Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


Ha már szemüveg most asszonynak van nézve szemüveg.

A kékfényszűrős jó nemjó? Mennyivel torzítja a színeket?

A szemműtét is érdekes lehet, de én laikusként parázok, ill. nem tudom most mennyibe kerül egy ilyen lézerezés.



Én is csatlakozok a műtöttek táborához. 23 évesen műtötték, így 8 év után lekopogom semmi baja. Imádom hogy nincs kontakt, se szemüveg. -4-es volt a szemem.

Nekem anno 200-200 volt a Margiszigeten lévő Focus Medicalban. Fél órás rutin műtét manapság. Semmi fájdalmam nem volt.



Just leave it here:

rwurl=https://youtu.be/K2cVTxo7f6E

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése




Van azért ennek is kockázata. Egy kedves barátnémnak is ott csinálták pár éve, minden szuper is, de ha nagyon elfárad fizikailag, akkor az egyik szemével rosszabbul lát, mint a műtét előtt, meg néha fáj is neki. Nyilván ez egy elenyészően kis százaléka a műtötteknek, az összes többi ismerősöm nekem is csak jó tapasztalatokkal rendelkezik. De van hibaszázalék, érdemes róla tudni és ennek tudatában vállalni/nem vállalni a beavatkozást. Persze ezt minden normálisabb helyen (ott a Focusnál is) jó előre elmagyarázzák.



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Meg itt is barmennyit fejlődött am a technológia aminek jobb utánanézni. (Femto, Lasik, Lasek stb.) Én is régóta gondolkozom rajta de mivel nekem elenyészően kicsi (-0,5;-0,75 között) tízen két év alatt ezért ha csak nem akarok pilótáskodni Freelancer nyomdokain akkor nem fogom meg csináltatni mert hétköznapi életben vezetés kivételével ritkán hordok szemüveget. De jogsi hoz sincs korlátozás (2 éve volt utoljára ellenőrizve optikusnál amikor kellett a jogsi cseréhez a papír) az már külön kuriózum hogy a Svájci kollégák elbaszták a nevem de cserébe kaptam két éve A korlátlan jogosítványt is úgy hogy meg életemben nem vezettem motort :) de a kártya azt mondja 2013 januárjában leraktam a vizsgát....



Szintén, plusz a technológia velejárói miatt döntöttem inkább szemüveg mellett (starburst/halo effekt sötétben, nem elhanyagolható számú embernél fél/egy év múlva hirtelen homály...)

Egyébként egyfelől most kurvanagy szerencsém volt (volt egy ugyanolyan, csak más színű keret, amibe átrakták a lencséket,) másfelől erősen szoptam egyet (aug 25-ig vakáción a szemész, ami kell új szemüveghez.)

Jah, és emlékeim szerint egy tech se garantálná a szemüvegmentességet, mert -8 vagyok.


Lou képe
Lou
Donator

oké, tudom, hogy ezért körbe leszek röhögve, de még mindig ott van a szemtorna lehetősége.

(ha nem egy volt kolléganőmön keresztül lennének tapasztalataim, akkor lehet én is csak kiröhögném a gondolatot, de ő -7-ről levitte nullára pár év fegyelmezett napi szemtornával, szóval meg lehet csinálni)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



van ehhez valami anyag vagy "edzésterv" ami alapján csinálja? Én nem vagyok szemüveges, de picit romlott a látásom 18 éves korom körül, ami aztán úgy maradt (én nem vettem észre, hogy romlott volna bármennyit is, talán javult kicsit, mióta kevesebbet ülök CRT monitor előtt). Néha - leginkább estefelé - szokott inkább zavarni, hogy lassabban fókuszálok, mint jó fényviszonyok között. Szerintem a szemtorna nekem is hasznos lenne, már többször is gondoltam rá, hogy csinálni kéne, és ez amit írtál kolléganődről nagyon jól hangzik.



https://www.amazon.com/Better-Sight-Without-Glasses-Benjamin/dp/0722527705

Sajnos még nem volt idom elolvasni de egy probat megérhet :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


Lou képe
Lou
Donator

Pár éve beszéltünk utoljára, szóval így a semmiből most nem érzek késztetést ráírni emiatt, a small talk-hoz meg nincs kedvem, de úgy rémlik már akkor is csak felsorolt pár gyakorlatot, de azt mondta, hogy sima google keresést ajánlott, nem volt semmi igazán titkos gyakorlat, amit csinált volna, annyi, hogy kibaszottul szigorúan fegyelmezetten minden nap csinálta naponta többször, munka közben is, azt megszakítva fél óránként, óránként*.
Azt mondta, hogy igazából ennyi a "titka" az egésznek. Nem föladni egy hónap után, fél év után, akármi, hanem fegyelmezetten csinálni.
Egy gyors google kereséssel a "szemtorna" kifejezésre nagyjából azokat a gyakorlatokat dobja ki, amiket anno is mondott.
(*volt egy vele szemben ülő kolléga, aki amíg nem tudta mit csinál, kicsit kezdett aggódni, hogy megbolondult a munkatársa :D)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



okés, köszi szépen!



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=yzg94Iamm_c

A negyedénél már behánytam



elején azt hittem megsüketültem :D


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A kékfényszűrős jó nemjó? Mennyivel torzítja a színeket?

Alig. Lehet látni, de nem mondanám, hogy rosszabb lesz tőle a végeredmény. Ha a monitoromon bekapcsolom, ott totál sárga lesz (na, nem olyan), a mobilon meg kb. minimális állításnak felel meg. Viszont nekem sokat számít, mert nélküle nem bírta a szemem a sok kijelzőzést. De az már egyéntől is függ, hogy csodát tesz-e, például, ha eleve más volt az esetleges problémák fő oka, akkor nyilván kevesebbet segít.

Sors bona, nihil aliud.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nekem -1,75 és -1,5 a két lencsém, és nagyjából a szemeim is. Ez is az a szint még, hogy kijelzős tevékenységekhez vagy meccshez kell szemüveg, máshoz nemigen (nem is hordom máshoz, a szemészem bánatára), és én nem is vezetek. Ezért is kevésbé izgat a műtét, bármennyire szeretem minimalizálni a menetfelszerelést (utálom a karórát, ékszert, karszalagot is, ruhát azért néha veszek fel).

Sors bona, nihil aliud.



hazudott/tévedett/fingja nincs az egészről. a szemben az egyetlen izom a sugárizom (fun fact: az egyetlen simaizom, amit tudatosan tudsz összehúzni) az akkomodációért felelős (közelre-távolra fókuszálás). ez a skill már kamaszkorban elkezd romlani, az ötvenes éveidre pedig megszűnik. ezért kell olvasószemüveg (presbyopia - öregszeműség, amúgy a szemlencse rugalmasságának elvesztése okozza). a szemmozgató izmok pedig a szemgolyó mozgatásáért felelősek, a dioptriához semmi közük. szóval egy rossz fénytörő rendszert ráolvasással nem fogsz megjavítani.

és emberek, ne nyúljatok a szaruhártyátokhoz. 4-5 dioptria is nevetséges. ez egy többrétegű kifinomult, az oxigént/tápanyagot diffúzióval kapó rendszer. struktúrálisan kúrja szét az egészet a lézer. lasik/prk kisfaszom, mindegyikkel más a baj. ha túl sokat szednek le, befigyel az ektázia (az elvékonyított szaruhártyát a szemnyomás kiboltosítja, fasza keratoconusos tünetegyüttest okozva). velem pl ez történt. a műtött szemre sokkal macerásabb lencsét is illeszteni, ha később szükség lenne rá.

idős korban úgyis jön a katarakta, kaptok szép műlencsét kikorrigált dioptriával, minek a fénytörő rendszerbe belenyúlni az eldobható lencsék és mulitfokális szemüvegek korában. csak még több bajjal jár a későbbiekben. kérdezzetek meg egy normális szemorvost.

itt a fórumon messze nekem van a legrosszabb szemem, műtétek, problémák sorával küszködöm (hát még a fiam). a dioptria a legkevesebb, az csak fizika. vigyázzatok a szemetekre.

Vill du bli ihop med mig?


Lou képe
Lou
Donator

Szóda szemüveggel járt, dolgozott, (amikor nem tudott kontaktlencsézni), és mikor még egy helyen voltunk is már kisebb dioptriájú szemüveget hordott a végére, most meg nincs szemüvege. Nem értem akkor hogyan csinálta, akkor tegyük az isteni csoda kategóriába, vagy titokban 2-3x műttette ha szted orvosilag képtelenség, de nem olyan csajnak ismertem meg, aki ilyesmiben nekiállna hazudozni...

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



és emberek, ne nyúljatok a szaruhártyátokhoz. 4-5 dioptria is nevetséges. ez egy többrétegű kifinomult, az oxigént/tápanyagot diffúzióval kapó rendszer. struktúrálisan kúrja szét az egészet a lézer. lasik/prk kisfaszom, mindegyikkel más a baj. ha túl sokat szednek le, befigyel az ektázia (az elvékonyított szaruhártyát a szemnyomás kiboltosítja, fasza keratoconusos tünetegyüttest okozva).

hasonlot mondott nekem is a szemorvosom, amikor kerdeztem errol. es hozzatette, hogy jol all a szemuveg. azert kicsit problemasnak erzem mar a dolgot, focin mar nagyon szarul latok hemuveg nelkul, abban jatszani meg eleg problemas (izzadsag, para, pofanlonek)

(azzal is gond van, amit itt csinalnak? https://www.focusmed.hu/visumax.html )

Parizer forever.


Lou képe
Lou
Donator

Vagy ha mondjuk megpróbált volna közben becsábítani vmi méregdrága tanfolyamba ehhez, akkor esetleg el tudnám fogadni, hogy csalás volt a dolog, de így hogy egy végtelenül jószívű lánynak ismertem meg, egyszerűen nem látom mi előnye lehetett volna a hazudozásból, ilyen szintű csalásszervezésből..

A műtétre meg jogos a fölvetés, tényleg nem kéne túlzottan ajánlgatni, franctudja hány %-ban és milyen negatív szövődményei lesznek hosszútávon, de azt kell mondjam, hogy az elmúlt 10 évben egy igazi áldásnak éreztem, és egyelőre nem érzékelek negatív hatást belőle a szemüveges korszakhoz képet. Pedig nekem csak -3-as volt a szemem, de már az is szenvedéssé tette számomra a sportolást, minden egyebet, úgy hogy kontaktlencse hordásra kb esélyem se volt, annyira száraz volt mindig is a szemem..

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Én Bp, Bécsi úton műttettem meg a szemem (-5.00 ; -5,25) kb. 7 éve, 28 évesen. 17 éves korom óta hordtam kontaktlencsét, a szemüveg csak tartaléknak volt. Közel 11 éven keresztül napi szinten szedtem ki és tettem vissza, annyira ösztönszerűvé vált, hogy még a legnagyobb részegségben is kézmosás-szemből kivesz-tartóból régi lötty ki-tartóba be-tartó feltölt, visszazár :)
Féltem tőle, de nem volt gond, vannak megelőző vizsgálatok.



Próbáld ki a kontaktlencsét sportoláshoz. Én is abban úszok/járok koncertre.



Holy fakk. Ezeket olvasgatva látom, csak igazán, hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy semmi baja a szememnek.



azert ne orulj nagyon elore. :(
soha semmi gondom nem volt, remekul latok/lattam, de az utobbi egy evben hirtelen elkezdett nagyon romlani a latasom, aprobetus feliratok siman blurbe folynak, mindenen maxra kell lassan allitanom a karaktermeretet... asszem eljott az idelye az elso olvaso szemuvegnek. a lencset el sem tudnam kepzelni mint megoldas-mar akkor is el fordulok mikor valaki (asszony pl) beteszi/kiveszi. a latvanytol is rosszul vagyok, ha valaki a szemehez er.

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



Jah, én is örülök, hogy kimarad ez eddig. Anno kicsit megijedtem, amikor ez a kisebb romlás bekövetkezett, de szerencsére tényleg nem romlott tovább.
Mindenesetre ezt a szemtornát én most ki fogom próbálni, mert pl. ha elmegyek nyaralni, akkor is sokkal frissebbnek érzem mindig a szemem 1-2 nap után, a monitor bámulása egész nap biztos nem tesz jót. Iron biztos nagyon vágja a témát, de szerintem csak lehet ebben valami, ha ennyien ajánlják és ilyen sok jó tapasztalatról lehet olvasni.



Van lyukacsos szemüveg is, ami szem tornázáshoz segít. Gyakran váltogatja majd a szemed a fókusz távolságot a távoli dolgokról a rácsos szemüvegre közelre. Végeredményben az airsoftos rácsos szemüvegek is ugyanezt okozzák.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Volt munkatársamnak elég rossz volt a bal szeme. Ő is műtette töbször is, bár először csak azért hogy valamit lásson vele, aztán már a fájdalom és a szövődmények miatt. Töltötték valami olajjal a szemgolyót meg volt ott minden, de kezdett "elhalni" az egész és baromira fájt neki.

2-3 év után odáig jutott hogy ki kellett vegyék a bal szemét. Nyilván ez egy másik véglet, de nagyon figyeljetek oda, hogy kinek mit engedtek, amikor a szemetekről van szó.



hasznaltam egy ideig, de mindig szenvedes volt a berakas

Parizer forever.



Nekem is. De aztán volt egy fordulópont, mikor egy nyaraláson egy héten keresztül minden nap kétszer raktam be, azóta sima. Esetleg egyszer szánj rá te is egy hosszabb, folyamatos időszakot, hátha megoldja neked is.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!