Jelenlegi hely

Nagyonmély

Utolsó bejegyzés

Nagyonmély


lol. Pontosan mit várt az alak? Majd mindenki elkezd foglalkozni egy adott kérdéssel, csak azért mert számára kiemelkedően fontos? És 5 éven belül utópia lesz? Ez sohasem így működik, mindenféle változásra időre és kellően értelmesen felállított tervre van eleve szükség.

A Pirate Bay alapítója szerint a legtöbben az internetre még mindig mint valami külső, életünk mellett álló területre gondolnak, ezért nem is érdekli őket, hogy mi van vele.

a legtöbben mindenre így tekintenek az életükből, mondhatnám úgy is a legtöbben leszarnak mindent eleve. :) Macskás videók megosztására, dákfészes szelfizésre, meg fogyasztói csecsebecsék vásárlására használják a netet, és kb ennyi.

Ez mindig is alapfelállás volt a pornépnél, nem tudom miért akad(t) ki most rajta. A lényeg mindig is azon a kevés emberen volt akik tenni is akartak a dolgokért, és hogy milyen módszerekkel teszik ezt.

A világ olyan lesz amilyennek az emberek tenni akarják.

Decentralizáltság mindig is adott módszer volt a "demokratikus" felállásra, akik akarják működtetni és használni azok használják, akik meg nem azok elkerülik. De nem tudja tönkrevágni egyik fél sem a másikat, egyetlen centrális pontot megtámadva. Torrent köszöni szépen TPB fiúk nélkül is elvan és ellesz, hasonlóan mint a Tor vagy a Bitcoin is (beleértve a encryptálást, azaz a cryptográfiát úgy elve), és az összes jövőbeli decentralizált technológia.

Dolgozzonak ki jobb és effektívebb módszereket a "szabad net"-re ha akarnak, ne pedig sírjanak hogy az átlagnép teljesen leszarja azt. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."mindenféle változásra időre és kellően értelmesen felállított tervre van eleve szükség.

Mondjuk nem épp a legjobb kezdet az sem, ha a Pirate Bay alapítója áll neki szabadságharcolni, aki a szerzői jogot holmi legyintéssel elintézni, mondván, szabadságot korlátozó valami az. Ja, a szerző meg dögöljön éhen, beleszólása meg nulla legyen abba, hogy ő hogy és mint szeretné felhasználni a saját alkotást.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.erre céloztam egyrészt az értelmesen felállított tervekkel is ugye. Mert hogy a légballonos vagy az űrbe fellőtt TPB szerverek kérdése még átlagos szemmel is röhejes szerintem.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."A Sunde féle futóbolondok sajnos nemhogy tervezni nem tudnak, de általában a probléma fölött is elsiklanak. "Monopóliumok meg gigavállalatok vannak? Megoldás: töröljük el a kapitalizmust a jó fenébe." A piacban még messziről sem bíznak, pedig alapesetben egy kis jogi paskolgatással vígan elvan az magában, sőt, baromi jól tud magától adaptálódni is az adott helyzethez. Megoldja majd a FB-ot is.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.A másik oldalon meg ott van az olyan nonszensz dolog, mint amit most fogadtak el az Egyesült Királyságban, hogy a dizájner cuccokról (=bútor) készült fotó is jogdíjas az eredeti dizájner jogutódjának 70 évig (függetlenül attól, hogy ki a tulajdonos).

http://arstechnica.com/tech-policy/2015/12/you-may-soon-need-a-licence-to-take-photos-of-that-classic-designer-chair-you-bought/

Illetve minden, ami az USA-ban történik a szerzői jogok állandó meghosszabításával kapcsolatban. Most kb. 100 évnél tartanak, vagy mi? Kb. mindig úgy alakulnak a törvények, hogy a Disney (rajz)filmjei ne kerüljenek át köztulajdonba...

Nem egyezek az interjú zárszójával, mert nyilván nem lehet mindenki egyenlő. Sajnálom, nem vagyunk egyenlők. Egyenlő lehetőséget kell mindenkinek biztosítani az érvényesülésre, és végül is az internet semlegessége is erről szól, de az ember nem erről beszél, hanem átmegy full marxistába.Azért annyira ne higgy az Ars Technicának, van abban a cikkben baromság bőven (pl. a cím demagóg hülyeség). Az angolszász jogban az ilyen dolgokra is szokták használni a "fair use" doktrínát (sajnos nálunk még nincs, pedig nagyon jó lenne), ami nagy vonalakban annyit tesz, hogy ha te egy védett mű felhasználásán keresztül hozol létre valamilyen eredeti, egyéni alkotást (azért írtam így le, mert emiatt az "egyéni, eredeti jelleg" miatt kap bármi szerzői jogi védelmet), akkor nem kell tejelned / engedélyt kérned a szerzőtől / felhasználótól. Szóval ha te pl. fotóművész vagy és lősz egy képet, amin szerepel egy designer szék, de ettől függetlenül a képed fotóművészeti alkotás (ehhez igazán nem kell sok), akkor mindenki elmehet a fenébe.

Egy designer széknél gondolom úgy jöhet szóba a probléma, hogy a szék "formai kialakítása" esik védelem alá, mert iparművészeti alkotás. Az ilyenekre még nálunk is p.m.a. + 70 év a védelem, ha minden igaz, de biztos, hogy nem sérted meg azzal, ha lefotózod csak úgy, egyébként meg semmi mást nem csinálsz vele. Azért ha pl. egy újságban illusztrációként lehoznak egy képet egy ilyen székről, talán elvárható, hogy fizessenek is a felhasználásért.

Illetve minden, ami az USA-ban történik a szerzői jogok állandó meghosszabításával kapcsolatban. Most kb. 100 évnél tartanak, vagy mi?

Szerző haláláig + onnantól (p.m.a.) 70 év van a copyrightra most alapból... ami hülyeség, jól látod. :D Korábban 50 év volt (nálunk most is ennyi van asszem), azelőtt asszem 25, szóval ja, növekszik az, ahogyan Mickey egér öregszik, de szvsz ennél magasabb már nem lesz (Mickey-re meg már most is máshogyan van, asszem ott az első megjelenéstől számított 95 év a nyerő, szóval lassan lejárnak a régi Mickey-filmek), mert kb. ez a maximum, ami egyáltalán valamilyen szinten lehetséges. Esetleg ha nagyon lobbiznak, vmi speciális hülyeséget kibulizhatnak maguknak, de arra is egyre kevesebb ok van, elvégre a trademark a karakterre minden bizonnyal ott a kezükben (ami mondjuk arra simán jó, hogy a régi filmekkel bárki bármit csinálhat, újat viszont csak a Disney), na meg bevásároltak a Star Warsból is azért, hogy még sokáig legyen mit a tejbe aprítani.

Egyébként abban teljesen igaza van még Sunde-nak is, hogy szar egy jogterület sok gonddal, csak ugye a megoldás nem az, hogy a kapitalizmusra kirakjuk a zárva táblát.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.TGM az élet nagy dolgairól, ezúttal röviden és lényegretörően.

http://www.atv.hu/videok/video-20160108-tgm-nincs-populizmus

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shawközben a világ tapsol a Facebook ügyes PR-jának, amiért korlátozott internetet visznek a világ szegény embereinek, hogy aztán pénzt keressenek rajtuk.

Csak eddig olvastam, a cikk további része is ugyanilyen faszság?

http://gizmodo.com/a-week-after-india-banned-it-facebooks-free-basics-s-1750299423Ebben mi a nagyon mély?
Ez egy kísérlet 3 eltérő típusra, 3 településen, 2 évig.
Szerintem készülnek a modern társadalomra, ahol egyre kevesebb embernek lesz munkája, de a cégek is pofára esnek, ha nem lesz ki megvegye a termékeiket...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.Bizony. Már a 2000-es évek eleje óta csak probléma van abból (is, többek között, persze), hogy nem fogyasztunk eleget, mert nincs miből.

Kína is folyamatosan lassul, aztán ha az sem lesz, szépen beleáll(hat) a világgazdaság a földbe...Nem épp valamelyik Kínai tőzsdét kellett nemrég egymás után több napon is bezárni, akkorát zuhant folyamatosan?Konkréten legutóbb 15 perc alatt 7%ot zuhant, mielőtt bezárták volna.

Strong people are harder to kill than weak people and more useful in general.Dede, pont erre próbáltam utalni.Strong people are harder to kill than weak people and more useful in general.Mivel közel 10K él itt, ez nem akkora nagy lámaság, pláne ha a kínai állam támogatja ezt. Sok más országban is van ilyen. Ilyen alapon akkor minek angol nyelvű adás, hisz Brit vagy Amcsi még annyi sincs itt.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.Az ugye megvan, hogy már a 90-es években is mentek a kisebbségi műsorok a tévében, ahol magyar felírat mellett mindenféle népeknek nyomták a műsort?

Azzal önmagában, hogy kínai híreket is nyomnak, nincsen semmi baj.
Meg érthető is: ha már magyar nem nézi, akár csinálhatnak olyan műsort is, amit legalább mások néznek.

Viszont ebben semmi mély nincs, sőt.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shawtl;dr/dw?

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


ShowHide spoiler #

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaweleg zoral, de ha valakinek ettol es most rendul meg a hite a civilizacioban, az akkor eddig egy ablaktalan lezart barbie hazban lakott ahova csak a disney channel volt bekotve.

this is my moment in the sun, this is my moment...!Sztem a többség 0-24 naiv ilyen szempontból. Vagy mondjuk úgy szemellenzős, lehetőség szerint tudomást sem kíván venni erről.
Sőt, legyünk őszinték, a többséget bármi riasztja, amibe egyáltalán 'bele kell gondolni'.
Néha egy-egy hír/film/könyv/történet, netán a valóság kibillenti ezt (vagy ugye rosszabb esetben még ezek sem), de alapvetően szükségünk van arra a hitre, hogy van jó és rossz és végül mindig az igazság győz és mindenki elnyeri méltó büntetését.

Pedig ez a valóságban teljesen értelmezhetetlen.
(Ami ugye sok mindent egyből meg is magyaráz.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. ShawAvery nem volt makulátlan előéletű, kisebb ügyek miatt büntették (...) 20 évesen pedig egy tűzrakásba hajította a macskáját...

Hát akkor nincs is miről beszélnünk, megérdemelten ült, még keveset is.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.Nagyítóval megégetett hangyáért mennyit adunk, ill. darabra vagy grammra adjuk?

Ha már életedben követtél el bűnt, akkor téged is automatikusan ítéljünk el utána minden másért?

Mert én szívem szerint azokat ítélném el reflexből, akik ilyen könnyen ítélkeznek mások sorsárol ^^

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. ShawHát akkor ne ítélkezz fölöttem.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.Amíg magyarul se tudsz, miért ne tenném? :3

Ha majd megtanulod és felfogod mi a különbség aközött, amihez lenne kedved, és aközött, hogy mit teszel meg, majd beszélgetünk még az élet nagy dolgairól ;)

ShowHide spoiler #

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. ShawEz tényleg érdekes.

Annyira, hogy teljes három percet rászántam az életemből, hogy megkeressem a szerző előző cikkjét a témában, aztán beütött a vodka, és elkezdtem gondolkozni.

Szóltam hogy vodka! Józanul nem biztos hogy tovább akarod olvasni :-)

Szóval hogy nem a mostani, hanem az az oktatási rendszer, amiben felnőttünk, a korosztályom is (...közeledek a negyvenhez...) meg a szüleim is: teletömte a fejünket úgymond rohadtul felesleges információkkal.

(mindenki ismeri a meme-et: "Megint eltelt egy nap amikor nem használtam az iskolában a kovalens kötésről tanultakat. Ez érdekes :-)" )

De. Viszont Ellenben. Ugyanakkor.

Elláttak, és most nem vagyok biztos benne hogy helyesen gondolom***, egy rakás elvben rohadtul felesleges információval, aminek VALÓBAN nem veszem hasznát a szakmámban, a hivatalban sorban állva, stb, DE a mai napig beugrik ha olyan helyzetbe kerülök.

"Itt Einstein/Széchenyi István/Archimédész stb. ezt mondta." Nahát, nem.
"Már a negyvennyolcas hősök is ezért küzdöttek." Oh wait, nem.
"Az nem kondenzcsík hanem mérgeznek minket a repülőről." Hogyne, hogyne, persze, emlékszem még arra hogy páralecsapódás meg kondenzcsík, neadjúristen még a repülőgép működési elve is beugrik, és hát, nem.
"Az oltás ártalmas és fúj." Hmm, volt valami szó arról hogy a bacik meg vírusok ellen védett az a szervezet ami emlékszik hogy már találkozott vele, meg hogy ha az egész csoport védett, nem tud hol szaporodni/fejlődni a genya, és kihal.
"Aki nő létére nem csak két mell meg egy punci/aki buzi/aki arab/stb. az természetellenes és dögöljön meg" Hmm, nem volt valami olyasmi, hogy már Marie Curie is csodálkozott az urán? Shakespeare nem volt hülyegyerek aztán meg bi volt, nem? Hmm, hmm, nem azok a rohadék muzulmánok őrizték meg Szókratészt, Pitagoraszt, Homéroszt stb amikor errefelé elégetni volt szokás (meg a biztonság kedvéért azt is aki olvasta)?

Szóval lehet, hogy a sok baromság, meg gyakorlati haszonnal tényleg vagy látszólag nem bíró információ közepette általános műveltséget is sikerült nagy nehezen, pajszerral beleerőltetni a vastag, szűk kis koponyámba, és lehet hogy ez esetleg, ha pénzt keresni nem is segít, megvéd a butaság és átb*ás folyamatos támadásától.

***azért is csillagoztam meg ennyire, mert szerencsémre csodálatos nagyapám és sok más tekintetben borzalmas de rendkívül művelt apám rengeteg olyan könyvvel és információval ismertettek meg, amik anyagát mára már nehezen tudom elválasztani a tanultaktól. Lehet hogy nem is az oktatás volt az,

meg az is lehet hogy nincs igazam,

meg az is, hogy az egész csak a vodka.

Uff, beszéltem.Nokedli+vodka? Hát, fura egy kombináció. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám"Mi lekvár helyett is pálinkát főzünk! ...kicsit fura vele a palacsinta, de meg lehet szokni."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!