Jelenlegi hely

Hírek

Mortal Kombat 11 LÖNCSTRÉLER™

Fórum:

500 milliónyi egyéb előzetes után befutott az elmaradhatatlan LÖNCSTRÉLER™ is a Mortal Kombatt 11-hez... és akkorát üt, mint Shao Kahn kalapácsa (Rendeld elő a játékot, hogy megkaphasd Shao Kahn-t a kalapácsával együtt! 2019 van, szóval az alapvető karakterek sem jönnek csak úgy ingyen és bérmentve, mégis mit gondoltál?):

Mortal Kombat 11 - Official Launch Trailer Inditás gomb

Mortal Kombat 11 - Official Launch Trailer (00:01:50)


A zeneválasztással ezúttal valószínűleg senkinek sem lesz problémája, hiszen biztosra mentek a NetherRealmnél: a film klasszikus főcíme, a Mortal Kombat-játékhoz eddig még soha fel nem használt Techno Syndrome került a véres képsorok alá. Igazán kellemes a modern feldolgozás, remélhetőleg a játékban is hallhatjuk majd.

Na persze a zenei csemege mellett a LÖNCSTRÉLER™ a karakterekkel kapcsolatos újabb találgatásoknak is kiváló táptalajt nyújt: feltűnik Cyrax, Sektor és Sheeva is. Hiába ismerjük már a teljes rostert, a DLC-ként érkező bunyósok listájával Shang Tsungot leszámítva még adós a NetherRealm... who's next?

Egy csomó szar jelenik meg a közeljövőben

Fórum:

Sokan azt gondolják, hogy a videojátékiparban csak a nagyköltségvetésű, hosszú évek alatt fejlesztett címekre érdemes odafigyelni. Tévednek. Mások úgy vannak vele, hogy az apró, igényesen összerakott indie portékában bújik meg az érték. Tévednek ők is, erre pedig a Steam szolgál bizonyítékul: a Valve digitális áruházát elárasztja a már ránézésre is bukásra ítélt, nemlétező tehetségből és költségvetésből született borzalom. Trágya nélkül kisebb a termés, gondolja talán GabeN pápa.

Így hát ha őszintén belenézünk a dolgok közepébe, arra jövünk rá, hogy ahogyan a filmeknél, úgy a játékok esetében is a boltokba kerülő cucc 90%-a egyszerűen szar. Annyi ígéretes cím lett megmutogatva mostanában (System Shock 3, Wolfenstein: Youngblood, Vampire the Masquarde: Bloodlines 2 és a listát még lehetne folytatni), hogy a realitások megőrzése érdekében kötelező előhozakodnom a megjelenés előtt álló szarral is. Búvárruhát fel, alámerülünk!
 

Rendhagyó szarkörképünket kezdjük a Dollhouse-szal, ami egy FPS-nézetű survival horror program lesz, és már a rövid tréler alapján is elég szarnak tűnik:

Dollhouse - Release Date Trailer Inditás gomb

Dollhouse - Release Date Trailer (00:01:13)


Ha felcsavarjátok egy kicsit a fényerősséget a monitoron, azt vehetitek észre, hogy ez is pont úgy néz ki, mint az összes többi bénácska horrorjáték, amiből akár ezret is be lehet zsákolni a Steamen egy pillanatnyi elmeháborodás alkalmával. Mellesleg noir hangulatot kellene érezni, ami egyáltalán nincs meg, a próbababás téma viszont egész jól elrejti a borzasztóan szar karakteranimációkat.

A fícsöröket illetően szép hosszú listával állunk szemben, szóval nagyon valószínű, hogy semmi sem fog működni a játékban megjelenéskor. Rengeteg képességet használhatunk fel arra, hogy meglógjunk a minket üldöző izék elől (mert hát persze, hogy a menekülésre épít a játékmenet, mégis mit vártál?), ami összesen több mint 40, fejleszthető aktív és passzív tulajdonságot jelent. Ez a mazochistáknak már eleve erős újrajátszhatósággal kecsegtet, de a Dollhouse még ezt is meg tudja fejelni azzal, hogy a pályák egy része procedurálisan generált (értsd: szar) lesz. És hogy semmiképpen se unhassunk rá a portékára, a randomgenerált RPG mellé multiplayert is kapunk, a Deus Ex és a Silent Hill meg mehetnek kocsikázni. Május 24-én jön az arcunkba az egész Steamen és PS4-en, minden bizonnyal látványos bélmozgással.

Azoknak sem kell szomorkodniuk, akik a velőtrázó horror helyett inkább a szexi VR-élményeket részesítik előnyben, hiszen máris jön a Sexy Miss Studio egy elég szép nagy rakás szarral. Íme egy kép a Sexy Missből:
 

 
Oké, a megdöbbentően realisztikus karaktermodellek és a világszínvonalú részecskeeffektek már biztosan meglesznek, de mi van a játékmenettel? Egyet se féljetek, a játék Steam-oldala alapján az is csupa mélység: jönnek a lányok, te a kis VR-headsetedben 1-től 5-ig terjedően értékeled őket, a legszebb pedig nyer... zseniális, egyszerűen zseniális. A legjobb csaj kiválasztása valószínűleg jó nehéz feladat lesz, ugyanis nem egy, nem kettő, hanem egyenesen tizenkét bombanő között válogathatunk, akiket a fícsörlista alapján különböző ruhákban is megcsodálhatunk.

Apró kukoricaszem a szobányi szarban, hogy a modern grafikához illően a gépigény elég combos: minimum egy GTX 970-es videokártyára lesz szükségünk a játék megmozdításához, a kifogástalan Sexy Miss-élmény érdekében azonban egy GTX 1070-et ajánlanak a fejlesztők. No de sebaj, az innovációért vassal kell fizetni, egy ilyen minőségi termék alapján pedig biztos, hogy 2019 végre tényleg a VR éve lesz. Ideje leporolni a HTC Vive-ot és az Oculus Riftet, itt a Sexy Miss!
 

A fent bemutatott két program alapján máris elmondható, hogy a szart illetően idén is remekül fogunk állni, de persze a nagy kiadók sem restek tenni az ügy érdekében. Mindössze négy nappal ezelőtt robbantotta az atombombát a Bethesda: hamarosan Steamen is élvezhetjük a Fallout 76-ot, a cég történetének legszarabb játékát. A Square Enixre is lehet számítani, hiszen az egészen szar The Quiet Man után végre itt a Metal Gear Solid szar verziója, a felvillanyozó vásárlói értékelésekkel izmoló Left Alive, és még április sincs!

A Hunt Down the Freeman 2 bejelentése üthetne még egy nagyot, de azért szarból is megárt a sok(k).
 

Borderlands tízer: Mask of Mayhem

Fórum:

ÁPDÉT!
Itt az új előzetes, amiből kiderül, hogy az új rész címe nemes egyszerűséggel Borderlands 3 lesz. További részletek április 3-án.

Borderlands 3 Official Developer Trailer
Inditás gomb

Borderlands 3 Official Developer Trailer (00:03:41)

EREDETI HÍR:
Régóta csiripelik már a madarak, hogy a Gearbox hamarosan bejelenti a Boredlands izé, Borderlands legújabb részét. Az alábbi tízer alapján eljött az idő. Holnap este 19 órakor indul a kiadó panelje a PAX Easten, amit élőben lehet majd nézni a borderlands.com-on. Részletek tehát majd ott és akkor. Addig a teaser:

Borderlands 3 Teaser Trailer - Mask of Mayhem
Inditás gomb

Borderlands 3 Teaser Trailer - Mask of Mayhem (00:01:36)

Köszi, KMZ!

State of Play – ma este élőben

Fórum:

Egy ideje már tudva levő, hogy a Sony az idei E3-t nem tiszteli meg színpadi jelenléttel. Ehelyett ma este 22 órától fogunk látni tőlük egy élő sajtó tájékoztatót. A State of Play során valószínűleg lesz szerencsénk egy új The Last of Us: Part II előzeteshez és talán kapunk egy megjelenési dátumot a Kojima-féle Death Strandinghez. Emellett biztosan lesz szó a hamarosan megjelenő Days Gone-ról és a Concrete Genie-ről is. A játék felhozatal megszellőztetése mellett sokan azt remélik, hogy ma hírt kapunk a PlayStation 5-ről is. Meglátjuk...

Az elő adás tehát ma este 10-kor indul. Követni például a PlayStation Twitch-csatornáján vagy az alább beágyazott YouTube-címen lehet:

FRISSÍTÉS: Az adás alig volt 20 perces, úgyhogy ez itt már a feltöltött videó:

[ENGLISH] State of Play | PlayStation Inditás gomb

[ENGLISH] State of Play | PlayStation (00:34:48)

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 bejelentve

Fórum:

Ma hajnalban PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re is bejelentette a Paradox Interactive a Vampire: The Masquerade - Bloodlines várva várt folytatását. Szeretnék minél több vásárlóhoz eljuttatni a játékot, így már most mindenkit megnyugtatnak, hogy az Epic Store mellett Steamen, GOG-on és a Paradox Store-ban is beszerezhető lesz a játék.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 - Announcement Trailer (ESRB) Inditás gomb

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 - Announcement Trailer (ESRB) (00:01:57)Részletek és előrendelés PC-re itt: https://www.bloodlines2.com/
A megjelenés jövőre várható...

Köszi, mikkamakka!

Gyűjteményes kiadást kap a Castlevania és a Contra

Fórum:

Meglepő hírrel találkozhattak ma azok, akik valamilyen beteg perverzió folytán még látogatják a Konami honlapját: a cég fennállásának 50. évfordulója alkalmából három Anniversary Collection lát napvilágot PC, PS4, Xbox One és Nintendo Switch platformokra, bennük összesen 24 játékkal.
 

Az első csomagban a Konami ősrégi játéktermi klasszikusait találjuk majd, és ennek érzésem szerint leginkább a shmup műfaj kedvelői fognak örülni. A Castlevania árkád adaptációjának tekinthető Haunted Castle, a Typhoon, a Thunder Cross, a TwinBee és a Gradius széria néhány darabja (Scramble, Gradius 1-2, Life Force) képezik az április 18-án megjelenő gyűjtemény részét.

Igazi csemegének azonban a másik két nyolcas ígérkezik, azokba ugyanis a Contra és a Castlevania franchise néhány darabját rejtették korunk nagy pacsinkómágusai. Ez a két kollekció pontos premierdátumot még nem kapott (valamikor nyár elején jönnek) és egyelőre még a teljes rosternek is híján vagyunk, de a Contra Anniversary Collectionnel már az eddig bejelentett négy cím (Contra, Super Contra, Super C, Contra 3) alapján is jól fogunk járni. Ami a Castlevaniát illeti, úgy tűnik, hogy szerencsétlen vámpírölőinket még az ág is húzza, mert hát így néz ki a lista első fele:
 

Az eredeti NES-es Castlevania? Oké, jöhet. A Castlevania 3? A legjobb darab a klasszikus trilógiából, még szép, hogy játszani szeretnék vele! Super Castlevania 4? Az a játék még manapság is minden további nélkül megállja a helyét. Castlevania 2? Igaz, hogy messze sem mestermű, de azért... várjunk csak, én arra az alcímre nem is emékszem, a Gameboy logó meg mit keres ott? Ja, hogy ez nem az "igazi" Castlevania 2, hanem a gameboyos Castlevania: The Adventure folytatása. Hát, csak nem fog olyan szörnyen kinézni a színtelen-szagtalan Gameboy-grafika a 24 inches monitoromon... jaj, ne, valaki hozzon egy keresztet meg egy kis szenteltvizet:
 

Konami, you had one job... Rendben, a négyből három játék jó, de ezek után kíváncsian várom, mi szerepel majd a lista másik felén. Jön a Rondo of Blood? Hát a Symphony of the Night? Esetleg a The Adventure Rebirth, ha már annak történetbeli folytatása helyet kapott? Milyen emulátort kapunk a Konamitól? Remélhetőleg hamarosan választ kapunk ezekre a kérdésekre, addig azonban, ami engem illet, kénytelen leszek visszafogni az izgatottságomat.

A hivatalos honlapért erre tessék.

Thx, B3asT61!

System Shock 3 tízer!

Fórum:

Rövid System Shock 3 előzetest hozott az idei GDC:

System Shock 3 Teaser - Unity Keynote (GDC 2019) Inditás gomb

System Shock 3 Teaser - Unity Keynote (GDC 2019) (00:00:36)


Az előző inkarnációinál fura módon valamivel kedvesebbnek tűnő SHODAN lát mindent, amit csinálok, szóval... ő... le kell törölnöm néhány dolgot a merevlemezemről, srácok, mindjárt jövök.
 

Hamarosan PC-re is megjelenik a Halo: The Master Chief Collection

Fórum:

Nagy bejelentéssel indult a mai esti Inside Xbox: PC-re költözik a Halo: The Master Chief Collection, a csomag pedig a Microsoft Store mellett Steamen is elérhető lesz!

Halo: The Master Chief Collection Special Announcement Inditás gomb

Halo: The Master Chief Collection Special Announcement (00:00:42)


Az egyéb részeleteket illetően még nem árult el sokat a Microsoft a PC portokról, de azt már tudjuk, hogy a kollekció darabjai nem egyben, hanem játékonként, egyesével érkeznek majd. Elsőként az xboxos kiadásból még hiányzó Halo Reachet nyüstölhetjük végig, a prequel-epizódot követően azonban már az eredeti megjelenés sorrendjében követhetjük Master Chief kalandjait. A konzolos Reach-rajongóknak sem kell aggódniuk, a PC verzióval egyidejűleg ugyanis az Xbox One is megkapja saját remasterét.

A PC-s fejlesztést a Microsoft és a 343 Industries mellett a Splash Damage és a Ruffian Games végzi, a fícsöröket illetően pedig nem egyszerű portra számíthatunk, hanem egy minden hájjal és FoV-sliderrel megkent, igazi FPS-re. Premierdátum sajnos még nincs, de remélhetőleg olyan sokat már nem kell aludnunk a megjelenésig.

ÁPDÉT: Elérhetővé vált a Steam-oldal, rajta néhány screenshottal.

WRATH: Aeon of Ruin bejelentés

Fórum:

A 3D Realms az Ion Maiden után újabb klasszikus FPS-sel jelentkezik, ezúttal WRATH: Aeon of Ruin címmel. A Build Engine-en futó "elődhöz" hasonlóan ismét autentikus retrójátékkal lesz dolgunk, így a WRATH a 90-es évekbeli külcsín mellett technikailag is old school: a Quake első részét megmozgató id Tech 1 végzi a grafikai megjelenítés ügyes-bajos dolgait.

WRATH: Aeon of Ruin Reveal Trailer Inditás gomb

WRATH: Aeon of Ruin Reveal Trailer (00:01:40)


Módosítások persze történtek a kompatibilitás és a modern fícsörök érdekében, így nem a motor eredeti verzióját, hanem a Darkplaces nevű source portot fogjuk a játék alatt találni. A pályák is a mai PC-k képességeinek megfelelően készülnek, így három hubon belül 15 óriási helyszínen barangolhatunk majd, amelyek mindegyike egy-másfél órás játékidőt ígér. A Hexenből ismerős pályaszerkezet mellé egy másik ottani sajátosság, a tárgyhasználatra szolgáló inventory is visszatér, de hogy milyen formában, azt egyelőre még homály fedi.

A történetet és a körítést illetően egyértelműen a Quake 1 szolgált mintául: magányos utazóként egy idegen, lovecrafti elemekkel átszőtt világban találjuk magunkat, feladatunk pedig mi más lenne, mint annak megtisztítása egy jó nagy adag monsztertől. A készítők gazdag lore-t és rengeteg ősi titkot ígérnek jó sok kozmikus rettenettel.

A fejlesztést a KillPixel nevű csapat végzi, amelynek tagjai az Arcane Dimensons című Quake-modifikáció elkövetői közül kerültek ki, a zenéért pedig Anrdew Hulshult (Quake Champions, DUSK, Amid Evil, Rise of the  Triad 2013) és Bjorn Jacobson (Cyberpunk 2077, Hitman, EVE Online) felelnek. A 2019 nyarán esedékes "első vérig" (ami valószínűleg korai hozzáférést takar) jó munkát nekik!

Még több infó és Steam-oldal erre.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!