Jelenlegi hely

Ki mit olvas most?

Utolsó bejegyzés


kb. :D Amugy nem tudom mennyi melyseget vartam tole, de par szavas egymasnak beszolas helyett feloldalas csavaros es elgondolkodtatos dumcsizasokat legalabb.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



tronok harca
tetszik, talan a legjobb fy sorozat amit olvastam valaha

Parizer forever.



fy = ...?

lusta fantasy, most komolyan? :DD

ibi amentia latet



Hát, olvass Eriksont :P



+ Rothfuss
+ Sanderson



fantasy :)

Parizer forever.



kosz a tippeket, megnezem majd oket is

Parizer forever.



KiZo írta: + Rothfuss

GoT utan NofW?! Ha van meg olyan szeria, amit az iroi egeszegyszeruen nem akarnak (vagy nem tudnak) befejezni irjatok meg, ha mar szopatod magad ezekkel, akkor csak rendesen! :D



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Anitától az maradt meg, amikor egyszer táborban azt mondta, amikor a Dragon Ages originről beszéltünk, hogy ő valami harcos sráccal tolta végig és "jól megbaszta Morrigant" :DDDD
Én most a Kurt Vonnegut: Bajnokok reggelijét eszem :D


Tno képe
Tno

mótvá?
rwurl=https://youtu.be/R2T5mlVafVw
ennel offabb nem leszek.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Dűne. Újra kiadták egy nagyon csinos borítóval. Egyelőre csak az első könyvet.



Adrian Tchaikovsky: Hadállat
Tchaikovsky felkerült a kedvenc íróim közé :D Zseniális kis regény (mert elég rövid sajna). Akinek bejött az Idő gyermekei, ezzel is tegyen egy próbát.

Most jöhet a Terror Simmonstól.



Nemrég jött ki tőle A pusztulás gyermekei, az Idő... folytatása. Már a kétharmadánál járok, egyelőre ez is nagyon jó. Nekem is bejött az író stílusa, tervezem is, hogy megveszem a többi művét, következőnek pont a Hadállatot.


Lou képe
Lou
Donator

Jó is hogy szólsz. Pedig eskü beállítottam rá megjelenés értesítőt, de nem jött semmi, magamtól meg totál elfelejtettem...

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Jaja, az is megérkezett közben :D Az is sorra kerül majd :D


CJ képe
CJ

A Vörös lázadást olvasta már valaki? Ha igen, mi a véleménye róla? :)

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Kurvajó. Az a tipikus letehetetlen cucc, főleg a közepétől...



+1

Elso trilogiat seperc alatt kiolvastam, eleg nagy onuralom kell ahhoz, hogy ne kezdjem el a negyedik reszt, amig nem jon ki a hatos :) (ami lehet, hogy csak jovore esedekes)

Azt tegyuk hozza, hogy igazabol nincs ezekben a konyvekben (a felepitett vilagban) semmi uj, de nagyon jol ossze van rakva. Nagyon lightos sci-fi, nehol elegge sablonos es kiszamithato, de mindenkeppen ajanlott. Remlem lesz belole egy jofele sorozat valamikor


Lou képe
Lou
Donator

hmm. az összefoglaló ajánló alapján nagyon ponyvának tűnik
piros kaszt, elnyomottság, lázadás.
hirtelen ilyen Hunger Games kategóriás egyszerűságű cuccnak érződik.
de amennyire ajánljátok ez némileg ellentmond.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Azert emelkedik ki/lep tul a ponyvan, mert nagyon jol ir Brown. Pont olyan, mint a fohose: nem sz*rozik es nekem fekszik ez a stilus. Ertsd: nem fecserel oldalakat arra, hogy valaki milyen zoknit huzott fel reggel es mit evett elotte; el tudom kepzelni, hogy sokaknak mar tulsagoasn is lenyegre toro, ugyanakkor erzodik az igazi iroi vena es neha megcsillogtatja egesz szepen. (hozza kell tennem, angolul olvastam)



Kicsit ponyva ja, de minőségi, érzed, hogy ez jól össze van rakva. De kell az ilyen "akció".


CJ képe
CJ

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



ahogy masodszor is vegigneztem a negyedik evadat a The Expanse-nak, belekezdtem a konyvekbe.
eloszor is a tv sorozat - az elso dolog amire racsodalkoztam, hogy mennyire remekul irtak at a konyvet sorozatra. ezt nevezem szuper forgatokonyv irasnak! egy rakat apro dolog mashogy van mar a legelejetol a konyvben es a filmekben azert vannak elteresek, hogy egyes hatter esemenyek, karakter motivaciok, amik a konyvekben le vannak irva, atadhatoak legyenek kepi narrativaval, ahelyett, hogy szajba ragosan megmagyaraznak.

a konyvek zsenialisak. eloszor is ami nagyon bejott az a humora. sajatos, nehol cinikus es foleg a Roci legenysege kozotti interakciokbol adodo vicceskedes. tobbszor hangosan felnevetek olvasas kozben, amit eddig max a Pratchet regenyek valtottak ki belolem. a sztori meg igy is nagyon izgalmas, hogy kb elore tudja az ember az esemenyeket a tv sorozat miatt. eleg kozhelyesnek hangzik, de tenyleg szinte letehetetlen. eppen utolertem a sorozatot (aszem az otodik konyvnel tartok) ugyhogy most eppen duplan nott a feszultseg.
baromira tetszik, hogy ahogy a technikai, tudomanyos hatternel sincsenek zagyvasagok, homalyos lyukak plothole-ok ugyanez igaz a karakterekre is. senki nem viselkedik logikatlanul, nem lep ki a karakterenek megfelelo viselkedesi semakbol es megis van jellemfejlodes. a figurak nem sablonosak, mind jol felepitett egyeniseg. a fogonoszok es azok motivacioi is teljesen erthetoek es elfogadhatoak, bar most az otodiknel kicsit bajban vagyok -elore tudtam, hogy felfog idegesiteni- enyhe spoiler, ha nem lattad a 4. evadot a filmbol ne nezd meg

ShowHide spoiler #

szal vegeredmenyben piszok jo, vegig hiteles (ameddig eljutottam legalabbis) szepen, logikusan felepitett, jo hosszu es nem laposodik el. ha jo sci-fit keres valaki akkor ez a legjobbak kozt van szvsz.

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



Ajánlom NB. figyelmedbe a "The churn" c. kisregényt Amos Burton életéről amikor még a könyvek előtt Földön élt. Az egyik leghangulatosabb scifi (cyberpunk?) sztori amit az elmúlt X évben olvastam/láttam.



thx, mindenkeppen elolvasom a kiegeszito konyveket is, hiszen nagyon jo a sorozat es az osszes resz es kiegeszites is fennt van a telomon.:) raadasul a mostani konyvben is amos es peaches fejezetei a legjobbak.

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Karanténra beugrott nálam is Boccaccio, de mivel a Dekameront pár éve olvastam, beértem a Dante életével.

Utána Sapkowski Vaják-könyveit olvastam. Sikerrel, így 2025-ig már talán eljutok a Witcher 3-ig.

Igazán a két novelláskötet volt az, ahol Sapkowski lubickolt a feszes formátumban, és frissnek ható mesékkel alapozta meg a világot. A harmadik könyv (első regény) még mindig inkább felvezetés volt, és kvázi három elbeszélésre akár fel is osztható. A hetedik könyvben meg már nem győzött ide-oda ugrálni, keretes szerkezetet adni, különböző karakterek nézőpontjaiból mesélni különböző töredékeket. (Gondolom, hogy a Netflix-sorozat időugrálásai miatt néhol megjelenő sirámok is a könyvek eme kifejlő tulajdonságára is utalnak.)

A főszál azért nem mindig volt lenyűgöző, amikor Geralték egy messziről bűzlő red herring után másztak több száz oldalon át, utána olyan fordulatot kellett előhúzni, hogy azt már társadalmi kísérletnek éreztem. Félreértés ne essék, végig szórakoztatott a folyam, de nem elsősorban a főszál konkrét cselekménye miatt. A nyolcadik, előzménykötet is jó kiegészítés, de szigorúan a hetedik után szabad csak olvasni, mert a vége spoileres, nem kellett volna most kiadniuk a sorozat miatt azt is gyorsan, miközben a főszál még sehol.

A power level számomra nem mindig stimmelt, de hát fantasy.

ShowHide spoiler #

Sors bona, nihil aliud.



Hannu Rajaniemi - Öröknyár

Nem annyira kemény, mély vagy olyan jó, mint a Kvantum Tolvaj trillogia volt, de azért teljesen értékelhető darab. Persze az író nem tud leszakadni a hallhatatlanság témájának feszegetéséről, de itt nem a mindenható kvantum technológia az alapj.

A könyv egy alternatív idősíkban játszodik 1938-ban, erősen ilyen nyomozós, kémes, noir hangulattal, valamiért a hősnőről a Máltai solyóm ikonikus alakja ugrott be párszor. Az idősík legnagyobb eltérése, hogy az 1800-as évek utolsó harmadában népszerűségre törő spiritizmust nem nyírta ki a tudomány diadala, hanem a britt korona, pár pénzes ember és egy halom tudós vetette rá magát. Így létrejött az éther technológia, ami itt kb. mindennek az alapja, felfedezésre kerűlt a "túlvilág" (mentál tér), amit gyarmatosítottak is (mármint a brittek, mindenki más a nyálát csorgatta a témára), így most már a korona feltétlen híveinek halhatatlanságot ígérhetnek, amivel szépen lehet korumpálni bárkit. De olyan világban, ahol a halottak is melóznak, nincsenek nyugdíjas állások.

Persze a felfedezett technológiát mások is próbálják felhasználni, nem sok sikerrel, kivéve a Szovjet Uniót. Na ők nem csináltak saját menyországot, hanem a hithű alatvalók egybeolvadhatnak Lenin elvtárs tudatával, az így létrejött entitás meg afféle szuper fejlett AI-ként irányítgatja a világot.

A sztori pedig ott indúl, hogy a britteknek kényelmetlen spanyol polgárháborúban el kezdi keverni a forró kakaót egy bizonyos

ShowHide spoiler #

Ez tényleg csak a szroti kerete, a világ a benne használt fura technológiákkal, a túlvilág "működésével" a kedves olvasó felfedezésére vár.



Jelenleg egy Tom Clancy projektem fut, amiben az összes Ryanverse könyvét elolvasom (audiobook formátumban). Ebbe beletartoznak a halála után írt könyvek is. A 24. könyvnél járok a 29-ből, Tom kb. 12-őt írt.

Tom Clancy Reading Order

Sok író próbálkozik az életmű folytatásával, változó sikerrel. Annyiból nem rossz, hogy figyelnek rá, hogy ne menjenek különböző irányokba, sorozat feelingje van, pedig ugyanannak az írónak ritkán jelenik meg 2 könyve egymás után.

Grant Blackwood - 3 TC könyvet írt. Szvsz nem túl jók, nem hozza azt a részletes stílust, ami TC-re volt jellemző.

Mark Greaney - 6 könyvet írt, ebből 3 TC with Mark Greaney. Nem tudom, hogy ez azt jelenti-e, hogy a meglévő vázlatokat dúsította fel, vagy az egészet ő írta. Mindenesetre az ő könyvei elég jók, próbál hű lenni a mesterhez.

Mike Maden - 3 könyvet írt, még csak egyet olvastam, de elég közepes volt.

Marc Cameron - ő is hármat írt, most olvasom az elsőt. Eddig az ő stílusa áll a legközelebb TC eredetijéhez. Jól építi fel a karaktereket, eléggé belemegy a technikai részletekbe, politikai és egyéb folyamatokba. Ami kis negatívum, hogy változtat a régi karakterek személyiségén kicsit. Ez persze betudható jellemfejlődésnek, hiszen sok-sok év telik el a könyvek során, de nekem kicsit fura.

Tango

"Lagging is a lifestyle."



kivegezve. minden betut kiolvastam belole (novellakat is), most varhatom az utsot ami jovore van igerve. ez bizony uber epic cuccos igy egyutt es meg mindig nincs lezarva. :-/

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!