Nintendo

Utolsó bejegyzés


Tisztában vagyok az emuláció nyújtotta esetleges előnyökkel, de továbbra is várom a választ, hogy morálisan miért tartod elfohagadhatónak, hogy egy harmadik fél nyerészkedjen más szellemi tulajdonából.

mennyi a teljes ara a nintento verzsnnek, 100dolcsi korul? A sajat kezbol csinalt verzsn 50korul kint van. Rafizetsz valakinek 50et keletebbre, es full boldogan osszeallitja neked es el is postazza.



Ok, a hardware teljesen univerzális (Ha raspbery pi esetét nézzük pl), használhatod emulációra vagy bármi másra is, elektronikák kezelésére, robotok építésére, bármi másra, tetszés szerűen. Nem a Nintendo-t károsítják vele nyilván. És nem a Nintendo kárára veszem ezeket a cuccokat, hanem mivel objektív jobb hardware lehetőséget kínálnak az igényeimre. Ha egy idő után pl nem emulációra akarom őket használni, kiveszem az elektronikát és átépítem másik home projektbe adott esetben. Ha PC esetét nézzük akkor (emulációs) játék mellett melóra, netezésre, filmezésre, vásárlásra, banki ügyek intézésére és sok másra is használjuk azt. Nem a Nintendot akarjuk idegesíteni hogy nem vesszük meg a limitált hardware-t tőle, hanem sokkal jobban kitölti az igényeinket a konkurencia által kínált lehetősége. Mondhatnám a mobilokat is. Sírnak a fényképezőgép készítők hogy az emberek megveszik a mobilt amiben minden benne van és nem veszik a gépeket, de ha egyszer az embereknek a praktikusság sokkal nagyobb előny. Vagy akár hogy a PC gyártók is sírnak hogy PCt nem vesz senki hanem megoldja egy univerzális mobil hardwarrel a mindennapi teendőjét az illető. Hol érdekel engem morálisan hogy miként csinál az adott hardware-ből üzleti hasznot az illető. Azért vásárolok hardware-t, mivel imádom az adott hardwaret használni és a konkurencia megoldásaihoz mérten azt preferálom.

Az emulátorok full ingyenesek, nem károsítják vele a Nintendo-t, de az 50 másik (akár rég nem létező) céget sem mint a ZX spectrumot, Amiga-t vagy C64-et. De mondom ezzel nem is all meg a mese, barmilyen masik, akar nyilt es ingyenes OSt vagy szoftvert feltehetsz ra es vigan hasznalhatod azokat, teljesen mas celokra is. Nem vagy kotve semmihez ilyen teren.

A Nintendo ott bassza el az üzleti hozzáállását (az én szempontonból) hogy lezárni és limitálni próbálja a hardware-ét, és úgy rákényszeríteni hogy egy adott rajta futó programot használjak, ahelyett hogy olyan hardware-t próbálna gyártani, amelyet limitációk és lezárások nélkül is simán beválasztanék.

Azt próbálja elérni hogy alulmaradt, alulteljesítő limitált hardwarrel (amit önmagában nem vennék meg), kizárólag azon a hardware-en működő fizikai hordozókon (amit önmagában nem vennék meg, mert kényelmetlen, stb), és kizárólag a modern forgalomban levő termékeket (amit önmagában nem vennék meg) amiken legnagyobbat szakíthat tudom csak megvenni. Nem fog neki menni.

Nem azért nem veszek pl Nintendo hardware terméket mert direkt át akarnám őket vágni egy másik verzióval, hanem mivel objektív szarabb élményt kínálnak a konkurenciához viszonyítva a számomra.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Az emulátorok full ingyenesek, nem károsítják vele a Nintendo-t

Valóban, de azzal, hogy lebeszéled az illetőt, hogy ne a Nintendo hivatalos opcióját válassza, mert a sarki szaki által összerakott több, jobb... tulajdonképpen mit csinálsz? :)

Az otthon barkácsoló, magának ötven konzolt szimuláló emberkével semmi gond, ő értelemszerűen nem az adott termék/szolgáltatás célközönsége. Ellenben a dekódert beszerelő maszek tv-buherátor abból húz hasznot, hogy az HBO mellett még x csatornát biztosít a kuncsafjtának, aki elsősorban a minőségi HBO sorozatok miatt fizetne elő, de a kihagyhatatlan ajánlat miatt nem támogatja a kedvelt modelljét, mert tudja, hogy a "több" mindig jobb. (csak a harmadik, nem hivatalos fél szerepének szemléletessége végett a hasonlat)

A Nintendo, meg úgy alapvetően a nagy cégek valóban rugalmatlanok, de nem tartom megoldásnak, hogy másokat is a cég "elgáncsolására" buzdíts, főleg hogy látszólag az aktuális témától föggetlen megfontolások is vezérelnek.



Valóban, de azzal, hogy lebeszéled az illetőt, hogy ne a Nintendo hivatalos opcióját válassza, mert a sarki szaki által összerakott több, jobb... tulajdonképpen mit csinálsz? :)

azzal hogy lebeszélem az illetőt hogy ne vegyen dedikált fényképezőgépet, mivel a mobilja teljesen kóser képeket csinál már a facebookon megosztós szelfi igényeihez képest, azzal "kárt" csinálok a fényképezőgép hardware cégnek? Nyilván, viszont a felhasználónak egy objektív jobb alternatívát kínáltam. Ahogy mondtam ha önmagában nem tudja az adott hardware állni a helyét, mivel jobb az alternatíva, akkor a hardware készítő így járt. (szememben ha valaki más érvek miatt vesz termékeket tőle mert specifikusan neki viszont az a hardware megoldás tetszik, amit dettó neki is szíve joga eldönteni és azt a céget támogatni)

A Nintendo, meg úgy alapvetően a nagy cégek valóban rugalmatlanok, de nem tartom megoldásnak, hogy másokat is a cég "elgáncsolására" buzdíts, főleg hogy látszólag az aktuális témától föggetlen megfontolások is vezérelnek.

egy cég simán bukhat felőlem ha nem elég rugalmas a megoldása a számomra. Egy kapitalista világnézetben jobb is ha minél hamarabb bebukik ha egyszer van egy jobb és viabilisebb alternatíva rá (ami meg majd bebukik akkor ha egy még jobb alternatíva kiváltja majd).

Mitől jobb nekünk felhasználónak hogy egy rugalmatlan status quo cég tartja a megoldásait és fogja a fejlődést, szemben azzal ha a kis alternatív megoldások feltörekszenek és jobbat kínálnak végül nála ugye.

Te határozd meg mind ember az igényeiddel és lehetőségeiddel a piac mozgását és fejlődését, ezzel kényszerítsd a többi céget hogy kövesse azokat a termékszolgáltatásaival. Mintsem hogy te kövesd a cég kínálta verziókat és alakítsd az igényeidet azokhoz mérten.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



azzal hogy lebeszélem az illetőt hogy ne vegyen dedikált fényképezőgépet, mivel a mobilja teljesen kóser képeket csinál már a facebookon megosztós szelfi igényeihez képest, azzal "kárt" csinálok a fényképezőgép hardware cégnek?

A mobil ideális esetben hivatalos keretek között került összerakásra, értékesítésre, míg a "kis kínain" keresztüli ügyeskedés kétlem. Ezen túl a játékkonzolon, HBO előfizetésen keresztül az adott platformra érkező szellemi termékeket és készítőit is támogatod. (emulációnál ezutóbbi persze technikailag kérdéses)



Hivatalos mobilt is vasarolhatsz, amire felteheted az emulatort, es vigan nyomhatod azon is (akar rakotott kontrollerrer is). Valoszinuleg 10-30$is android szutyokkal mar siman tudod emulalni a kivant jatekaid legtobbjet, arra eleg a hardware.

A tomeggyartas siman olcsobb mint a kezzel osszetakolt hobbi verzio, a kiskinait csak azert emlitettem hogy ha neheznek tartja a hobbi projektet osszerakni Strato teso, akar megcsinaltathatja massal is. Lehet, sot tuti szivesen megcsinalnak neki a hobbi elektro boltba is a sarkon magyarorszagon, hasonlo osszegert. Ott sem draga a kezimunka ar (nyugatihoz viszonyitva).

Ezen felul HBO (hogy mar a peldaval eljek) van online szolgaltatasa, ha akarod nezheted onnan is, alkalmazkodva ezzel a modern felhasznalasi igenyek fele. Opcio az eredetileg kabelteve only-n kivuli lehetosegekre is ugye. Egyre tobb dinoszaurusz csatorna ismeri fel a streaming-ben rejtozo modern uzleti lehetosegeket, es allnak lassan at az alternativakkal, kenyelmi extrakat es lehetosegeket adva ezzel a kalozkodassal szemben.

Nintendonak van online rom aruhaza, alkalmazkodva ezzel a modern felhasznalasi igenyekhez? Na ugye.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Hivatalos mobilt is vasarolhatsz, amire felteheted az emulatort, es vigan nyomhatod azon is (akar rakotott kontrollerrer is).

Ez már inkább tekinthető szolgáltatás hiányának, de hasonlatképp hoztad fel a mobilt, és én is ennek tükrében válaszoltam. Ugyanis továbbra is erkölcsi szempontból vizsgálom a kérdéskört, miszerint a fekete/szürkepiac használatára buzdítás megkérdőjelezhető moralitású.



Ismet igazad van, es tipikusan egyetertunk legtobb esetben tudom, csak mas szempontbol vizsgaljuk a kerdest sok esetben. Pl Zaxxal a DRM topikban is tudom hogy egyetertek, csak mas szempontbol fogja meg a problemat mint en.

O ugy veli a kalozkodas mint ok a kifejto problema, en ugy velem a kalozkodas csak egy jelenseg, egy reakcio egy adott megoldatlan problemara. Mindketten vagyjuk hogy rossz megoldas a kalozkodas es el kell tunnie vegul, csak az az "ellen" felvetett iranyzatokba vetett gondolataink ternek el.

En (es sok mas ceg) ugy velem a kalozkodast vegul ki lehet majd teljesen valtani jobb es effektivebb szolgaltatasokkal es azt kell keresnunk/kialakitanunk hogy melyek lehetnek ezek, o (es sok mas ceg) ugy veli a kalozkodast addig kell buntetni es elleheteleniteni, amig nem tudnak mi mast kezdeni es rakenyszerulnek hogy fizessenek az adott termekert.

Szerintem egy betegebb hozzallast gyogyitani es segiteni kell jo iranyba juttatni, szerinte (nyilvan nagyon erosen tulozva) verni kell az illetot es ketrecbe, bilincsbe kell zarni hogy tanuljon magatartast.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Szerintem azzal nincs gond, ha valaki hardvert és szoftvert kínál emulálásra, amíg jogvédett játékok kalózkópiáit nem adja mellé. Az már a felhasználón múlik, hogy hogy oldja meg. Nálam is csak legális játékok vannak a ScummVM-mappámban, és konzolos cartridge-eim is vannak, meg C64-es kazettám. Nyilván ha használtan veszi ezeket az ember, azon nem keresnek semmit, de legális, és megítélésem szerint morálisan sem kifogásolható. (Sőt, vannak NES-emulátoros játékaim is PC-re, mert kiadta őket úgy a Konami, szegény Nintendót megkárosítva.)

A Nintendo persze csinálja a Virtual Console-t is, de borzasztóak a digitális szolgáltatásaik. Ha jól tudom, még mindig megy az az agyrém náluk, hogy amit megveszel digitálisan WiiU-ra, az a géphez kapcsolódik, nem az accountodhoz. Ez nem rugalmatlanság, hanem atommal irtandó baromság. (Mondjuk ennek egy japán cégnél különös bukéja lenne.)

Sors bona, nihil aliud.



ibi amentia latet



ezért kell titkolózniuk? ebbe semmi forradalmi nincs, amit a konkurencia lemásolna.



standard handheld és mobilgrafikus csippes cucc? lol. Van egy rakat a kickstarteren is belőle. :)

Ja, kivéve hogy android/sdkaris nyitott verzió helyett proprietary OS és proprietary cartridge van benne.

rwurl=http://imgur.com/xwq6ZbS

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



psishock írta: standard handheld és mobilgrafikus csippes cucc? lol. Van egy rakat a kickstarteren is belőle. :)

Ugyan, ez már mock-up szintjén is összehasonlíthatatlanul profibbnak és komolyabbnak néz ki:rwurl=https://abload.de/img/iyk68.jpg
:->

Ehh, kit akarunk becsapni: vinni fogják, mint az orgazmus ízű cukrot, mert Nintendo, és mert Zelda meg Pokémon (nyakam rá) meg satöbbi. Ami így még rendben is van, hisz, tudod, Nintendo.

Szeptemberben leleplezés, akkor majd okosabban leszünk – esetleg kiderül, hogy mennyire nem voltak okosak a japánok, de ezt kétlem, mivel a siker szavatolásának érdekében igazából elég egyetlen dolgot jól csinálniuk, és kötve hiszem, hogy elbasznák a saját logójuk rányomását a 'verre.

ibi amentia latet



? ha ez lenne a helyzet a wii u is jól ment volna, ehelyett 9-szer kevesebb fogyott belőle mint a wii-ből. a casualokat hajtaná a nintendo de őket pont nem érdekli a márka csak az, hogy nem fog 200$-ért egy dedikált nintendo platformot venni, ha pokémonozhat, fire emblemezhet, animal crossingozhat mobilon is, ami már amúgy is van neki, ráadásul az alapjátékért se kell fizetni ellentétben az nx-el. a gyenge hardware, és a cartridge formula miatt a 3rd party support sztem alapból kilőve. maradnak a nintendo játékok, amik meg koránt sem olyan vonzó a nagy tömegeknek, hogy konzolt vegyenek érte.



Tibre írta: ? ha ez lenne a helyzet a wii u is jól ment volna, ehelyett 9-szer kevesebb fogyott belőle mint a wii-ből.

Az nem csoda.

a gyenge hardware, és a cartridge formula miatt a 3rd party support sztem alapból kilőve

A cartridge miatt ugyan mér?

ibi amentia latet



mert nem fognak ezért plusz licence díjat fizetni a nintendónak a kiadók.



Kell nekik? Illetve ennyivel rosszabbra számítasz, mint a DS/3DS esetében?

ibi amentia latet



minden ilyen formátum után kell sztem, br után is. csak nem mindegy mennyire elterjedt a formátum. nyilván a cartridge csak egy csepp a tengerben, hogy miért nem jön majd rá értelmes 3rd party support. azért kiváncsi vagyok a hivatalos leleplező videókra, játékokra. egy monster hunter rendes hd grafikával például biztos sok japót megmozgat majd, de nyugatról is kéne vmi komoly.



Call of Duty NX! IN SPACE!!!44

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Nem teljesen értem az összevetést az otthoni konzolok célcsoportjával, vagy a mobilokon csak alkalmalként játszókéval, amikor az NX egy hordozható hibridnek ígérkezik. A játékaik mobilon való sikere ráadásul csakis előnyként szolgálhat, hiszen a márkahűség kialakításán túl többféleképp (akár közvetlenebbül) is lehetne kapcsolni az NX-re azonos márkanévvel, de több extrával érkező játékokat.

A szélesebb piaci kínálat miatt garantáltan hangsúlyosabb lesz az ár, de a 3DS esete elég jó leckeként kéne szolgáljon, mégha más területeken továbbra is a konzervatív üzletpolitikáját követné a Nintendo. Ezen túl hosszú távon valóban a játékfelhozatal lesz a meghatározó, de a 3DS sikeréből kiindulva nem vagyok meggyőzve arról, hogy az elsősorban first party címek mellett is feltétlen kudarcra lenne ítélve.



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



#72 :DD

ibi amentia latet



Most akkor a Nintendo(is) szar?

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



arra gondoltam, hogy pokémon go van mobilra. lesz mondjuk pokémon go plus nx-re. ezért ki fog fizetni alkalmi játékos 200+ dollárt egy dedikált nintendo cuccért amin csak játszani lehet? azok az idők már elmúltak sztem.

a hc közönség akit érdekel a márka, a vas, a játékok, a bc az meg gyengének fogja találni mind a hardware-t, mind a játékfelhozatalt és vesz inkább xboxot, vagy ps-t. eléggé szeretem a nintendot, de wii u-t nem vennék pont azért mert csak nintendo játékok vannak, ami egysíkű felhozatalt mutat.



Az általad lefestett "hardcore" játékosok tábora a Sony, Microsoft konzolainál is elenyésző hányadát teszik ki az otthoni konzolok közönségének. Másrészt a Nintendo már a Wii óta nem a két óriással kíván versenyezni, amit az eddigi infók alapján az NX sem látszik megszakítani. Hordozható mivolta miatt pedig sokkal inkább a 3DS táborához helyezném közelebb a potenciális közönségét, ami joggal veti fel a mobilos konkurenciát, de egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy olyan játékfelhozatallal rukkoljanak elő, amit egyik platform sem kínál.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ez az NX az én szempontjaim szerint lelohasztónak ígérkezik, de majd meglátjuk. Egyébként még több most nem pontosan ismert tényezőtől is függ a sikere.

Ami a modell mellett szól:

- a marokkonzolok eddig mindig bejöttek a Nintendónak, ha a 3DS döcögősen is indult
- Japánban az asztali konzolok bázisa eközben drasztikusan visszaesett, de mivel a marokkonzolok ott erősek, így talán ezt a régi bázist is visszanyerhetik egy hibrid megoldással
- a két platfrom egyben azt jelenti, hogy egy játékgépre több játék, azaz szélesebb, változatosabb kínálat jut
- azért egyre nagyobb divat home streaming és társai, ez nem ugyanaz, de ebbe a trendbe beilleszthető majdnem új gimmicként (hátha bejön, de azért ebben nem látok tömegeket magával ragadó potenciált)

Ami problémás lehet vele:

- third partyban már a Wii is elbukott a Wii U hamvában holt, emiatt mind a kiadók, mind a közönség részéről várható fenntartás felé, mint asztali konzollal szemben (mindez kétségessé teheti, hogy milyen emnnyiségű és minőségű kínálattal tudnak nyitni)
- már a 3DS sem kezdett igazán ütősen (persze a 3D nem elég univerzális gimmick, csináltak 2DS-t is ugye), és a mobilok korában már nem biztos, hogy könnyű elterjeszteni
- pláne, ha nem lesz olcsó verzió, mert mindenképpen asztali konzol is egyben, kontrollerrel
- a cartridge-eknél nem a jogdíjjal van a vaj, hanem legyártani drágább, de már nem annyira, mint régen (ez drágíthatja a szoftvert, és elbizonytalaníthat third party szereplőket)
- elég sok Nintendo-konzol volt eddig visszafelé kompatibilis az előző generáció erejéig, most félő, hogy ebből sem marad semmi (nem kívánok ennek önmagában döntő jelentőséget tulajdonítani, de mindig könnyebb így gyorsabb váltásra ösztökélni a régi híveket, és a mikor kérdéses a korai felhozatal, akkor jól jönnek már a kész remasterek)
- várhatók-e normális online képességek, mert a Wii U-nál ez még úgy megy, hogy a konzolodhoz köti az összes letöltve vásárolt játékot, egyszerűen nem megy ez a Nintendónak

Hogy fontos-e a third party. Reggie Fils-Aimé mondogatta az utóbbi években is, hogy "sofware sells hardware". A probléma pedig éppen ebben rejlett: a saját sokéves szériáikon túl kevés szoftvert tudtak felmutatni. A Wii is egy sikeres gimmick eladásával futott fel, a Wii U a maga kevésbé felkapott gimmickje mellett viszont éppen egy szűk és egyedi kínálatú "hardcore" konzol tudott csak lenni. A Mario lehet nagyon jó, népszerű és sikeres, de a jelenben tömegeket becsábítani vele nagyon nehéz. Azt meg már fentebb írtam, hogy kínálat kell. De ha a többi régóta piacon lévő platformra "végtelen" mennyiségű játék van, köztük remasterek, akkor pláne, és a cartridge még drágíthat is akár (vagy valakinek a hasznát csökkenti, de a Nintendo nem biztos, hogy rosszabbul jár, mint ha a Blu-rayért fizet a Sonynak). Ezzel szemben a Wii a generációnak az elején jött a Wii U-val a többi elé vágott, most örülhetnek, ha szérkokszolt Xboxot megelőzik.

A siker azon fog múlni, hogy az említett előnyöket mennyire tudja érvényesíteni a Nintendo, illetve hátrányokat kiegyenlíteni, mindezt jó marketinggel megtámogatni. És főleg az árcédulán. Mert ha az elriasztja a marokkonzolosokat, az asztali konzolra vágyóknak pedig nem lesz tuti ajánlat, akkor kellő kezdeti felhozatal nélkül nehéz lesz eladni. A Wii U árán garantált lenne a bukás, az nem is valószínű, de az sem, hogy veszteségesen adják a hardvert, akár az elején.

Sors bona, nihil aliud.



Ez elég jó kezdeményező kommentnek tűnik, ami az összeszedettsége miatt akár (kicsit kicsinosítva) a főoldalra is kimehet. Részemről rá is tenyereltem a "Főoldalra vele!" gombra.



Does the Wii U really have fewer games than other Nintendo consoles?

Yes, by every measure.

.

For instance, Nintendo has to date published 38 physical games for the console in Japan. That compares to 132 for 3DS, 107 for Game Boy Advance, 76 for Wii, 65 for 3DS and 55 for GameCube.

The pattern is pretty much the same for third party publishers. 108 Wii U games have been published by these companies in Europe. For comparison, there were 1,203 Wii games, 2,022 DS games, 817 Game Boy games and 471 SNES games.



3DS sales up over 200 per cent as Pokémon Go phenomenon carries on

According to retail sources quoting GfK figures, Nintendo was the No.1 boxed games publisher (both in units and value) last week.

.

The firm held ten of the UK Top 50 games. Pokémon titles in that chart sold almost 9,000 units, with Pokémon Alpha Sapphire (No.11), Omega Ruby (No.18), Pokémon X (No.25) and Y (No.29) the highest charting titles.

3DS XL hardware was up 222 per cent last week compared with the same period a year before, while 2DS sales rose 234 per cent. The figures are all the more impressive when you consider that news of the 3DS’ successor - the NX - was leaked last week.



Megláttam a minap ezt a Gaussbogarat meg a Robubó Huhúdot, és elég komolyan elgondolkoztam rajta, hogy a következőt én is megveszem. :D

rwurl=http://i.imgur.com/XGMNBGK.jpg
rwurl=http://i.imgur.com/ejBpUxE.jpg

ibi amentia latet

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!