Jelenlegi hely

Grammarnazi HQ

Utolsó bejegyzés

Grammarnazi HQ

http://public.ezdesign.hu/d/gn.gif

A jól megszokott dolgok jöhetnek ide, illetve kezdetekben a fórum nyelvtanhibáit, elütéseit gyűjtjük ide, hogy ne szemeteljünk tele más topicot.

Szerkesztette: dulakh - 2015 már 20


Ma már nyugodtan aludhatsz, megnyithattad a nextgen GN HQ-t :D

- I don't think you should drink that. It looks bad for you. - Nonsense. It makes me feel great. Smarter. More aggressive. It feels like I could... Like I could... TAKE ON THE WORLD!Igen-igen. :P

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.Üdv mindenkinek! Nagyon szép lett az RW, csak így tovább!

Hogy ontopic is legyek, a Fórum oldal tetején az első szövegben két hiba is van: Legfrisebb Bejegyzésekjavítva.

Csöpi vagyok és esitalhatom ezt. Miért?

ugyeCsöpi vagyok és esitalhatom ezt. Miért?

hmmm. Ez még mindig fennáll? Én a limited felhasználómmal úgy látom, hogy nem tudom editálni a felhasználók postját most.

Elméletileg nem rég implementáltam egy komplett átfogó rendszert amit engedélyezi/limitálja, ki mit lát a fórumon, hol tud postot nyitni, mit tud editálni, stb.

Lehet addig a pár percig ameddig állítgattam, pont úgy esett hogy addig nyitott volt a klasszikus felhasználóknak is az edit mindenhol.

ugyehát visszaszámolt. Szóval nem tudom

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldrpróba ki még egyszer, az a legegyszerűbb. Ha nem tudod megtenni, akkor probléma megoldva, értelemszerűen ugye.

szerk: oh, látom már limited felhasználóval is, dolgozok rajta akkor és jelentem mi van.

szerk2: fixed. Én értelmeztem rosszul egyes jogosultsági beállításokat, de szerintem most már korrektül működik. Köszi a jelentést.

ugye


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

1. Ki milyen PC játékot játszott a héten?

Helyette: Ki milyen PC-játékot játszott a héten?

Nem mellesleg az is kérdéses, hogy szükséges-e a platform szerinti megkülönböztetés. Ettől független, hogy a platform(család)ok kapnak-e saját topikot.

2. Készülő játékok, amik érdekelnek

Helyette: Készülő játékok, (a)melyek érdekelnek

Bár ez csak választékosabb, elfogadható a másik is. Tulajdonképpen ma gyakoribb hiba, hogy a delikvens helyesen próbál írni, és amelyt használ ott is, ahol nagyon nem kéne. Ugyanez áll a filmes megfelelőjére is.

3. Hírek az RW birodalom figyelmébe

Helyette: Hírek az RW-birodalom figyelmébe

4. Valve STEAM

Ennek így nem sok értelmét látom. Nem Valve STEAM a digitális disztribúciós platform megnevezése, hanem Steam. Persze ha ennél többet lefed a topik, lehetne Valve- és Steam-ügyek a neve, vagy persze ennél valami ötletesebb is. Vagy akár egyszerűbb is: Valve (Steam), Steam (Valve), Valve és Steam, stb. Van miből válogatni.

5. Szánalom bulvár kaka

Helyette: Szánalom, bulvár, kaka

6. Világvégehangulat és üvöltő szoba

Helyette: Világvégehangulat- és üvöltőszoba

Már ha világvégehangulat-szobáról és üvöltőszobáról van szó, nem pedig világvége-hangulatról és üvöltőszobáról. Az utóbbi fogalmilag szerintem még inkább szerencsétlen, már-már értelmetlen megfogalmazás, de mindenképp jó lenne megőrizni az autentikus címet, csak kicsit patchelve.

Sors bona, nihil aliud.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

7. Filozófia topik

Helyette: Filozófiatopik

Alternatív javaslat: Filozófiai topik

8. Rekeszizom tréning

Helyette: Rekeszizomtréning

9. Közvéleménykutatás

Helyette: Közvélemény-kutatás

10. Boldogsághangulat és örömben üvöltő szoba

Lásd 6., csak ez már végképp durva :)

Sors bona, nihil aliud.Világvégehangulat- és üvöltőszoba
ha már így nézzük, világvégehangulat-szoba nem nagyon létezik, az üvöltőszobának nagyobb a létjogosultsága. Javaslatom a második, amit értelmetlennek tartottál: Világvégehangulat és üvöltőszoba

Boldogsághangulat és örömben üvöltő szoba helyett
Boldogsághangulat és örömömbenüvöltő-szoba?

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Logikailag mindenképpen kacifántos (mi az, hogy itt egy világvége-hangulat és egy üvöltőszoba?), de tőlem mehet így, ha komolyan vesszük, úgyem lehet ebből doktori disszertációba illőt kihozni. Legfeljebb nyakatekertségre. Mindenesetre a hagyományőrzés miatt ennyi kell, bár a franc se tudja már, hogy melyik troll nevezte el eredetileg e topikokat :)

Szerk.: Jól látom, hogy csak nagykötőjelet lehet írni a topikok címében? Oda is kellene a sima, mint a hozzászólások esetében. Ezt jelzem a webdrótozásban is.

Sors bona, nihil aliud.Nem örülök hogy a már megszokott rekeszizom tréning topik egybe van írva. Bármennyire is úgy lenne helyes.

:(Anno a Kispoén is Kispojjén volt, amit úgy "szoktunk" meg, de mindenféleképpen rossz volt.
Ilyen volt még a csevej, amit a régiessége miatt lehetne csevelyként írni, de az MTA szerint is j.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Szerintem jelen topik szerencséebb lenne Grammar Nazi HQ néven. Angol kifejezésről van szó, így szerencsés annak írásmódjához alkalmazkodni, egyúttal harmonizálna Dulakh plecsnijével.

Pár topik nevét magam is javítgattam (pl. Nintendo-konzolok), de találtam még egy nehéz esetet: Indie játékhírek.

Ugye ezt a mozgószabály miatt Indiejáték-híreknek kellene írni, csak az a baj, hogy az e miatt kéne még egy kötőjel. Nehéz ezt szépen megoldani. Részemről átfogalmazást javasolnék, pl.: Hírek az indie játékok világából.

Sors bona, nihil aliud.Értem én, csak nagyjából minden második régi topik címe kicsit helytelen volt. Most a nagy kijavítgatásokban pont ezen varázsát sikerül kiölni mindenből. Persze ha mást nem zavar akkor nekem mind1, engem nagyon zavar. Azokat a neveket szoktam meg, azokat szerettem, most meg minden más. :(


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Sok-sok éven mi szenvedtünk a topiknevek miatt, most eljött a te időd! Muhahaha!

Egyébként meg fogod szerintem szokni, de ha nem, akkor kereshetsz magadnak igénytelenebb fórumot, talán találsz is :P

De most komolyan, tényleg pár hét alatt átáll a fejekben, de legalább lesz élből rosszra nevelő förmedvény. Még te is sokat fejlődtél amúgy a HW-n, hála a rendszeres kínvallatásoknak.

Sors bona, nihil aliud.Nem hiszem hogy igényesség vagy igénytelenség kérdése lenne. Attól még lehet igényes a fórum, hogy a régi tradícionális nyelvtanilag helytelen neveket visszük tovább, merthát az volt az "eredeti".

Na mind1, szomorú panda vagyok.Akkor már rakjunk oda is kötőjelet: Hírek az indie-játékok világából.

@joda: Értem én, na meg hogy nosztalgia, de azért azt te is elismered, hogy annak végképp semmi értelme, hogy hibás leírások rögzüljenek a fejekbe. Ha már akár 10 emberben rögzül az új-ujj írásának helyessége, már boldog vagyok. te meg ne légy szomorú panda...

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.A rögzülés már talán megtörtént az elmúlt 10 évben, nem? ;) Persze legyünk nyitottak az újhullámos "RW" kadétokra is, csak sajnálom elveszteni ezeket a régi topikneveket, na.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nyelvtani híbákból származtak ezek a nevek, számomra azzal az elnevezések stílusa nem csorbul, ha végre helyesírásilag stimmelnek. Úgy látszik, másképp látjuk.

Egyébként: tradicionális. A mert hátot pedig különírnám, bár idővel egybeíróssá válhat.

@Dulakh:

Az indie játékok sima jelzős szerkezet, ha nincs szükség a mozgószabály bevetésére, akkor különírandók.

Sors bona, nihil aliud.+1 arra, hogy a nyelvtani helyesség oltárán ne áldozzunk fel minden feelinget és (meg)szokást. Nem segít semmin, ha minden régi topik címe megváltozik, mert teletoljuk kötőjellel meg egybeírjuk, viszont az amúgy is kialakuló kezdeti kaoszt kiválóan turbózza.
Én azt sem teljesen értem, hogy miért lett erre külön plecsni. Én nem akarom, hogy hibatalosan is elismert GN-k loholjanak minden hozzászólásom után és javítgassák át, amit rosszil írok.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listámSenki nem javít bele a kommentedbe. Ha jobban körbenézel, sehol nem tettem meg; ugyanúgy, ahogy eddig, ami 1000% hogy nem félreütésből származott nagy hiba, kommentként kapod meg válaszként. Nem változik semmi az eddigiekhez képest, nem is értem, mi ez a hirtelen para. A hírekben igen, alkalomadtán kijavítjuk a hibákat, hogy legalább ott ne legyen. Pl.: nem akarok több exklúzívot látni, ami többszöri kérésre se lett anno kijavítva.

A plecsni meg egyszer csak lett, felőlem le is szedhetjük, ha ez téged ennyire zavar. Amúgy meg van kulcsod, átírhatod ami nem tetszik, vita nem lesz belőle.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.Nincs para, csak túlzón fogalmaztam, mert éppen ilyenem volt. Sorry. A plecsni tőlem maradhat.
A +1-et tartom. Egyes esetekben mintha a gömbölyűt akarnánk szögletes formába erőltetni. Mondom ezt úgy, hogy alapvetően én is háklis szoktam lenni a nyelvtani hibákra.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Gondolom, poénból kapott Dulakh egy plecsnit, amúgy nem tudom, hogy van-e ilyen jogkör külön, hiszen moderátori joggal lehet javítgatni.

Egyébként valami komolyabb érvet is le lehetne már írni amellett, hogy miért kell ragaszkodni a régi helytelen topikcímekhez. Mert a Rekeszizomtréninget nem poénból írta az elkövető külön, nem is egyedi stílusgyakorlat okán, egyszerűen csak nem tudta, hogy is kell helyesen leírni (vagy elütötte). Teljesen irracionálisnak érzem a ragaszkodást a régi rossz dolgokhoz. Nem látom, hogy miért lenne tőle HW-sabb a fórum (hozzáteszem, korábban sem tervezett senki szolgai másolatot, ha a régi szellemiség iránytű is), ahogy a káoszt sem látok hiányukban.

Más lenne a helyzet, ha egy-két klasszikus HW-s kifejezés lenne üldözve magyartalansága miatt, de ez még véletlenül se merült fel, éppúgy nem, mint a felhasználói kommentek nyelvi cenzúrája. Majd a második fázisban.

Sors bona, nihil aliud.A Rekeszizomtréninggel nekem semmi bajom, viszont a "Boldogsághangulat és örömömbenüvöltő-szoba" jellegű borzalmaktól már didergek.
Ha már ekkora a változtatási inger, én inkább azt mondanám, hogy rövidítsünk. Legyen csak simán "Boldogsághangulat" meg "Világvégehangulat". Mindenki tudni fogja, miről van szó, függetlenül attól, hogy új vagy régi tag, a nácik is jóllaknak és a szögmérővel belőtt, kötőjeles szerkezetek sem harapóznak el. :szerintem:

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Joda miatt hoztam fel, mert az ő konkrét példája volt. A legtöbb javítás meg olyan szintű apróság volt, hogy fel se tűnne senkinek.

Az említett két topikot tekintve viszont annyiban egyetértek, hogy a rövidebb cím lenne a legszerencsésebb. (Más kérdés, hogy mások egyetértenek-e.) Mondjuk a boldogsághangulat szón eleve lehetne vitatkozni, de ennyire nagy náci én sem vagyok, a világvége-hangulat viszont ugyebár önmagában is kötőjeles. Egyébként éppen a szóösszetételek helyesírását rontják el még mérsékelten "diszgráfiások" is elég gyakran. Tehát éppen ezeknél tartom aggályosnak a helytelen írásmód terjesztését. Mindenesetre ha jól értem, így neked már csak egyetlen topik "új" nevével lenne bajod, tehát azért alapvetően visszafogott kristályéjszakáról beszélhetünk, mely egy-egy szórványos esetet takar.

Sors bona, nihil aliud.Nyelvtani híbákból származtak ezek a nevek, számomra azzal az elnevezések stílusa nem csorbul, ha végre helyesírásilag stimmelnek. Úgy látszik, másképp látjuk.

Mondjuk szerintem sem kellene hogy a nyelvtani helyesség kérdése feltétlen feeling kérdése kellene legyen. Lehet attól még feelinges valami és teljesen helyesen írva is. Persze simán megértem a rendellenességekből adódó kötődéseket is.

ugyeGN Plecsni

alapvetően mint gondolták is egyesek, nincs GN jogi rang csak moderátor, dulakh is így poénból kapta az elején. Viszont mindenképp gondolkodtam hogy ki tudnék alakítani egy jogi rangot erre is, ami kb azt takarná hogy GN-ek hírekbe tudnának matatni, de nem rendelkeznének akkora joggal mint a moderatorok, hogy a kommentekbe is megtehessék.

Alapvetően szeretném mondjuk hogy ha nem észrevett nyelvtani hibát vétett valaki egy cikkben, azt az erre szakosodott emberek tudják majd kezelni, mint az említett exkluzívos példa. Azért legyen egy színvonal ilyen téren, szerintem reális elvárás. Természetesen mint eddig is így volt, most sem kell egyáltalán félni hogy egy moderator/gn bárkinek a kommentjébe belematatna önkényes helyesírási hibajavítás vagy bármi hasonló céljából csak úgy. Mint eddig is a tradíciónkban, ezután is igen nyomós oka fog lenni arra ha bárkit is moderálni lépne fel (bármilyen forma is legyen az) valamelyikőnk.

ugyeez a sok naculas kezd egy kicsit tulzasba vivodni...nem? sztem a megszokott forumnevek maradjanak ugy, ahogy voltak, mert vannak dolgok, amiken nem kene valtoztatni.
es en tovabbra is igy fogok irni, kisbetu minden, hulyeszavak (pl.: hujemalyom), meg neha ekezetesmentesen. remelem teccik!? :)~~

covfefeHa igazán autentikus HW-élményt akarunk, akkor legyen a neve megint Rekeszizom tréining HQ. Évekig senki se vette észre, hogy benne volt az a plusz i betű. :D

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!