Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés



Úriemberek

Jó film nagyon, de nem ér a két klasszikus nyomába. Nekem sok volt a alsó testtáji "poén", szinte már Adam Sandleres szint...
8/10

ui: Ó igen, és már megint felb*szta az agyam...

ShowHide spoiler #minor főcím spoiler

Ja, és 30 percig ment a reklám és az előzetes, miután a film hivatalos kezdetekor engedtek be egyáltalán a terembe.... Hát ettől sem lesz több kedvem moziba járni.



SH-ban ugyan jól elkapták a hangulatot, díszleteket, kb. mindent. Viszont...
A forgatókönyv írót ki kellett volna baszni a fenébe, mert fogalma sincs,hogy a SH játékokban nem öncélúan vannak azok az adott szörnyek,amik... MIÉRT rakták bele a filmbe a piramisfejűt, ha egyszer az James elmejenek szüleménye? Nem kellene,hogy letezzen a filmben! Ez iszonyat nagy plothole sajnos. Miért kell a film végén mindent megmagyarázni, az ember arcába tolni? Miért nem lehetett film közben, okosan elcsepegtetni az infókat, mint egy kirakost (mint a jatekokban is). Ezek miatt szerintem a film maga buta, ostoba. Viszont a latvany meg fasza.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Ez a főcímben spoilerezés nekem is furcsa volt, konkrétan egy jelenet kimenetelét így biztosan lehetett vágni, de én örültem neki, hogy legalább van egy jó főcím :D



A játékot annyira nem csapattam, de a film egynek bőven elment. Én valamivel a szintén nézhető Resident Evil 1 elé tenném. Szóval lore ismeret nélkül sima horrorfilmként nekem kifejezetten működött. Ha mondanom kellene egy jobb játékadaptáció filmet, nem tudnék, minden hibája ellenére. Ugyanez a Warcraftra is igaz.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


KMZ képe
KMZ

Úriemberek

Így kell ezt Ricsi, vissza a gyökerekhez, megy ez neked! Kitűnően szórakoztam, kurvajókat nevettem, főleg Hugh Grant meg Farell játéka volt az üdítő. Még ilyet sokat :)

8/10

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Zero patient

Egész ígéretesen indul, majd kap egy fostos befejezést, mintha csak egy sorozat utolsó előtti része lenne. Szerintem teljesen felesleges bárkinek is megnézni, még ha rajong is a zombi filmekért.

Avatar

Most láttam 4x, a gyerekekkel 3x. Még mindig faszányos és az ezredes fullosan badass gazember.
Régen azt róttam fel neki hibának, hogy egy Pocahontas koppintás scifiben.

Most hogy egy rakás mese feldolgozást láthattunk több-kevesebb sikerrel, azt kell, hogy mondjam az Avatar egy marha jó Pocahontas koppintás lehetett volna. =) Viszont ha a kettő is majd három órás lesz, akkor azt nem fogjuk a gyerekekkel a moziban megnézni, mert nem lehet megállítani 2 óránál egyszer, hogy pisiljen mindenki.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Parasite

Sajnos eddig kimaradt, de feszült volt minden egyes perce. Mindent megérdemelt.



Mária Magdaléna

Elképzelhető, hogy így történt, meg az is, hogy ez most kicsit PC lett. A 12 tanítványból 3 fekete. Mária Magdaléna volt a legértelmesebb tanítvány, akit kiemelten kezelt Jézus. Tehát a női karakter volt a legfontosabb.

A Vatikán direkt állította be prostinak Máriát, amit 2006-ban visszavontak. És akkor még nem is beszéltünk azokról a tabu tekercsekről, ami szerint Jézus és Mária Magdolna akciózott is együtt és Jézusnak gyereke is lett Máriától. De ez más tészta.
Viszont Júdás tettének ebben a filmben adtak a leghihetőbb indítékot.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Sunyi írta: Jézusnak gyereke is lett Máriától

o.O

Erről nem tudtam, hogy Jézus még szült is.

Non serviam



Szerintem megfordítható nyelvtanilag. Egy férfinak gyereke lett egy nőtől, akkor a nő szüli a férfinak az én értelmezésemben. Apa vagy? Neked nem lett gyereked, a feleségednek lett gyereke tőled? Úgy gondolom ez közös.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Waititi Jojo

Egyszer érdemes megnézni, még ha a film viccesebbnek is képzeli magát, mint amilyen. Illetve igen kiszámítható dramaturgiával dolgozik, szinte látod magad előtt, mi lesz a következő jelenet. Talán ezért sem volt hatással rám a hős traumája a film háromnegyedén.
Ellenben a karakterek mind szerethetőek, nálam a dagi kis srác vitte a film végét. Számomra az eredeti nyelven nézés éppen, hogy kirántott még a szatíra szintjén is az immerzióból. Ha németül gagyognak, jobban a helyére kerül -> ugyanezt éreztem a Sztálin halála kapcsán is, igaz ott az egész filmből sugárzott, hogy ez most a csengetett milord szovjet kiadása.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



A lényeg a "szerinted"-en van. :-) Persze, meg lehet fordítani, csak értelmetlen.

Non serviam



Ugyanúgy vitatkoztok egy kitalált szuperhősfigurán, mint a szomszédban Zaxxék. :D

Vill du bli ihop med mig?



Volt egy exnejem, lett tőle egy gyerekünk, a nő meghalt. Az új feleségemtől is van egy gyerekünk.

Tehát mondhatom azt, hogy az idősebb gyerek az előző feleségemtől van.

Szóval nem értelmetlen megfordítani, max. neked nem tetszik. Szerintem.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Meghalt a feleséged? Bocs, de erre van több topicunk is, itt elég OFF

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nem ez csak egy példa volt. Soha nem nősülnék meg még egyszer. Kétszer ugyanazt a hibát nem követem el. =)

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



tartom és emelek
rwurl=https://youtu.be/JCADpxXn4Yo

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Doctor Sleep

Disclaimer: a 3 órás rendezői változatot láttam, szóval fogalmam sincs, hogy a mozis milyen.

Ez... kurva jó volt? Annó megnéztem belőle az első trélert, aztán azt is elfelejtettem, hogy létezik, igazából ha nem látom, hogy van róla kritika az RLM-en, szerintem sokáig eszembe sem jutott volna meglesni. Szomorú és meg is követem magamat, érte, mert ez a film olyan a Ragogyásnak, mint a Blade Runner 2049 volt a Blade Runnernek.

Pedig nem is igazi folytatás ez tulajdonképpen, mert egy nagyon más jellegű film, csak közben meg mégis faszán kötődik a Shininghoz. Műfajilag sem az a tiszta horrorfilm: akad egy-két borzongató jelenet, de alapvetően ez egy vámpírfilm megdobva egy nagy adag spiritualizmussal (ami egyébként sem idegen a vámpíros sztoriktól, csak itt nem a véredet szívják).

A végén azért megtalálja a fanszervíz is a történetet rendesen, csak nem ilyen Disney Star Wars szinten zavaró fosként, mert hát eltölt a film két órát azzal, hogy megindokolja az egészet és ettől csodás is a lezárás. Remek cucc.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



they had one job a sikerhez, Shining 2-nek nevezni. Igy viszont a legtobb ember vallat rantott amikor meglatta a cimet.

"de a konyvet is Doctor Sleep-nek hivtak", ja csak azt a legtobb nezo nem tudja/olvasta.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



This. Idiota marketingesek dolgoznak hollywoodban mostanaban...



Hát jó, de a Stephen King regénynek is okkal Doctor Sleep a címe: ez nem a Shining 2, hanem egy majdnem teljesen különálló történet, a felnőtt Danny Torrance története (rá is utal a cím, ő a Doctor Sleep).

De ez amúgy a jó öreg Keresztapa 3 probléma: Coppola és Mario Puzo a Keresztapa 3-mat eredetileg "The Death of Micheal Corleone" címmel szerette volna bemutatni, a studió erről hallani sem akart, szóval Keresztapa 3 lett... aztán kritikailag jól megbukott és a kasszáknál se szerepelt szuperjól. Kb. 10 évvel később elkezdett feljönni a film nézői megítélésben, egyre inkább leesett, hogy szokásos gengszterfilm helyett Michael bűnhődésén van a hangsúly és bár ma sem teszik egy szintre az első két résszel, egy nagyon jó filmként simán el van ismerve.

Szóval ez egy ilyen fura helyzet, hogy ha "Shining 2" a cím 39 évvel az első film után, az simán maga után hozhat egy nagy adag előítéletet meg lenézést is, aztán lehet, hogy úgy meg még nagyobb bukás a dolog. :D A Blade Runner 2049-cet pl. abszolút fel lehetett ismerni, mégis bukott és simán lehet, hogy azért, mert ha egy évvel a bemutató előtt odajön hozzád valaki azzal, hogy "jön a Blade Runner 2 és biztosan jó lesz", kiröhögöd.

Hollywood már annyi régi jó filmhez csinált fos folytatást meg fos remake-et, hogy az igényes néző bizalma lehet, hogy már nem létezik. Én pl. a Doctor Sleephez is úgy álltam hozzá a trélernél, hogy "hát nem tűnik rossznak meg Mike Flanagan rendezi... de úgyis el fogják baszni". Tévedtem szerencsére, de 90%-ban igazam szokott lenni ilyen témában, szóval nem magamat érzem felelősnek érte. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ilyen műszerem nekem is van. A szuperhős filmek 90%-ra szoktam előre rámondani, hogy fos lesz, így jól meg sem nézem őket, aztán elolvasom itt tőletek, hogy tényleg azok :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Hollywood

eleve szalmakazalban gombostu szituacioja ha egy jo filmet akar az ember nezni toluk. Szal vegulis ha folytatas, ha friss mozis, tipikusan sikeres elorejelzes ha arra szavazol hogy "valoszinuleg ugyis szar lesz". Nem kell ehhez megaagynak lennie az embernek.

A hiba viszont a fentebb emlitett folytatasos kepletedben csak annyi, hogy igen mig a folytatasok legtobbje viszonylag szar, de a nezo megis a folytatasokra ul be a leghamarabb, nem egy vadiuj filmre. A nosztalgiafaktor erosebb minden hozott negativabb eloiteletnel is. Legtobb rossz emlek eleve megszepul az idovel.

Igy ha nem Bladerunner-nek nevezik, en lehet be sem ulok a filmre es fizetek premiumot a mozis elmenyert, mert "lol, ujabb n+1 futoszalagos scifi" ugye, hanem valoszinuleg hagyom otthoni filmnezeses estesre jobb hijan alapon. Legtobb scifire pont ezek miatt nem is ulok be mostanaban, mert egysegekkel valoszinubb hogy unalmasan szar, minthogy kellemesen jo. Pl tipikus a lezaratlanul hagyott hatasvadas sztori ami nagyon idegesito tud lenni. De az unalomig ismetelgetett klisek es a tul biztonsagosra torekedes is, stb ahol semmi igazan ujat nem mernek kiprobalni, csak a "bejaratott scifi" motivumokat ami anno lehet revolucionak szamitott, manapsag viszont mar "meh". A scifi pont attol jo scifi szvsz, hogy csomo meresz gondolatot/kimenetet probalgatnak benne, a megszokott hetkoznapi dolgok meg problemak helyett.

De visszaterve, kizarolag a nosztalgiafaktor miatt is hoz brutal sok penzt manapsag is a StarWars folytatas, pedik jocskan otvar film lett a legutobbi par, meg egy atlagos scifikhez viszonyitva is.

Keresztapa 3

Ha "The Death of Micheal Corleone" filmnevet kapott volna, valoszinuleg meg akkora bevetele sem lett volna szvsz. Fuggetlen hogy nem er fel az elozo filmekkel mert mas utakon probalt evezni, a jo valasztas marketing szempontbol, hogy barmi aron is de kotni probalod a potencialis nezo erdeklodeset valami nosztalgikusra amit ismer. Es minel rovidebb/frappansabb cimet adni neki, a megjegyezhetetlenul hosszu helyett.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ha "The Death of Micheal Corleone" filmnevet kapott volna, valoszinuleg meg akkora bevetele sem lett volna szvsz. Fuggetlen hogy nem er fel az elozo filmekkel mert mas utakon probalt evezni, a jo valasztas marketing szempontbol, hogy barmi aron is de kotni probalod a potencialis nezo erdeklodeset valami nosztalgikusra amit ismer.

No de Michael Corleone neve pont ezt jelenti a címben: egy érdeklődést vonzó, nosztalgikus név, amit mindenki ismer a Keresztapából. A Doctor Sleep esetében ugye ilyesmiről szó nincs, Kinget viszont mindenki ismeri, ráadásul mostanában erősebben köztudatban is van megint = a Doctor Sleep cím megfelelően figyelemfelkeltő lehet már a könyv miatt is.

Overall szerinten nem a címen múlott ez, hanem a szinte nemlétező marketingen, ami a film viszonylag alacsony költségvetéséhez igazodva abban bízott, hogy szimplán a híre hozza majd a nézőket. Igazából be is jöhetett volna dolog akkor, ha nincs sok jó film 2019 második felében, csak hát volt. :D A Jokerről, az Irishmanről meg a Parasite-ról szólt a közbeszéd, a Doctor Sleep meg elveszett köztük.

Szerk: Ja, egyébként azért is védem a film címét, mert szerintem egy baromi jó horrorfilm cím. Meglátod és tudni akarod, hogy mi az. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A Doctor Sleep és a BR 2049 buktájával kapcsolatban meg még annyit, hogy amúgy szerintem hosszabb távon nem sokat számít ez. Mármint ezekkel a filmekkel ellentétben pl. az Avengers: Endgame-et kurvára nem fogom megnézni 20 év múlva, tippre arra sem fogok emlékezni, hogy valaha létezett, hiába keresett baromi sok pénzt a moziban. Azért általában az igazán jó filmek megragadnak, és ezek igazán jó filmek.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem is rad vagy ram tamasztottam a leirtakat, mivel szvsz a film nev az ami a legkevesbe szamit a szamomra. Szintugy messzirol kerultem a Marvel vagy Transformers filmeket is, utobbibol egyiket sem neztem se moziba se TVn, Marvelbol meg talan regen 1-2 Xment es annyi.

Viszont a nagyatlag szempontjabol (es onnan van a zs, nem belolunk "BR 2049" kedveloknek) erdemes alapozni ezekre a faktorokat amiket emlitettem. De ja, a nemletezo marketing is nyilvan sokat rontott DS eseteben. Attol fuggetlennek tovabbra is tartom, hogy siman a kevesbe elonyosen valasztott neve is kihatassal volt a gyengebb teljesitesere, megha nyilvan nem kizarolag azon mulott. Plusz a cimvaltoztatas nem baszott volna el mast a filmbol, szal szvsz egy objektiv jo otlet ugyesen meglovagolni. Minket nem zavar, de tobb "normit" tud potencialisan behuzni, ami tobb "zst" jelent.

Amugy mint sok film, sok jatek is dedelgetett niche siker maradt mar hosszu evtizedeken keresztul, holott igazabol kasszaban alig hozott valamit, de ha valakinek, neked nem kell magyaraznom mar ezt a jelenseget.

Mondjuk a beszelt elmeletre szinten egy jo kontra pelda a Dredd, ami szinten baromira alul teljesitett:
https://theactionelite.com/re-action-judge-dredd-1995-vs-dredd-2012/

fuggetlen hogy kicsekkelte a szugseges "egyszeru es frappans" nevezesi pontokat es nosztalgiafaktort. Es raadasul itt a folytatas jobb volt mint az eredeti, ami szintugy ritkasag.

En pl bementem ra es nagyon is elveztem (azt kaptam amit elvartam tole, vajas-popkorn ragcsalos, kemenyfiu rendor scifi filmet, csomo bunyoval es veres kinyirassal), de csomo ember csak vallatvont rajta es nem mozizott.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



fuggetlen hogy kicsekkelte a szugseges "egyszeru es frappans" nevezesi pontokat es nosztalgiafaktort.

Na ez az, hogy végső esetben ez nem egzakt matek, hanem inkább a megérzésre lehet alapozni, szóval végül is senki sem tudja a "helyes" megoldást.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Sonic
Meglepően nézhető. Tökre élveztem végig. Butácska, családbarát, goofy, de jó hangulata van és tele van tömve apró nosztalgiafalatokkal amiket én nagyon élveztem. Nem váltja meg a világot, de amilyen borzalmasnak tűnt az első trailer után.... Hát meglepetés a javából. Carrey nekem egy kicsit túltolta, de igazából jól állt a filmnek így is teljesen. A folytatást mostmár konkrétan várom!

ShowHide spoiler #ending spoiler

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!