Hozzászólások

2019.09.17 - 20:47,k Nagybetűs játékok Age of Empires ugrás a hozzászólásra

Kijött még egy videó, ezúttal a Facebookon:
https://www.facebook.com/ageofempires/videos/1909046089198423/
Eddig arra jöttek rá az emberkék, hogy úgy tűnik, egymásra kell illeszteni a számokat és betűket tartalmazó részt:
kép:https://media.discordapp.net/attachments/623547421426974720/623589007904866349/unknown.png
Valószínűleg még két hasonló videó lesz, és akkor lehet majd kisakkozni a megoldást.

2019.09.17 - 11:56,k Oldalügyek Hírek a Rewired figyelmébe ugrás a hozzászólásra

Itt valami tízelés megy:
https://www.ageofempires.com/hyse/

HYSE?
Inditás gomb

HYSE? (00:00:11)

A honlap alján van egy jelszóval védett rész, a videó mindenféle számokat és betűket rejt, de valószínűleg a mellékelt képeken is van hint a megoldásra. Az Elric sanszosan egy anagramma a Relicre (gyk: az Age 4-et a Relic Entertainment fejleszti), a 4-es szám pedig többször is feltűnik itt-ott, szóval valószínűleg valami Age of Empires 4 lesz itten.

2019.09.17 - 11:54,k Nagybetűs játékok Age of Empires ugrás a hozzászólásra

Úgy tűnik, hogy itt valami tízelés megy:
https://www.ageofempires.com/hyse/

HYSE?
Inditás gomb

HYSE? (00:00:11)

A honlap alján van egy jelszóval védett rész, a videó mindenféle számokat és betűket rejt, de valószínűleg a mellékelt képeken is van hint a megoldást illetően. Az Elric sanszosan egy anagramma a Relicre (gyk: az Age 4-et a Relic Entertainment fejleszti), a 4-es szám pedig többször is feltűnik itt-ott, szóval valószínűleg valami Age of Empires 4 lesz itten.

2019.09.16 - 17:51,h Nagybetűs játékok Doom ugrás a hozzászólásra

Neked hazai pálya lesz. :D

2019.09.16 - 12:11,h Játékok holdudvara A PC-s store-kliensek háborúja ugrás a hozzászólásra

Nincs ebben semmi extra: a BL a második résszel indult be igazán, az életciklusa alatt lett igazán divat BL-ezni, és akkor még a PC is nagyon más volt, arányaiban erősebb volt a konzolpiac. A fanok sokan vannak és nyilván nem érdekli őket, hogy hol kell megvenni a játékot, de ettől függetlenül Steamen biztos magasabb lett volna a szám.

Ez kb. így "nem veszítettünk olyan sokat".

2019.09.15 - 15:21,v Nagybetűs játékok Age of Empires ugrás a hozzászólásra

Ha már nekró, legyen kövér: a Microsoft lassacskán, de folyamatosan peccseli a játékot, szóval ezek a tavalyi gondok már ki lettek javítva. Tökéletes persze sosem lesz pl. a pathfinding, mert a DE az eredeti Genie motor módosított verzióján fut, szóval az alapja elég primkó (pl. az egységek négyzet alakúak a motorban, így sokat ütközgetnek egymással), de sokkal jobb, mint a régiben. Beraktak egy adag apró pluszinfót meg néhány, a makrót könnyítő dolgot is (pl. beállíthatod, hogy a munkás automatikusan újraépítse a farmot, ha kiürül, az UI meg folyamatosan mutatja, hányan dolgoznak egy-egy nyersanyagon meg hogy éppen mit gyártasz és az hol tart, sokat számít).

A kampányok viszont igazából olyanok, mint voltak, szóval hol könnyű, hol brutális tud lenni néhol a játék (a nehézségi szintek meg nem igazán számítanak standard és afölött), de azért megoldás az mindig van. Sajnos viszonylag alaposan át kell látni a játékot néhány küldetés teljesítéséhez, de a mellékelt hintek és a tech tree nagyon sokat segítenek. Az előbbiekkel mondjuk érdemes egy kicsit kritikusnak lenni, mert pl. a babiloni kampány hetedik pályáját háromszor kellett újrakezdenem amiatt, hogy a hint a védekezést és a falépítést javasolta, közben meg egyszerűen felesz a két AI, ha a gyengébbiket nem darálod be gyorsan, amíg építkezik. :D

Mivel néztem, hogy borzalmasak a Steamen borzalmasak a global achievement statok, a játékosok nagy többsége meg egyszerűen nem tudja megcsinálni a kampányokat, néhány tipp:

- Az olyan pályákon, ahol már nagyban rohan le az ellen, amikor te még csak éppen beröffentetted a gazdaságot általában van valamilyen fix pont, ahonnan rád tud özönleni nép. Az AoE AI-ja szemét, pl. imád chariotokkal elszáguldani a védőid mellett, hogy szétgyakja a munkásaiadat, szóval érdemes tornyokat, vagy akár falat építeni a problémásabb helyekre. Tornyokat meg egyébként is érdemes építeni szinte bármikor.

- A szopatásra mindig van valami ellenszer. Ha pl. baromi sok papja van az AI-nak, gyárts chariotokat, mert azok szinte immúnisak a conversionre. Sok az íjas? Lovasság kell ellenük vagy ha a néped faszán íjászkodik, csinálj jobb íjászokat.

- Sokan ott cseszik el, hogy balanszolt gazdaságot akarnak csinálni, közben meg ez egyszerűen nem az a játék. A kaját rohadtul túl kell termelni kb. mindig, de mivel négyféle nyersanyag és négyféle kor van, így erősen szituációfüggő, mire van szükséged.

- Az 50-es egységlimit elég szívás, szóval néha egy kicsit zsonglőrködni kell a dolgokkal. A government centerben must have fejlesztés az, amelyik felezi a barrakkokból jövő egységek igényét, a Del gombbal meg azonnal meg tudod ölni bármelyik egységedet, ha kéne a hely másnak. Na meg hát kicsiből kell sokat kihozni, szóval tech-elni kell folyamatosan, a seregösszetételnek meg pontosnak kell lennie randomkodás helyett.

- Az AoE alfája és omegája a random map, szóval érdemes a kampány helyett inkább ott kitapasztalgatni a dolgokat.

2019.09.15 - 14:16,v Nagybetűs játékok Age of Empires ugrás a hozzászólásra

Na, legyen már itt is valami!

Az AoE DE egyik hiányossága, hogy nem igazán készült hozzá új kontent, csak a régi kampányok lettek módosítva úgy, hogy az eredeti játék rosszabb / hiányosabb küldetéseit kiszedték, a helyükre meg újakat csináltak.

De aztán jött a Forgotten Empires egyik pályadizájnere és csinált egy adag új kampányt, itt szépen össze vannak szedve a linkek a letöltésükhöz:
https://steamcommunity.com/app/1017900/discussions/0/1638662230378386568/

Jó cucc nagyon, igazából simán veri is néhol az eredeti pályákat, az meg tök jó, hogy főleg olyan eseményeket dolgoz fel, amik az alapjátékból hiányoznak. Pl. Nagy Sándorral az AoE 1-ben csak a görög kampány utolsó pályáján lehet "találkozni" úgy, hogy nincs is rajta a térképen, mint hero unit (szerencsére a DE-ben ezt a küldetést pont lecserélték egy sokkal jobbra, ahol már ott van ő is). Na, itt kapott két kampányt, és még egy kis változatosságot is sikerült csempészni hozzá azzal, hogy nem a görög, hanem a makedón népet irányítod (őket a Rise of Rome kiegészítő adta hozzá a játékhoz annak idején, de a kampányban egyszer sem voltál velük).

Ráadásul szépen meg lett írva mindenhez a történelmi háttér is, szóval csak annyival tudnak kevesebbet ezek a pályák a hivatalos kontentnél, hogy nincs hozzájuk szinkronos briefing meg illusztráció.

2019.09.12 - 23:54,cs Oldalügyek Hírek a Rewired figyelmébe ugrás a hozzászólásra

Gungrave: G.O.R.E. - Reunion Trailer | PS4
Inditás gomb

Gungrave: G.O.R.E. - Reunion Trailer | PS4 (00:04:31)

2019.09.12 - 02:18,cs Nagybetűs játékok Duke Nukem ugrás a hozzászólásra

Hé, lehet mondjuk Quake, ahol JSJ szinkronizálja Rangert. :D

Szerintem egyébként valami elfelejtett cucc lesz, ilyen Blake Stone, ROTT vagy Turok kategória.

2019.09.12 - 01:20,cs Nagybetűs játékok Duke Nukem ugrás a hozzászólásra

https://twitter.com/JSJisDuke/status/1171843488205303808

Back in the mid 1990’s while I was enjoying recognition as the voice of Duke Nukem, there was another FPS that garnered much attention. That video game is about to make a comeback, and the lead character has a new set of pipes...mine.
Next month you will know.

Hát akkor kérem, tegyék meg tétjeiket. :D

2019.09.12 - 00:57,cs Nagybetűs játékok Build Engine-játékok ugrás a hozzászólásra

A sprite módosítást én erősnek éreztem (és egy kicsit röhejesnek is, mert csak egy tipikusan "buildes" hülye vicc), szóval részemről ez így teljesen rendben van. :)

Igazából az egész mizéria egy hülye bilivihar volt, amiben kb. senkinek sem volt igaza. Az "Olay" márkából "Ogay-t" csinálni minden, csak nem melegellenes kijelentés, a "fagbag" utalás a Grabbagre (a konkrét sztori az, hogy az egyik mappert idegesítette az, hogy a környezetében állandóan a Grabbag szól, szóval elnevezte fagbagnek), a transzfóbia meg igazából a ResetERÁn lett ráhúzva szerencsétlenekre.

Persze nekem megvan az a kontextusom, hogy a Duke4.netes kötődés miatt ismerem a fejlesztőket vagy 10 éve, szóval tudom, hogy nem transzfóbok (az EDuke32-n melózgató emberek között meg találsz nemcsak transzneműt, de még furry-t is :D). Ugyanakkor meg azért fos ráhúzni ezt az egész fejlesztőbagázsra, mert eltérő gondolkodású emberekből áll a csapat, ahol találsz jobbra húzó embereket, de pl. a nem "kompromittálódott", másik vezető fejlesztő meg atomliberális. Alapvetően 7 emberről van szó, akik közül 3 jobbos, 4 meg liberó.

Másrészt meg őszintén szólva én egy játékfejlesztőtől nem várom el azt, hogy mindig intelligensen nyilvánuljon meg társadalmi és gender kérdésekben, mert egyszerűen nem az a munkája. Hiba volt ilyesmiket pofázni egy nyilvános Discordon, de túlzásnak érzem azt, hogy a ResetERÁn meg ezért fejeket követelnek, a játékba való kényszerű belenyúlásról nem is beszélve, mert hát nem vérlázító uszítások hangzottak el, hanem tájékozatlan butaságok. Meg hát akkor ennyi erővel ássunk el mindent mindenkiről, aztán utáljuk a remek játékokat, amiket letettek az asztalra, mert nem értünk egyet a hülyeségeikkel. Tudok neked olyan Blood és DNF-fejlesztőt mondani, aki szentül hisz a pizzagate-ben... akkor most nyomjunk cancel culture-t a Bloodra? Fuck that.

Szvsz a játékon van a lényeg, abban meg azt látod, hogy kikacsint a 90-es évek macsó humorára, a főhősből viszont nem csinál szexbábut, nem túlozza el a karakterét stb.. Valami biliviharnál nekem fontosabb az, hogy sikerült összehozni egy frankó, szerethető női karaktert FPS-ben, vagyis nem egy ilyen Wolf Youngblood szerű cringe-fesztivál a keménycsajság, de nem is arra játszik rá, hogy "hú, de nőies, she's a lady!"

2019.09.11 - 23:06,sze Hírek System Shock 3 Pre Alpha gémpléj tízer ugrás a hozzászólásra

Az SS1 készül, de még odébb van (ennél mondjuk asszem előbb fog jönni), az SS2 meg nem remake, hanem csak valami remaster.

2019.09.09 - 22:52,h Moziguru HQ DC Cinematic Universe ugrás a hozzászólásra

Robert Pattinson Talks 'The Batman'
Inditás gomb

Robert Pattinson Talks 'The Batman' (00:05:31)

Érdekes, hogy Keatont említi, mint a kedvencet, mert pont egy olyasmi karakternek tudom elképzelni Batmanként.

2019.09.08 - 13:34,v Moziguru HQ DC Cinematic Universe ugrás a hozzászólásra

A Joker elhozta az Arany Oroszlánt Velencéből:
https://hu.ign.com/joker-origins-movie/52090/news/elkepeszto-a-joker-nyerte-meg-az-arany-oroszlant-a-velencei-filmfesztivalon
Képregényfilm ilyet még nem csinált, props! Baromi fontos fesztivál, szóval az Oscar is simán benne van a pakliban.

2019.09.07 - 21:24,szo Zenebona HQ Ki mit hallgat most? ugrás a hozzászólásra

JARKKO ROTSTEN - Victor X (Ion Fury Soundtrack) [Remixed by ZONE TRIPPER]
Inditás gomb

JARKKO ROTSTEN - Victor X (Ion Fury Soundtrack) [Remixed by ZONE TRIPPER] (00:05:05)

I'm getting trackered tonight afterall.

2019.09.05 - 11:46,cs Nagybetűs játékok Doom ugrás a hozzászólásra

Doom 64 - Reveal Trailer [HD 1080P]
Inditás gomb

Doom 64 - Reveal Trailer [HD 1080P] (00:01:03)

2019.09.02 - 12:18,h Nagybetűs játékok Doom ugrás a hozzászólásra

Láttam már, de fake:
https://www.dsogaming.com/news/doom-rtx-released-mod-bringing-real-time-ray-tracing-to-the-classic-doom-game-via-the-vulkan-api/

Under further investigations, it appears that this mod is indeed based on Doom Remake 4, and does not use real-time ray tracing. This mod uses GZDoom which does not feature any ray tracing capabilities. This very same mod was uploaded on ModDB back in June 2019 and was taken down by its moderators. However, this time the ModDB moderators were not quick enough to delete this new entry. So yeah, while this mod improves visuals, it basically borrows a lot of stuff from other mods. Not only that, but it does not feature any ray tracing effects. Bummer.

2019.09.01 - 08:45,v Negatív HQ Elhunytak ugrás a hozzászólásra

Igazából ebben az a poén, hogy a fokozott biztonságot egy adag technikai újítással és egy adag szabályváltoztatással sikerült elérni, aminek eredményeként a futamok jó unalmasak lettek, meghalni viszont még mindig meg lehet.

Persze lehet az is látványos, amikor azt látod, hogy ott a halálos kimenetelűnek látszó baleset, az autó szétforgácsolódik és pörög össze vissza, de a pilótafülke egyben marad, a csávó meg kiszáll egy karcolás nélkül... csak hát egyébként meg verseny az úgy nem igazán van.

2019.08.30 - 11:10,p Játékok holdudvara Elmélkedjünk játékokról! ugrás a hozzászólásra

A frame time-okat elnézve viszont elég durva stutter lehet ott. :D

2019.08.29 - 06:13,cs Nagybetűs játékok Doom ugrás a hozzászólásra

Joe Rogan Experience #1342 - John Carmack
Inditás gomb

Joe Rogan Experience #1342 - John Carmack (02:36:47)

2019.08.25 - 00:09,v Moziguru HQ Star Wars ugrás a hozzászólásra

Tessék megnézni a Haywire-t Carano témában.

Egyébként az tény, hogy nem egy színészóriás a csaj, de egy egyedi színfolt.

2019.08.24 - 17:38,szo Moziguru HQ Star Wars ugrás a hozzászólásra

Ja, meg olyan Rogue One-os a látvány. Az meg szvsz tök jó, mert főleg az egyébként pöpec látvány miatt sajnálom, hogy nem jött be az a film.

2019.08.24 - 15:57,szo Moziguru HQ Star Wars ugrás a hozzászólásra

Én a szereposztást nem értem, mmint a trélerben felismerhető népség alapján: Carl Weathers, Gina Carano és WERNER HERZOG. :DDD Mondjuk awesome. :D

2019.08.24 - 06:43,szo Moziguru HQ Star Wars ugrás a hozzászólásra

The Mandalorian | Official Trailer | Disney+ | Streaming Nov. 12
Inditás gomb

The Mandalorian | Official Trailer | Disney+ | Streaming Nov. 12 (00:01:36)

Ez jónak tűnik, végre western hangulat.

2019.08.22 - 10:01,cs Nagybetűs játékok Doom ugrás a hozzászólásra

Chex Quest (PC) - Angry Video Game Nerd (AVGN)
Inditás gomb

Chex Quest (PC) - Angry Video Game Nerd (AVGN) (00:16:26)

Az utolsó két és fél perc az egyik legjobb két és fél perc az AVGN-történelemben. :D

2019.08.21 - 20:32,sze Játékok holdudvara Ki milyen videojátékkal játszott a héten? ugrás a hozzászólásra

Az az egész műsor gimmickje sajnos, a hadarásból jött az a cím, hogy Zero Punctuation.

2019.08.21 - 16:06,sze Oldalügyek Hírek a Rewired figyelmébe ugrás a hozzászólásra

Mortal Kombat 11 Kombat Pack – Official Roster Reveal Trailer
Inditás gomb

Mortal Kombat 11 Kombat Pack – Official Roster Reveal Trailer (00:01:03)

Arnie! \o/

2019.08.21 - 08:13,sze Moziguru HQ Marvel Cinematic Universe ugrás a hozzászólásra

Hát ezt jól elsonyzták.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!