Jelenlegi hely

Első Alien: Covenant trailer

Utolsó bejegyzés


Cartwright írta: Ha jól emlékszem a Star Trek univerzumban is azért hasonlítanak a lények egymásra (humanoid szerűek), mert egy ős faj (aki humanoid szerű volt), szét szórta magjait az univerzumban :D Szóval, ott is egy alien faj kiverte amerre járt, és ebből lettek az idegen lények.

A ST - legalábbis zsengébb éveiben - még próbált hardabb, komolyabb csapást követni, amely téren a fenti elmélet kábé az egyetlen potenciálisan legitim magyarázat a megszólalásig hasonlító, csak más gumiredős fejfedőt viselő humanoid pángalaktikus "idegenek" szimultán létezésére. (Én személy szerint végtelenl jobban kedvelem az afféle, hardabb világnézetet, amit pl. az Eclipse Phase nyújt, ahol az emberiség majdnem-apokalipszisét okozó AI-k az igazi nem-emberi, felfoghatatlan elmék, és a földönkívüli sejtett "kollektíva" egyetlen kvázi-ismert tagjai amolyan űramőba izébizék, akiket valószínűsíthetően azért választottak az emberiséggel való kapcsolat létrehozására, mert a többi idegen faj/kultúra, ha ugyan létezik több, MÉG idegenebb természetű... Szóval nálam a misztikum és a totális idegenség hangsúlyozása az ász. Válaszokra, tényleges titokfeltárásra nemigen vagyok kíváncsi, mivel ezek gyakorlatilag minden esetben illúziórombolóbbak és blődebbek, mint amit a ködös kérdések alapján elképzelni lehet, ld. az Alien- vs. Promcsi-féle space jockey-k...)

ibi amentia latet



Star Trek, Stargate alapozásnak jó volt nekem a sci-fi love iránt :) Manapság azért jobban kedvelem az olyan sci-fiket, ahol pl. az idegenek tényleg idegenek, pl. olyan moha szerűség képviseli őket, ami egy bizonyos sugárzást kibocsájtva kommunikálnak, csak az emberek olyan hülyék , hogy sokáig észre sem veszik, hogy milyen intelligens lényeken rájkálnak.

ShowHide spoiler #

Amúgy, azt hiszem, ez az Isten Emberekben volt, ami egy egy '88-as orosz Star Trek szerű sci-fi regény :D


Tno képe
Tno

Most akkor nem az Elizabeth Shaw-os vonalat fogjak kovetni, vagy mi van?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



De igen, csak X idő után, és nem tudni, hogy Daviden kívül Shaw is előkerül-e (Noomi Rapace rajta van a stáblistán, szóval valahogyan biztosan).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Orulok, hogy megint jon egy film, ami megtanitja az emberiseget arra, hogy ne maszkaljanak vedoruha nelkul idegen bolygokon :D

De most komolyan, maaaaa' megin' szkafander nelkul grasszaltok, basszatok meg. Igy kaptok el mindenfele szpesz influenzat, meg emberolo parazitat banyek, meg minding nem tanultatok?


Tno képe
Tno

Ereztem. Hat-akkor-neked-bizony-a-kurva-anyad!

Szerk.: Tenyleg nem is ertem, a Shaw egesz jo Ripley-alapanyag volt. (Es a segge se volt rossz, igen:)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Én csak azt nem értem, hogy mit keres a filmben "még egy" Ripley-klón, ha Shaw nem vagy alig fog szerepelni a filmben. Shaw tökéletes volt erre a célra: egy nagyon picit érezted rajta a koncepciót, de attól még egy jó erős, saját jelleme volt, a Covenantnál meg már az első Katherine Waterstonról kijött kép láttán csak hümmögtem, hogy "wow, mekkora Ripley-nyúlás már". :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Jahogy ez a Prometheus 2 :D ez az elozmenytrilogia ugy nez ki alulmulja meg Star Warst is... engem egyedul az Engineerek hazaja erdekelt volna, hogy milyen durva bolygorol szarmaznak. Erre kiderul h a most mar nagyon unalmassa valo Uj-Zelandrol... Ha mar Joda is leirja trailer utan az nem sok jot jelent :D



Moken írta: ez az elozmenytrilogia...

Na csak az kéne még.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Tno képe
Tno

De most miafasz tenyleg uj zelandra mennek az/egy masik idegen bolygo helyett?:D Bar vegul is... :D

Szerk.: Akkor mar mehetnenek inkabb Kinaba vagy Indiaba (80 nap alatt mondjuk), de lehet az majd a kov. reszben :D (jojojo, de akkor is a kurva anyjat a megoldasnak :D)

@Zaxx ezt mondom, marmint az elso reszet.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Akkor ez egy reboot lesz ? Nem gondolták át, hogy az Engineerek nagy valószínűséggel hightech bolygóját sokba lenne megcsinálni, ezért New Zealandon játszódik a film, akár mennyire is fura egy Xenomorf olyan környezetben. Szerintem azt akár ki is jelenthetjük, hogy az a Földszerű bolygó nem az engineerek bolygója. Shaw unalmában összedrótozta Davidet az úton, aztán elbújt. Vagy ez a David a másik legénységhez tartozik ? A legújabb outbreak valószínűleg abból a pöffeteg spórából indul amit akár egy fülvédő használatával is el tudtak volna kerülni. A goreos jelenetek jól néztek ki azért. Nekem a Rogue One trailer után is voltak fenntartásaim a filmmel kapcsolatban, amik megtekintve a filmet alaptalannak bizonyultak, szóval nem biztos, hogy rossz lesz a Covenant csak valószínű.
úgyhogy azért

És ott lesz még az Alien 5 is, ha elkészül egyáltalán.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Paradise Lostról lett átnevezve a film Covenantra és nem kreatív, hanem jogi okokból, szóval biztos lehetsz benne, hogy a trélerben látott bolygó az engineer home planet lesz. Ez az "Új-Zéland" dolog engem speciel nem érdekel egyébként, elvégre azt már a Prometheusból tudjuk, hogy az engineerek kihaltak a fenébe, szóval illik hozzjuk ez a dzsungelbolygó.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Tno képe
Tno

Kosz a felvilagositast:) A Prometheus-bol tudjuk, hogy az engineerek kihaltak?... Ne tegyek fel ilyen kerdeseket?:D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Hol hangzott el ilyen Prometheusban? Azt lattuk h azon a katonai bolygon tortent katasztrofa es oda nem mentek vissza.



Honnan tudnánk ? Adott bolygón történt egy ki baleset, minek következtében azon a bolygón (ami inkább tűnt valamilyen katonai raktárnak, mintsem egyébnek) az aktuális engineer népesség nagy része elpusztult. Semmi nem utalt a Prometheusban arra, hogy kihaltak, persze az sem, hogy nem. Én arra tippeltem egyébként, hogy a Prometheusban látott csoport valami szakadár radikálisok, akik saját szakállukra kísérleteztek. Hát ha meg kihaltak, és elvadult a bolygó, azért a civilizációnak némi jele azért kelene, hogy legyen. Hiszen az embernél fejlettebbek voltak, így én zsúfolt gigervárosnak gondolnám a szülőbolygójukat. Mint pl. az AvP2-ben a Predatorok bolygója..
Másrészt, én azt hittem, hogy a Covenant egy másik sztori és a Paradise Lost helyett lett..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Tno képe
Tno

Én arra tippeltem egyébként, hogy a Prometheusban látott csoport valami szakadár radikálisok, akik saját szakállukra kísérleteztek.

Meh, ugyanezt a gondolatmenetet vetette fel (jo, legalabbis egy hasonlot) egy ismerosom, "szerencsere" ugy nez ki ez most sem fog kiderulni. (En a rendszerszintu megoldasok hive vagyok :D)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Jaja volt ugye a Prometheus incidens, ez meg lesz a Covenant incidens. Nekem jobban tetszik ez a vonal. Hiszen sok párhuzamos szál lehet, a régi Alienben is kiderült ugye, hogy tudtak már valamit.. és ezért totál beáldozták a legénységet stb.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A trailer gyenge, de az "akinek nem tetszett a Prometheus, az mind Alien-klónt várt, rohadt RW-sek" narratíva bőven alulmúlja. Szép mélypont az év végére, köszönöm.

Nyilván sokan mást vártak a filmtől (világszerte), de ezt értelmes emberek számára lehetséges leírni normálisan, leegyszerűsítő, ellenségkeresős fröcsögés nélkül is. Karácsonykor talán még pláne elegánsabb is így, de ez csak tipp.

Sors bona, nihil aliud.



Nem hangzik el ilyen, de tudod, mégpedig abból, hogy az emberiség még létezik az Alien idejében. :D A bolygón, amin a Promcsi játszódik nem igazán tudjuk, hogy mit keresnek az engineerek, valószínűleg van ott egy kutatóbázisuk a biológiai fegyverekhez és kész. Ami tuti, hogy a fekete löttyel valamiért ki akarják irtani az emberiséget, csak valamit elcsesznek, a cucc ellenük fordul, néhányan közülük pedig konzerválják magukat. Őket ássa elő a Prometheus legénysége, de már csak egyet találnak életben: ő lesz az, aki megpróbálja befejezni a küldetést, vagyis fogja a kis patkóhajóját és elindul a Föld felé, csak közben embereink összeütköznek vele, kinyírják, így a Föld megmenekül.

Na most, ha csak nem tényleg valami szakadár frakcióról van szó (erre a filmben semmilyen utalás nincs), akkor az emberiség elpusztítása az engineerek egy fontos feladata volt, amit technológiai fölényükkel bármikor véghez vihettek volna, de nem tették... mert kihaltak kb. 2000 éve, vagyis nagyjából akkor, amikor az LV-223-on elcseszték a küldetést.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Tno képe
Tno

Jaa, nem. Az ismerosom az intelligens idegenekkel kapcsolatban gondolt a szakadar csoportra.

Szerk.: Oke, szovegertelmezesi nehezsegeim vannak :D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Nvm



Jézusom, dehogyis. Illetve nem így.
Az engineerek megalkotják az életet a Földön. Elrejtenek egy útmutatást, amit a tudósok meghívásként értelmeznek, de nagyon nem az. Ahhoz, hogy a Föld lakói egyáltalán értelmezzék, majd meglátogathassák ezt a bolygót, egy olyan fejlettségi szintre kell eljutniuk, amin már veszélyeztetnék az alkotóikat. Ezért a "meghívás" nem az anyagbolygójukra irányul, hanem egy olyan helyre, ahol a pusztulás vár rájuk. Ez a folyamat maradt félbe, mert - ahogy írtad is - valami félresikerült ezen a - hívjuk katonai támaszpontnak - helyen.
Amúgy meg most nem emlékszem már pontosan (a héten újranézem), de maga a balhé a bolygón kb. 2000 éve volt? :) Mert akkor az sem véletlen, nem?

Respect is not given. It's taken.



Tehát akkor ugyanazt mondod, mint én, csak kiegészíted a film elejével? Oké, de a kérdés arra vonatkozott, hogy kihaltak-e az engineerek vagy sem, én meg ehhez nem igazán éreztem szükségesnek újra elmondani a film elejét, de jó, végül is jogosan jár a teljes képhez.

Egyébként meg ja, fontos a 2000 év, Ridley el is ejtette valahol, hogy Jézus miatt akarták kiirtani az emberiséget (engineer volt, mi meg megöltük?).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.




Mutasd már a jó seggét shaw-nak mert most így nem ugrik be.

@progabe: az alienben sem számított sokat a szkafander

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Tno képe
Tno

Tessek, itt van rola egy elolnezeti kep:
rwurl=https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/2c/8c/34/2c8c347f4ee72e7d09c49...

ShowHide spoiler #

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Én úgy emlékszem, hogy inkább Rapace kigyúrtságán volt a hangsúly a segge helyett. A filmből sem rémlik a Shawsegg Redemption (futottak még: Noomi Rapass), pedig láttam vagy 6x. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Tno képe
Tno

Oszinten szolva en csak egy egyen-szkafanderes seggre emlekszem, akkor lehet a szokee, vagy a megboldogult elettarsae volt :D

Szerk.: meg egyebkent is csak azert irtam, hogy ugy tegyek, mintha a kozosseghez tartoznek :D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Nem tudom, nekem ez jobban megmaradt
rwurl=http://i.imgur.com/bzBbB2G.jpg

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Na ez már segg. Megnéztem volna ahogy a facefucker meghentaiozza.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!