Jelenlegi hely

Technikai hírek

Utolsó bejegyzés


Egy Starcraft Stereo3D-ben igencsak odabaszós volt, kb. mint egy terepasztal, Diablo3 szintén. Vagy DeadSpace is baromi ütős volt pl. Szerintem simán lenne kraft a 3D no VR-ban is. Adott lenne egy nagy látóterú 3D képernyő a headset ugye, a többi lehetne totál ugyanaz billentyűzet+egér irányítás, csak sztereo3D.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Jaja. Én tévében meg moziban is csíptem nagyon. Projektorom is 3D-s.

Egyáltalán nem értem, miért bukott meg. Felőlem jöhetne valami menet közben konvertálós is, van már annyi lóerő a VGA-kban, hogy ihaj.



Jah, anno akartam én is venni 3D monitort/TV-t, de konkrétan nem lehetett kapni, mert nem gyártottak már. Így persze könnyű megbukni.



Már 70-ert lehet kapni használtan VR headseteket. Az ár már nem probléma önmagában, de olyan erős hardware kellett eddig hozzá, hogy nem jött ki 500 alatt. Ha a 30xx széria tobbi tagja is erős lesz, és jó aron mennek majd, akkor azért valtozik a helyzet. Én fejleszetettem VIVE-ra, had ne mondjam, imádtam. Azóta meg csak jobb lett a képminőség. Amúgy szimekhez igazából kurva jó cucc a VR.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Úgy fest a 3080-ek fagynak, mert egyes gyártók egyes modelleknél a GPU maghoz csatolt zajszíűrő kondiknak a hivatalos (FE alatti) referencia design szerinti kiosztását használják, és az elképzelhető, hogy túl kevés a stabil működéshez. Whoopsie!

rwurl=https://youtu.be/x6bUUEEe-X8



Ez elég szopon hangzik a lower end-en.



Nvidia store-nál áll a bál, úgy fest random user személyes infóit mutatja:
https://old.reddit.com/r/nvidia/comments/izqaq2/nvidia_store_is_leaking_...

(tippre cache issue)




Yark. Szóval Gigabyte Eagle/Gaming OC, Colorful iGame, Palit Gaming Pro, Zotac Trinity és talán még az MSI Ventus 3x is problémás. A Palit és az MSI kátyán van 10 MLCC cserébe az 5 SPCAP gyenge ami problémát okoz OC alatt. A többi meg nem kapott egy deka MLCC-t se. Ooofffff....

Az EVGA kitolt egy statementet is forumra:

During our mass production QC testing we discovered a full 6 POSCAPs solution cannot pass the real world applications testing. It took almost a week of R&D effort to find the cause and reduce the POSCAPs to 4 and add 20 MLCC caps prior to shipping production boards, this is why the EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 series was delayed at launch. There were no 6 POSCAP production EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 boards shipped.

But, due to the time crunch, some of the reviewers were sent a pre-production version with 6 POSCAP’s, we are working with those reviewers directly to replace their boards with production versions.
EVGA GeForce RTX 3080 XC3 series with 5 POSCAPs + 10 MLCC solution is matched with the XC3 spec without issues.

Lófasz az nvidia seggébe kb amiért nem képes normális validationt adni az AIB partnereknek. A reference designon ott a nyom a 10 MLCC-nek mind a 6 helyen csak úgy néz ki az összes board partner szabadon rábaszhatott amit akart az nvidia meg rábólintott minden szarra.

Mind1, hálistennek az MSI Gaming X Trio normális kiszerelést kapott (10MLCC normális SPCAP-ek társaságában ahogy az EVGA XC3 is ugyanez). Az Asus meg tolt egy overkill-t 60MLCCvel a TUF-on meg a STRIX-en is.

Igazából a base kártyákon is könnyen orvosolható a dolog ha az nvidia tol egy boost clock nerf-et akár driverből ami garantáltan nem megy a problémás 2000mhz közelébe se. Ettől eltekintve kurva amatőr hiba, hogy így engedtek kártyákat ki.



Le is mondtam a gigabyte rendelesemet, kicseréltem ASUS GeForce ROG STRIX RTX 3080 10G-GAMING-ra aztán majd jön amikor jön...



https://new.reddit.com/r/nvidia/comments/izhpvs/the_possible_reason_for_...

A full lista a jelenlegi AIB kartyakról hogy POSCAP/MLCC



POSCAP:
rwurl=https://industrial.panasonic.com/content/data/CP/pictures/lp3pos1_0.jpg
SPCAP:
rwurl=https://b2b-api.panasonic.eu/file_stream/pids/fileversion/2511

Ami a kártyákon van:
rwurl=https://i.imgur.com/e2Nhq6R.png

Szegény buildzoid hiába maldol, hogy rosszul van megnevezve az alkatrész, mostmár mindenütt poscap lesz örökre. :D



Kurvajó :D






Early adopterek... Volt már olyan bármiben,hogy az első adag hibátlan volt?

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Ezért se fogom fel miért rendeli be valaki ezeket kapásból... Még játék sincs amihez kellene...



Amúgy ha konteózni kellene, akkor azt mondanám, hogy direkt volt, hogy a 20xx széria még mehessen jó pénzért...

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az, hogy kell valamihez, relatív. 4K @ 120 fps-hez az eddigi játékokhoz is kevés, és nem csak Turingról lehet váltani. Ettől függetlenül az early adopterek között nyilván felülreprezentáltak az újdonságokba beleugrósak.

Sors bona, nihil aliud.



A 1080ammal semmi gond nem volt. Ezzel se lesz mire idejut. A legnagyobb baj az, hogy most egy hétvége alatt az interneten mindenki olyan kurva nagy szakértő lett mintha magyarországon a fociról lenne szó. Mindenki vágja az összes zajszűrőt, mi miért szar, mi a reference design stb stb. Csak épp kurvára nem. :D Igor kurvára elbaszta azzal, hogy pontatlan és közel megalapozatlan dolgokra írta meg a cikkét, mert azóta bőven cáfolva lett sok forrásból, hogy egyáltalán nem biztos, hogy az SPCAP vagy MLCC-k aránya okozna bármiféle instabilitást. Tekintve, hogy a FE és Asus kártyákon is reprodukálták a fagyást.

A probléma összetettebb és több mint valószínű, hogy a 2ghz-es határ az ami a baj, mert egyszerűen pár chip nem bírja el. Ez az amit a sok miniszakértő nem tud feldolgozni agyilag. Az MSI OC kártya amit vettem hivatalosan 1815mhz-re boostol. Nem 2000Mhz-re. Több forrásból is jött, hogy out of the box kb replikálhatatlan a hiba fixen akár órákon keresztül 100%ra pörgetéssel sem. Viszont pár kártyán ha még megy az extra OC amivel felmegy 2000mhz fölé akkor kezd instabil lenni. A FE és a 6x10MLCC-s Asus is.

Persze egyszerűbb mutogatni, hogy early adopterek háhá mint értelmesen felfogni, hogy amúgy mi a probléma. A boost visszább lesz fogva akár gyárilag akár driverből, hogy ne menjen túl magasra (ami BŐVEN a reklámozott boost felett van már amúgy is) és az emberek 99.9%-a azt se fogja tudni, hogy történt valami. Kibaszott nevetséges ez ami megy pár napja internetszerte, reméltem ide azért nem jut el, de ... :D



+1 korai 1080-amra, szintén hibátlanul működik még mindig.



Ki is jött az új 456.55 driver. Csomóan írták akiknél crashelt a kártya, hogy mostmár nem csinálja és az FPS is nőtt pár esetben. Ennyi volt a nagy early adopter dráma.

Az olcsószar 6 SPCAP-es hulladék Zotac Trinity itt ment stabilan 2100mhz-en furmark alatt. :D
rwurl=https://youtu.be/2QVHX1mPh1o?t=3221



Jajj fejezd mar be a hisztit Joda, minden letezo logika szerint hulyeseg muszaki cikket megvenni instant, nem kell itt magyarazkodni, ez erzelem alapu fanboy geek dontes ennyi.



Amúgy SPCAP drágább mint az MLCC :)

@Moken, pedig ha vennél egyet meghajthatnád a 240hz-s Alienware monitorodat ;) nekem simán annyi a use case-én hogy végre HDMI 2.1-es kártya s így a TV-n megy majd 4K-ban 1440p helyett... s előző genben nem volt kielégítő value proposition s ezért vettem átmenetre egy 2070S-t amit most lecserélek.



Bármikor tettem ilyet, soha nem volt bajom semmivel bármennyire szeretnéd hogy ez reális félelem legyen. Ha meg valami el van baszva akkor arra van garancia, több év. Ha meg kapitális gebasz van akkor meg szó nélkül javítják/cserélik (lásd RROD a 360oknál).

Magyarázkodni meg neked meg másnak se nagyon kell és nem is áll szándékomban (alapból mit magyarázkodjak? :D Főleg itt a fórumon... ). 4 év után gépet újítok, megléptem a 1440p/144hz-et amit régóta akartam, arra pedig ez kell. Ez van. Ez nem érzelem alapú fanboy geek döntés hanem csak szimplán így akarok játszani és ahhoz ez kell, ennyi.

@Real: nyílván, csak az elmúlt pár napban ez volt az általános vélekedés az interwebzen.



Hát ennyi volt a nagy krach. Új Driver már javította is a katasztrófát..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Annyi érintettségem van, hogy szerencsére elkezdtek megint feljebb menni az NVidia részvények:D


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A Strix 1080 Ti esetében volt, hogy félrement az elején a hűtés, amit később javítottak. Legalábbis ismerek valakit, aki őrjöngött miatta, és lecserélte másra.

DualShock 3-ból meg minél későbbi (!) revíziót vettél, annál gagyibb volt, az utolsó már PolyStation-minőség. Tudom, mert van itthon, és csak akkor fogadta be a tudatom, hogy az tényleg szánalmas, amikor a zinternet is megerősítette, hogy ez bizony így megy.

Sors bona, nihil aliud.



REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!