Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Na jó, de ennek nincs sisak tartó hálója! :-D
Köszi a tippet! Valóban ésszerű lenne élőben megtapizni őket.
Ventilláció szempontjából is egyértelműen jobbnak tűnt a futura 24?



Igen, nálam a szellőzés volt a döntő szempont. Egyéb kényelemben ugyanott voltak számomra és persze a másikba könnyebb pakolni, lévén hogy nem ívelt a hátmerevítője.



Hazafele kipróbáltam a futura 24-et, de sajnos az nagyon nem notebookra van kitalálva. Kéne legalább egy tok hozzá külön, mert a táska nem védi a gépezetet, de már csupaszon is elfoglalja a a hely nagy részét, mivel a hajlított hát miatt nem optimális a pozitúra. Én meg szeretek soxart cipelni magammal, és sört.
Pedig szimpatikus ez a szellőzős hát, meg jóval olcsóbb is lett volna.



Igen, azt lehagytam, hogy én mindkét laptopot egy-egy sleeve-be csomagolva gyömöszöltem bele. Sör az már tényleg nem fért melléjük. :)
De legalább így rövidre is zártuk a keresést!


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Elkezdett villogni egy pillanatról a másikra az LCD tévé. Nem a jellel/bemenettel van a probléma, mert ha lehúzok róla mindent, a menü akkor is villog. Hang egyébként van akadás nélkül, de az utóbbi időben mintha halkult volna egy kicsit (nehéz megállapítani, a tévéadók mindig szórtak, ahogy egyéb multimédiás tartalmak is, eredeti Blu-rayről például mindig az egekbe fel kellett csavarnom).

Volt már valakinek ilyen problémája? Menthető?

Sors bona, nihil aliud.



"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



MS Teams-et akarok a céghez pár embernek, de mivel sor végén állok kb így nehéz lesz végigütnöm. Ahogy néztem az ingyenes verzió elég normálisan felszerelt, így költség csak max mint a beüzemelésre fordított munka merül fel.

Nagyon nem ismerem a programot, kérdés hogy mennyi meló egy ilyet összehozni az IT-nek? Kell-e hozzá szerver, rendszergazdai felügyelet stb

Ja infonak meg annyi hogy tűzzel vassal irtják az MS cuccokat, még Microsoft.com is le van tiltva..



ms szolgáltat mindent. Csak a 365 reg kell hozzá szerintem. Miért pont teams?

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Ahogy Csöpi is írta, nem kell hozzá semmi, SaaS az egész. Csak kell egy Office 365-ös regisztráció a cégnek (amit most már Microsoft 365-nak hívnak), hozzáadogatni a usereket, aztán hajrá.

De ha utálja mindenki az MS cuccokat, akkor miért nem Slack? Az is van ingyen. A Teams inkább csak akkor jobb választás, ha minden más is amit használtok, az MS-től jön.



A Teams inkább csak akkor jobb választás, ha minden más is amit használtok, az MS-től jön.

Akkor miért jó?:D nem láttam nagy integrációt sehol igazából.
Az a bajom vele hogy kurva lassú tud lenni néha meg hogy ha megnyitok egy filet a teamsen belül de rákattintok egy chatre megint browsolhatom ki utána a filet és nyithatom meg...

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Yo, ha ez még gond,akkor van megoldás.
Én ugyan ezzel szívtam jó sokat otthon.
A programok telepítése törlése Résznél van egy Windows összetevők rész. Ott kell engedélyezni valami cuccot még és akkor jó lesz. Írj rám, mert telóról vagyok most és estére elfelejtem.

Közben megtaláltam, a win10 add component részénél az smb1.0 át kell visszapipalni.
rwurl=https://images.app.goo.gl/mvNyKLTnDKx17fAz5
Lényeg,hogy ezt a menüt kell előszedni a programok hozzáadás résznél.
Ez valami biztonsági kockázat, ezért van letiltva. Én speciel leszartam.
És így meg is lett a leírás.
https://www.windowscentral.com/how-access-files-network-devices-using-sm...

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Nálunk TFS is és Teams is együtt van. Szépen lehet Ticketeket dobálni a Teamsbe és összelinkeli őket csak a ticket száma alapján. A TFS-ben vannak az automata tesztek is, tudnak a Teamsbe dobálni build infókat, futási eredményeket is.

Persze a minimál DevOps emlékeim szerint a Slackbe is meg lehet ezeket az infókat dobni automatán, csak túrni kellett hozzá a Slack fórumot.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Dispolier írta: Közben megtaláltam, a win10 add component részénél az smb1.0 át kell visszapipalni.
<...>Ez valami biztonsági kockázat, ezért van letiltva. Én speciel leszartam.

roflol.... a MS saját SMB-t kezelő fő embere is sikítva kér mindenkit évek óta, hogy hagyják a faszba megdögleni már, mert kurvára nagy kockázat.

...de ha kell egy pofonegyszerű tárt kapu az elő betévedő zsarolóvírisnak, akkor nyugodtan. :D


Lou képe
Lou
Donator

Slack-et csak akkor ajánlom, ha egyetlen workspace-en elfértek.
IBM-nél erre tértünk át, és azt hittem a Lotus Notes - Sametime kliensnél jobban nem fogok belső kommunikációs programot utálni, de tévedtem.
Sajnos nem lehet megúszni, legalább 4-5 workspace-hez hozzá vagyok adva (és csak nő ezek száma), és vmi kibaszottul lassú, nehézkes a workspace-ek, channel-ek, emberek közötti váltás, keresés, minden. Rengetegszer van, hogy egy emberre kattintva akár 10mp-et is várnom kell, hogy végre elkezdhessek írni, és akkor is kb egy szóval elmarad a gépelés még az első fél percben. Már konkrétan letiltottam a gif-eket is, emoticonokat is, de csak minimális erőforrás megtakarítás származik ezekből...
Gondolkodtam, hogy renegát módon használok hozzá titokban egy alternatív minimál klienst, de biztonságilag nem lenne egy túl bölcs lépés azt hiszem, és lehet idővel IT-nél is kiderülne, és lenne böjtje..

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Mi FB workplace-t használunk. Igazából nincs vele semmi gond, néztem a Teams-et is, az szerintem atlathatatlanabb.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Amit Sunyi is ír, én is azt szeretem benne, hogy össze lehet húzni Azure DevOps (amit Sunyi tévesen TFS-nek hív ;)) vagy MS Planner backlogokkal, OneDrive-val/Sharepointtal, be lehet rakni könnyen valamilyen Word/Excel/PowerPoint filet, szóval ilyen nagyon kis otthonos one-stop shopokat lehet csinálni a különböző csapatoknak. Plusz a meeting funkciója szerintem nagyon jó és stabil, a legjobb hang- és képminőséget eddig mindig ezzel sikerült elérnem. És persze azért is király, ha minden más is MS, mert az O365-höz (vagyis most már M365-höz) tök ingyen van. :)

Amúgy persze ez is pont egy ugyanolyan telibevert, lomha, Electronos memory hog szörnyedvény mint a Slack. Ilyen szempontból nincs sok különbség. Komolyan nem értem hogy hogyan csinálhatja ugyanaz a cég aki a VS Code-ot is... azt hinné az ember, hogy legalább minimális mind share van az engineeringen belül.



Mondjuk tény, hogy azóta vagy 10 zsaroló vírus volt/van a gépemen.
Nem, kurvára nincs.
ROFLOL, LEL

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Üdv. Van valakinek ötlete, hol lehet nyomott áron venni GTX 1060 Miner kártyát?

Nyilván nem bányászni kell, hiszen azért kapni ilyeneket gombokért, mert arra nem jók. Elvileg szénné hackelt driverrel és integrált VGA-n keresztűl játszani is lehet ezekkel. Ezzel szenvedjen akinek hat anyja van. Ha játékra kellene, akkor cserélném a gépben lévő már elég kehes kártyámat. Olyan dologhoz kellene költséghatékonyan minél több CUDA power, amiről egy hete azt se tudtam, hogy van. Mivel hobby projekt, nem költenék rá sokat, Quatro kártyák így kilőve.
Kínai forrásokból 10-14K között dobálják a 3GB-os verziót, ami nekem bőven elég lenne, de nem túl megbízható források, több hónapos szállítással. Találtam pár maláj(!) oldalon még kevesebbért is, az még megbízhatatlanabb, szállítás még zavarosabb. Illetve pár utalást rá, hogy Indiában a 6Gb verziókat kemény 2500 rúpiáért adják (9800HUF). Európai források meg olyan szinten nincsenek, mint ha sosem lett volna bányász kártya és vagy soha senki nem használt volna ilyet.



Ja semmi. Neked a miner sorozatból való kell. Hát sok szerencsét.

Azt azért megkérdezném, hogy miért hiszed, hogy egy ilyen minden szinten megnyirbált és legyengített kártya bármit is mozdul a totál leszabályzott és védett CUDA-ban?



Ha már ténylegesen játékra alkalmas 1060-ast vennék, akkor több értelme lenne eladni az öreg kártyámat és venni egy jól árasított 1660-at vagy nagyon nyomott áron GTX1070-et. Így marad a másik végén egy nagyon, nagyon olcsó használt GTX1050 vagy 960. Vannak olyan kártyák, amikért elvből nem adnék soha pénzt (mint a jó öreg GT210 bezárólag a GT710-el, vagy a GT1030, másik oldalon az RX460), illetve mint írtam Quadroból pusztulat régi darabok vannak, amiket képes lennék kifizetni. Nyilván világ minden pénzéért ott az RTX 8000, de azt nem is a jelenlegi régi gépbe tenném bele. :D



facsen van miner adok veszek, ott neha akadnak ilyen kartyak.

Parizer forever.



Én először utána néznék, mit ajánlanák a CUDA-sok olcsó kartyalehetosegeknek, aztán abból válogatnék. Az 1660 szerintem se rossz választás.

https://browser.geekbench.com/cuda-benchmarks

A google nem sokat segít, de én nagyon meglepődnek, ha az 1060 miner értékelhető cuda eredményeket hozna...



RTX 2060KO kell az emberünknek 1660helyett ha netán rugalmas a keret..
rwurl=https://youtu.be/mUFRBnJdx3Y



Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, szóval régebbi kártyák meg bányász motyó nem is segített volna sokat. Most vagy veszek egy 1660-at vagy várok a szeptemberi bejelentések után, amíg lesznek használt piacon nagy áresések. :D Az a 2060KO nagyon meggyőző, még ha ennyire nem komoly programokhoz használnám is. De ahhoz még kuporgatni kell majd még egy picit.



Egy kedves ismerős tervezgeti a kimenetelt az országból - nahát!
Elég speciális kérdés következik: van valakinek olyan kontaktja, aki az egészségügyben dolgozik valami skandináv országban - konkrétabban Svédország, vagy Norvégia, talán Dánia? Alapvetően igazságügyi szakértőnek tanul a lelkem, az nyilván szinte kihalás útján megy (haha), de akár az aneszteziológus is szóba jöhetne.
Csak elbeszélgetés, lehetőségek felmérése iránt érdeklődne testközeli tapasztalatok alapján.
Jöhetnek akár privátban is az infók, ha kellemetlen lenne az illetőnek.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Nekem egy GTX 1660 duruzsol a gépben (vagyis inkább tök kussban teszi szépen a dolgát), maximálisan meg vagyok vele elégedve. Ha jól emlékszem, talán 65 rongyért vettem tavaly.

Non serviam



Apámnak kell új Windowst raknom javaslat valami fizetős vírusirtóra? Malwerebytes-re vagy Avast premiumra gondoltam előfizetni. Amnyi, hogy az öreg szeret minden faszságra rákattintani szóval kell a védelem...



Bitdefender. A Total Security nem olyan veszes 3 evre. 5 eszkozre alkalmazhato szoval magadnak is tolhatod es siman ralatsz mit nyal be az oreg esetleg. Valami 3k ft-ra jon ki per ev, per eszkoz.



Én hasonló okokból már jó ideje egy Chromebookon gondolkodom az öregeknek... Ha megoldott a folyamatos internetkapcsolat, ajánlom neked is ennek a megfontolását.



....és ha abszolút *semmi* nem kell, csak online és cloud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!