Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


Nekem laptop + 2 monitor + modem bőven elég arra, hogy a dolgozószoba észrevehetően melegebb legyen, mint a környező helyiségek.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Oroszországban, a Balkánon és Szlovéniában ez így is megy. Na jó, beengedni beengednek, általában a van a stadion, csarnok mellett kocsma (persze stadionból nemigen lehet kijárni a sok kapun át, mint régen az Üllői úton). Horvátországban viszont kézimeccs előtt még szondáztatást is megüzentek elvárt véralkoholszinttel, ezt korábban volt, hogy megcsinálták, de idén annyira vaklárma volt, hogy a csarnok ajtaja előtt felállítottak egy sörös standot, és ki lehetett járni.

Itthon is van (pl. Kisvárda), ahol így oldják meg okosban a felest: a csarnok mellett bódéból.

Szondázás nélkül minden kijátszható, de kevésbé fognak tömegek lerészegedni, ahol korlátozott.

Nem volt szimpatikus a Gulyás-válasz, hogy inkább tiltsuk meccsen is, mint hogy koncertezni lehessen, bár az megkérdőjelezhető, hogy itt van-e az ideje a koncertezésnek, és mennyivel érinthet több embert.

Különben meg ha pogó vagy tánc nem is feltétlen van meccsen, tumultus és testi érintkezéssel járó "koreográfiák" bőven. A büféknél meg sorok, akkor is, ha semmi szesz sincs.

Sors bona, nihil aliud.



Egyértelmű szerintem, hogy koncert veszélyesebb járvány szempontjából, mint a focimeccs.



Koncerten basznak, meccsen szájbabasznak...

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



teljesen egyertelmu, a fesztivalok meg vegkepp

Parizer forever.



Kozepes meretu szoba. Otthon nagyobb szobaban is nagyon erzodott ha ment a gepen valami jatek vagy a konzol. Nyilvan ha csak ugy magaban pruttyog a gep vagy valami 100 eves jatek megy ami 10%ot se hasznal a gepbol akkor nincs nagy valtozas. Minden masnal van. Ne tegyunk mar ugy mintha ez nem lenne evidens amugy. :D En tokre orulnek ha a ps4 pl nem meleg levegot fujna ki orakon keresztul amikor jatszom, de attol meg sajnos azt csinalja.



Na és a Balaton, ahol még könnyebben összejön 500 ember egy helyen?
Vagy ott Lölö megment mindenkit? Sőt, képzeld, még isznak is a mocskok...

Ezt meg csak úgy itthagyom.
rwurl=https://i.imgur.com/vXXZaGm.jpg

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Vajk írta: Nem tudom, mekkora szobákban éltek :DD Én télen, ha egész nap ment a gép, egészen enyhén éreztem, hogy a gép körül néha 1-1,5 fokkal melegebb van. Ez még nem lenne indok semmire.

Itt tartósan megy minimum 2 gép és 3 nagy monitor, erősítő, stb. Plusz szélvédett, kelet-északi sarok tetőtérbeépítéses szoba, tehát igen, jóval melegebb van. Srsly, amíg légkondi nem volt, addig permanensen külső hőmérséklet +2-5 fok volt még 30 fokban is. Most meg van, hogy nem kapcsolom be, hanem nyitott ablakkal home office-ozok, mert 25-6 fok nekem még kellemes.



Joda írta: Nice, milyen monitor rakfeneje ez? Marcsak azert, hogy mit kell elkerulni ha odakerul a sor.

Monitor még sajnos ugyanaz a 34" amim eddig is volt: LG 34UC97, amiről korábban a kurvasok subpixel hibát mutató képet is feltöltöttem.

Továbbra is várom a messiást valami nem-LG nem-Samsung, 3 év garis, hajlított, 34" 3440x1440@144Hz Free/G-Sync HDR400/600/1000 IPS monitor képében.



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Attól függ, egy nyílt téri filharmonikus koncert valószínűleg kevésbé fertőzésveszélyes, mint egy tömött beájulós buli. Fociban sem mindegy, hogy Fradi-Újpest vagy MTK-Gyirmót.

Sors bona, nihil aliud.



Az eredmény ugy is 0-0 :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Azért a strandon az idegenekkel vélhetően jobban kerülöd kontaktust, mint egy koncerten, ahol ez eleve nem cél, vagy nem is megoldható.

Koncertből sem mindegy milyen, egy zsúfolt fesztivál azért még pia nélkül is megkérdőjelezhető, hogy most kell-e. De amikor utoljára voltam Szintiboy-koncerten Lellén, akkor két kisgyerek tombolt előtte, az nem volt vészes :D

Egyébként a pia is vegyes dolog, a Fradinál a szurkolói csoportok szólnak érte, ha valaki nagyon mata, és próbálják önszerveződő szinten korlátozni az ivást (azért absztinenciáról szó nincs, csak vannak próbálkozások). És ugye koncerten/fesztiválon több értelme van rendszeresen a pult felé somfordálni, mint meccsen, ahol úgy lemaradsz róla. (Persze erre is van megoldás, ha előrelátó az ember.) Mindenesetre "átlagmeccsen" tapasztalataim szerint fajlagosan kevesebb a részeg, mint "átlagfesztiválon". De nekem nem jutott volna eszembe ebből levezetni az intézkedéseket. És hát ettől még vannak.

Sors bona, nihil aliud.



USA-ban ömlik a metán a csőbde jutott palagázcégek elhagyott kútjaiból
azt a maradék dellát meg végkielégítésre költik... de legalább kipusztulni látszik az iparág



Végülis jogos amit mondasz. Ami viszont ellent mond mindennek - pont amiatt, hogy ne maradj le semmiről -, hogy a szünetekben viszont egymás nyakában lógnak az emberek a wc-n, az italárusító helyeken. Kvázi 10 percben egy orbitális fertőző gócponttá válik az a terület.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Épp be akartam vágni... hogy halna meg az összes ilyen szarházi gázrobbanásban.



Nem izzadnak az emberek, nem lihegnek kimerülten az ugribugritól, a focimeccs nagy részében a saját ismerőseid mellett ülsz, ha idegen mellett, akkor az max 1-2 ember, ezzel szemben egy fesztiválon, koncerten nonstop idegen emberek kerülnek közeledbe. Stadion nagy nyílt tér, szellőzik rendesen, egy koncert aréna vagy akár sátor nagyon nem... Azért mert kitalálták hülye olaszok, hogy egy spanyol-olasz meccs miatt fertőződött meg mindenki nem kéne ennyire tényként kezelni. Én pont akkor voltam Real Madrid - Barcelona meccsen (~100k ember), amikor rá 3 napra beütött spanyolban a járvány, na ott tényleg tömegnyomor volt, de itthon még egy Fradi meccsen se lesz, közel se.



Jaaa, én open air fesztiválra gondoltam, ahol eleve nincs sátor, max. az, amiben alszol.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Nem láttam a riportot, de az idézet szerint az alkoholizálás a fő érv. Nem volt kifejtve, hogy az miért, ezért kicsit furcsa is, hiszen az alkohol megöli a vírust! trololo


pme képe
pme
Donator

Story: Adott egy családtag, aki megkért ("mert olyan ügyes gyerek vagy"), hogy kicsi pénzből fejlesszek neki és a csapatának egy olyan ledmátrixot, amit egy 24 órás motorversenyen a motorosnak mutatja a köridejét.
Lehetőleg legyen vezeték nélküli, ("mert csak pár méterre lesz a paddocktól"), és tökjó lenne, ha automatán lekérdezgetné a hivatalos oldalról a mért pontos köridőket, meg kb tudjon mindent, amit egy többszázeres rendszer. Perszepityu.

Holnap indul a verseny, erre ma szólnak, hogy az a pár méter igazából 32... (az egész arduino projekt bluetooth serial alapra van építve, ami max 15-öt tud sajnos, ráadásul kliensként ahhoz kapcsolódik a hozzá írt android app is, csak hogy mega legyen a szopás.

Így marad az usb utp extender, ami persze beszerezhetetlen dolognak tűnik ilyen rövid idő alatt, (mivel egyik webshop sem tart raktáron, vagy csak futárral lehet rendelni). Ráadásul még én vagyok a hülye, mert nem tudom/akarom megoldani még 82 kütyüt felhasználva, az azért elég priceless érzés.

ShowHide spoiler #

Soha többé nem vállalok családban semmit, megfogadtam.



Soha többé nem vállalok családban semmit, megfogadtam.

a boldog élet egyik alaptörvénye. annyival mondjuk kiegészíteném, hogy lehet vállalni, de pénzért és szerződéssel, tehát kvázi ügyfélprojektként. máskülönben csak kihasználás, érzelmi zsarolás, sértődés és társai lesznek belőle


pme képe
pme
Donator

ezt megjegyzem :)



Soha többé nem vállalok családban semmit, megfogadtam.

Ismerős... "jajj, olyan egyszerű, bár szart se értek az egészhez, a telefonom okosabb nálam, de azért csináld ezt meg plz a két szememért, amit meg se mondok rendesen, hogy mi"

Ugyanez a honlaptervezés két szép szeméért, számítógép debug, "apróbb" fejlesztési projekt... yeah, kösz, eleget voltam ahhoz Projekt Manager, hogy tudjam, ilyenbe nem szabad beszállni.




Yikes, reszvetem.

Azert birom, hogy par havonta azert jon egy sztori valakitol, hogy szopja a faszt a rokonsagnak dolgozassal. :( En orulok, hogy ez tobbe kevesbe elkerult. Meg amikor otthon voltam akkor inkabb tetettem hogy hulye vagyok meg csak bologattam mikor probaltak berantani valamibe. :D Igy legalabb sikerult elkerulni az ilyewn konfliktusokat. Miota itt vagyok azota meg ugye aggodnom se kell ezen. :D



Szerintem azért ez erősen családfüggő. Nálunk soha nem volt probléma, ha szívességet kért valaki, bár tény, hogy időmérő jelzőtáblát nem kellett még fejleszteni :D de jogi, pénzügyi tanácsadás, garázskapu szerelés, ilyesmik voltak. Aminek örülök, hogy pénzt még sose kért senki kölcsön egyik irányba se.



oké, esete válogatja.

garázskapu szerelés

ilyenek nyilván simán mennek mindenkinél, én is voltam nem tudom hányszor költözésben cipekedni, polcot felfúrni, lakást festeni, szülőknél műszaki dolgokat összelőni stb.

jogi, pénzügyi tanácsadás

ez már neccesebb. persze, szép dolog a bizalom meg az ember szakmájának az elismerése, de durvább következményei lehetnek, ha valami rosszul sül el, mert nehéz leválasztani a szakmai tévedésről az érzelmeket

Aminek örülök, hogy pénzt még sose kért senki kölcsön egyik irányba se.

én sajnos belesétáltam egy ilyen ügybe kölcsönadói szerepben, nagyon csúnya vége lett



És olyankor mi van, ha a saját ősöm nem adja meg a megbeszélt 10 gurigát?? :DD

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


pme képe
pme
Donator

hujujujjj, milyen szép történetek ezek is. :D



Einstand. Nekem apám az összes vagyonát elroulettezte nyugdíjba vonulása előtt majd eladta a házat hogy az összetarhált elroulettezett pénzt visszaadja. Majd az egész meglátása mintha mi sem történt volna vagy ez így totálisan rendben lenne... Nem hiába nem beszélek vele.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!