Jelenlegi hely

Star Trek - Live Long And Prosper

Utolsó bejegyzés


Picard első rész:

Van benne potenciál, de bealudtam rajta, ma fejeztem be. Első rész inkább egy elnyújtott pitch for series. Viszont hál istennek modernizálták s nem a bárgyú TNG kaliberű jövőkép van hanem discósított változat.



Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



46 perc?

"ain't nobody got time for that"



Én a felét megnéztem, a többit meg majd este, de igazából a szokásos kontent tőlük, "kritikailag" viszont sok értelme nincs, mert hát egy rész ment le eddig.

Nekem amúgy többé-kevésbé bejött az első rész a sorozatból, bár van néhány kérdésem:

- Egyszerűen nem értem, hogy most akkor pontosan miért szarta le a Föderáció a romulánok kimentését. Egyrészt ott van az a nevetséges, ostoba rész az epizódban, amikor a riporternő elmondja, hogy "csúnya romulánok". Bazmeg, hát nem az volt a Nemesis végén, hogy a Föderáció kibékül a romulánokkal? Ráadásul a TNG elég erősen felépítette a vulkán - romulán rokonságot is, szóval hát hogy is mondjam, eléggé elképzelhetetlen az, hogy ilyen krízis idején a rossz múlt miatt szarban hagynák őket, na meg ez egyébként sem vallana a Föderációra.

Gondolom ez szöget ütött az írókban is, ezért kitalálták azt, hogy a "szintetikusok" (androidok?) megsemmisítették a marsi űrkikötőt, szóval akkor most nem volt hajó, amivel a romulánokat kimentették volna? De akkor mire pipa Picard, ha logisztikailag megoldhatatlan lett volna a bolygómentés? És miért tiltották be az androidokat? Lore is rengeteg geciséget követett el, mégsem tiltották be szegény Datát. :D

- Miért építenek borg kockát a romulánok? Egyébként is miért kell visszamenni a borgokhoz, ha egyszer már nem igazán jelent fenyegetést a Föderációra a faj? Külön hajóosztályt fejlesztettek ellenük, haza lettek vágva alaposan, egyszerűen elhasználódtak, mint a "nagy fenyegetés a világmindenségre", szóval remélem, hogy kezdenek velük valami értelmeset itt.

Meg ami nekem fura, hogy annak ellenére, hogy mintha torkon kakilnák a romulánok Nemesis végi "feloldozását", a sorozat mégis sokat alapoz a Nemesisre = az egyik legutáltabb Star Trek filmre. :D Pl. ez, hogy Picard és Data között komoly barátság van eléggé Nemesis, meg egy kicsit First Contact találmány, itt meg úgy adják elő, mintha imádták volna egymást mindig.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.




Na, pedig pont a Picard előtt néhány héttel néztem végig a Short Trekset. Kicsit nehéz követni úgy, hogy ilyen rendszertelenül jönnek ki a részek, Prime-on meg fent sincsenek a shortok, szóval lehet őket kalózkodni állandóan.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ezekre nem tudok válaszolni mert, hogy én nem néztem az eredeti star trek sorozatokat. 3-4 résztől eltekintve.

Szóval ebből kifolyólag meg kell kérdeznem, hogy: "Miért építenek borg kockát" AZMEGMI?!?!?



Miért építenek borg kockát" AZMEGMI?!?!?

egy nagy űrhajó.
a borgoknál jellemző, hogy a funckionalitás és terjeszkedés mindenekfelett.
ezért nem áramvonalasítják és festik le a cuccaikat

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Akkor már inkább:
https://www.ign.com/articles/star-trek-picard-11-essential-treks-to-take-before-the-show
Mondjuk a Generations helyett nézze meg az ember a First Contactot inkább. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Lehet nem építették, hanem elfoglalták, vagy guberálták valami roncsmezőből és most tuningolják.



Picard

02

Nem rosszabb, de nem is jobb az első résznél. Picard most Columbot játszott aztán ennyi. Nagy előrelépés nem történt. De Zaxx választ kapott legalább 1 kérdésére.



Yup, mondhatni egy kicsit ez így fos. Inkább jönne már a a Disco 3!



Állítólag az első 3 rész lesz maga a "pilot" bár így nézve sem lett jobb a sorozat eddig.
Én is várom már a Disco 3 at.



Pacingel van baj, sztori és a vizuális kép világ adná de szvsz valahogy életidegen hogy picard ilyen lassan haladjon sztoriban öregen is akár. Tulajdonképpen volt két rész amit egybe lehetett volna sűríteni mert annyira kevés dolog történt istenigazából.

Pláne hogy csak 10 részes az egész....



Mondjuk nem valami jó választ sajnos, mert az alkotókat láthatóan nem igazán érdekli a korábbiakkal való kontinuitás. Elég nevetséges ez, hogy a romulánok ott vizsgálgatnak egy borg kockát úgy, hogy még a drónokból is maradt, és az egész azzal van megindokolva, hogy a "ugyan már, semmiféle kapcsolatuk nincs a kollektívával".

Egy borg kockát nem igazán lehet elfoglalni, mert még akkor is harcképes, amikor már alig van belőle valami. Ha nincs kapcsolat a kollektívával, akkor ennek a visszaállítása lesz a legfontosabb, a technológiájuk védelme miatt meg az "elkószált" hajókat egyébként is felkutatják. És ha ezt mind még valahogyan sikerül is megoldani, asszimilálni akkor is tudnak, szóval kurva veszélyes (nanoprobes).

Persze igazából a sztori legyen jó a végére és akkor már legalább megérte megnézni az évadot, csak fura, hogy kb. viccet csinálnak az ST egyik legdurvább fenyegetéséből.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ennél többet igazából nem is kell tudni ahhoz, hogy megértsd a "new age Treket":
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=rnlxugk3Qb0

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Sóderbánya:
https://cosmicbook.news/star-trek-disaster-cbs-all-access-leaks
Én csak ennyit szeretnék:

Ira Behr and/or Ron Moore will be recruited to come and "un-fu--" this mess.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



:DDD

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Picard E04

Jó rész volt. Volt benne háttér építés, akció és a kalandozó csapat is összeállt. Szerintem még mindig a Discovery fölött van a színvonal, és ebben legalább van pár karakter, aki érdekel.



És tippre egyik sem új karakter azok közül, akik érdekelnek. :D

Én gondban vagyok a sorozattal, mert az egyik felem azt mondaná, hogy ja, jobb a Discoverynél, mert végre folytatjuk az univerzum történetét, a tempó kimértebb, trekesebb és itt van Picard meg még egy rakás öregfiú és öreglány a régi sorozatokból. Ugyanakkor a Discovery vizuálisan szuperlatívuszokkal érdekesebb, az új karakterei között akadt érdekes bőven már az elejétől (Lorca, Saru), a szokásos Csillagflotta setting miatt pedig hangulatában trekesebb volt.

Akadt szar rész is bőven benne, de unalmas sosem volt, a Picarddal kapcsolatban meg a legnagyobb negatívum az, hogy bizony tud unalmas lenni. Olyan, mintha Kurtzmanék lemásolták volna a TNG tempóját, de azt nem értették meg, hogy mitől tud az a sorozat gyakran még ma is olyan lenni, hogy fogod a karfát az igalomtól. A TNG lassú volt és mai szemmel teljesen látványtalan, viszont "intellektuálisan izgalmas" volt, az írás minősége és a felvetett témák hozták magukkal az izgalmat. A TNG nem tökölt, hanem időt szánt arra, hogy alaposan kifejtsen dolgokat, a Picard viszont sokszor tényleg csak úgy eltökölget ezzel-azzal.

Alapvetően persze tetszik a móka, mert érdekes a sorozat és Picard Starfleet-mentessége (ugye ha van mindenkori főszereplője a treknek, akkor az abszolút a Csillagflotta), de gáz például az, hogy lement négy rész és eddig csak embert és romulánt láttam alapvetően. Picard bemegy a Starfleet HQ-ba és baszki mindenki ember, nem volt még ST-sorozat, ami ennyire rettegett volna más fajok mutogatásától, és az ilyen dolgok miatt egyszerűen nem érzem a kontinuitást az előző sorozatokkal.

Lehet, hogy sosem látunk több ferengit például, mert a készítők elnézést akarnak kérni amiatt, hogy Star Treket csinálnak, amiben OHMYGOD MASZKOK vannak, amik nem mindig néznek ki lenyűgözően? Ehhez képest a Discoveryben volt minden redizájnolt régi és új fajokkal és statisztákban még akkor is diverz volt, amikor pl. lement a banda a klingon anyabolygóra.

Másrészt meg oké, hogy van világépítés, de gyakran csesznek dolgokra mondjuk a fanszervíz miatt. Pl. remek példa a mostani rész vége, amikor

ShowHide spoiler #

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


ShowHide spoiler #celeb

És tippre egyik sem új karakter azok közül, akik érdekelnek. :D

Van köztük olyan is. :)



Picard 04

Talán ez volt a legfogyaszthatóbb rész most.
De Zaxx jól írta a jelzőt, hogy ez bizony unalmas.
A Discovery még mindig sokkal jobb szerintem. Amíg az nem jön addig marad ez jobb híján. Remélem, hogy egy kicsit belehúznak, mert eddig egyhelyben topogás ment kb.


ShowHide spoiler #celebségre :D

Ez a "celebség" meg alapból is elég fura nekem, mármint gondolom a tévéinterjú alapján mondod, hogy Picard celeb, nem? Ez is egy olyan dolog, ami nem teljesen hülyeség, de igazából kitalálták, másrészt meg az a nagy gáz vele, hogy a Star Trekben amúgy nincsen olyan, hogy tévé. :D Te láttál valaha tévét bármelyik csillaghajón vagy valami olyat, hogy egy karakter híreket néz? :D

És tudom, hogy ez kötözködés, de az ST világa elég durván ki van dolgozva, mitudomén, felmész a wikire és van egy teljes oldal a televíziókról:
https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Television_set

Valahol kiborít, hogy ilyenekre nem figyelnek, hogy talán nem kéne egy 21. századi tévécsatornát odavarázsolni 2400-ba, amikor egyszerűen nincs értelme a létezésének, mint mindennapi dolognak.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


ShowHide spoiler #celeb

LY képe
LY
Donator

Egyik sorozatot se nézem most, de az hogy

ShowHide spoiler #


(Akkor nem véletlenül mondják, ha ST sorit nézel legyen nálad legalább valami olvasnivaló, vagy keresztrejtvény ;D ? )

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


ShowHide spoiler #

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Kijött amúgy egy film a Deep Space Nine-ról is nem olyan régen (alapvetően beszélgetés az írókkal és a szereplőkkel, extrának egy képzeletbeli 8. évad felvázolása + egy rakás remasterelt jelenet a DS9-ból), érdemes megnézni:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=D4LPDX6uqSM

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Picard 4

Továbbra is unalmas, viszont talán ez kevésbé volt unalmasabb. Az hogy most azon picsogsz Zaxx hogy hogyan ismerhették “egymást” vicc. Ha a delta kvadránsból előkerül egy hajó 10+ év után talán benne volt a starfleet híradóban.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!