Jelenlegi hely

Half-Life: Alyx tréler

Utolsó bejegyzés


Az a jó ezzel a szavazással, hogy gondolom a mikor kérdését nem taglalják :D

Én is veszek majd egyszer, talán pont az alyx miatt, de ez lehet csak 3 év múlva lesz pld :D
Na meg lehet nem jön majd be, és 2 hét múlva visszaküldöm :)



A "god rays"-re gondoltam, elnézést.

Ah, okay. Az amennyire én tudom leginkább az első generációs vive-ban is lévő cuccnál jön elő. Tényleg zavaró tud lenni, bár állítólag az újabbakban már kevésbé az. De jah, meg kéne oldani.

Aha. Ez (is) a munkám része, szóval nekem ne. :D Rövidtávon, 5 méteren belül is számít. A jó jelátalakító pedig 0.1ms-nél kevesebbet ront.

Szóval.... végeztem némi számítást
https://en.wikipedia.org/wiki/Speed_of_electricity#Speed_of_electromagne...
alapján hdmi 2-ben a jelsebesség (0.41m/s)*sqrt((600MHz/(0.97*0.999994))) = ~10km/s
optikán a jelsebességet tekintsük ~200 000km/s -nek, lévén optika nem vákum.
5m-en (vive ekkora kábellel van) ez
0,491 ms
vs
2,5E-11 ms (elhanyagolható) + <0.1ms

Szóval az egész azon ál vagy bukik, hogy mennyire jó az az átalakító.

Illetve mégsem. Az emberi érzékelés határa? Nagyságrendekkel magasabb. mindkettőnél ofc.

forrás: https://hal.inria.fr/hal-01758473/document

Some people would hardly notice a 100 ms delay while other very sensitive people are able to perceive down to 3-4ms of latency.

Most design guidelines and measurements reports are from developers and of VR equipment and VR-software rather than scientists. John Carmack [1] states that a latency of 50 ms feels responsive but the lag when moving in the virtual world is noticeable. He recommends that latency should be under 20 ms. Neither methodology or background numbers and test results are presented.
vs
rwurl=https://i.imgur.com/O1PKL3N.png

Az az 50msec? Az fél kilométer réz... vagy ~10 milliárd km optika, ha jól számolom most épp. Egyik se realisztikus. Nem a VR headset késleltetése a mérvadó, hanem a GPU processing késleltetése, azaz a frametime.



Akkor azt félre értettem, mert valaki azt írta beszerezhetetlen, de neki sikerűlt szereznie és az mennyire jó, stb.

Haptikus témában nekem a Tesla Suit tetszik, mert rohadt innovatív, de ezer éve csak devkit van pár faék egyszerű demóvall, a beígért kesztyű meg sehol. Meg pöttyet drága a teljes ruha 5000 GBP áron.



Nekem csak azt írjátok meg, hogy melyikőtök vette meg hozzá az összes vackot, és mikor mehetek hozzá végigtolni! Köszike ;)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."




Megjelenés március 23-án.

VR szettekből még mindig hiány van.




Távoktatás, Alyx-ben :D
rwurl=https://youtu.be/_T2-9MwA5JI



Mi a helyzet srácok nem toljátok az Alyxet, vagy csak nincs mit írni ? Informáljátok első kézből az érdeklődő filthy flatscreenpeasant fórumozókat, mint jómagam is. :D

# 99 Nice. Mondjuk nem tudom ilyen szintű interakciót láttunk-e már VR-ban. A következő szint lehetnem hogy multiplayerben ott ülnének a nebulók és lehetne dobálni a tanárt stb. És a tanár nemkülönben megkergethetné a fegyelmezetlenkedő nebulót léccel.
És onnan csak néhány ugrás amit Gaben is vizionál, mint kövektező evolúciós lépés a gamingben, hogy agyhullámokkal irányított játékok limitációk nélkül kvázi Mátrix.
(Végtagprotéziseknél vannak kísérletek az agyhullámokkal való vezérlésre).

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Én csak a steam rivjukat olvasgattam át, az alapján jócskán vannak problémák*, de a 95%nak tetszik.

Nem váltja meg a világot, de mivel half life ezért omg meg aww...

*Nincs balkez támogatás, lassu, gagyi a boneworkshoz képest, gyenge AI, ugrás, ha csak 2 szenzorod van bugos, stb.



Igen, videók meg beszámolók alapján abszolút egy olyan játéknak tűnik, hogy most el kell ájulni, mert innovatív, a címében meg ott a HL, de amúgy egy kétbalkezes szarnak tűnik minden egyes videón.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



En azt azért nem mondanám hogy szar, mert van benne tartalom meg fun, de ez nem az az áttörés, amire vártunk. Max eladásokban lesz majd az. Ha birnak elég hardvert gyártani hozzá:DDDD

De nem fognak.



Csak simán nézve tök funnak tűnik, detailes, szépen kidolgozottak a pályák, egy RE7-hez képest akcióorgia. A HL is egy faktor, Noctedam csapatja, és 4 óra alpján tetszetősnek találta.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Noctedamnak "minden" tetszik, az nem releváns info :) :P



Jah értem.. :) Elvileg volt egy kósza hír miszerint nem kizárt, hogy felbukkan majd nem VR verzió is unofficially. A Valve nem is nagyon örül ennek, hiszen ugye VR-ra lett fejlesztve a cucc és lehet, hogy flatscreenen egér/billentyűzettel meh lesz. Mindenesetre én kipróbálnám. A nagyon VR mechanikákat amik egér+billentyűvel nem megoldhatóak átvezetővel fix animációkkal meg lehetne oldani így látatlanban legalábbis azt mondanám.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


Lou képe
Lou
Donator

Én azt hallottam, hogy a CIV6-ot kiadják majd automatizált stratégia résszel, de amikor elkezdődik egy csoda építése, azt te csinálhatod Minecraft-szerűen

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Ekkora lenne a kontraszt ? Tehát a VR nem plusz faktor, hanem maga a faktor ? Mindenki idióta aki nem VR-ban játszotta a RE7-et ? :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Chiller írta: Noctedamnak "minden" tetszik, az nem releváns info :) :P

zaxx meg ltáványosan a fordítottja. :D



Kiveve ha Doom/Quake/randomretrofps-rol van szo, mert akkor szinten "minden" tetszik kategoria o is. :D Inkabb Reaper az akinek mindig minden szar.



Valamennyire unom már az ilyen stílusú lefestésemet (sokkal több olyan "randomretro fps" van, amit nem szeretek, mint olyan, amit igen), de ám legyen, ezt a kesztyűt most felveszem: én eddig csak olyan Alyx streamet láttam, ahol a delikvens néhány óra után abbahagyta, mert rosszul lett, a játékmenetnek meg semmi ritmusa nincs, csak így téblábolnak és csodálkoznak, hogy "hú, ez már majdnem egy jó VR-játék". :)

A befejezés meg egy nagy retcon, amiről 100 kilométerről érződik, hogy azért találták ki, mert kurvára nem lehetne onnan kezdeni a HL3-mat ennyi év után, ahol a HL2 Ep2 abbahagyta. Rise of Skywalker szint.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



én eddig csak olyan Alyx streamet láttam, ahol a delikvens néhány óra után abbahagyta, mert rosszul lett

És ha rendelkeznél VR szettel, akkor tudnád, hogy ez nagyon egyénfüggő. Nekem pl Gorn hasonlóan nem bejövős, míg másoknak év játéka. Ettől nem mondom azt rá, hogy "szar", mert amíg elő nem jön, addig igenis élvezetes.



En is unok mar sokmindent ami neha az iranyomba jon, de kit erdekel. :D Viccelodesnek volt szanva, vedd is ugy.

Spoilerino

ShowHide spoiler #ending


Jó, de baszki: ott tart a VR, hogy még a premier szintű, igényesen, profi fejlesztők által összerakott játéktól is rosszul lesz a populáció egy jelentős része, ami lehet, hogy mondjuk a fele. :D Ha ez nem szarfos szint összminőségben és megbízhatóságban, akkor nem tudom, mi az.

Ahogy én látom, ez egy alapvetően okés cucc, csak visszarántja a technológia, ami mögötte van. A VR meg ugye fejlődik, szóval lesz ez még ennél sokkal jobb is, viszont ha sokkal jobb lesz, akkor meg lesz sokkal jobb játék is, az Alyxre meg a kutya sem fog emlékezni öt év múlva.

És egyébként nincs ezzel gond, kellenek ilyen, pionír jellegű játékok is, amik pont jók voltak akkor, amikor kijöttek, aztán utána elöregedtek a picsába, csak kár volt ezért előrángatni a Half-Life IP-t. A Valve-et mondjuk megértem, mert itt azért már van egy olyan szint, hogy én, mint a VR-ban az FPS műfaj halállovasát vizionáló egyén is leülnék / leállnék vele játszani. Másrészt meg ott a kiéhezett rétegközönség, aminek eddig a VR Pongját jelentő Beat Saber volt a csúcs, szóval alacsony volt a léc, bőven túlugrották nyilván, 10/10, az meg már senkit sem érdekel, hogy egyébként maximum egy korrekt iparosmunka.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



*Nincs balkez támogatás...

rwurl=https://cdn.sweclockers.com/artikel/bild/80842?l=eyJyZXNvdXJjZSI6IlwvYXJ...

Right handed weaponnél egy kattintás és balkezes...



Az a baj ezzel, hogy el kellene látogatni egy rendezvényre ahol ki lehetne próbálni egy ilyen VR szetet (jó, nem pont most ugye :D ), ahol tesztelheti a user, hogy neki mit dobott a gép, meddig bírja motion sickness nélkül. Én mondjuk a sima sztereo 3D-t csípem, egy DeadSpace pl, vagy Starcraft2 pazar 3D-ben. Azt nem értem, hogy miért nem lehet lite cuccokat fejleszteni, ahol van egy nagy látómezejű 3D 5.1 hanggal a többi ugyan az mint a hagyományos síkképernyős játékoknál. Kontroller, vagy billentyűzet+egér irányítás.. Annyit eredményezne, hogy olyan lenne, mintha egy baromi nagy 3D képernyőn tolná az ember, csak éppen a VR headset lenne az kikapcsolt motion szenzorral. Ha lenne ilyen lite mód, és miért ne lehetne, lenne egy plusz immerziós faktor motion sickness nélkül..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Na akkor ez legalább nincs. Mint írtam, csak rivjúkat olvasgattam, egyelőre kivárok mindenféle videóval, hátha lesz támogatva rendesen a pimax, és mégis beletolom egy autó árát a technikába...

Mondjuk pont erről a játékról írták a PH-n, hogy RX580-al is egész vállalható (persze nem pimaxon).

A többit amit írtam, mennyire érezted problémának?



*Nincs balkez támogatás, lassu, gagyi a boneworkshoz képest, gyenge AI, ugrás, ha csak 2 szenzorod van bugos, stb.

Lassú. - Igen, 4 óra után nem egy Beat Saber. De nem tudom ezzel mi a gond. Inkább ilyen horror-sci-fi fps-puzzle a játék. Ha hasonlítani kellene a stílust akkor a Dead Space 2 jut eszembe belső nézetben.

Gagyi boneworkshöz képest. - Nem tudok nyilatkozni, mert azt nem próbáltam. De grafikában nem hiszem, max fizikai dolgokban (ugrás, közelharc, mászás).

Gyenge AI - Ezt még figyelem. Normál nehézségen játszom. Tény, hogy több a zombi és a combine katonai néha kivárják míg fegyvert töltesz. Nem tudom ez másabb e magasabb nehézségi fokozaton.

Ugrás - Nos ez tényleg idegesítő. Három felé mozgás van. Blink (célzol és oda ugrik a karakter villanással), Teleport (odahúz a játék mint a blinknél) és Continuous (a bal analóg karral oda szaladsz ahova akarsz).

Nah itt az a probléma, hogy sokan akik már kicsit profibbak VRban utóbbit választják és beállítják, hogy jobb analóggal meg fordulsz. Marad az egyik gomb ugrásra, a másik analógot meg benyomva guggolsz (lásd sima konzol kontroller).

Igen ám, de itt nem lehet a jobb oldali analóg karra sima fordulást beállítani, hanem ilyen Quick Snap van, ami bizonyos fokokban tudja forgatni a karaktered. A forgatást a fejeddel való irányba nézéssel oldja meg a játék. Így Pl futás közben nem lehet pl. hátranézni.

Itt jön a gond az ugrással. Nem lehet gombra kiosztani ezt se hanem a jobb oldali analóg kar hátrahúzásával megjelenik egy sárga teleport csík és oda ugrasztja a karaktered, ahova engedi a játék. Külön poén, hogy ennek a gombnak a megnyomásával éred el a fegyvereidet.

Számtalan eset volt, hogy menekültem. Fegyvert akartam választani. Lecsúszott az ujjam a gombról és beleteleportáltam az idáig óvatosan kerülgetett felszippantós szörnybe vagy estem le a halálomba.

Ennek ellenére ez a legjobb VR élményem Beat Saber óta. A sztori nagyon jó, karakterek, dialógusok, grafika, játékmenet.

Mint VR játék bénácska, de mint Half Life játék kiváló. Nem tudom mennyire érthető ez így. :)



tl;dr: better than Beat Saber. :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


Lou képe
Lou
Donator

sztem igen. ennyi erővel nézd végig youtube-on.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Noctedam írta:
Mint VR játék bénácska, de mint Half Life játék kiváló. Nem tudom mennyire érthető ez így. :)

Tökéletesen, köszi a részletes választ. Várok egy kicsit a pimax támogatásra (esetleg az új gen hardverekig), aztán ha nem lesz, YT-n én is megnézem a végét...

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!