Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés

Lou képe
Lou
Donator

Knights of Pen and Paper +1 Edition - mobilon
fel nem foghatom, hogy hogyan képesek ezt megtűrni az emberek és perkálni a temérdek pénzt a szaros mikrotranzakciókra.

tök aranyos, jópofa ötletre épül a játék, tetszene is, de már az elején is rohadt sokat kell _dögunalmasan_ grindolni, egyértelműen úgy van kialakítva a rendszer, hogy aki ezt mikrotranzakciók nélkül akarja végigjátszani, az bizony a temérdek idejével kell fizessen.
előbbire nem vagyok hajlandó, utóbbim nincsen.

törölve. 2/10

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Remnant: From the Ashes -- folytatva

Még jó, hogy a kezdeti szopóroller után nem adtam fel (újrakezdtem inkább normal nehézségen), nekem nagyon bejön a játék, pláne a hangulata. Sajnos az "open" worldönkénti 2-3-4 dungeon viszont borzasztó copy+paste, így minimum deja vu érzés fog el állandóan;rosszabb esetben megkeveredek, hogy jártam-e már az adott helyen. Van még ugyan egy rakás apró és bosszantó hiba vagy hiányosság (pl. a térkép), de összességében szinte minden összecsapás élvezetes, olykor még nehéz is. Jelenleg pont a Totem Father boss-szal szívok; aki eljutott idáig, tudja, miért.

Co-opban hiperfasza lehet ez. Sunyi, nincs erre valami sunyi megoldásod? ;-)

Non serviam



Reaper írta: Remnant: From the Ashes

Co-opban hiperfasza lehet ez. Sunyi, nincs erre valami sunyi megoldásod? ;-)

Mire gondolsz? Offline lan-os téma?

https://www.co-optimus.com/game/5639/pc/remnant-from-the-ashes.html

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Arra, ja. De ha jól látom, nincs rá megoldás.

Non serviam



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Köszi szépen!

Írtam privátot.

Non serviam



Gears Tactics
Kevésszer basz fel egy játék uninstallig, ennek most sikerült. :D Az elején tök jól indult és utána egyre jobban baszott fel minden. Szép sorjában...

Karakterfejlődés: Nincs. Van Head/torso/leg armor, de igazából minek is. Epic fejes pl. 16 HP + Hardened skill rajta ami ad 15% hp-t. A base HP 500 szóval ez így egyben ad 66 HP-t ha nincs más ergó lesz 566 HP-ja a karakternek. Egy bekapott lövés vagy robbanás olyan 250 környékét sebez, de inkább többet. Meg ugye vegyük hozzá, hogy a játék imádja azt csinálni, hogy van 4 karaktered, az ellenfélnél meg mondjuk 15. Ki lehet találni ki mennyi lövést kap. Szóval az az extra 66 HP egy epic itemen igazából van, de ér valamit? Nem nagyon. Gránátból az epic +100 dmg. Ránézésre wow, much dmg. Csak amikor minden második ellenfél 1000 meg 2000hp-val jön veled szembe akkor rájösz, hogy semmi másra nem jó mint a kis 250es ellenfeleket takarítani ha közel vannak egymáshoz. Azt viszont a sima gránát is megteszi. Értelme akkor van az upgradenek? Nope. Vannak még ilyenek, hogy 10% evasion meg 7% dmg-t kapsz ha mozogsz, de ezek mind annyira lófaszt nem érő cuccok, hogy arra szavak nincsenek. Talentek jók, tud hasznos lenni csak ott is az a baj, hogy pár hasznos cucc van, de a 90%a töltelék fos. A szintezés meg szerintem nevetséges. Beleölöd az időt, hogy a nem "neves" karaktereket vidd küldetésekre, kapják az xp-t, fejlődjön aztán 1 missionnel később recruitolhatsz új karaktert aki már alapból magasabb szinten van mint akit vittél vagy 15 missionre. :D Hát lol... Valahol értem, csak így értéktelenné tesz bárkit aki nem sztori karakter.

Pályák: A változatosság teljes hiánya. Már kínomban felröhögtem act2-ben amikor harmadjára dobott be ugyanarra a pályára más objective-et csinálni. Nem csak hasonlóan nézett ki, ugyanaz volt teljesen. Környezetből sincs túl sok. Van a sötét kék esős város meg a napos sivatagos város. Ennyi, nincs más. Legalábbis Act3 első harmadáig. A mission structure se jött be. Az Act 1 teljesen jó. Jönnek a sztori küldetések, haladsz előre, történnek dolgok aztán az Act2 közepe fele beütnek a side missionök amikor közli, hogy csinálj meg 2 side missiont utána majd haladhatsz tovább. Oké, megcsinálod, új sztori küldetés után megint kötelezően 2 side, megint sztori megint kötelező két side.... Hát 'nyád. Ráadásul kaptafa mind. Dobozmellettállok 6 körig és tartom, 1 karakterrel nekiindulok és 15 kör alatt kiszabadítok 2 elrabolt katonát, felszedek 5 supply box-t miközben egyre feljebb jövő bombázás sürget a pálya vége fele és ennyi. Ezek ismétlődnek. Az első alkalommal még örültem is, hogy na, végre valami változatosság. Csakhát... :D A bossok ötletesek és örültem, hogy van mechanika amit csinálni kell csak valahogy sikerült úgy kitalálni, hogy ez a játék totál alkalmatlan legyen erre. Vegyük a második bosst. Egy helyben áll, a lábaival beteríti a térkép harmadát szóval ki kell állnod a piros csíkból. Easy. Viszont közbe dobál gránátokat amik olyan 200 körülit sebeznek és MEGÁLLÁS NÉLKÜL zúdulnak rád az ellenfelek. Mindezt 3 fázison keresztül és minden fázisnál egyel több piros csík van. A 2. próbánál felröhögtem amikor phase2 alatt volt a pályán 14 ellenfél, 6 akna és a 2 aoe a bosstól meghát ugye az ellenfelek tolják az overwatcht mintha muszáj lenne szóval konkrétan nem tudtam mit csinálni. Ott vagy, hogy ha megmozdulsz akkor vagy a gránát robban rád, vagy egy ellenfél lő pofán vagy a boss tapos el. Vagy benyeled a dmg-t és kiállsz a semmi közepére, mert ott nem fog elérni a boss, de fedezék az nincs úgyhogy a következő körben a 10 ellenfél gond nélkül lelő mint a szart. Talán 4. próbára sikerült kiszenvedtem a győzelmet. Mindenesetre nevetséges volt. Fpleg azért, mert nincs mentés hanem checkpoint van. Szóval ha szar helyzetbe kerültél a végefelé akkor nincs visszatöltés vagy bármi hanem szépen kezded előről mert amúgy az, hogy épp hol volt checkpoint arról fogalmad sincs.

Nade a legjobban ez baszott fel, hogy act 3-ban már ott tart a játék, hogy csinálj meg 3 side missiont kötelezően a folytatáshoz. Mondom oké, legyen, nemsokára vége. Capture and hol viszont 2 karaktered lehet összesen szóval 1 karakter / doboz. Nemgáz. Erre a játék úgy dönt, hogy ledob nem viccelek 10+ ellenfelet rakétavetővel meg robbanónyilakkal meg kis robbanólófaszokkal és ott állok 1 karakterrel elöttem 3 ticker (robbanó ellenfél), 1 boomer (rakétavetővel) és 2 Theoron (robbano nyilas) és van 3 AP-d. 1 gránát az 1 AP, talán a 3 tickert elkapod, talán. 2 lövéssel viszont ha szerencséd van akkor 1 theron meglesz, de úgyse, mert %... Aztán jön a boomer, rábasz egy rakétát, 1 theron rádbasz egy nyilat és meghaltál. :D Mindeközben a másik karakter pinelve van 2 snipertől meg arra is fut 3 ticker. Nemtom. Birom amikor túlerő van csak érezzem már úgy, hogy van esélyem és nem azzal próbál nehéz lenni a játék, hogy rámdob mindent totálisan ellehetetlenítve a játékom, mert az egyszerűen csak frusztrációt okoz. Úgyhogy ezek miatt úgy döntöttem, hogy leszophat és töröltem. :D

A kezdésnél nagy előnye volt, hogy a Chimera Squad akkora fos volt összességében, mert sokat dobott rajta, de amint eltűnik a rózsaszín köd igazából ez is pont ugyanolyan fos csak más miatt. Cserébe viszont technikailag egy jól összerakott játék az XCOM-mal ellentétben. Az is valami.



Kingdom come: Deliverance
rwurl=https://i.imgur.com/GbURqam.jpg
Hát ez valami zseniális!
A sztori, a történelmi és földrajzi környezet, a hangulat eleve megvett, de eleinte bajom volt az irányítással. Úgy tűnt, hogy minden irtó nehézkes, vívás, íjászat, lovaglás, de még az egyszerű sprintelés is irtó fapad, semmi nem oda megy ahova szeretném, stb.
rwurl=https://i.imgur.com/ataQFOq.jpg
Aztán rájöttem, hogy nem a rendszer szar: a karakterem béna! Ahogy fejlődnek a vonatkozó skillek, úgy lesz minden egyre jobb. Az íj nem remeg a kezemben fél kilométer amplitúdóval, a karddal oda vágok ahova szeretnék, és még el is érek vele valamit, a ló simán fut és arra amerre vezetném, stb... Nagyszerű mechanizmus.
Nagyon tetszik az egészben ez a szimuláció/RPG keverék. Amit eddig tapasztaltam a sztoriból, szintén díjnyertes. Magyarként különösen üdítő a másik oldalról látni Zsigmond király dicső tetteit :-)
rwurl=https://i.imgur.com/yU1bEyL.jpg
Még csak a felénél járhatok saccra, de már gyorsan befizettem a legnagyobb DLCre is.



Magyarként különösen üdítő a másik oldalról látni Zsigmond király dicső tetteit

ShowHide spoiler #Magyar szinkron

Nagyon jó játék, de tényleg HC. Tettem vele én is egy próbát, majd visszanézek még.



Meh. Hátha kipatchelik, mire odaérek.

Gondolom ezeket nézegetted:
https://www.eurogamer.net/articles/gears-tactics-best-skills-build-suppo...

Meg azt is írják, hogy néhány küldit jobb lepasszolni, mert tényleg lehetetlen megcsinálni.



Ilyenkor szoktak jönni a report meg rage üzenetek. Most kivételesen nem volt.
rwurl=https://i.ibb.co/8jWN7by/WT-shame.jpg

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Tegnap WoT ban volt egy olyan meccsem 9 es medium tankkal, hogy a végére maradt kb 300hp-m és persze egyedül maradtam két 9 es szintű Tank Destroyerrel szemben. Egyik full hp a másik kb 3/4 ed hpn volt. Cseten persze engem hibáztattak, meg botoztak le mert az előttem még életbe lévő két 9 es tank behajtott a TD-k elé és kilövették magukat és valahogy úgy érezték, hogy ez az én hibám. Persze lehoztam a meccset 5 ezer sebzés a végére meg 6 kill. Aztán írtam annak a két nyominak, hogy "szerintem egy köszönet kijár nekem amiért lehoztam a meccset". Természetesen nem jött válasz...



Tipikus. Sok ilyen van.
Nálam mikor behabzanak, csak azt szoktam írni (ha van kedvem válaszolni), hogy nézd meg a szerveren a visszajátszást és tanulj belőle.
A rosszabbik az, mikor troll kerül be, és mondjuk pont téged pécéz ki, mondjuk azzal, hogy tolja a kocsidat. (Teherautós üteget felborítani próbálják, ritkán de sikerülhet) A WoT-tal ellentétben még sose történt, hogy a fizikai kizárókon áttolt volna mesh-t, de ezek a nyomik azt hiszik itt is sikerülhet. Szerencsére ez a típusú állatfajta ritka jelenség, de néha felbukkan. A friendly fire-t is ezért is szüntették meg évekkel ezelőtt, kivéve a szimulátor módban, de ott kapsz is büntit érte, meg oda mazsolák ritkán esnek be, az nem az ő műfajuk.
WoT-tal kezdtem anno, de a WT direct célzó (jó helyre lősz insta kill), meg realisztik módja azonnal átcsábított. Sajnos átvették a fasz RNG mechanikát is.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Én meg amazt próbáltam de nagyon nem jött be. Nem tudom, már, hogy milyen játékmódot próbáltam de tankom lánctalpát lelőtték és másfél percig moccanni sem tudtam vele kb :D Szétvert az ideg :D.
WoT ban is van olyan, hogy kitolnak fedezékből az ellenséges tankok elé. Aztán volt olyan fogyatékos, hogy a kis medium tankjával akarta kitolni az én heavy tankomat és csodálkozik, hogy meg sem tudja moccantani :D
De nagyon ritka az ilyen kretén szerencsére.



tankom lánctalpát lelőtték és másfél percig moccanni sem tudtam vele kb :D Szétvert az ideg :D.

Klasszikus eset :DDD Sok esetben ez halállal is felér. Ennél már az a jobb kínzás, ha kigyújtanak, te eloltod, és ilyenkor javítanod kell, mert nem mozdul meg addig a jószág (ha meg sokáig vársz az oltással, akkor a legénység kezd egy idő után kihullani sorjában). Ekkor újra kigyújtanak, te megint oltasz, de a harmadik kigyújtásra már nem tudsz oltani... (2x olthatsz).
Bevett taktika, hogy előbb lángolva jobb pozícióba gurulsz, vagy szétlövöd a pofátlanját és csak azután oltasz.
Mondjuk sokat számít a legénység XP (tényleg baromi sokat), hogy pl. a lánctalp milyen gyorsan kerül vissza. Ráadásul az Arcade/Realistic/Simulator módok közt is eltér drasztikusan mindennek a sebessége (most nem is emlékszem, hogy pl. a sim-ben lehet e egyáltalán lánctalpat javítani).

Másik klasszikus trollkodás, egy veszélyes TD ellen, ha frontban van, hogy szétlövöd az ágyúcsövét :D (oldalról a motort vagy lánctalpat, ha nem beverhető a lőszerrekesz vagy a legénység), és addig odaszambázhatsz mellé, vagy elmenekülhetsz a szituációtól függően.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Hogy lásd mekkora a különbség időben. Egy full XP-s legénységnél fele annyi a javítási idő.
(A base érték csak iránymutató, az modulonként eltér)
rwurl=https://i.ibb.co/hKSbzNB/WTcrewXP.jpg

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Világos, WoT ban is sokat számít a javítási időn, hogy az ezirányú legénységi skill ki van e fejlesztve.



Nálam a WoT pár dologban vérzett el a WT-vel szemben, mikor kijött a WT:
- célzás rendszer
- álca rendszer
- sebzés model
- gold ammo
- kliens oldalon pofon egyszerű csaló modok (ez egy vicc)
- toy fizika
- RNG szisztéma, amit azóta sajnos átvett a WT is, ami több okból is faszság
- Realistic/Sim mód, ami egészen más élmény
- Repülők-légvédelem

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Need for Speed - Heat

nem vagyok különösebben rákattanva az autós játékokra, de gondoltam kipróbálom.

Sztori
A Heat itt a zsarukat jelenti, velük vagyunk állandó konfliktusban, csak itt a sztori szintjén is. Igazából a sztoriból még nem sokat láttam, de valami olyasmi, hogy a zsaruk baromi korruptak, lefoglalják a versenyzők autóit, amik aztán nem jutnak el a rendőrségi lerakatig. Mi egy újrainduló Crew kezdő tagja vagyunk, hírnevet és pénzt próbálunk szerezni.

Nappal/Este
A garázsból kijövet lehet választani, hogy este vagy nappal szeretnél kimenni.

Nappal nincsenek zsaruk, és csak pénzdíjas versenyek vannak. Az benzinkutakat akárhányszor lehet használni (megjavítják az autót). Nappal tehát a pénzt gyűjti az ember a versenyeken, meg a fenti feladatokat csinálja.
A legtöbb nappali verseny zárt pályás, nincs forgalom.

Este járőröznek a zsaruk, a versenyek nagy része Sprint (juss el A-ból B-be a megadott útvonalon). Itt a versenyekért Rep-et (Reputation, Hírnév) lehet kapni, ami nagyon fontos, mert a Rep tulajdonképpen a szinted. Ha elég Rep pontot szedsz össze, kapsz egy Rep szintet. A Rep szinttől függ, hogy milyen alkatrészekhez férsz hozzá, és milyen autókat vehetsz meg.

Az esti versenyek mind forgalomban mennek, könnyű karambolozni. Ha észrevesznek a zsaruk, rögtön üldözés lesz. Van egy Heat szint, ami akkor nő, ha versenyzel vagy egyéb dolgokat művelsz, amit a zsaruk nem szeretnek (gyorshajtás, ugratás, stb). Ha elkapnak, lenyúlják a pénzed egy részét, meg bukod az adott estén összeszedett Rep-et.

A Heat 0-ról indul, addig a zsaruk nem foglalkoznak veled, tehát az első versenyig simán el tudsz menni. Ahogy emelkedik, egyre több és komolyabb zsaru kerget, 5-ös szinten (max) már helikopter is van, meg Rhino, ami egy rendőrségi furgon, ami mindig szemből jelenik meg és megpróbál felöklelni. Durván sebez, ha sikerül belédrongyolnia. A rendőrök autóinak a sebessége is növekszik a Heat szinttel, Heat 5-ön simán legyorsulják a McLaren Mercedes-edet is. Magas szinten a legjobb módszer lerázni őket az ugratás, mert a zsaruk nem ugratnak, és így el lehet távolodni tőlük. Alacsonyabb Heat-nél még le lehet gyorsulni őket.

Este a benzinkutas javítást max 3x lehet használni. Visszamenni a garázsba csak akkor lehet, ha leráztad a követőket, szóval ez elég problémás tud lenni. A Heat szint viszont szorzóként is működik a Rep pontokra. Ha például 20000 pontot gyűjtöttél és 5-ös Heat szintnél tudsz visszamenni a garázsba, akkor 100000 pontot kapsz, ami elég pár szintre. A legnagyobb pontom 600K körül volt. Rep pontra egyébként szükség is van, mert 50 Rep szint van és kell hozzá pár millió Rep pont, mire eléred.

Autók
Kb 150 autó van a játékban, a Wartburg itt is alulreprezentált sajnos.

Van egy egyszerű tuning felület, ahol az alkatrészeket lehet jobbakra cserélgetni, illetve akár teljesen új motort beledobni a kasztniba. Minden alkatrész pénzbe kerül, illetve a Rep szinted határozza meg, hogy elérhető-e. A legjobb (Ultimate) alkatrészeket High Heat versenyeken lehet nyerni, de csak a Rep 50 elérése után. Ezeken a versenyeken akkor indulhatsz, ha már legalább 3 vagy 5 a Heat szinted.

Az autók külsejét nagyon durván lehet pimpelni, gyakorlatilag az összes elem cserélhető, színezhető, konfigurálható. Többszáz matrica is van, de még a motorhang is állítható. Baromi jól kinéző autókat lehet összeállítani, és nem is drágák ezek az alkatrészek.

Nagyon fontos, hogy milyen futóművet raksz össze. Van egy koordináta rendszer, amiben az egyik tengely a Race/Drift, a másik pedig a Road/Offroad. Nyilván úgy kell összeválogatni a gumit, felfüggesztést, váltót, stb, ami az adott versenyekhez jó. Pl. a driftautómmal lehetetlen bármi mást csinálni, mert már egy szelíd kanyarban is csúszni kezd. A versenyautóm meg durván tapad az úthoz, nem szokott megcsúszni. Meg kell találni a megfelelő kombinációt, ami illik a játékstílushoz. Pl. a Lamborghini-m az istennek se akar megcsúszni a kanyarokban, de nehezebben is fordul emiatt, többet kell fékeznem. Az Aston Martinom viszont pont annyira csúszik csak, amitől fun bevenni egy éles kanyart.

Világ
A játék Palm Cityben és környékén játszódik. Ebben a városban csak autók élnek, sehol sem látni egyetlen gyalogost sem. Van egy meglehetősen nagy nyílt világú térkép, elég változatos területekkel. Van város, hegyes-dombos terület, mocsár, homok, földút, stb. Nagyon jól néz ki a terület, sosem akadozik a töltése vezetés közben.

Ezen a területen van rengeteg Challenge, amikkel az időt lehet elütni és jutalomként autókat kapni:
- Billboards - ezek óriásplakátok, magas állványokon, a zsarukat népszerűsítik. Általában ugratva kell széttörni őket.
- Rózszaszín neonflamingók - ezeket csak össze kell törni, eddig mind csak a földön volt, inkább csak megtalálni a nehéz őket.
- Graffitik - ezekhez csak oda kell menni és "begyűjteni". Ezeket is csak megtalálni kell, csak egyhez volt eddig trükkösebb eljutni (a kb 100-ból, amit megtaláltam). Ezeket aztán matricaként lehet használni az autón.
- Ugratók és Sebességmérő pontok - Ezeknek 3 szintje van (csillagok). Nyilván az ugratónál ugratni kell, minél magasabb a szint, annál messzebbre. A Sebességmérő ponton meg csak át kell száguldani ezerrel. A magasabb szintekhez már elég jó autó kell.
- Drift szakasz - ezeknek is 3 szintje van. Egy jobb drift autóval a legtöbb nagyon könnyű, de van pár, ahol kihívás a 3 csillag.

Természetesen van egy csomó verseny lehetőség is.
- Hagyományos pénzdíjas vagy Rep-es (attól függően, hogy nappal vagy este mégy). Ezek lehetnek körversenyek vagy Sprintek.
- Drift verseny - egy előre megadott pontszámot kell elérni.
- Vs verseny - egy játékos vagy AI által beállított értéknél kell gyorsabban végigmenni a pályán, ezek nagyon technikás pályák, sok kanyarral, akadállyal.
- Offroad verseny - mint a hagyományos, csak terepen.

Negatívumok
Itt is szembejött pár érthetetlen hülyeség.
- a lerombolt Billboardokat azonnal újraépítik. Van olyan verseny, ahol az a cél, hogy menet közben törj össze párat, de az 1x volt összesen a 100+ versenyemből. Maradhatnának törötten.
- van olyan verseny, ahol a versenypályan keresztben vaskapu van. Ez magában is baromság, de ráadásul a második körre megjavítják, szóval újra át kell rongyolni rajta.
- van egy minimap, ami MINDENT mutat, nagy ikonokkal. Még azokat a dolgokat is, aminek semmi értelme, például a már összeszedett flamigókat, széttört billboardokat, stb. Ennek következtében bizonyos helyeken konkrétan letakarják a térképet az ikonok, nem látod, hogy van-e ott rendőr, vagy hogy merre kéne ménni. Természetesen nem lehet kikapcsolni a felesleges ikonokat, csak a nagy térképen.
- A pályán két építőanyag van, Balsafa és Decentanium. Vannak Balsafából készült fák, villanyoszlopok, vaskorlátok, méter vastag téglafalak, stb. Ezek pozdorjává zúzódnak, amikor nekimégy, és még csak nem is sérül a kocsi. Vannak aztán a Decentanium-ból készült dolgok. Pl. fák, oszlopok, korlátok, falak. Ezeket egy atomcsapás sem tudná elpusztítani. Egy idő után azért már meg lehet tippelni, hogy az adott akadály melyik anyagból készült.
- Nincs egér/billentyű kontroll. Csak billenyű van.
- Csak Settingsből lehet kameramagasságot állítani, ott is csak kis mértékben. Én sokkal magasabb kamerát szeretek használni, mint ami itt van. A kontrollerrel lehet egy kicst magasabbra állítani, ami nem is lenne rossz, viszont ahhoz _folyamatosan_ előre kell tolni az egyik gombát, mert amint elengedem, visszamegy default pozícióba.
- Nem lehet átkonfigurálni a kontrollert. Ha neked nem szimpi a kiosztás, sorry no bonus. Pl. láttam egy NFS fan gyereket YT-on, aki egy másik NFS-ben megszokta, hogy a gombokon van a sebességváltás, nem pedig a bumpereken. Így járt, végül átállította automaticra.

Egyebek
Van valami online mode is, de azt sosem használtam. Gondolom lehet együtt játszani a csapatoddal (Crew), meg versenyezni más játékosokkal.
Van pár beépített kis sztorivonal, amik elég változatos kihívásokat adnak. Az Aston Martinos elég nehéz volt.

Összességében nem rossz.

Tango

"Lagging is a lifestyle."



Shantae Half-Genie Hero Ultimate

Ez egy jópofa, rajzfilmes külsejű oldalnézős platform játék. Nagyon jó a grafikája, jók az animációk, nagyon tehetségesek a készítők grafikusai.

A sztori nekem bejött, jókat nevettem rajta, bár valószínű nem mindenkinek jön be ez a típusú humor.

A főhős Shantae, aki egy fél-dzsinn. A hosszú lila hajával szurkálja le az ellenfeleit, de a legfőbb képessége az alakváltás. Ilyenkor szexi táncba kezd, és lehet választani 8 hasznos és még néhány egyéb, kevésbé hasznos alak közül (persze csak miután már ismerjük az alakot).

rwurl=https://thumbs.gfycat.com/YawningSolidBobolink-max-1mb.gif

Pl. át tud változni gyíkká rákká és így tud a víz alatt grasszálni. Minden alaknak van ráadásul még egy upgradeje is, a rák például az ollójával tudja szétnyiszálni a hínárakadályokat.

rwurl=https://vignette.wikia.nocookie.net/shantae/images/6/63/Crab.png/revisio...

A pályák (5 darab) persze úgy lettek megtervezve, hogy ezeket az alakokat használva lehet eljutni új helyekre. Emiatt (meg a sztori miatt is) többször vissza lehet menni a már végigjátszott pályákra. A különbség ilyenkor annyi, hogy nincs a végén bossfight. Az is jó, hogy nem kell végigmenni a pályán minden alkalommal, bármikor vissza lehet menni a városba, vagy másik pályára.

Apropó bossfight. Ezek elég egyszerűek, az első a legnehezebb (így se nehéz, csak a többihez képest), mert ott még alig van HPd (lehet növelni) és nincsenek tárgyaid. Az ellenfelek viccesen néznek ki, de a játékmechanikájuk nagyon egyszerű, kevés dolgot művelnek, és azokat is nagyon könnyű kiismerni.

A legyőzött ellenfelektől, illetve széttört amfórákból lehet pénzt szerezni. A pénzből mindenféle hasznos tárgyakat tudsz venni (gyógylötty, Bikini Páncél, Sampon, stb), illetve varázslatokat is. Varázslatból csak 4 van, de mindnek van 3 szintje. Igazából csak az egyiknek láttam hasznát, de annak sok helyen.

A játéknak végig kitünő zenéje van, kis negatívum, hogy nem lehet külön zene és hangeffekt hangerőt állítani. Ráadásként alapból max hangerővel szól, és csak a profil betöltés után állítódik be a hangerő oda, ahol neked szimpatikus.

Az ultimate verzióban van még néhány játékmód, amik közül csak a fürdőruhásat próbáltam ki egy rövid időre. Itt ugyanazokon a pályákon kell játszani, de vannak új játékelemek. Itt például a durva napsütés miatt egyfolytában napolajat kell szerezni, különben Shantae porráég. Ez meglehetősen megnehezíti az első pályát, mert itt is kevés a HPd és most még erre is figyelni kell. Az első bossfightnál is új párbeszéd volt, itt összeveszett egy másik lánnyal a legjobb napozóhely miatt. :)

Igazából itt untam rá, szóval számomra pont jó volt a játék hosszúsága, a fő kampányt simán végigtoltam, cakpár mellékes felkutatnivaló maradt ki.

Pro
- grafika, animációk
- zene
- nem túl hosszú

Kontra
- lackluster bossfightok
- elég sok backtracking, mert kevés a pálya

Verdict: 8/10

Tango

"Lagging is a lifestyle."



Kontra:
-240hzes monitoron összeszarja magát a játék és minden 100x gyorsabban fut.

Observation

Első óra után igazán kellemes kis puzzle/sci-fi. Kicsit emlékeztet erre:

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=2pmV2mwAV9k



Annyira tipikus, hogy akkor garantáltan veszít a csapat, mikor a legjobb köröket megyek.... kéne egy game-rage topic :D
rwurl=https://i.ibb.co/H7VkBv6/what.jpg

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Star Wars Jedi Fallen Order

Bevallom őszintén, tavaly novemberben nem fogott meg annyira. Vontatott harc rendszer, pain in the ass platforming és erőltetett “snowboarding”. Nem is nagyon játszottam többet vele Bogano és Zeffo elején kívül utóbbit is csak januárban de elment tőle a kedvem. Utóbbi héten viszont elővettem kíváncsiságból hogy HDR hogy néz ki vele az OLED-en és biza nagyon jól! Ez meg is hozta a kedvemet és a sok meh után egy kicsit mindig kezdett jobban rewardolni a játék. Történet aranyos, játék menet egy idő után már be is jött, hangok a design és a graf istenkirálycsúcsszuper. Nagyon jól kijön a piros/fehér/fekete. A pályák hatalmasak s rengeteg a backtracking... kicsit néha felbaszott s leszartam le vittem easyre, normál helyett de rengeteg grinding végett a végén lesz egy kis git gud feeling. Nagyon jól szórakoztam vele, kár lett volna kihagyni. Sokkal jobban megfogott a végére mint a BF2, pedig abba is raktam vagy 30+ órát multiban meg vagy 6-öt singleben.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ha arra gondolok, hogy mennyire borzalmas volt a BF2-kampányban a jedi-nak lenni (vagy bárkinek Versión kívül), nem nehéz elképzelnem, hogy ez jobban megfogott :)

Sors bona, nihil aliud.



Csupán arra akartam reflektálni hogy az utóbbi évek AAA SW game-hez képest mennyivel jobb. Szórakoztató a BF2 de idő után annyira repetitiv hogy az ember el is felejti könnyedén.... :)



Minecraft Dungeons
Eszméletlen rövid és a látszat ARPG-n kívül semmire se jó igazából. A sztori olyan 2-3 óra alatt megvan ha nem siet az ember. 10 mission az egész. Max 15 perc darabonként. Kihívás sok nincs benne normal fokozaton, de ugye ez nem is nagy elvárás. Ha felrakod a nehézséget mission elött nagyobbra akkor meg szétbasznak egy pillanat alatt szóval valszeg nem arra van kitalálva. Mind1 is. Normalon végigvered a játékot gond nélkül, esik a szarfos loot aztán odajutsz az endbosshoz ami 1hitel. :D 4szer kellett nekimennem mire 2 halál után sikerült agyonbaszni. Persze amikor meghalsz kezdheted előröl az egész pályát ami nagyon szuper csak kurva irritáló igazából. Kibaszott nevetségesnek tartom, hogy ilyen fosul van balanceolva az endboss. Nem azért mert nehéz, jóformán semmi különöset nem csinál. Csak épp minden sebzése 50% hp 1 sec alatt kb. Eltalál a beamje bumm fél hp-d oda. Egy picit közel állsz hozzá amikor épp elkezdi a beamet? Meghaltál. :D Nem tudom, biztos én vagyok a nyomorult, de nagyon felbaszott.

Nade ami mégrosszabb az a gear rendszer. Van fegyver/armor/bow meg 3 artifact, mindennek külön szintje van. Az artifactokon nincs enchancement, a többin igen ami tök jó. A probléma a szint amin esik a cucc. A végén ott voltam 30as item levelben úgy, hogy a fegyverem 22-es, mert az echo encha miatt (2-t üt 3mp-enként) még így is sokkal nagyobb volt a dmg mint egy 30as fegyverrel. Node, van 3 fokozat a játékban:
rwurl=https://i.imgur.com/am5ESiN.png
Boss után mondom szuper, megnézem adventure 3-on a Fiery Forge-t, mert nagyon kéne egy nem 22-es Hammer amin van Echo. Ránézve a mission-re még esélyem is volt rá. :D
rwurl=https://i.imgur.com/ZS093r2.png

30-42 között esik a gear. A kiírás szerint, 45ös a recommended power, nekem van 30. Kit érdekel, hátha esik valami és az boostol. Bemegyek erre az első 3 loot 24-es fos. A 4. 26os. Ami elvileg nem is eshetne, nem is értem. Mi a tököm értelme van így farmolni valamit ha igazából lényegesen rosszabb cucc esik mint ami egyrészt nekem van másrészt ami a mission nehézségéből "járna". :D Közben ott a camp-ben a blacksmith akitől 98 pénzért lehet venni random lootot. Na ez is ilyen 24-26 közötti szarokat ad megállás nélkül. Poénból elbasztam rá az összes pénzem, vettem 15 lootot, 1 darab 30as armor esett. :D A többi az használhatatlan volt.

Jó persze, mit is vár az ember egy minecraft játéktól, de b+. Legalább ne hazudna a pofámba a játék, mert így aztán tényleg semmi értelme folyatatni magasabb szinten. Mind1, egynek jó volt pár órára, de ez így még fél játéknak is kevés sajnos. Talán idővel ha bejön még úgy 2-3szor ennyi map akkor lesz értelme ránézni. Jelen formájában ez egy nem működő lootrendszerrel megáldott act1, kb.



A tanulság: drága tv-n még a szar játék is lehet jó. :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nope nem szar játék, én vagyok rozsdás és nekem kellett a jatekmenethez hozzászokni. Sose voltam metroidvania rajongó s egyik Dark Souls-al se játszottam.



Kingdom come: Deliverance
rwurl=https://i.imgur.com/jRLQlcW.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/YGBtB2N.jpg
Kábé száz órát tettem bele. Minden percét megérte.


Boz képe
Boz

Igazából nem is a hülyék miatt tetted szünetre az RW-t, hanem csak non-stop ezt toltad, mi? :D

Éljenek a videojátékok!

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!