Hozzászólások

2019.03.21 - 21:34,cs Moziguru HQ Ki milyen filmet látott a héten? ugrás a hozzászólásra

Még jó régen említettem nektek, hogy kiváló film és szomorú is, mert igaz. Az a történetsor a legviccesebb, amikor kiderül hogy miért lett olyan a Bradley amilyen napjainkban.

2019.03.21 - 11:52,cs Moziguru HQ Kedvenc sorozatok ugrás a hozzászólásra

Bakker összekevertem a South parkkal. 13. évadot néztük meg és 14 végén járnak. A South Park jár 22. évadnál és a 21-et néztük meg nemrég.

2019.03.21 - 11:11,cs Moziguru HQ Kedvenc sorozatok ugrás a hozzászólásra

Én a 18ig végignéztem, sokszor leül, de azért még találok benne szórakozást. Majd megnézzük a 19-et is ha meglesz az egész szinkronosan. Asszony nem szeret olvasni.

A Vámpírnaplókat teljesen végignéztük, most az Originals-ba kezdtünk bele és elég hamar belemerültek a szövevényes intrikákba, meg a B terv B tervének a keresztülhúzásába. Jön belőle a maskarádé hangulat.

2019.03.19 - 16:53,k Negatív HQ Szánalom, bulvár, kaka ugrás a hozzászólásra

14 éves volt, szóval nyilván fogalma sem volt az egészről. A szüleinek kellett volna jobban elmagyarázni az áram veszélyességét a fürdőszobában kombinálva a vízzel.

2019.03.19 - 12:17,k Moziguru HQ Kedvenc sorozatok ugrás a hozzászólásra

Volt egy haverom, aki pornófilmeket vágott és kérdeztem tőle, hogy azért mennyire volt figyelemelterelő a matéria közben dolgozni?

Azt mondta, hogy az első pár film vágása után már tök nem figyelte a csöcsöket, meg a vonaglást, csak azt, hogy hol lóg be a mikrofon, vagy látszódik a stáb egy tagja, meg ilyen szakmai cuccokkal foglalkozott. Egyébként is megjegyezte, hogy a vágatlan poresznél lelombozóbb dolgot nem nagyon tud elképzelni. Amikor konkrétan a nő unottan kérdezi a rendezőt, miközben vadul análba répázzák, hogy meddig kell ezt még csinálni, mert kezd beállni a dereka. Aztán a szopásnál meg amikor a krapekot mutatják, hallani a nő hangját, hogy a faszomat már mikor mész már el, mennék a dolgomra...

2019.03.19 - 11:05,k Moziguru HQ Készülő filmek, melyek érdekelnek! ugrás a hozzászólásra

COOMING SOON: Bad Black (Opening Scene)
Inditás gomb

COOMING SOON: Bad Black (Opening Scene) (00:08:41)

2019.03.18 - 17:09,h Moziguru HQ Készülő filmek, melyek érdekelnek! ugrás a hozzászólásra

De mi az a giga Jágó a végén?

2019.03.15 - 19:18,p Általános csevejfarm Fegyverszekrény ugrás a hozzászólásra

De csak hogy megnyugodj:

kép:https://thumbs.worthpoint.com/zoom/images2/1/0414/17/soviet-russian-army-afghanistan-war_1_a3f4b0ccf0a1527beb75b6ff6020ce18.jpg

Egyébként meg sokat látott katonák tollából olvastam azt, hogy nem jó, ha a terepruha teljesen egyforma, mert párszáz méterről az embereken a ruha színe összefolyik egy barna-zöld pacává. Nem lehet kivenni semmit belőle igaz, viszont egy álló ember egy barna-zöld pálcika lesz. És ha már hozzászokott a szemed, hogy mit keress, akkor a lassan sétáló, álló terepruhások százméterekről kis pálcikák lesznek.

Viszont ha a mellény színe más, illetve a nadrágé is, akkor az megtöri ezt a felismerhető pálcika patternt. Ez is lehet egy magyarázata az orosz gorka ruhák mintázatának felemásságának:

kép:https://img.auctiva.com/imgdata/1/7/0/6/3/4/4/webimg/886307978_o.jpg

Illetve a kifordítós öltözékek felemásan hordásának:

kép:https://i.imgur.com/F400MIy.jpg

2019.03.15 - 18:33,p Általános csevejfarm Fegyverszekrény ugrás a hozzászólásra

Bocsánat, de az így authentikus.

kép:http://www.rusmilitary.com/images/klmk_oversuit.jpg

https://www.popscreen.com/prod/MTA0NDY5MDYz/Soviet-Army-Spetsnaz-KZS-CAMOUFLAGE-SUIT-Afghan-War-type-uniform-ORIG-

A mellényekből van többféle színben. A baka meg általában nem válogathat, kap valamit és kész. Jelzem azzal a mustársárga színnel még mindig jobban rejt, mint feketével. És egy igazi háborúban ritkán lőnek olyan távolságokból egymásra, hogy számítson a mellény színe. Airsoftban szoktak 50 m-en belül harcolni az erdőben, meg max. vietnámban.

2019.03.15 - 13:20,p Általános csevejfarm Fegyverszekrény ugrás a hozzászólásra

A jobb oldali KZSM/KLMK/KZS-1-es álca már elég régi, szovjet hidegháborús álcaminta. Van többfajta árnyalatban, a zöld az alap és a "levelek" színe fehér-narancs és közte az árnyalatok.

Az benne még a jó, hogy a legtöbb levél alsó oldala világosabb szokott lenni, szóval elég jó álca, de azt figyelembe kell venni, hogy ez egy álcaruha, szóval alá kell öltözni nyáron is mert kb. egy terepszínű zsákot húzol magadra és az anyagon keresztül jön minden kosz, bogár, tüske.

Nyáron az ilyen 3D-s álcák még elég menők:

kép:https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/41483956_491359558005405_5374893988870356992_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=d4afe7dddf82cc6dd24ed27df79c253a&oe=5D0F712E

2019.03.15 - 10:07,p Általános csevejfarm Fegyverszekrény ugrás a hozzászólásra

howitzer vs lada
Inditás gomb

howitzer vs lada (00:00:11)

2019.03.14 - 22:09,cs Játékok holdudvara Ki milyen videojátékkal játszott a héten? ugrás a hozzászólásra

A vonaton nyomom a singlet. Itthon azért egy kicsit szebb játékokkal is el tudom tölteni azt a kevés időmet. =)

2019.03.14 - 21:34,cs Játékok holdudvara Ki milyen videojátékkal játszott a héten? ugrás a hozzászólásra

A Dow 1-et zsákoltam be ingyen, meg a space marine-t. A többi nincs meg.

Más,
Coh 2 USA single hadjárat,

A hajam kihullott már az biztos... Nem lehet csak úgy menteni. Save and quit van csak. Ez kinek volt a remek ötlete, nem tudom. Mindegy.

Van 4 választható század akikből 3-at lehet pickelni. Rangers, Ejtőernyősök, gépesített gyalogosok és a hadimérnökök. A térképen "körökre" osztott játék megy, de igazából az ellenfél soha nem fog lépni, csak visszavonulni. El kell foglalni kb. 15 pontot, amiket 1-5 erejű csapatok védenek. Ha nem zárunk körbe egy területet és elfoglaljuk, akkor a rajta lévő x csapat szétszalad és csatlakozik a szomszédos német alakulatokhoz. Ez mondjuk jópofa, mert arra késztet, hogy a három századdal szépen körbezárjunk csapatokat és aztán támadjuk csak meg.

A csata maga viszont egy rémálom. A játék indításakor randomizálja ki az összes területhez tartozó csata küldetést. Tehát hiába nézel végig mondjuk egy végigjátszást, lehet hogy neked teljesen mások lesznek a célok. Ez még tök fun lenne, csak az nem, hogy olyan fasz küldetések vannak hardon, hogy pl.: van a németeknek alapból 2 puma, 2 légvédelmi halftrack, van kb. 3 kübelwagen meg egy pak43-asuk. És csak azzal nyerheted meg, ha a németek járműveit írtod ki, mert azzal pontokat veszít. Ja, csak alapból te kezdesz mondjuk 1 mérnökkel és már 3-4 perc múlva jön a rakás kübelwagen, aztán már a légvédelmi féllánctalpasok és aztán hullámokban kapja a nagyobb vasakat is a gép attól függetlenül mennyi területe van. Menteni csak kilépéssel együtt lehet, kb. 10. próbálkozásra tudtam csak megcsinálni úgy, hogy ne legyenek túl nagyok a veszteségek.

Jahogy ja, a veszteségek permanensek. A 3 század harci ereje fixen adott a játék elején és minden egyes elhullott katonát levon. Hiába van mondjuk tömérdek nyersanyagod, de elhúzódott a csata és mondjuk veszítettél 50 katonát, akkor a company ereje akár a negyedével is csökkenhet. Ha lemegy 0-ra akkor az a század megsemmisül. Ez is tök jó ötlet, de hihetetlen nehézre sikerült vele ez a hadjárat összehasonlítva bármelyik rts-es hadjáratommal.

A companyk kapnak xp-t a csaták után, amiből vagy visszavehetsz némi utánpótlást, vagy fejlesztheted a század képességét. Például a tüzérségi csapás alapból nagyon olcsó, egy széles körben becsap 2-3 gránát. Ha maxolom, akkor valamennyivel drágábban több gránát fog leesni, amik nagyobb területre sebeznek és még égni is fog a talaj, meg stunnolja a páncélosokat is stb.

A képességek zömére nem érdemes adni pontot és ahogy most állok, 4 csata van hátra és minden századom kb. 30% alatti erővel bír úgy, hogy a játék első felében csak fejlesztettem, most már meg csak utánpótlást veszek. Érdemes kimaxolni a rangereket, a dupla tank erősítés offmap combat groupot, meg a halftrackon érkező lovassági elit csapatokat. Azok gyakorlatilag nélkülözhetetlenek.

2019.03.14 - 18:39,cs Játékok holdudvara Ki milyen videojátékkal játszott a héten? ugrás a hozzászólásra

Warhammer 40K Dow 1 Goty+Dark Crusade+Soulstorm végigjátszva singleben.

Az elsőnek van sima hadjárata, a másik kettőnek afféle turn based térkép csata és realtime harc, mint valami Total Warnak. Viszont olyan elcseszettül hosszúak a csaták, ha a helyőrség maxos, hogy leggyorsabban is csak olyan 1.5-2 óra alatt tudtam őket normálon lejátszani.

Nincs kifejezetten hard counter a Soulstorm DLC-ig. Szóval iszonyat gyorsan lehet sok nyersanyagot beszedni, amiből lehet folyamatosan fosni a unitokat pop maxig 2-2 barakk meg járműgyártóból. Ez az alap goty-ban még nem gáz, mert irányított hadjárat van.

De a Dark Crusade gyakorlatilag egy I VH-s állóháborúra emlékeztet minden csata ahol a helyőrség maxos és szépen lassan lehet előre jutni, miközben pár nélkülözhető egységgel foglalgatni kell a pontokat vissza.

A soulstormban már van némi soft counter és minimálisan hard counterre emlékeztető unitok is vannak már. Szóval pikpakk le lehet csapni a tankokat a rakétásokkal. Viszont a lángszórós tankokkal meg a sniperekkel gyorsan lehet a mezei gyalogosoakt szedni. De végeredményben ez sem ad annyi eszközt, hogy az ellenfelet gyorsan elkalapáljuk.

Éppen ezért nem is fogom ezeket a DLC hadjáratokat végignyomni más népekkel, mert nagyon fárasztónak találom. Az első DLC-t a káosszal nyomtam végig. A Soulstormot meg az orkokkal. Gyakorlatilag sokkal egyszerűbb rögtön betámadni minden nép fővárosát és leverni azt akár a kezdő alap sereggel 0-ra fejlesztett hőssel, mint később egy 10+-os helyőrséget. Ugyanis a fővárosok csatája fixen scenariós. Szóval az alap sereggel ki kell védeni egy korai rusht, ami pár percenként megismétlődik.

Közben általában van 3 secondary objective, amit ha megcsinálsz, akkor szépen lassan kifogynak a támadások, illetve bizonyos egységeket nem fog már behozni. De mindegy is, mert a fő bázist legyalulni addig nehéz, amíg mindegyik másodlagos bázis még ép. De lehet haladni szépen szisztematikusan és kb. 1.5 óra és lejátszható egy ilyen ostrom.

Ellenben egy 12-es helyőrség például a játék első mp-től tud egy irtózatos rusht nyomni, amit ha túl is élsz, kb. folyamatosan max popcap-es sereget fos majd ki 2-3 percenként és be is támad vele. Amit kb. max popcap - 2-3 csapat + az összes őrtoronnyal lehet csak feltartani. Igazi húsdaráló.

2019.03.14 - 10:11,cs Sport HQ Airsoft ugrás a hozzászólásra

Legalább játékon történt?

2019.03.14 - 00:51,cs Sport HQ Airsoft ugrás a hozzászólásra

Valszeg most is megyünk pimrére:

https://www.facebook.com/events/331871567669342/

2019.03.14 - 00:45,cs Általános csevejfarm Cool Stuff ugrás a hozzászólásra

Azért ha egy Taekwondos fordulatrúgással állon rúg, az kb. KO.

Best Taekwondo Knockouts KO
Inditás gomb

Best Taekwondo Knockouts KO (00:04:40)

Az a fordulat elég nagy sebességet és erőt ad az amúgysem gyenge rúgásnak. Itt a deszkákkal azt gyakorolják, hogy pontosan rúgjanak és különböző magasságokra. Tehát gyomor, fej. Meg persze látványos.

2019.03.12 - 20:59,k Általános csevejfarm Fegyverszekrény ugrás a hozzászólásra

Two bullets in one hole: can Nikonov AN-94 do that? Gun Myths. Part 5
Inditás gomb

Two bullets in one hole: can Nikonov AN-94 do that? Gun Myths. Part 5 (00:03:09)

2019.03.12 - 07:47,k Általános csevejfarm Cool Stuff ugrás a hozzászólásra

http://www.mme.hu/seregelyseregek-legi-mutatvanyai

TLDR: A ragadozók ellen van. Elég nehéz kiszedni egy-egy madarat egy ilyen hömpölygő, kaotikusan váltakozó tömegből.

2019.03.12 - 00:01,k Általános csevejfarm Cool Stuff ugrás a hozzászólásra

Flight of the Starlings: Watch This Eerie but Beautiful Phenomenon | Short Film Showcase
Inditás gomb

Flight of the Starlings: Watch This Eerie but Beautiful Phenomenon | Short Film Showcase (00:02:01)

2019.03.11 - 21:40,h Mosoly HQ Rekeszizomtréning ugrás a hozzászólásra

Asszem anno az első diablós videójánál megemlítettem, hogy miért nincs teli cuccokkal a falu, na most a végén felröhögtem... =D

DiabLoL 1 Ep 5
Inditás gomb

DiabLoL 1 Ep 5 "Cave Man" (00:01:34)

DiabLoL 1 Ep 6
Inditás gomb

DiabLoL 1 Ep 6 "The Archbishop" (00:02:11)

2019.03.11 - 21:27,h Sport HQ Airsoft ugrás a hozzászólásra

// Ervé Ágnes: hallod Pityu, ezt a beágyazni valót nem tudom sehogyan sem értelmezni.
-> https://photos.app.goo.gl/acSD8Vm3Zn9SpuuP6 //

Pestszentimre dróntávlatból

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!