Jelenlegi hely

Nanemá, avagy meglepő és hihetetlen dolgok

Utolsó bejegyzés

Lou képe
Lou
Donator

A gond abból is fakadhat, hogy sok ember még azt az első KRESZ vizsgát se képes letenni magától, (meg mondjuk van pár kretén kérdés, ami direkt csak szívatásnak megy, de a többségnek nem ez a döntő) ezáltal erősen átment vesztegetés irányba a jogsiszerzés, hogy "majd a forgalomban megtanulja". Mintha az oktató sosem járna az utakon, ahova azt a pancsert kieresztette...

Szerk: de persze ez leginkább itthonra igaz, máshol általában csak túl lazák a jogsiadás alapfeltételéi

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



egyetertek Mokennel -ez egyaltalan nem magyar jelenseg - akarmerre jarok/jartam mindenhol azt latom, hogy minden retard siman jogsihoz es autohoz jut es valami iszonyat felelotlen modon vezetnek/kozlekednek az emberek. mondjuk dk azsiat mar fel sem mernem dobni ebben a temakorben de eleg ha pl londonra vagy maltara gondolok.

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



Nem azt mondtam, hogy máshol jobb a helyzet, hanem hogy itthon rossz.

Mokent már nem olvasom pár hete, egyszerűen átugorja a szemem, elég volt a nyomorából, bocsi.



Svájcban igaz hogy életfogytig kapod a jogsit de ha harmadjára is megbuksz forgalmin akkor már pszichológiai szakvélemény kell hogy vezethess :D
https://www.ch.ch/en/practical-driving-test/



Ez pl. hasznos intézkedés lehet, csak kérdés, hogy mennyire lenne korrupt a rendszer, ha ilyet bevezetnének itthon :D Vagy mondjuk az egyik legveszélyesebb vezetői csoport (romák) tagjai, ha tömegével buknak meg és nem kaphatnak jogsit, akkor jönne az esélyegyenlőségi kártya :D Mint ahogy iskolák esetében is kötelezően berakják őket, pedig a tesztek alapján alkalmatlanok lennének.

De egyébként nagyon érdekes ez a téma, mert statisztikák alapján egy Vajk féle önjelölt utcai versenyző, aki ide-oda előzget azért, hogy 10 percet nyerjen sokszoros kockázatot jelent a közlekedésben, mint egy tökölő, bamba nyugdíjas. De az ilyen versenyző nyilván nem fog megbukni a vizsgákon.


Lou képe
Lou
Donator

Ezért kell pszichológia felmérés is hazugságvizsgálóval, meg anal probe. Máris kevesebb közveszélyes ember lenne (legalisan) az utakon.
Mert ne feledjük, hogy sok ember van, aki jogsi nélkül vezet, vagy rendszeresen ittasan. Húgom férjének apjától pár hete vették végre el a jogsit mert este a kocsmából hazajövet belement egy parkoló autóba. Végre elvették, ebből már ő se tudta kimagyarázni magát...

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Én pl. a jogis elvételét sokkal szigorúbbá tenném. Múltkor volt hírekben, hogy valami idióta vállalkozócsemetét 24 órán belül vagy 3x mértek be és állítottak meg rendőrök komoly gyorshajtás miatt, 4-re már elgázolt valakit... Vagy az a barom, akit Alagúttól kergettek rendőrök fél Budapesten keresztül, mert tovább hajtott ellenőrzésnél.
Csak az a baj, hogy hiába veszik el a jogsit, ha a sok véglény képes anélkül is vezetni tovább.
Debrecenben volt nem rég egy pár hetes időszak, amikor minden héten elgázoltak valakit zebrán, és minden egyes esetben jogosítvány nélküli ittas/bódult személy volt az elkövető...

Utópisztikus gondolat, de remélem a jövőben úgy fognak csak autókat gyártani, hogy bele lesz építve valami leolvasó szerkezet és csak akkor indul el a kocsi, ha érvényes vezetői engedélye van a sofőrnek. (lehetne valami vészhelyzeti protokol is beépítve, hogy ha valamiért nincs jel vagy nagy gáz van, akkor valamilyen módon ez feloldható lenne, de biometrikus azonosítással ennek működnie kéne)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Eggyel fölötted, az utolsó mondatom alapján szerintem kapásból nem vagy egyetlen ;)

Óriási forgalomgyűlölő vagyok,legszívesebben tankcsapdákat tolnék ki az útra. Ha valahova költöznék, az valami falusias környezet lenne, ahol Thoreau-t olvashatnék és nyers koszton élhetnék. Ehhez képest mindenki azt kérdezi, hogy miért nem élek Pesten. Na vajon... (Persze ott is vannak vidékiesebb részek, tudom jól, nem úgy beszélek a fővárosról, hogy ne járnék rendszeresen oda, vagy ne laktam volna több kerületben.)

Az egy más kérdés, hogy nem nevezném ki túlzottan az életkorra a problémát.

Sors bona, nihil aliud.



Az egy más kérdés, hogy nem nevezném ki túlzottan az életkorra a problémát.

Nyáron ahogy körbe vezettem a balatont és utol értem balfaszul vezetőket: indokolatlanul lassan közlekedett 50 helyett 23.8 al hajtott, csalinkázott jobbra balra, felgyorsított 50re aztán lelassított 30 ra ok nélkül és azt tartotta, és ezek kombinációja. Nos 10/10 ősz hajú idős volt.

Hasonló ez az arány jellemző Kecskemét környékén is. Bár itt lerontotta a statisztikát egy plázacica 9/10 re.



Nem lehet, hogy a lehajtót/célállomást keresték és azért hajtottak lassan, mert nem használnak GPS-t?



Az okot nem tudom. Akár az is lehet. De azért az is kizárt, hogy mindegyik ezen oknál fogva vezetett szarul. Nem egy ilyen esetről beszélek, hanem sokról.



Én egyszer vezettem másnaposan, 30-al mentem boltba cigiért.(hétvégén kisvárosban zéró forgalomnál) Azokat viszont nem értem akik részegen száguldoznak, netán balesetet is okoznak.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Persze, hogy a korral hanyatlanak a képességek, jönnek a betegségek, és ezért felülreprezentáltak. Mindenki tudja, hogy ez probléma, még a törvény is. De ezt írtam eddig is.

Nem ezt kifogásoltam, hanem a látatlanban túl messzire szaladást, illetve hogy tényleg nem pofonegyszerűen kiszűrhető és csak nálunk megoldható esetekről van szó. A kérdés nem a 60+-osok felülreprezentáltsága az efféle módon veszélyes sofőrök között (a fiatalok jellemzően máshogy veszélyesek, de láttam öregesen vezetőt közöttük is, férfit is), hanem az, hogy e sofőrök aránya mekkora az idősek körében.

Sors bona, nihil aliud.



Moken írta: Én pl. a jogis elvételét sokkal szigorúbbá tenném. Múltkor volt hírekben, hogy valami idióta vállalkozócsemetét 24 órán belül vagy 3x mértek be és állítottak meg rendőrök komoly gyorshajtás miatt, 4-re már elgázolt valakit... Vagy az a barom, akit Alagúttól kergettek rendőrök fél Budapesten keresztül, mert tovább hajtott ellenőrzésnél.

Nem csak a jogsit kell elvenni, hanem a bűnelkövetés szerszámát, azaz a járművet is elkobozni. Nem feltétlenül azonnal elsőre bezúzni, de sokadjára még azzal is lehet gondolkodni. Bérelt? Cégautó? Haveré? Apuci szeme fénye? Hát akkor majd magyarázkodjon ő, hogy mekkora faszkalap volt. Bérautós cégek meg esetleg lekérdezhetik, hogy volt-e korábban büntetett, és ha igen, akkor nyista kocsi.



Nem csak a jogsit kell elvenni, hanem a bűnelkövetés szerszámát, azaz a járművet is elkobozni.

Ez nem ilyen egyszerű szerintem. Pl adott egy család egy autóval. Ahol a feleség használja a kocsit, gyerekeket viszi óvódába, iskolába, esetleg beteg családtagot szállít orvoshoz rendszeresen. És a férj meg balfaszul vezet és elkobozzák az autót. Akkor most egy gyökér miatt lehetetlenítenek el több más embert? Ez nem kivitelezhető pont az ilyenek miatt.



Tehát a megoldás, hogy legyen büntetlen, és még véletlenül se legyen afelé hajtva, hogy talán változtatnia kéne. Nagyon sok az olyan, akiben drasztikus pofánbaszás nélkül még csak a legkisebb szikrányi gondolata se merül fel annak, hogy talán benne van a hiba.

A példádnál maradva: valami elég drasztikusan elbaszott dolgot csinált, mondjuk a fenti videót, vagy elcsapott egyirányúban rossz irányból menve egy bicajost. A férj jogsiját bevonják, autót ott helyben elkobozzák. Hazaviszik a megszégyenült idiótát, ha képes kibökni, hova kéne, egyébként józanodjon a őrsön.
Autót X Ft kiváltani, legyen mondjuk napi díj, extra autóknál (friss BMW, ilyenek) becsült érték %-a, tökmindegy. Kérdés, ki válthatja ki? Férj a tulaj? Akkor aláír valami papírt, hogy elismeri, hogy a felesége is használhatja, és úgy az kiváltja. Kell díj, kifizethető, de olyan, amitől már felötölhet benne, hogy talán nem kéne még1x megjátszani. Férj viszont ettől még nem vezethet. Valami többszintű vizsga kéne, hogy jobban van, képes nem veszélyeztetve autókázni.Ha az megvan, férj is kiválthatja, használhatja, visszakapja a jogsit.
Ha beül a volán mögé jogsi nélkül, mivel is kéne jutalmazni ezt? Jelentősen durvább elkobzással, hiszen veszélyes a forgalomra, képtelen volt javulni, és inkább ne csapjon el más embereket/gyerekeket. Igen, be kell hozni a "think of the children"-t, mert itt tényleg gyerekeket elcsapó, forgalomképtelen barmok gyilkos eszköztől való megfosztása a kérdés.

Jah, hogy így a férj tönkrebaszhatja a saját családját faszkalap módon? Amiben a férj egyébként is egy közveszélyes, eltávolítandó elem? Talán inkább a nővel és a gyerekekkel kéne foglalkozni, mint a demonstráltan változni képtelen, autóval közveszélyes férjjel.



Túlbonyolítod nem is kicsit.

Nem az autót kell elkobozni, hanem azt megoldani, hogy a gyökér ne vezethessen egy ideig: 1 hónap dutyi első alkalommal. Utána duplázni minden következő alkalommal.



Csak azért bonyolítom, mert így még be tud jutni valahogy munkába, nem feltétlenül veszti el (kivéve ha futár/sofőr/hasonló,) van esélye arra, hogy tanuljon, és - jövőbeli lefoglalástól eltekintve - hivatalosan nem lesz BTK-s priusza. Dutyival az lenne. Persze okay, másodjára már mehet a cella, ha nem tanul.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Eleve olyan példákat hoztál fel, hogy szerintem elsőre is járnia kéne legalább a felfüggesztettnek.

Sors bona, nihil aliud.



Simán hozzá lehet vágni a drogosokat és részegeket is.



Aprócska hegyomlás Kirgizisztánban:
https://reddit.com/link/it6h7h/video/by7mc10nlan51/player
rwurl=https://youtu.be/Z7V-6F_Zu24

According to the Ministry of Transport and Roads, the slided rocks made around 800,000-900,000 cubic meters in volume.

Hogy miért omlott le? Bánya volt, és eléggé durván kibányászták a hegyet.



Btw a fórumunk legújabb tagja https://www.rewired.hu/users/serpentine kifejezetten a VtES topicom miatt csatlakozott ide. =)

Lehet, hogy gyakrabban kéne írnom oda és összeszedettebben.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Szép munka, primogen :-)



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Baszki!

Nem is tudtam, hogy a The mask az eredetileg felnőtt képregény, marhára nem vígjátéknak indult a film verziója sem, hanem egy rémálom az elm szerűségnek, csak Jim Carrey miatt lett olyan amilyennek ismerjük:

http://comiconlinefree.net/the-mask/issue-1/21

http://comiconlinefree.net/the-mask/issue-1/22

Szerk.: Így átlapozva az első négy magazint, kicsit olyan Deadpool light.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Awakening of [insert übermonster name]. :)




rwurl=https://youtu.be/2k2pEzYzHzY?t=1039

Operatőr reakciója, amikor ott hagyja szabadon a King Cobrát :DDD


pme képe
pme
Donator


"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!