Jelenlegi hely

Itt már nincs semmi

Utolsó bejegyzés

Itt már nincs semmi
Szerkesztette: Doom - 2020 ápr 30


ibi amentia latet



A Sunlustban továbbra sem értem, hogy mi a jó (csapdák-csapdák-csapdák, a Serious Sam is megirigyelhetné), mondjuk ez az idei Cacowards majdnem mindegyik résztvevőjére igaz nálam (oké, a Breach egész jó lett, meg is kapod alapból, ha letöltöd a Doom Retrót). :D Rossz volt a tavalyi év, mondjuk ezt már abból is lehetett sejteni, hogy a rohadt szelfibotos mod kapott egy díjat. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Lebuktam. Már két éve nem követem nyomon a díjazást, de előtte nem szoktam csalódni a kiemeltekben. Nyilván nem lehet mind mestermű, viszont jellemzően nem is amatőr bénaságok, mint más játékok modjainak/fanpályáinak - lássuk be - a zöme. Az emelt szintű wadgyártás kellemesen, megbízhatóan profi művészeti iparággá érett az évtizedek során.

ibi amentia latet



Ez így van, pl. ezt az ötöst is baromi nehezen hoztam össze, mert simán lehetne 10 is, annyi hihetetlenül minőségi cuccot lehet találni. A cikkben felsorolt cuccok minőségileg - a DemonSteele-t egy kicsit most nem számítva, mert ahhoz saját pályák nincsenek - mind megfelelnek egy teljes értékű játéknak / kiegészítőnek, sőt, a két pályacsomag széria simán többszörösen jobb, mint a Final Doom pl.

A BtSX művészileg is úgy van összerakva, hogy leteszed magadat, a Doom Retro meg konkrétan egy igényesebb "klasszikus Doom" csomag, mint amit a BFG Editionben találsz pont azért, mert a koncepció már nem is technikai, hanem inkább egy "művészi" múltidézés szerzői koncepciókkal (nem azon van a hangsúly, hogy "mit tud" a motor, hanem azon, hogy pöccre induljon a legkocább gémernek is + azt csinálja, amit az egy szem fejlesztő elképzelt).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Én sima ZDoomban szoktam előkapni a Doom 1-2-t, remekül be tudom benne lőni, hogy kellően sima és tetszetős legyen az élmény (a steames nem az, hanem nagyon is hozza a "szögletes" DOS-os élményt), de ne kerüljön messze az autentikustól sem. (Más source portot t mondjuk nem is nagyon erőltettem, szóval nem vagyok szakértő.) És még játszhatóbb kontrollerrel is, mint egy-két konzolexkluzív, de azért inkább egérrel szoktam :)

Viszont még 1280x1024-ben régen hozta a 200 fps-t, full HD-ben már a 60 sincs meg sokkal erősebb gépen sem, így PC- és monitorbővítés után le kellett adnom az igényeimet 720p-re. Ennyire nem szeretné, ha széles a vászon? (Egyébként keveredik nálam az érintett két rész, de csodálnám, ha gépigényben ekkora különbség lenne.)

Sors bona, nihil aliud.



Ennyire nem szeretné, ha széles a vászon?

Ennyire. A ZDoom szoftveresen kezel mindent, szóval képzeld el, mennyi erőforrást vesz ki a processzorból az, hogy 1080p-ben kell lerenderelnie a játékot. Az 5 évvel későbbi Outcast alapverziójában nekem kb. 40-es átlagfps-em volt i7-esen az eredeti verzióval, miután felhackeltem 720p-be, az EDuke32 szoftveres módját használva meg 30 fps-sel fut a Duke 3D 4K-ban. :D

Ettől függetlenül furcsa a zuhanás, mondjuk nem tudom, milyen procid van, de nálam 1080p-ben a ZDoom csak a Doom II No Rest for the Living epizódjában tud benézni 150 fps alá (az is azért, mert az Xbox 360-as verzióhoz fejlesztette a D3 kiegjét is szállító Nerve Software - PC-re a BFG Edition óta van, de a wad file-t megeszi az összes source port kb. -, szóval szartak a 90-es évekbeli gépek teljesítményére :D). Mindenesetre ott a GZDoom, ami tök ugyanaz, mint a ZDoom, csak OpenGL-es: ha kikapcsolod a texture filteringet, akkor teljesen úgy fog kinézni, mint a ZDoom - azt leszámítva, hogy teljesen 3D-s a tér, de az úgyis csak akkor tűnik fel, ha fel-le nézel, amit a Doomban alapból úgysem fogsz -, csak kb. 10x több fps-sel.

Én azért bírom egyébként jobban a Doom Retrót a ZDoomnál, ha az old school feeling kell, mert desktop felbontásban fut automatikusan, szóval csak a játék renderfelbontása 640x400, így pedig a monitor natívját használva élesebb képet kapsz, mintha a 1080p-s monitorodat erőltetnéd alacsony felbontásra a ZDoommal. Alapból egyébként a régi 35 fps-es limit ott is ki van lőve, szóval a játék simán fut, az egeres célzás tökéletes, a kontroller meg jobban van belőve a ZDoomnál, ha jól emlékszem (pl. ha játék közben dugod be a kontrollert, akkor is azonnal felismeri, a billentyűs gombok helyett meg elkezd Xbox-os gombokat kiírogatni). A hátrány, hogy mivel a retróság jegyében teljesen megtartja az eredeti menüket, ezért cfg file-ból kell módosítani a beállításokat - na nem mintha ez nehéz lenne, mert olyan nagyon sok nincs belőlük, rájuk ismerni meg pofon egyszerű.

Egyébként a Retro-ról csináltam egy videót pár hete, csak elég béna lett a minősége a FRAPS miatt, szóval nem raktam bele a cikkbe:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=WrJesbaO1oU

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

mondjuk nem tudom, milyen procid van,

Egy i5 4590, nem ennek a játéknak kéne megfognia még így se, de mindegy. Majd utánanézek a többi említettnek, ha nem leszek lusta rá :)

a billentyűs gombok helyett meg elkezd Xbox-os gombokat kiírogatni

Ez nagyon fontos, mivel a Doom tele van QTE-vel!

Sors bona, nihil aliud.



Annak a CPU-nak bírnia kéne, simán.

Ez nagyon fontos, mivel a Doom tele van QTE-vel!

És még jól is mutat! :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A hírrel\cikkel kapcsolatban jutott eszembe valami: nagyon kellene valaki, aki szerkesztgeti és tutujgatja az oldalt, már, ha komoly a cél, hogy újrkumplikat is toborozzunk a fennmaradó 20-30 ember mellé. Én értem, hogy rohadt sok munka van egy ilyen írással, és ezért valahol megérdemli, hogy fel legyen "ragasztva" a főoldalra, de miután ez az egyetlen kiemelési funkció jelenleg, ez azt jelenti, hogy az olyan, klikkelést jobban vonzó írások, mint a Superbowl trailerek (amelyre szintén ráfért volna valami figyelemfelkeltőbb hír, akár a Marveles cucc, vagy BÁRMI címbe emelésével) egyszerűen eltűnnek még egy fullHD monitorról is, alul jelennek meg, mintha nem frissebb tartalmak lennének. Tudom, hogy drupal, meg le is van szarva, de érdemes lenne tematikusan és jól építgetni a főoldalt - már, ha van miből - mert így egyrészt kaotikus, másrészt, mint azt mondtam, kevésbé """fontos""" infók töltik ki a dolog zömét. Én továbbra is elgondolkodnék valami más megoldáson a kiemelésre (akár egy hármas tab a ragasztott híreknek, vagy nem tudom), mert ez így finoman szólva sem az igazi.

Oszt' lehet hülye vagyok, akkor bocs.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



WTF

ha nem szólsz észre sem veszem, hogy nem a legfrissebb hír van legelöl...

Ez mi?

Egyébként mond csak ki Bagoly bátran, hogy mi a f keres kint egy 20 éves játék modjairól szóló cikk a főoldalon amikor max egy kommentet érdemelne egy eldugott topicban. :)



De miért mondjam, ha egyszer nem gondolom így? A Doom most, pár hónappal a folytatás megjelenése előtt igen rentábilis "klikkmágnes", az első részek pedig igazi nagybetűs kult-klasszikusok, ráadásul a cikk tele van érdekességekkel - mondjuk engem retrofilnak tartanak, tehát ebből a szempontból nem biztos, hogy reálisan látom a dolgot, de nem hinném, hogy gond lenne vele.

És hogy ON is legyek: Androidra melyik lehet a legjobb Doom-atlernatíva?

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



És hogy ON is legyek: Androidra melyik lehet a legjobb Doom-atlernatíva?

A poén az, hogy megnéztem, mert szerettem volna egy mobilos source portot is a felsorolásba... és találtam egy darabot: a Google Play-ről törölték, szóval illegális, de nem is kifejezetten jó (az irányítás rossz, néha be tud lassulni és zenéje sincs).

Mellesleg a kitűzésen én is gondolkodtam egy sort és arra jutottam, hogy mivel a hosszabb, egyedi RW kontentet ki szoktuk tűzni néhány napra, ezért jobb megoldás híján most is így teszek. Tényleg sokkal frankóbb lenne mondjuk egy oldalsávos "ajánlott cikkek" szerű megoldás, mert úgy akár még a régebbi, nem aktuális, de bármikor érdekességet jelentő cuccokat is kint tudnánk hagyni hosszabb időre + a fórumon aktuálisan menőnek számító topikokat is lehetne promózni, de nem tudom, hogy mikor lesz ilyen fícsör, már ha lesz egyáltalán.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Átszórtam ide a cikkhez egyáltalán nem kapcsolódó kommentek végét.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Brad Harding cucca nem csomagolható ki (error) :/

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Gondolom pont rosszkor tölthetted le, mert pár órája jött ki az új verzió.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!