Jelenlegi hely

Szánalom, bulvár, kaka

Utolsó bejegyzés


nem akarom megszentségteleníteni az ember halálát, de ez a jelenet jutott eszembe erről
rwurl=https://youtu.be/TstteJ1eIZg?t=146

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Úgy rémlik, hogy kérték, hogy ne ez a böszme szar menjen oda. Eleve indult már egy mentőhelikopter, és amikor meghallották, hogy ez már ott van, rádióbeszélgetés ment arról, hogy máskor is veszélyeztette a mentőalakulatok testi épségét a rotor által keltett szélvihar.
Ráadásul SEMMI BAJA NEM VOLT az embernek, képzett sziklmaászó volt, tehát csak egy kurva beülőt és kötelet szeretett volna, amivel le tud ereszkedni.

Nem. Ez egy fuillosan gondatlanságból elkövetett emberölés. Egy pilóta pedig, ha tudja mit okoz a gépe, igenis megtagadhatja a parancsot. Kirúgják? Nem hiszem, mivel egyébként is kevés katonánk van. Megfenyítik? Meg, de akkor sem okoz ilyet.
Most meg mehet(ne) a böribe, de úgyis felmenti valami fehérgalléros.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



dulakh írta: Egy pilóta pedig, ha tudja mit okoz a gépe, igenis megtagadhatja a parancsot. Kirúgják? Nem hiszem, mivel egyébként is kevés katonánk van. Megfenyítik? Meg, de akkor sem okoz ilyet.

Itt jön a képbe, hogyha lehoztak már szerencsésen 100 hasonló szituációt, akkor joggal gondolhatták, hogy ezúttal is meglesz.. Vissza kellene keresni a hasonló mentési jegyzőkönyveket. És pontosan meghatározni, hogy mi volt az a körülmény ami ez esetben a balesethez vezetett. Mert azt nem hinném, hogy ha már 5x előfordult olyan, hogy a helikopter keltette légáramlat eltörte a fát a delikvens alatt akkor megkockáztatják 6x-ra is, hátha akkor nem.. Ha biztosak akarnak lenni abban, hogy nem lesz még egy ilyen eset, akkor le kell szabályozniuk, hogy fáról mentésre Mi8-at nem lehet bevetni. Kérdés, hogy a tűzoltók hogy hozták volna le. Lehet, hogy azzal a kiteleszkópolható létrával..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Pedig igazából erről van szó. Egy (valószínűleg elkerülhető) baleset volt alapvetően.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Szerinted hány légi mentést hajtott végre ez a szerencsétlen magyar honvédség? Sztem elmúlt 30 évben 20-at se. Egy rémlik, amikor az elszabadult kompról kimentették a pasast pár éve, de az teljesen más szitu volt. Mindenki tisztában volt ott a helyszínen, hogy alkalmatlan a helikopter a mentésre, csak a hülye katonák nem.

A pilóta magas rangú tiszt, valszeg elég sok önálló döntési jogkörrel. Ha volt mentésirányító felettes és az parancsba adta a mentést, akkor bonyolódik a helyzet:

A hatályos Btk. 123. § (1) bekezdése szerint „Nem büntethető a katona a parancsra végrehajtott cselekményért, kivéve, ha tudta, hogy a parancs végrehajtásával bűncselekményt
követ el”.

bírói gyakorlat, szerint a katona csak a nyilvánvalóan bűncselekmény végrehajtására irányuló parancs teljesítését tagadhatja meg. Amennyiben a katona a parancs jogellenességét a tartalmából és a kiadása körülményeiből azonnal és félreismerhetően nem ismeri fel, az annak teljesítésével elkövetett bűncselekmény miatt nem büntethető

a hazai büntetőjog a szubjektív
elvárhatósággal („tőle elvárhatóság”) dolgozik, ennek alapján viszont a kérdésben történő
állásfoglalás során a bíróságnak figyelembe kellene vennie az alárendelt személyi tulajdonságait (képzettségét, gyakorlatát, képességeit), illetve az elkövetés időpontjában fennálló
fizikai, pszichikai állapotát.

Ha megtagadja a katona a parancsot, akkor ő maga is bűncselekményt követ el - ha nem nyilvánvalóan jogellenes a parancs -, ez az ún. parancs iránti engedetlenség. Ez egy vétség, amely elzárással büntetendő. Háborús időszakban nyilván súlyosabb a büntetési tétel.

Na most, békeidőben egy megfelelően képzett pilóta - aki felismerte a szituációban rejlő veszélyt - szerintem simán megtagadhatta volna a parancsot, és ha eljárást is indítanak ellene, akkor bizonyíthatta volna az eljárás során, hogy indokolt volt a parancs megtagadása, nem kapott volna szerintem semmit. De valszeg be volt szarva, hogy majd elintézik neki, hogy ne repülgessen többet, hanem tologassa az iratokat. Ha tökös lett volna nem repül oda, de nem volt az.

Egyébként inkább foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés minősített esete (halált okoz) forog fenn, mint gondatlan emberölés.




Ha egyszer szokás, igazából az ő dolguk. Alighanem senki nem szenvedett maradandó károsodást.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



És legalább szokják :D



nvm



Régen első éjszaka is szokás volt. Például.

Elvileg a civilizáció fejlődik. Legalábbis ez lenne a terv.



csak a geci meg ne lássa!

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Ez inkább ilyen hagyományörzős dolognak tűnik, az meg ugye jó :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Mennyire régen és mennyire szokás? A történészek szerint az európai középkort tekintve jórészt legenda, az ókori és más kultúrkörök régi szokásai is ködösek vagy más jellegűek.

Sors bona, nihil aliud.



Nálunk Lellén most is így megy a Hotel háztömbjében.

Sajnos kevés az állandó lakos.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Örülök, ha csak ebbe tudtál belekötni.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Csak utaltam rá, hogy a legtöbb emberben hogyan csapódott le a korábban propagandaszinten sulykolt tévhit. Hogy benned hogyan, nem tudom, de a többségben az efféle félreérthető megjegyzések a szándékodtól függetlenül megerősíthetik a korábbi dezinformációkat.
Nem kívántam belekötni semmibe.

Részemről kifejezetten kérem, hogy ha félreérthető vagy helytelenül használt példával élek, hívjátok fel rá a figyelmemet.

Sors bona, nihil aliud.


Boz képe
Boz

Jaja, nekem is úgy rémlik, h anno még középsuliban ez volt a töri könyvben.
Szóval amíg magamtól utána nem néztem egyszer valamiért, bennem is az volt, hogy ez fixen így történt régen. Így meg már nehezen hiszek akárkinek. :D

Éljenek a videojátékok!


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Igen, a forráskritika a tankönyveknek* és a tanárok szavának is kijár. Sőt, erre kéne szoktatni fiatalokat.

Nekünk középkoros kettő volt, de amelyiket (amit a saját tanárunk írt) a legtöbb anyaghoz használtuk abban nem volt benne, a másikban viszont voltak furcsaságok, érezni lehetett, hogy annak a szerzője már 1990 előtt is tankönyveket írt.

Sors bona, nihil aliud.



Ez oké, csak egyáltalán nem az lett volna a lényege a hozzászólásomnak. Mondhattam volna akármit, csak épp' ez jutott eszembe.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Jó, de nem ellened beszéltem, csak nekem meg erről jutott eszembe egy s más, ami itt szintén tekinthető ontopiknak. A kiribatis témához magához egyszerűen nem állt szándékomban hozzászólni.

Sors bona, nihil aliud.



https://index.hu/sport/futball/2020/08/24/psg_bl-donto_letartoztatasok/

Csodálatos hely lett ez a Párizs... Volt elmúlt években olyan hét vajon, amikor nem zúzták szét fél várost valami miatt éppen?



https://index.hu/kulfold/2020/08/24/wisconsin_fekete_ferfi_hatba_lottek_rendorok/

És már megint hergelik a népet indexék meg a nyugati liberók... Az arcnak közvetlenül ordibálnak a rendőrök másodpercekig a videón hátulról, hogy álljon meg, az meg meg se hallja, benyúl a kocsiba, amiről mindenki tudja USA-ban milyen kockázatot jelent. Meg talán nem kellene utcán őrjöngeni, mint az érdi benzinkutas barátaink, hanem civilizáltabb módon rendezni a vitákat...
Mondjuk lesokkolhatták volna menet közben vagy leteperhették volna, de ezek tényleg tátott szájjal rohannak be a faszerdőbe, kezdem azt hinni, hogy direkt.



erre en is teljesen racsodalkoztam. a videon szemel lathatoan mindenki total debil. a feka aki a ratartott fegyver ellenere odasetal a kocsihoz es behajol, a zsaru aki mar kivont fegyverrel all de semmit nem tesz (ahogy irtad sokkolo, leteperes, de akar egy hatbarugas is jobb mint 7 loves a hatba).

es azok utan hogy teljesen egyetertunk alapjaiban, most ez mijafaszert kellett ide?

És már megint hergelik a népet indexék meg a nyugati liberók...

tenyleg teljesen elveszed a kedvem attol hogy megprobaljak ertelmesen kommunikalni veled te agymosott naci. -ez csak hogy meglegyen liberozas ellenparja, no offense and nothing personal=)

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



Hergelik? Mi/ki ellen? Magyarokat az amerikai rendorok ellen? :D

Amugy ja, balfaszok voltak, mindenki aki ott volt. Siman teaserrel kellett volna leteriteni aztan bevinni. Viszont a sracnak is lehetett volna annyi esze, hogy ha 3 rendor uvolt ra hogy alljon meg akkor mondjuk nemtom. Megall...



És már megint hergelik a népet indexék meg a nyugati liberók...

tenyleg teljesen elveszed a kedvem attol hogy megprobaljak ertelmesen kommunikalni veled te agymosott naci.

nem akarok kotozkodni, de az usaban mostanra mar eleg koztudott, hogy a niggert (meg a feheret is ugye), aki nem engedelmeskedik a rendornek azt lelovik. innentol ez ongyilkossagnak szamit...

Parizer forever.



Egy minimális fegyelmezettség / szabálykövető magatartás és most nem lenne miről beszélni ismét. (Bár furán ment a tag lehet volt benne némi tudatmódosító alkohol vagy drog..) Mondjuk a rendőrök is lábon lőhették volna mielőtt az ajtóhoz ér stb..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Csak vhol az a vicces ha fehérrel, barnával, sárgával történik az nem hír. Este gondolom majd lángba borítják a várost ahogy szokták...


Boz képe
Boz

Jól letúrták.. de engem azért érdekelne, hogy mi vezetett ahhoz a szituációhoz, hogy 3-an is fegyvert fognak rá, ő elkezd elsétálni és egyikük se állítja meg.

Éljenek a videojátékok!



Nem kell sok hozzá, hogy fegyvert fogjonak valakire. Pl elég ha felemeled a hangod és kiabálsz a rendőrrel. Vagy ha nem azt teszed amit sokadjára mondanak. Szóval könnyen előkerül a stukker.



Az a bajom, ahogy eladják a történetet, olyan dolgokat hangsúlyozva és olyanokat elhallgatva, ami egyértelműen provokatív célokat szolgál. És ezt egyértelműen direkt csinálja a média.
George floydnál is HVG-nek volt pofája leírni a teljes videót követően, hogy "itt a teljes videó: George Floyd valóban nem ellenkezett a rendőrökkel" miközben az egész videó arról szólt, hogy ellenkezik :D

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!