Jelenlegi hely

Utazás

Utolsó bejegyzés


Milyen a strand Barcelonában? Nézd meg :-)
https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/espana/cataluna/barcelona/playa-barceloneta.html
Magának Barcelonának itt, a Barceloneta városrészen van strandja, a strandolni vágyó turisták tőle nem messze, a Costa Braván szoktak tanyázni, ahol kifejezetten kellemes homokos strand van, turistafejő diszkók, és semmi de semmi más. Ez ugye nem Barcelona. Maga Barcelona teljesen más, és sokkal hangulatosabb. Rengeteg látnivaló van, buli, kaja, amit akarsz, kissé drágább mint itthon de azért nem a fent emlegetett tízszeres skandináv ár :-) Egy hétvégére bármikor érdemes kinézni sztem.

Dublin: Nagyon jó ötlet, ugyanakkor ezt is ki lehet végezni egy hétvége alatt. A belváros vállaltan a turistáknak szól: a Temple bár negyed olyan mint a Kazinczy utca (csak hangulatosabb :-) ), hogy tudniillik sok jó kocsma van drágán turistáknak, jó kajával-piával-bulival. Mulatni azt nagyon lehet Dublinban. Ha látnivalók is érdekelnek, érdemes kimenni Howth-ba, ez a Dublintól északra lévő félsziget: a tövében van egy aranyos kis halászfalu, a dombon/félszigeten pedig...
rwurl=http://www.howthexpress.com/howth-express-wp/wp-content/uploads/2014/02/...
Sok látnivaló amúgy nincs, a Trinity College-et és a volt brit helytartói palotát ha láttad, jöhet újra a buli :-)
Mondjuk lehet hogy Írországban ilyenkor pöttyet rossz az idő.

De kérdezz bátran helyekről, ahova Budapestről fapados visz délnek/nyugatnak, illetve ahova el lehet jutni autóval egy nap alatt, sztem már mindent kipróbáltunk, részben turistaként részben ott lakókat látogatva :-)



Köszi, ez király :-)
Európán kívülre még sose jutottunk el, pedig minden érdekel ami utazás, meg az is hogy milyen az élet ott.



Szirmainak most indult utazós csatornája. Az első téma pont Vietnám.
https://www.youtube.com/channel/UC4IW7JBJtOJ8zkIpzg31NwQ/videos

Jó lesz az.



eddigi tapasztalataim alapjan az aeroflott a legjobb (kenyelmes-gyors) tranzit vizum nem kell ha van vizumod a celorszagba, csak nem hagyhatod el a repteret az atszallasra varva.

Szoval ez invalidalja is az EU desztinacios feltevest, ennyi penzbol kihozok egy Spanyolorszagi hosszuhetveget, _2_fore_.

viszont az ott koltott penzbol itt egy hetig elvagy-es nem is ajanlanam senkinek hogy annal rovidebb idore jojjon, egyszeruen nem erdemes.(hosszabb az ut maga mint egy hosszu hetvege)
a finnairnek is van vmi jarata ami egesz jo allitolag de csak idoszkosan jar-nameg lehet trukkozni ilyen 2-3 atszallasos megoldassal, relativ olcso viszont vagy 24 ora az ut ha nem tobb.

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



Mondom "ennyi penzbol kihozok egy Spanyolorszagi hosszuhetveget, _2_fore_."

A repulojegy arabol. Koltopenzzel egyutt.

Nem azt mondom, hogy nem jo buli, ha az a terulet vonzza az embert - de olcsonak azert annyira nem olcso a mai fapados arak meg airbnb mellett.
Pentek delutan felszallok a gepre Brusszelbe, hetfon reggel meg onnan jovok dolgozni - ez is van 2.5 napnyi kirandulas, szabadsagba nem kerul es 2 fore megvan 130-bol, ha csak varosnezek mast nem nagyon csinalok es nem csucsidoben megyek, akkor 100 alatt kijohet.
De kelet-europa is izgalmas, Kijevbe es vissza kb. 12K HUF-ot fizettem a 2 repulojegyert, gyakorlatilag olcsobb, mint hazavonatozni anyamekhoz. Es 5K HUF korul volt 2 fore egy apartman per ejszaka (legkondi, pezsgofurdo, ilyesmik). Es mar Kijev is durvan mas kultura es stilus, mint Budapest plusz kurvajo hely is egyben.
Szoval izlesek es pofonok, de Europaban is sok hely van, ami felfedezesre erdemes es es itt van 1.5 ora utra. En szemely szerint inkabb par ev mulva keresnek egy allast a vilag masik felen es bejarnam ott a kornyeket, mint innen utazgassak napokat, csak mert most az a divat, hogy Thaifoldrol meg Vietnambol meg Sri Lankarol csekkoljon be az ember FB-ra.

tranzit vizum nem kell ha van vizumod a celorszagba

oke, ez lehet - minap olvasgattam kovetseg oldalat meg forumokat oroszorszagi utat tervezgetve es ugy remlett, hogy sima atszallashoz is kell tranzit vizum

Regen minden jobb volt.



Ha már Brüsszel akkor ajánlok inkább plusz 1 napot és elmenni Bruges-ba. Viszonylag normális áron lehet bérelni tandemet/biciklit és azzal bejárni a várost, illetve a környéket. Van egy tök egyenes fákkal körülölelt bicikliút egy patak mentén a szomszéd városba. Pont egy palacsinátózba vezet. Elég hangulatos.

Brüsszelben egyébként önkiszolgáló hotelben szálltunk meg a biznisz negyed környékén egy pornó mozi szomszédságában.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Ez meg külön post mert nem kapcsolódik igazán az eddigekhez.

Ami szerintem nagyon megdobja bármelyik ország meglátogatását az a net.

Évek óta akárhova megyek az az első hogy veszek egy ottani sim kártyát adatcsomaggal. Az egy dolog, hogy nagyon megkönnyíti a közlekedést, de a foursqaerenek hála mindig a legjobb helyeken kajálok/sörözök. Ha két hete nyílt egy új kurva menő söröző azt is megtalálom 5 10 perc alatt.

Itt szoktam kinézni melyik a legjobb konstrukció:

http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Prepaid_SIM_with_data

Néha kicsit nehéz megtalálni azt amit kinézett az ember de elmondható hogy átlag 3 4 ezer ftért kap az ember mindenhol pár giga netet.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Hova mész legközelebb?

ShowHide spoiler #

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



erről jut eszembe. egy jó kis Pripjaty túra van még betervezve, de azt csak szervezett keretek közt lehet megvalósítani, az engedélyek miatt. a repjegy ahogy írod elég olcsó, de már maga a túravezetés ott +1 nap szállás Csernobilba vagy 80k huf.



körbe biztos nem, mert felső egyharmada török hódoltság, középen pedig felaknázott demarkációs zóna, mindkét oldalon katonákkal. török részre csak török kontinensről belföldi járattal lehet menni, nuku turista, tehát a görög részre mentek. Famaguszta ezért még katonáknak is tilos, de nem sokkal alatta napoznak már a ruszki turisták. Nikózia középen látogatható vezetéssel, az volt főváros, most szellemváros, gecinagy. :)

Amúgy meg Larnaca sétány, Agia Napa, Protaras gecijó ha nyáron mentek és strandolni, ilyenkor inkább Pafos ami menő sztem, és borozni.

#Vajk: :DDDDD



Madridban (illetve Toledoban) voltam mult heten par napot es azt kell mondjam, hogy sok szempontbol jobban elveztuk, mint Barcelonat. Nyilvan, ha valakinek a strand kell, akkor Barcelona a nyero, de engem az erdekel a legkevesbe, Barcelonaban is februarban voltam. Es a katalan modernizmus is nyilvan hianyzik Madridbol, ami oszinten szolva erosen must-see kategoria. De igy, hogy mindkettot lattam, Madridba szivesebben mennek vissza (jo, Barcelonaba is, de Madridba inkabb). Egyreszt Madrid erezhetoen nagyobb es nagyvarosiabb is es ebbol adodoan tobb a kulturalis es egyeb lehetoseg is. Masreszt nagyon berantott a pici tapas barok hangulata, legszivesebben vegigkalajtam volna az osszeset - meg a kezmuves sorozot is skippeltuk miattuk, pedig az ritka esemeny. Barcelonaban ezt nem ereztem. Harmadreszt meg ott van Toledo egy kopesre, aminek a tortenelmi varosresze gyakorlatilag egy varosnyi UNESCO site, mintha a Budai Varnegyedet megharomszoroznad, felujitanad es kitakaritanad es ahol mar a vasutallomas epulete is szebb, mint egyes varosok legszebb epuleteu (na nem mintha Barcelona kornyeken nem lenne pofas kisvaros, Figueres imadnivalo, bar az tenyleg pici).

Remelem, hogy nehany ev mulva ujra eljutok Madridba, az 5 nap (netto 4) edeskeves egy ekkora varosra.

Regen minden jobb volt.



Berlinbe menés van, tippek nem egyértelmű, ámde kihagyhatatlan helyekre?



Cafe cinema egész oké:)

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Gyakorlatilag miben más ez, mint nálunk egy romkocsma?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Abban hogy ez egy mozi :D

Miért lenne más?

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



A mult heten Spanyolorszag utan Olaszorszag kovetkezett, szinten harmadszorra jartam ott:

- Firenze: nagyon szep es hangulatos varos, ugy gondolom, hogy kotelezo allomas egy europai utazo szamara. Kelloen pici, hogy egy napos kiruccanasba beleferjen, ha nem akarsz mindenfele muzeumokba, templomokba bemenni es nezelodni. Ha igen, akkor 2 nap minimum. De szamomra negativum, hogy erzodik a varoson, hogy masszivan turistavaros. A belvaros turistakkal van tomve, lathatolag puccba van vagva a varos a turistak miatt es meg klasszik kis olasz ettermet is keresni kell. Jo volt, de elobb mennek vissza Napolyba, mint ide.
- Bologna: kettos varos, mert jo hely, de nehol meglehetosen lepusztult. Tradicionalisan anarchista-kommunista varos, kicsit erzodik is rajta a mai napig; egyetemistak pl. politikai firkakkal, rajzokkal firkaljak tele az egyetem epuleteit meg ilyesmik. Nem mindig szep latvany. De a belvaros amugy szep, 1 nap alatt szinten korbejarhato teljesen. Tok jo, hogy hetvegere egesz utcakat zarnak le a belvarosban es megy a nyuzsges.
- Modena/Maranello: Modena is megerdemel egy meglatogatast. Ugyan kb. feleakkora varos, mint az elozo ketto, a belvaros nagyon pofas foleg naplemente kornyeken a vacsoraidei nyuzsgesben. De a lenyeg itt amugy is a Ferrari muzeumon van (pontosabban a 2 Ferrari muzeumon), ami veszett jo, ha kicsit is erdekel az F1 vagy a sportautok vilaga. Keves muzeumban sikerult ennyire meghatodnom kiallitasi targyaktol, mint itt...

Regen minden jobb volt.



Cambodia draga, meleg es poros. Reszleteket kesobb. Most irany Laos.

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



De a lenyeg itt amugy is a Ferrari muzeumon van (pontosabban a 2 Ferrari muzeumon), ami veszett jo, ha kicsit is erdekel az F1 vagy a sportautok vilaga. Keves muzeumban sikerult ennyire meghatodnom kiallitasi targyaktol, mint itt...

+1, nekem is tetszett

Parizer forever.



Olaszország.

Róma.

Fél napot voltunk itt kb szóval minimális városnézés volt. Ráadásul szakadt az eső majdnem végig... Így nem sok minden tudok mondani Rómáról.

Nápoly

Kétszer is jártam itt 1-1 hétre de ez sem volt elég, hogy mindent megnézzek. A Vezúvra pl nem sikerült feljutni.
Szállás ingyen volt és még idegenvezetőnk is volt a húgom és párja (aki olasz) személyében.
Mag Nápoly nekem annyira nem tetszett. Nem vagyok oda az ilyen nagy városokért. Mondjuk hozzájárult az is, hogy nem a legjobb környéken laktunk. (Éjjel 11 körül petárdáztak. Kérdem húgom, hogy mi a francért petárdáznak ezek ilyenkor. Jött a válasz, hogy ezzel jelzik, hogy megjött a kábítószer lehet menni vásárolni). Másik alkalommal Hugiék ki sem tudtak jönni a lakásból mert a szemben lévő lépcsőházban egész reggel, délelőtt lövöldöztek. Ez az utca 5 -10 perc sétára van a vasútállomástól. Aki járt arra tudja, hogy milyen környék az.
A tengerparti rész nagyon szép. Elmentünk egy helyi eldugott pizzériába ahol már este 6 kor nagy sor állt az utcán várták, hogy bejussanak. És nem ez nem túrista hely volt akik kint vártak mind olaszok voltak egytől egyig. Mi is csak azért mentünk oda mert hugiék elvittek oda. A pizza isteni volt. Olyan finom paradicsom szószt még nem soha életemben máshol. De olyan isteni pizzát sem. Azóta is visszasírom. Minden nap ettem egy pizzát. De ennek ellenére fogytam 2 kilót annyit gyalogoltunk :)
A másik pizzéria amit ajánlani tudok az a Sorbillo Ez lent van a tengerparton a nagy szállodák szomszédságában. Isteni pizzák vannak itt is. 3 szintes pizzéria és tömve van ez is folyamatosan vendégekkel.
Egy érdekesség még, hogy Nápolyban van egy külön nyelv, az úgynevezett Nápolyi olasz. Annyira különbözik, hogy külön ABC je van más betűkkel. Szóval aki Nápolyi olaszt beszél az akcentussal beszéli a "rendes" Olaszt. Amikor hugiék Sziciliában betértek egy étteremben a pincér a csodájára járt mert egyszer van egy Magyar akcentusa meg egy Nápolyi akcentusa is. Aztán nem nagyon tudta hova tenni a dolgot :) (egyébként anyanyelvi szinten beszéli az olaszt, hugi.)
Magáról Nápolyról ennyit tudok mondani.

Capri.

Nápolyról kb 1 óra hajóval. Érdemes elmenni mert gyönyörű sziget. Itt is el lehet tölteni 1 napot simán. Turisták tömkelege. Az árak az egekben. Szóval nem ott kell nagy bevásárlást csinálni az is biztos :) Körbe jártuk a sziget nagyobbik felét egy "túrista ösvényen". Az út három negyedénél fent a hegyoldalban volt egy kis vendéglő, ahol megálltunk és életem legfinomabb 6 eurós limonádéját ittam meg ott pazar, gyönyörű kilátással a nagy nyári hőségben :) Ezzel el is ment egy nap.

Procida.

Ez egy kisebb sziget szintén kb 1 órás hajóútra Nápolytól.
Ez nem annyira túrista látványosság mint Capri de megéri elmenni mert nagyon szép kis sziget szerintem. És nagyon finom spagettit ettem egy tengerparti kikötőben lévő étteremben sok kis színes ház között.

Iscia.

Nagy sziget.
Itt nem jártunk de elmondás alapján kb semmi nincs csak sok sok strand.

Sorrento.

Szép város 1 órás vonatúttal Nápolytól. Rengeteg túristával lehet itt találkozni.

Positano.

Sorrentótól kb 30 perces távolságra van busszal. Nagyon hangulatos kis tengerparti város érdemes meglátogatni.

Amalfi

Csodálatos kis falu. Hegyoldalban színes házikók tömkelege. Aki jár arra ne hagyja ki.[b]

Pompei

Gondolom, hogy erről már mindenki hallott illetve tudja, hogy "micsoda".
1 teljes nap nem volt elég rá, hogy végigjárjuk de azért nagy részét sikerült. Erősen ajánlott felkeresni. Nápoly és Sorrentó között félúton található kb 30 perc vonattal.

Herculaneum.

Pompei "kistestvére". Úgyanúgy járt mint pompei annak idején. Ez egy kisebb hely de egy bő fél nap itt is elmegy mire végig járja az ember. Érdemes meglátogatni. Nápoly "külvárosában" található.

Kicsit hosszú lett de hátha érdekel valakit.



Ercolano szerintem jobb, mint Pompeii. Marmint a romok. Maga a varos (Pompeii) viszont nagyon pofas hely.

Sorrento-Amalfi videken a legjobb elmeny az olasz eleterzes volt, miszerint a buszok total random indulnak, menetrendhez kvazi semmi koze - tengerentuli turistak toporzekolnak, hogy mi a franc van, mi meg chill sorrel a kezben.

Amugy ha veszett jo, napolyi stilusu pizzat akarsz enni, de nem delen jarsz, akkor Bolognaban a Pizzeria Tonino-ba menj, konnyed ki fog csordulni.

Es nem csak Napolyban van helyi nyelv, hanem gyakorlatilag minden regionak van egy sajat nyelve (amit kevesbe beszelnek, Neapolitant talan meg jobban) es az olaszbol is van egy-egy helyi dialektus. Piedmontese, emiliano, ligure, lumbarda, stb, nagyon erdekes, hogy hany nyelv van meg orszagon belul is. Bolognaban pl. egy helyen talaltunk emiliano nyelven irt tablat, egy boltban.

Regen minden jobb volt.



A közlekedéssel egy külön postot meg lehetne tölteni.

Nápoly. Hatalmas káosz a jelzőlámpákat nem nagyon veszik figyelembe az autósok és a gyalogosokat sem. Érts ezalatt azt, hogy ha zöld van a gyalogosnak akkor is jönnek az autósok folyamatosan. Ha bizonytalanul várod az út szélén, hogy majd csak megállnak akkor rábaszol mert soha nem jutsz át a túloldalra. Határozottan meg kell indulni és akkor megállnak de inkább csak lassítanak.
Rendőr állt a zebránál. Piros a gyalogosoknak, az autók jöttek mint a bolond. Jött egy olasz fickó és átment a piroson a zebrán az autók között a rendőr meg rá sem bagózott.
Álltunk a zebrán illedelmesen, hogy megvárjuk a zöldet. Jött egy robogós manus megállt közvetlenül előttünk a zebrán, KERESZTBE, leszállt a robogóról és otthagyta...
A buszok nem állnak ki a buszmegállóba hanem az út közepén megállnak és az utasok rohannak oda, hgoy felszáljanak.
És még hosszasan lehetne sorolni.



Foglaljuk össze: Olaszország egy elbaszott szánalmas hely egy ritka elbaszott néppel, ahol mellesleg zseniális a kaja (bele értve az egyszerű zöldségtől a kávén át a fagyiig mindent) és zsúfolásig van tömve gyönyörű helyekkel. (Jah, meg tudnak gyönyörű autókat, cipőket, meg egy csomó mindent még. Szóval a külsőben nagyon ott vannak, csak belül egy nagy nulla :D )

Aszem ettől lesz tökéletes turista célpont: Ha nem kell ott élni, akkor elég a pozitívumokra koncentrálni, a negatívum legyen az ő bajuk :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



capri-nál van az a kék vízi barlang ahova csak csónakkal lehet bemenni apálykor?
vagy 16 éve voltam ott, de gyönyörű volt, alulról világított csak kéken a víz ahogy a kinti napfény áttükröződött. voltunk a colusseumnál is éppen akkor volt felállványozva valami nagy restauráció miatt, a vatikánban is tettünk egy kört. pompei vezúv szintén megvolt, meg még sok másik hely amit most így hirtelen nem is tudnék felidézni.
a forgalom tényleg kalandos, emlékszem hogy dudáltak a buszunkra hogy miért állunk a pirosnál :D
a kis robogósok meg halált megvető bátorsággal (vagy őrültséggel) száguldoztak ahol éppen csak elfértek. csattantak is néha-néha mint bogarak a szélvédőn, de sose keltett nagyobb riadalmat mintha valaki csak biciklivel taknyolt volna el.
az volt még érdekes, hogy este 10kor még simán nyüzsgés volt a városban, és nem csak felnőttek, hanem egészen kis gyerekektől kezdve öregekig mindenki a városban volt. (viszont délután 2-5 között meg sehol senki)
pizzát én egyszer ettem, különösebben nem fogott meg (lehet rossz helyet fogtunk ki) de fagyit annál többet. amikor betértünk az első komolyabb fagyizóba és két egymás melletti pultban dupla sorban sorakoztak feltól falig a mind mind különböző ízű és féle fagyik. csak csokiból volt legalább 5 féle. sima, ét, belga, darabos, mozartos stb.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



// Nem mintha itthon nem az lenne, hogy a 30 fagyiból 15-20 csoki, vanilia, és ezek variációi.
Más kérdés, hogy itthon gondolom basztok elmenni rendes fagyizóba, bezzeg turistaként rácsodálkoztok :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



ok, nekem ez 2000-ben nagy dolog volt, meg igen, az is hozzátartozik, hogy amúgy nem járok ilyen helyekre. (kimondott fagyizókba, max cukrászdákból szerzek fagyit)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Szintén Nápoly.
Cukrászdából kikérni a süteményt szintén kalandos vállalkozás.
Bementünk. A sütis pult mögött állt egy fickó. Előtte kb 98 féle sütemény.
A fickónak kell mondani, hogy mit szeretnél. Angolul nem tud egy kukkot sem.
Kézzel lábbal elmutogatod, hogy mit szeretnél. A kezedbe nyom egy cetlit. A cetlivel szépen hátraballagsz a pénztároshoz. A pénztáros kezébe nyomod a cetlit. Kérdez valamit olaszul de vállat vonsz mert nem érted ő meg nem tud angolul. Ad egy blokkot. Előre mész a pultos manushoz, odaadod neki a blokkot. Összeszedi a süttyőket és odaadja.
Nem egyszerű de megoldható feladat :)

brain: A barlangról nem tudok.



Az ember mikor másik országba megy, értelemszerűen a 'top' helyeket látogatja.
Viszont előtte nem szokás meglátogatni hazád top helyeit. (Mármint 20-40 éven át se ugye)
...és itt mind1, hogy állatkertről vagy fagyizóról van szó. Az emberek hajlamosak mindent ottani csodának tekinteni, akkor is, ha egy része kurvára nem az, csak őket ez kicsit sem érdekelte itthon.

Szóval pl. fagyizó: az átlag 'otthoni' fagyizót hasonlítod össze a legdurvább, helyiek által is ajánlott, turista központban létesült, szuper csili-vilivel.
Tudok neked mondani fél tucat olyan fagyizót (nem csak BP-n), ami legalább ilyen látványos, nagy, óriási választékkal.
// Nah meg olyan ez, mint minden más tevékenység: 'egymás szintjét húzzák' fel, ott ez a 'természetes szint'. Lásd itthon a hamburger, ami 10 éve mikrózott-mélyfagyasztott-csalamádés volt majdnem mindenhol, most meg steak-et adnak cheddarral és hagymalekvárral a metró aluljáróban is.

Az már megint más kérdés, hogy itthon sanszos, hogy se olyan pizzát, se olyan kávét, se olyan fagyit nem kapsz, mint ott akár a 'közepes'.
Az bizony már az alapanyagnál elbukik, de utána is vannak gondok, nah meg hozzáállás beli különbségek. (Kinek csinálnád itthon azt a nagyon vékony és alig feltétes pizzát? Arra 3-ból 2 ember negatív értékelést adna netpincéren, hogy mi volt ez a szar, ő egy kolbászos lángost rendelt.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Szóval sosem jártál pl. a híres Jégbüfében, BP belvárosában, ahol pár évvel ezelőtti bezárásáig kb. ugyan ez volt a menet: kinézed, oda mész a nénihez, aki csa beüti és add egy blokkot, azzal vissza mész és megkapod a pultnál.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Talált, süllyed :)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!