Jelenlegi hely

Topikok

2019.03.19 - 10:00,k Hírek System Shock 3 tízer!

Rövid System Shock 3 előzetest hozott az idei GDC:

System Shock 3 Teaser - Unity Keynote (GDC 2019) Inditás gomb

System Shock 3 Teaser - Unity Keynote (GDC 2019) (00:00:36)


Az előző inkarnációinál fura módon valamivel kedvesebbnek tűnő SHODAN lát mindent, amit csinálok, szóval... ő... le kell törölnöm néhány dolgot a merevlemezemről, srácok, mindjárt jövök.
 
2019.03.12 - 22:59,k Hírek Hamarosan PC-re is megjelenik a Halo: The Master Chief Collection

Nagy bejelentéssel indult a mai esti Inside Xbox: PC-re költözik a Halo: The Master Chief Collection, a csomag pedig a Microsoft Store mellett Steamen is elérhető lesz!

Halo: The Master Chief Collection Special Announcement Inditás gomb

Halo: The Master Chief Collection Special Announcement (00:00:42)


Az egyéb részeleteket illetően még nem árult el sokat a Microsoft a PC portokról, de azt már tudjuk, hogy a kollekció darabjai nem egyben, hanem játékonként, egyesével érkeznek majd. Elsőként az xboxos kiadásból még hiányzó Halo Reachet nyüstölhetjük végig, a prequel-epizódot követően azonban már az eredeti megjelenés sorrendjében követhetjük Master Chief kalandjait. A konzolos Reach-rajongóknak sem kell aggódniuk, a PC verzióval egyidejűleg ugyanis az Xbox One is megkapja saját remasterét.

A PC-s fejlesztést a Microsoft és a 343 Industries mellett a Splash Damage és a Ruffian Games végzi, a fícsöröket illetően pedig nem egyszerű portra számíthatunk, hanem egy minden hájjal és FoV-sliderrel megkent, igazi FPS-re. Premierdátum sajnos még nincs, de remélhetőleg olyan sokat már nem kell aludnunk a megjelenésig.

ÁPDÉT: Elérhetővé vált a Steam-oldal, rajta néhány screenshottal.
2019.03.07 - 12:45,cs Hírek WRATH: Aeon of Ruin bejelentés

A 3D Realms az Ion Maiden után újabb klasszikus FPS-sel jelentkezik, ezúttal WRATH: Aeon of Ruin címmel. A Build Engine-en futó "elődhöz" hasonlóan ismét autentikus retrójátékkal lesz dolgunk, így a WRATH a 90-es évekbeli külcsín mellett technikailag is old school: a Quake első részét megmozgató id Tech 1 végzi a grafikai megjelenítés ügyes-bajos dolgait.

WRATH: Aeon of Ruin Reveal Trailer Inditás gomb

WRATH: Aeon of Ruin Reveal Trailer (00:01:40)


Módosítások persze történtek a kompatibilitás és a modern fícsörök érdekében, így nem a motor eredeti verzióját, hanem a Darkplaces nevű source portot fogjuk a játék alatt találni. A pályák is a mai PC-k képességeinek megfelelően készülnek, így három hubon belül 15 óriási helyszínen barangolhatunk majd, amelyek mindegyike egy-másfél órás játékidőt ígér. A Hexenből ismerős pályaszerkezet mellé egy másik ottani sajátosság, a tárgyhasználatra szolgáló inventory is visszatér, de hogy milyen formában, azt egyelőre még homály fedi.

A történetet és a körítést illetően egyértelműen a Quake 1 szolgált mintául: magányos utazóként egy idegen, lovecrafti elemekkel átszőtt világban találjuk magunkat, feladatunk pedig mi más lenne, mint annak megtisztítása egy jó nagy adag monsztertől. A készítők gazdag lore-t és rengeteg ősi titkot ígérnek jó sok kozmikus rettenettel.

A fejlesztést a KillPixel nevű csapat végzi, amelynek tagjai az Arcane Dimensons című Quake-modifikáció elkövetői közül kerültek ki, a zenéért pedig Anrdew Hulshult (Quake Champions, DUSK, Amid Evil, Rise of the  Triad 2013) és Bjorn Jacobson (Cyberpunk 2077, Hitman, EVE Online) felelnek. A 2019 nyarán esedékes "első vérig" (ami valószínűleg korai hozzáférést takar) jó munkát nekik!

Még több infó és Steam-oldal erre.
2019.03.06 - 12:10,sze Általános csevejfarm Szólászabadság vs. cenzúra

Itt egy érdekes videó, amiben az a jó, hogy mindkét álláspontot meg tudom érteni, de valamiért a twitteres csaj elméleti megközelítése (és nem a twitter gyakorlati kivitelezése :)) felé hajlok:

Tim Pool Tells Twitter Exec They Have a Liberal Bias | JRE Twitter Special
Inditás gomb

Tim Pool Tells Twitter Exec They Have a Liberal Bias | JRE Twitter Special (00:20:10)

A szólásszabadság fontos, de annak netes közösségi moderációja is? Something like that.

2019.02.19 - 08:10,k Hírek Discordon a REWiRED


Spantznak köszönhetően a REWiRED közössége már a Discordon is elérhető. Itt egy szníki meghívó, kattintsátok, terjesszétek, fogyasszátok!
 
2019.02.18 - 08:54,h Moziguru HQ Denis Villeneuve: Dűne

Legyen itt egy topik, úgyis hamarosan beindulnak a hírek.

Egy jót már láttam is, hála a feneketlen tudású videojáték-újságírásnak:
https://www.escapistmagazine.com/v2/2019/02/08/dunes-paul-atreides-is-the-ultimate-mighty-whitey/
Tudtátok, hogy a Dűne tulajdonképpen rasszista, hiszen Paul fehér emberként szabadítja fel a fremeneket? :D

Igazából lehetne erről beszélgetni, mert annyi nyilván van a dologban, hogy Paul Atreides egy "szuperhős", amire Herbet nagyon tudatosan rá is játszik, csak hát tök egyértelmű, hogy nem olvasta el a könyvet az, aki összehordta ott azt a sok betűt. Nem foglalkozik a könyv bőrszínekkel meg rasszokkal (oké, a fremenekről annyi le van írva, hogy barnák... bikoz Arrakis), sőt, istenigazából hiába van ott az arab kultúra, az sem úgy van ott. Az ilyen érveken csak röhögni lehet:

He goes to Arrakis, a desert planet whose inhabitants, the Fremen, are persistently linked to Arabs. Their culture includes both the hajj and jihad.

Hát az nagyon faszának hangzik, de akkor mondjuk mi a helyzet a fremenektől teljesen független Butleri Dzsihaddal, amire a könyv hivatkozik is jó sokat? A Dűnében egységes vallás van, amit az összes létező vallásból gyúrtak össze, emiatt a régi földi kultúra is egy masszaként van jelen, így a fremeneket az arabokkal azonosítani csúnya nagy baromság.

Meg jön ezzel a csodás érveléssel, hogyaszongya a fremenek mindenféle ok nélkül kezdik el imádni Pault, tehát akkor biztosan azért imádják, mert fehér. Nope, a fremenek azért imádják Pault, mert ahogyan még nagyon sok más népet, őket is befolyásolta a Bene Gesserit a Missionaria Protectivával = úgy manipulálták a hitvilágukat, hogy egy közéjük tévedő Bene Gesserit azt kihasználhassa és valami kiválasztott személyként tetszeleghessen előttük.

Stb. Fuck.

2019.01.23 - 14:53,sze Moziguru HQ Kosztümös drámák

Csak, hogy ne a Ki milyen filmet látott topikot offoljuk agyon.

2019.01.23 - 14:53,sze Moziguru HQ Akciófilmek

Kellett ide már egy ilyen.

2019.01.17 - 20:45,cs Hírek Mortal Kombat 11 trélercunami

A Netherrealm Studios a mai napon bemutatta a Mortal Kombat tizenegyedik (ha a spinoffokat is számoljuk, akkor egyébként sokkal többedik) etapját, így érkezett is a játékból egy kellemes gameplay reveal előzetes... meg még négy tréler. Végezzük ki őket!

Mortal Kombat 11 – Official Gameplay Reveal Trailer Inditás gomb

Mortal Kombat 11 – Official Gameplay Reveal Trailer (00:02:13)


Mortal Kombat 11 – Official Story Prologue Trailer Inditás gomb

Mortal Kombat 11 – Official Story Prologue Trailer (00:04:31)


Mortal Kombat 11 – Official Fatalities Trailer Inditás gomb

Mortal Kombat 11 – Official Fatalities Trailer (00:01:11)


Mortal Kombat 11 – Official Sonya Blade Reveal Trailer Inditás gomb

Mortal Kombat 11 – Official Sonya Blade Reveal Trailer (00:02:52)


Mortal Kombat 11 – Official Geras Reveal Trailer Inditás gomb

Mortal Kombat 11 – Official Geras Reveal Trailer (00:02:15)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!