbnek egy csomo dolgot figyelembeveve, mint latjatok.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."Őszintén szólva nekem az tetszene a legjobban hogyha fix szélességű lenne mobilon s nem kéne tordelnie, ergo elég lenne hogy én Zoom-olok be és kész. Ami most van az egy elcseszett Excel táblára hajaz inkább :(

Anything that can be done to a rat can be done to a human being. And we can do most anything to rats. This is a hard thing to think about, but it's the truth. It won't go away because we cover our eyes.
*This* is cyberpunk. - Bruce SterlingŐszintén szólva nekem az tetszene a legjobban hogyha fix szélességű lenne mobilon s nem kéne tordelnie, ergo elég lenne hogy én Zoom-olok be és kész.

horizontalis scrollbar big no-no a mobilos design-nal. Ki be zoomolas teljesen rossz irany es bena felhasznaloi elmeny, meg ha sokszor nem ad az oldal jobb alternativat, mert csak pc-re van irva.

Ami most van az egy elcseszett Excel táblára hajaz inkább :(

milyen szempontbol? Elotte is pont ugyanez az "elcseszett excel tablazat" volt a listank... well mivel eleve egy tablazat az egesz, csak egy kulonbseggel, annyi hogy pl nem vertikalisan volt kiirva a valasz es az olvasas, es rohadt sok felesleges helyett evett meg, ami foleg mobilon sinylette ugye meg magat.

Oszinten szolva az egesz forum fix horizontalis nezetre van belove (PCn is), ahhoz hogy aktiv legyen a scroll jo par dolgot at kellene neznem, de pl az en definiciomban ahogy megjelenik egy oldalon a horizontalis scroll, az elcseszett design.

Talan tegyem be a tobbi oszlopcimet is vertikalis kiirasra pici mobilon, hogy egysegesebb kepet mutasson?

szerk: nem szopatni akarlak vagy szandekosan neheziteni az eletedet btw ha esetleg azt is hinned, de ugy vagyok vele maradjon legutolso valasztasnak az "a szarjuk le, nem tudjuk megoldani, majd zoomolgatok meg scrollozgatok jobbra balra is" design. Ha egy modja is van ra, probaljunk kiotleni valami faszanyos megoldast, ami effektiv is es nem is mutat szarul, ezen dolgozok, es mindig is ez volt a szempont amikor mobilra is fejlesztettem.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."szinten zenész:

http://i.imgur.com/xDhysww.jpg

Asus Memopad, 1280*800 felbontáson,4.2es androidon, Chromeban, 2-3 napja jelentkezett

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cutanyway, jobban átgondoltam PC-re, mobilokra és tablettekre is a nézeteket.

Ikonokkal oldottam meg a fülek oszlopleírásait, ez minden elektronikus cuccon kompaktabbá teszi a dolgot, és nem kell tökölni horizontális vagy vertikális vacakolással. Sőt még a szem szinte ránézésre "meg tudja érteni" az ikon jelentését, szemben mintha olvasni kellene mindig a szöveget az adott mezőn.

Kiveséztem még a felesleges szemetet, és összehúztam az összehúzható oszlopokat, pl mint a számlázók, és maximális helyet adtam a címnek meg a fontos szöveges anyagoknak, hogy ne tördelje következő sorba ha nem muszáj.

Btw tördelés, visszavettem az algoritmusos tördelést és maradunk teljes szavas alapúnál. Tényleg sokszor zavaró tud lenni még topikcím olvasgatásnál is ha egész szó egy részét valahol megtöri, nem mellesleg nem is valami esztétikus. Úgy voltam egye EGYETLEN topik miatt ne basszuk szét az egész feelinget és design flow-t, inkább átszerkesztjük azoknak a topikok címét jobban, ha fel is tűnnének néha néha kilométeres egybeírt szavakkal.

Független hogy az átszerkesztés pofonegyszerű, szerintem sokkal áttekinthetőbb lett így mobilon is az egész, intelligensebben eloszlik az anyag a táblázatokban.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."Nagyon jók az új ikonok. Grat.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4LdrÍgy már babább Psi, olyan mint újkorában ;) csak jobb.

Viszont én továbbra is skálznám ezt a kontentet mobilra, mert ipaden kifér ugyanennyi pixelre, viszont az iphone-on nem adja csak max landscape nézetbe. De legalább mostmár el lehet olvasni újra hogy mi van a fórum főoldalán :)

Anything that can be done to a rat can be done to a human being. And we can do most anything to rats. This is a hard thing to think about, but it's the truth. It won't go away because we cover our eyes.
*This* is cyberpunk. - Bruce SterlingiPhoneosok is használhatják az oldalt?!?

"Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon."

"If anyone deserves a beer... In the land of the free! The home of the brave! It's the girl with ten loads of cum on her face." - Jim Jefferies 2016Viszont én továbbra is skálznám ezt a kontentet mobilra

skálázva van az egész átgondolva már most is, mobil méretet detektálva megindul jó pár átszervezés a layoutban. Azért néz ki így ahogy, másfelől kilométereket scrollozhatna meg zoomolhatna ki be folyamatosan az ember a fórumhasználatközben mobilon, ha csak PCre fejlesztettem volna.

, mert ipaden kifér ugyanennyi pixelre, viszont az iphone-on nem adja csak max landscape nézetbe.

hmmm melyik iphone verzió és mennyit csap le nálad kb? Emulátorral nézem, az új iphonoknál semmi gond nincs, az ős régbbieknél mondjuk levág cirka 10-15 pixelnyit a legvégéből ahol a fórumok vannak, de még kivehető lazán (szerintem) melyikből való lenne. Pl iphone 3ason 320px felbontás mellett, egész impresszív ahhoz képest a fejlesztés eredménye (az első képedhez viszonyítva más nem):
http://i.imgur.com/g1Q226j.jpg

Mondjuk ezeken a régebbi iphonokon a felbontás is nagyon szerény már, de esetleg bevezethetek még egy felbontás kulcsot a motorban a nagyon kicsi telósoknak is, ami még egy keveset lazít a mutatott adatokon.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."Kb hasonlóan a jobbszélt csípi le, iPhone 4S-T használok ott a felbontás 960*640.

Anything that can be done to a rat can be done to a human being. And we can do most anything to rats. This is a hard thing to think about, but it's the truth. It won't go away because we cover our eyes.
*This* is cyberpunk. - Bruce Sterlingaz a 640pixel 320lesz igazából, iphone upscalelve jelenít meg mindent ha jol tudom. Ok akkor bevezettem egy 3. pixelkulcsot is tartalommegszorításra, 320 (vagy vedd ugy 640 2:1 aránnyal upscalelve) felbontáson látszódnia kellene az anyagnak teljesen kiírva, nálam emulátoron okés. Próba élesben?

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."iPhoneosok is használhatják az oldalt?!?

amilyen kevesen vagyunk, szerintem nem engedhetjük meg magunknak hogy platformrasszisták legyünk. :D

Akinek ahol van valami baja figyelembe fogom venni, reális határok között persze.

Ez a gond valószínűleg minifelbontásos régi Androidos vagy más telóknál is fennállt, csak ők vagy csendben tűrték eddig, vagy fogták magukat és elvándoroltak más oldalakra. Ezért kap nagyobb figyelmet a bug.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."Hogy ne jelenítődjön meg upscalelve, trükközni kell:
http://www.html5rocks.com/en/tutorials/canvas/hidpi/

@platformfetisizmus:
Nem tudom mennyi a látogatottság iOS-ről és főként iPhone-ról de hasonló kategóriás Androidok meg WP-k is simán hasznot húznak ha megoldódik ez :)

Anything that can be done to a rat can be done to a human being. And we can do most anything to rats. This is a hard thing to think about, but it's the truth. It won't go away because we cover our eyes.
*This* is cyberpunk. - Bruce Sterlingha megoldódik ez

mint irtam a 18-ban, meg van mar oldva.

Hogy ne jelenítődjön meg upscalelve...

neked direkt celod hogy upscalelve jelenitodjon meg, minel jobban szetteritve a paranyi kijelzon, kulonben olyan apro lenne minden hogy nem tudnad kiolvasni.

Egyebb irant atfutva erdekesnek tunik a trukk a html5 canvassal a cikkben amit linkeltel, majd atolvasom tuzetesebben is, tuti tanit par erdekes megoldast.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."Done!

Tökéletes, király vagy psi! Mindjárt jön a screenshot is.
Screen:
http://kepfeltoltes.hu/150503/829168580image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

neked direkt celod hogy upscalelve jelenitodjon meg, minel jobban szetteritve a paranyi kijelzon, kulonben olyan apro lenne minden hogy nem tudnad kiolvasni.

Igen, nem voltam egyértelmű arra céloztam hogy ne rosszul legyen upscalelve hanem natív felbontásában. Amint látod a screenshotjaimon HiDPI-n az RW asset logó nem pengeéles ahogy a hamburgermenü és a keresőikon se de a többi ikonnál nem annyira feltünő főleg a jpeg tömörítésnél :(

Anything that can be done to a rat can be done to a human being. And we can do most anything to rats. This is a hard thing to think about, but it's the truth. It won't go away because we cover our eyes.
*This* is cyberpunk. - Bruce SterlingIgen, nem voltam egyértelmű arra céloztam hogy ne rosszul legyen upscalelve hanem natív felbontásában. Amint látod a screenshotjaimon HiDPI-n az RW asset logó nem pengeéles ahogy a hamburgermenü és a keresőikon se de a többi ikonnál nem annyira feltünő főleg a jpeg tömörítésnél :(

oh, elmagyarazom akkor mi a lenyege a technologianak. Vegsosoron igy gyorsan atfutva alkalmaztam mar en is az oldalunkon itt ott, pl a legutobbi fejlesztesnel is, es tisztaban vagyok ezzel a trukkel.

Nem jpg tomorites vagy barmi mas hasonlosag miatt van az amit latsz.

Szoval az RW logo az nativ felbontasban van, es nem azert homalyos mert nem hasznaltam trukkot a megjelenitesre, hanem mert ekkora a felbontasa, originalisan is. Nagyon jo pelda a friss kicsi ikonok a forumban, amiknek nem ekkora a meretuk hanem sokkal nagyobb, csak le vannak mestersegesen scalezve CSS-sel 20x20 pixelre, de tisztaban voltam vele hogy nagyon sok kijelzo "subpixel" pontossaggal is meg tud jeleniteni, igy latsz te a 20x20 pixelen igazsag szerint sokkal tobbet, ami elesebb hatast is ad. Gyakorlatilag az iphone eseteben 1 szamolt pixelkockaban 4 fizikai subpixelt jelenit meg, azaz ott 2x akkora meretet tudnak kipreselni az ikonok magukbol (eleve ettol is joval nagyobbak a ikonmeretek originalis meretben, lehet megvannak 200x200as meretuek is, szal jovobisztosak).

A logo "meg minden hatterem" pl hogy elesebben jelenitodjon meg, dupla (vagy tobbszoros) nagysaggal kellene feltolteni is, es ez tul sok savszelt enne feleslegesen, ami foleg mobilon nagy tema. Meg tudnam csinalni persze hogy CSS-sel downscalezem oket mobilon hogy megfejeljen a subpixel aranyainak, de akkor meg tul pici lenne, sokkal nehezebb lenne rakattintani es kezelni a navigacios menuvel, mint a kenyermorzsak meg a lapozo. Na meg mindenekelott ehhez a trukkhoz az originalis design anyagnak is sokkal nagyobb meretuek kellene legyen, de ez nincs igy mint tudjuk, ekkora amekkora. :)

szerk: ha mar ott voltam es nem volt tul nagy melo, legalabb a mobilos logot atrajzoltam 2x nagyobbra fotoshopban, es osszenyomtam css-el a normalis meretre, igy legalabb az se nez ki mosottan mar. A hattergrafikat meg csak osszenyomtam 2x kisebbre mobilon hogy pont kitoltse a subpixeleket. Igy az most ugyan fela akkoranak latszodik, de jol is all neki hogy tobbet lat az ember belole amugy a foforumon pl.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."A háttérgraf nagyon baró és tűéles lett. Az RW logó meg recés pixeles, de lehet hogy az origi logóval van a baj ahogy mondod hogy a többihez képest nem volt annyira high-res.

Anything that can be done to a rat can be done to a human being. And we can do most anything to rats. This is a hard thing to think about, but it's the truth. It won't go away because we cover our eyes.
*This* is cyberpunk. - Bruce SterlingAz RW logó meg recés pixeles, de lehet hogy az origi logóval van a baj ahogy mondod hogy a többihez képest nem volt annyira high-res.

KMZnel van az "originalis" originalis, valszinuleg vektoros fontokkal amivel kiirta. O csak fel kellene mondjuk 2x vagy 3x nagyobbra hogy nyomja az egeszet es maris high(abb)res lenne az egesz.

Amit en csinaltam, hogy csak upscaleltem fotoshopban a low res kepet, kis kezi antialiasingot nyomtam itt ott, es azt jelenitettem meg CSS-sel vissza downscaleve. Nyilvan nem tunnek el ettol a recek kozel sem teljesen, de azert jobb mint a regi mosott kep, ha osszehasonlitod a kettot.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!