Jelenlegi hely

Warhammer Multiverzum

Utolsó bejegyzés

Warhammer Multiverzum

Üdv Urak.

Ide jöhetne minden infó, agyalás, sirás,öröm szeretett világainkról.

Kezdeném is.

Age of Sigmar

rwurl=http://www.blacklibrary.com/Images/BL/aos/04-07-option2-mainlandingpage_...

Öregvilágot felfalta a káosz.....

Nem tudom mi lett a hőseimmel, Gotrek,Félix,Ulrika, mind porrá lettek?

Vagy talán újjászületnek ebben az új realm-ben?



Ez táblás játék akar lenni?

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



És mi lett/lesz a pszeudoreneszánsz lowish fantasy sár-és-üszök alaphangulattal, ami mindig is kiemelte a szettinget a többi közül a szememben? Elterelődni tetszünk hamisítatlan, kendőzetlen "40k fantasy" felé.

ibi amentia latet



Egyetértek, öregvilág hangulata remek volt, a 40k beütés jelenleg tagadhatatlan, nagyon komoy fluff alapozás kell hogy ezt bevegye a gyomrom.

"Győzelem bármi áron, győzelem minden iszonyat ellenére, győzelem, bármilyen keserves legyen is az út. Mert győzelem nélkül nincs tovább élet."




Ahogy elnéztem, van pár igen hülye és gyerekes szabály, ahogy olvastam róla (bár én 40k-t tolok, ott meg balance sincs, szóval mind1 :D )

Más:
A Total Warhammer már a Sigmar világát jeleníti meg??? vagy még a régit? ki mit tud?



Még a régit az Öreget. Legalábbis az első játék a "trilógiából".

ibi amentia latet



Total War: Öregvilág, egen.

Age of sigmar A négy oldalas szabálykönyv alapján ez egyszerűen nem működik - a mechanizmusok még csak OK de sehol semmi balance. Annyi se mint a 40Kban (és ez már nagy szó :-) ) Viszont valszeg lesz ebből egy bővített, talán majd ott...
Ami pedig a sztorit illeti, köszönöm szépen, én maradok a régi Öregvilágnál.

40K adoma:
Haverral az új Szellemirtók kapcsán:
én:
"ez a csapat nullajuli Bill Murray és a többiek nyomdokaiba lépne...
ez kb annyira hiteles mint egy grot beszivárgó az Inkvizícióban!"
Ő:
"De mielőtt belekezdenénk, győződjünk meg, hogy nem szivárgott be a sorainkba a Xeno..."
"Testvérek, mindenki kenjen magára egy tubus canestent!"
"Basszus.."



Ez az Öregvilág => Age of Sigmar váltás engem arra emlékeztet, mint amikor a White Wolf is kijárta a világvégét a népszerű játékaiban, majd csinált egy második kiadást, amibe totál belebukott. Én nem szeretném, ha a Games Workshop megborulna emiatt, de az eddig látott reakciók nem túl pozitívak. Persze én csak a könyveket olvasom, szóval nekem nem oszt, nem szoroz, hogy kell-e új sereget venni vagy sem. :)

Mondjuk az is hülye, aki emiatt kidobja a régi cuccait. Azokkal ugyan úgy lehet tovább játszani, max nem jön ki hozzá hivatalos update. (Vagy igen, amikor rájönnek, hogy a régi rendszert is megéri életben tartani.)

Ha már fluff... most akkor ezek szerint a mágia mind a 8 típusához tartozik konkrétan egy-egy Mortal Realm, amiben valamiért halandók vannak? És a Celestial Realmben fogta magát Sigmar, aki az Everchild hagyatékával élve (?) létrehozott egy imba sereget, hogy "felszabadítsa" ezeket a síkokat a Káosz Istenek gonosz hatalmától?
És az End Times avatárjai vajon szintén ott lesznek a saját mágiájuk síkján? És ha igen, mi van azokkal a mágiákkal, aminek több avatárja is volt (Ghyron vagy mi a tököm, az élet mágiája, amit először a Trollvadász király kapott, majd az ork főnök)?

Azt hiszem túl sok a kérdésem, amit majd úgyis megválaszolnak a könyvek (vagy nem).

The strong eat, the weak are meat.



A régi seregekhez ingyen leszedhető a Games Workshop oldaláról a sereglista statokkal, szabályokkal, tokhallal, vonóval. Van pár kifejezetten vicces szabály is, pl.:
-ha nem üvöltöd hogy WAAAGH! amikor orkokkal a waaagh szabályt használod, az ellenfél óvhat és nem érvényesül :-)
-Bugman "folyékony bátorító" szabálya: újradobhatod a Bátorság dobást Bugman 12"-es körzetében, de csak ha ekkor te, a játékost szeszt tartasz a kezedben ("Dobjál morált." "Basszus, hol a söröm?!")
-Stb.
Csak hát így pontértékek nélkül nem működik.



DeMorte írta: Ez az Öregvilág => Age of Sigmar váltás engem arra emlékeztet,
mint amikor a White Wolf is kijárta a világvégét a népszerű
játékaiban, majd csinált egy második kiadást, amibe totál
belebukott.

Elárulnám, hogy a WW - mint cég, nem feltétlenül mint "brand" - a piac/terjesztés változásának és a felvásárló CCP idiotizmusának köszönhetően bukott be, a játékvonalak maguk azonban azóta is alig töretlen tempóban folytatódnak és sokasodnak, sőt több könyv jelenik meg most, mint valaha (az ex-WW-sektől nyüzsgő Onyx Path égisze alatt, akik a CCP-től licencelik a címeket).

ibi amentia latet



Hát igen, azt én is alulírom, hogy CCP egy eléggé durván kutyaütő banda ezen tekintetben.



Az egy dolog, hogy a CCP elbaszott, amit csak lehetett, de a rajongók száma igenis jelentősen megcsappant az új kiadással. Ami ugye kihatással van a bevételekre és magára a cégre is. Az örömteli, hogy az Onyx Path vonalon tovább él és virul a World of Darkness, amiben azért részben szerepet játszik a sikeres crowd funding is.

The strong eat, the weak are meat.



DeMorte írta: Az egy dolog, hogy a CCP elbaszott, amit csak lehetett, de a
rajongók száma igenis jelentősen megcsappant az új kiadással.

Ez talán nem igaz a tabletop egészére az ezredforduló óta, a '90-es évekkel összevetve? Meg képregényekre, meg regényekre stb. (kivéve az e-piacot)? No és persze azt sem tagadom, hogy a régi vérfanok egy része már alapból és látatlanul is mániákus gyűlölettel tekintett az új kadásra...

... amely kiadás változásai (rendszer gatyába rázása, koncepció zsírtalanítása, hangulat megerősítése, metaplot mellőzése) pedig még véletlenül sem vonhatók párhuzamba a Warhammer Fantasy > Age of Lambdar kaliberű, látszólagos identitásvesztés útján kieszközölt sárbatiprással. Arra utalni, hogy az nWoD olyan becsületsértést követett el az oWoD-on, mint amit az eddigiek alapján az AoS fog művelni a kedvenc fantasy szettingemmel... gyufahúzogató. :P Már csak annyiban is, hogy az nWoD nem az oWoD apokalipszisei után "játszódik", hanem egy alternatív világ az oWoD-éhez képest, míg az AoS-nak el kell törölnie / be kell végeznie Öregvilág kánonát-kontinuumát, hogy egyáltalán létezhessen.

Az örömteli, hogy az Onyx Path vonalon tovább él és virul a World of Darkness, amiben azért részben szerepet játszik a sikeres crowd funding is.

Valószínűleg eléggé kis részben, amennyiben majdnem kizárólag csak a prémium nyomásokat kickstartolják, ami egyben fel is emészti az ez úton beszedett pénzt. Nem a crowdfunding tartja el őket, vagy ilyesmi.

Egyébként él és virul náluk az oWoD is.

ibi amentia latet



Én csak a rendszer-váltás kapcsán vontam párhuzamot, a tartalmi részt nem néztem. És persze, hogyne volna ez igaz minden egyéb, általad is felsorolt területeken.
Egyébként a crowdfundingból kizárólag biztos nem élnek meg, de azon túl, hogy pénzt szereznek vele a prémium kiadásokhoz, azért elég komoly reklámként is funkcionál a felület, ami azért megdobja a sima eladásokat is. Szerintem.

De térjünk vissza a Warhammer témára. :)

Azért valljuk be, a Warhammer Fantasy, mint setting - bármennyire is imádom és szeretem - egy eléggé lerágott csont volt már. A fluff része szerintem igenis igényelte a nagy világégést (akár csak az oWoD), mert egy idő után tök komolytalanná vált a világvége folytonos belengetése. Hogy aztán most mi jön, az persze megint más kérdés, én megértem, ha valakinek nem veszi be a gyomra, de csuklóból még nem utasítom el a dolgot.

The strong eat, the weak are meat.



No, elkezdtem olvasni az új Age of Sigmar regényt, a Gates of Azyrt és hát nem csodálom, hogy sokan a WH40K-hoz hasonlítják. Nagy vonalakban kb. ugyan az a háttér, vagyis inkább WH30K-ról beszélhetnénk, amikor az Istencsászár a Great Crusade keretében visszahódítja a galaxist.
"A régi világ romjain létrejött 8 síkon Sigmar lett a király, aki isteni hatalmánál fogva csudajó helyet faragott a síkokból. Aztán megint jött a csúnya Káosz és tönkre vágta az egészet. Most, sok sok ezer évvel később, a végtelen éjszaka után Sigmar, az Isten-Király, a halandókból újjákovácsolt, speckó seregével megy, és visszafoglalja a barbárságba süllyedt, Káosz uralta síkokat, hogy megmentse az ott még szabadon kolbászoló halandókat."

The strong eat, the weak are meat.



Sok-sok ezer évvel később?? Ezt nem is tudtam.

Szóval akkor tulajdonképpen két kataklizma után járunk? :D

Szó szerint, fizikailag oda lett a bolygó?

ibi amentia latet



Talán nem sok ezer évvel később, de egy millenniumot minimum említenek. És igen, két kataklizma után járunk, a régi világ pedig teljesen odalett.

The strong eat, the weak are meat.



Látszik, hogy a GW-nél újfent nem tudnak mit kitalálni... grat a pudingfejeknek :D



Meh
40Knak mi 40K-t játszunk, WH Fantasynak meg marad nekünk a jó öreg Öregvilág (fantasy RPGben is verhetetlen a jó kis ezer éves 2. kiadás, ahol a játékos az elején nem ORGYILKOS meg VARÁZSLÓ hanem pl. lótolvaj, meg írnok :-) És ez a 12. századi Bajorország orkokkal meg Káosszal nekünk tökéletesen megfelel)
Édzsofszigmárnak, mint rendszernek, még adok egy esélyt, ha kijön a nagy szabálykönyv (mert lefogadom hogy lesz), meglátjuk.



Nokedli írta: WH Fantasynak meg marad nekünk a jó
öreg Öregvilág (fantasy RPGben is verhetetlen a jó kis ezer éves
2. kiadás, ahol a játékos az elején nem ORGYILKOS meg VARÁZSLÓ
hanem pl. lótolvaj, meg írnok :-) És ez a 12. századi Bajorország
orkokkal meg Káosszal nekünk tökéletesen megfelel)

Így-így! (Bár szerintem 12-nél későbbi.)

ibi amentia latet



Wathammer mobile bundle... :-/
https://www.humblebundle.com/mobile



Choose your next words with excpetional care!



:D

A csillagok közt nincs már béke, csupán öldöklés, sötétség, hideg, és a vérre szomjazó, kegyetlen istenek kacaja.



Az a siló!!! :D :D




November 7-től lehet majd előrendelni a GW következő nagydobozos játékát/kezdődobozát:
The Horus Heresy: Betrayal At Calth
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=f5p9AbpNJLk

"Mind így van ezzel, ki hasonló időket megél, de a döntés nem rajta áll. A mi dolgunk eldönteni, hogy mit kezdjünk az idővel, ami megadatik nekünk."



Félig off:
Egy interjú a Warhammer videojátékdömping okáról, a licencelés megváltoztatásáról:
http://www.gamasutra.com/view/news/256220/Qamp_A_Why_Games_Workshop_is_s...

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Lehet csak nekem új, de tetszik :-)
rwurl=http://i.imgur.com/F9rGMtT.png



Már lehet rendelni a Sega honlapján a Total Warhammer Collector's-t, de 1 penny híján 100 font + 22.50 a posta... hááát így amekkora fan vagyok, ennyi pénzért inkább veszek még 1 Heldrake-t meg egy Land Raidert!



Egyébként is szar lesz, minek dobnál ki rá vagy 40 ezret? És különben is, rohadjon meg a CA/SEGA a fizetős DLC fajokkal...

Non serviam

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!