Jelenlegi hely

E3: Bemutatkozik a Resident Evil 2 játékmenete

Utolsó bejegyzés

E3: Bemutatkozik a Resident Evil 2 játékmenete
Az E3 Playstation Live rendezvényén a Capcom bemutatta a Resident Evil 2 igazi lényegét, vagyis a játékmenetet. A 10 perc alatt egyértelműen kiderül, hogy az új kameranézet ellenére nem az ötödik és a hatodik rész arcpirító akciózása köszön vissza a remake-ben: survival horror ez dögivel.

Resident Evil 2 - PS4 Gameplay Demo | PlayStation Live From E3 2018 Inditás gomb

Resident Evil 2 - PS4 Gameplay Demo | PlayStation Live From E3 2018 (00:13:03)


A váll fölötti prezentáció persze a fejlesztők szerint is sokat változtat a játékon mechanikailag, a cél azonban láthatóan az volt, hogy az újdonság ne menjen az eredeti elképzelés rovására. Leon jóval kevesebb lőszert kapott, mint az előzmény / folytatás (a megfelelő aláhúzandó) RE4-ben, a zombik pedig nehezebben adják meg magukat, így jó sokat kell majd menekülnünk, az akció helyett meg fejtörőznünk. Visszatér minden túlélő kedvence, a klasszikus kés is, de ezúttal nemcsak a földön fekvő zombik vagdosására fogjuk használni: a RE1 remake-jéhez hasonlóan limitált eszköz lesz, amivel a nyakunkba ugró előholtakat tudjuk majd elhessegetni. A Resi 1 remake csodálatosan nyomasztó crimson head zombijairól nincs hír, de ilyen változtatások mellett nem lennék meglepődve a visszatérésükön.

A játék a történetet illetően sem hagyományos újrázás, mivel bár a sztori alapvető váza és az emlékezetes helyszínek megmaradtak, nagyon sok új elemmel is kiegészültek. Az elmondottak alapján valószínűleg Leon kampánya lesz az, ami többé-kevésbé hűen követi majd a régi Resident Evil 2 eseményeit, de már ő is sok újdonsággal találkozhat, és több időt fog eltölteni Raccon City pályáin is. Claire-rel már más lesz a helyzet, ugyanis a karakterek A és B szcenárióit kidobták, hogy így Redfield kisasszony is kaphasson magának egy teljesen egyedi kampányt (persze sanszos, hogy vele játszhatjuk majd végig a B szcenáriók néhány helyszínét is).  Jól hangzik, nem?

Őszintén szólva én az eddigi infók hallatán olyan masszív nyálelválasztással várom a játékot, mint egy rendőrre éhes licker.... jaj, de messze van még a január 25-ei megjelenés!


Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!