Jelenlegi hely

Katasztrófa

Utolsó bejegyzés


A nyilvánvaló az az, hogy már megint hülyeségeket beszélsz. Próbálsz nagyokat mondani, hogy oksonak tűnjön, ez a Széchenyi példád meg egy tőled aztán nem igazán megszokott akkora baromság, hogy még én is megcsóváltam a fejemet rajta. Az utólagos mosakodás nem fogja már lehozni ezt a sarat. Vagy csak szimplán napszúrást kaptál? Akkor még talán megértem.

180



InGen írta: Nincs vizunk 48 óráig, Pest megye, csőtörés. Még a kutyáknak tudtam tölteni, én elvagyok fröccsel.

Update: reggel a szomszédtól kunyerált jéghideg kútvízben "fürdeni" egészen frissítő érzés.

Chief Exorcist



Nekünk (társasház) bő másfél hétig nem volt gázunk, ergó melegvíz se és minden nap a hideg vízben fürödtem. Először cicamosdás volt, az még úgy ahogy elment. Aztán váltottam kád és zuhanyra, ebből két nap szar volt, de utána kezdtem megszokni. Szerencsémre a zuhanyrózsámon van egy állítófej és azt permetszerű vízfújásra állítva viszont sokkal elviselhetőbb volt.

Úgyhogy átérzem a fájdalmad.

180



Egyébként nyilván nem "komfortos", de megmondom őszintén, ilyen undorító melegben még egészen viselhető.

Chief Exorcist



a hideg vízzel zuhanyzásnak/fürdésnek rendkívül jó élettani hatásai vannak szervezetre. Keress rá: Wim-Hof-módszer.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A vízmegtartásnak az kedvez, ha nem egyenesen, nagy tempóban hömpölyög egy folyó, hanem kanyarok lassítják. Ahogy csapatékban sem az jó, ha pár nap alatt leesik az éves adag.

Nagyon tisztelem Széchenyit, aki nagyon szorgslnazta a szabályozásra, ami nagy mérnöki teljesítmény volt, de az aszály szempobtjából, amiröl szó volt, ártott. Ma is meg lehetne persze csinálni a gátazás helyett az ártérre kivezetést, fenntarthatóság szempontjából elönyös lenne. (Persze a szántóföldek miatt problémás).

Egyébként azért említettem Széchenyit, mert vele plasztikusan példázható, hogy az általa is képviselt technikai és gazdasági progresszió sok szempontból hasznos alkalmazása késöbb visszaüthet. Nem lesz ettöl ö kisebb ember, meg hát szakmailag nem is ö felelt érte (eleve késöbb is valósult meg), de nyilván nem is értett az ökológiához, és pláne nem a XXI. századi klímahelyzethez.

Sors bona, nihil aliud.



Az ESA Copernicus Sentinel–3 műholdja az elmúlt hetekben Nagy-Britanniában több mint 45 Celsius-fokos, Franciaországban ötven Celsius-fokos, Spanyolországban pedig hatvan Celsius-fokos szélsőséges szárazföldi hőmérsékletet mért.

https://www.szabadeuropa.hu/a/franciaorszag-hatalmas-erdotuzekkel-kuzd-m...

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!