Jelenlegi hely

Telefonok - okosak és buták egyaránt

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az utalás megy a saját bankom appjával (bár például rendszeres átutalást nem tudok beállítani), a nem PayPalon keresztül történő online fizetések az érdekesek számomra.

A MÁV-val azért példálóztam, mert ha nem tudom, hogy melyik vonatot érem el, akkor jól jön, ha közeledve meg tudom venni a jegyet metrón. Idegenkedek mindenhol megadni a kártyaadatokat, a böngészős mentegetés sem tetszik ezért. Mindenesetre az hasznos információ, ha a SimplePayjel van pozitív tapasztalat.

Sors bona, nihil aliud.



a nem PayPalon keresztül történő online fizetések az érdekesek számomra.

azt mondtad, van virtual bankkártyád, nekem azzal mindenhol megy az online fizetés.
vagy én nem értek valamit?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Megy vele, csak kényelmetlen bepötyögni mindig. Tehát majd el kell mentetnem az egyik opcióval, különben kényelmesebb az automata. A PayPalhoz hozzá van adva, de azzal vonatjegyet nem tudok itthon venni.

Sors bona, nihil aliud.



Én a máv appot használom másfél hónapja. Van, hogy azzal sem lehet fizetni, mert a simple pay beszarik, de tény hogy kényelmesebb a metrón utazva venni jegyet, majd a vonatot simán elérni. A 10% kedvezmény sem utolsó.

Elmentettem az egész családot is, ha együtt megyünk moziba, szépen tudok mindenkinek jegyet venni. Mávstart kártyával 50%-os jeggyel olcsóbb nekem, mint bérlettel. Pláne, hogy egyéni vállalkozóként már nem fizetik nekem a 86%át.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Ilyen áron egy ilyen telefon? Muhahhhaha

Csak a sony kínai!

https://ipon.hu/magazin/cikk/ujabb-sony-xperia-mobil-erkezett-21-9-es-keparannyal



igen, de legalább 5 évig úgy se fog hozzányúlni senki 5 év múlva is telefon lesz

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Mondjuk az sem normális, aki láncs idején veszi meg a zászlóshajót. Egy év alatt a piac beárazza, ha van egyáltalán rá kereslet, és akkor kell eldönteni, hogy megfelel-e. Az enyémet is így vettem 90-ért, másfél évvel debüt után. Újonnan 170 volt. (megjegyzendő, pont úgy értékelődik le, mint a Samu S, most 60-ért adják-veszi használtan, 3,5 évvel láncs után. Mivel visszaigényeltem az áfát, ha most eladnám, egy tízest buknék az egész bolton)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."




hánem sietik el

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



No, srácok...

Lecserélem a Sony-t :D

Ez most csak 50%-ban consumer döntés. Ami valós problémám volt vele, az már az elejétől fennállt. Az előtte regnáló két telefonomat sikerült alvás közben leöntenem a pohár vizemmel (Először részeg voltam, másodjára meg részeg ééééss, nem tudtam szintben máshova pakolni a telefonomat, mert Japánban voltam, és ott minden a padló szintjén történik. ), úgyhogy kellett egy IP védelemmel ellátott kütyü. Jól jött, hogy a Sony akkoriban sem volt túl felkapott, tehát meg tudtam venni 90 körül a másfél éves zászlóshajót.
A megkötés itt abban jelentkezett, amiért már a vételkor húztam a számat, hogy csak 3.000 mah az akksija, és ez az én szokásaim mellett bizony kevés lesz, de egyszerűen nem lehetett találni még emberi méretben készüléket, ami sokat bír.
A teló tette is a dolgát. Típushibaként említhető, hogy a zsebbe rakom -> kikapcsol a kijelző feature el van benne baszva, nem működik megfelelően, az ujjlenyomat-olvasó viszont pótolta ezt a hiányosságot.
A készülék stabilan működött. Azt mondanám, a két és fél év alatt 10-nél kevesebbszer fagyott le, meg voltam elégedve a minőséggel, amit a korábbi telefonjaim esetén csak az LG G2-re tudtam hellyel-közzel elmondani (manuálisan kellett söpörni a cache-et).

Mostanra viszont eljött az a pont, hogy az akksi gyorsabban merül. Kb 5.000 pénz lenne rendelni egy újat, de nincs kedvem foglalkozni vele. Úgy vélem, már a vízhatlansága sem lehet gyári, hiszen ragasztáson alapul. Inkább cseppálló szint.
Szóval, az az egyik, hogy rohangászós napon bárhogy töltöm a kocsiban, épp csak bírja szusszal, nekem már a 3GB RAM sem elég. Nem azért, mert szilikon gyerek vagyok, hanem mert néha idegesít, hogy amikor indulnék, várni kell a Vazére. Volt már olyan is, hogy nagy gondolkodásában csak a traffi után szólalt meg Andris, hogy buli van.

Alap használat mellett, főleg egy akksi cserével szerintem még simán el lehetne karistolni vele további két évet, de itt jön a consumer része a dolognak, hogy egyszerűen unom. (biztos konfliktus kell a szerelemhez)

Milyen telót vegyek?

Tőletek nem kérdeztem meg, mert mások a szempontjaink. Én nem akarok szervert futtatni rajta, meg flesselni a fícsörökre, játszani rajta. Ellenben baromi sok képernyőidőt töltök vele, és azt hatékonyan szeretném végezni, mindezt amellett, hogy egy nap lebonyolítok akár 100 hívást, és mellette még ezt-azt művelek, vagy épp ellenkezőleg: Nincsen nagyon hívás, de szöszölni kell a képernyőn x órát.

A telefonok 95%-a azon mód kiesett a következő kitételek miatt:

- min 6GB RAM, hogyha két év múlva használom, se legyen bosszantó várakozás.
- min 4.500 mah akksi
- mindezt maximum 6.5" kijelzőig (5.5 lenne az álom, de you cant have everything), mert nem két kézzel akarom fogdosni. Gyakran nincs is erre lehetőség, ha pont indulok kocsival, és nyomom az útvonalat + ezer más eset.
- ne legyen baromi drága, ez nekem nem státusszimbólum, hanem eszköz

Jó lett volna az IP védelem, de az a prémium mobilok sajátja. Azok meg mind kiestek, mivel nagy akksival csak a péklapátok rendelkeznek.

Totál nem vagyok kibékülve a mobil trendekkel, de az van, hogy ezt is csak a fogalmatlan consumer tömegek hajtják: Legyen bazi nagy, csillió felbontású kijelző, meg fasztudja mennyi lencse a hátlapon, meg 20 megapixeles selfi kamera. A geekek között meg gyakorlatilag megy a tech buzulás, ami kb annyit ér, mint egy 3DMark pontszám.
Ha angol nyelvterületen élnék, biztos a fizikai billentyűzetes mobilokat hajtanám - de mivel magyar kiosztás nincs, azok sajnos elvethetőek (túl lassú az ékezetek bevitele). Ha valaki sokat ír, ez nagy segítség lenne, de lásd konzumerek; már nem is lesz több BlekBöri készülék (helo Ripla!)

Visszakanyarodva: A high end készülékek méretük és áruk okán kiestek, akkor mi maradt?

A fenti feltételekre kidobott az árukereső egy valagnyi kínai gagyit, amire itt nem tudom, kiknek indulna meg a nyálelválasztása - én minden esetre a többségük márkájáról még életemben nem is hallottam.
Maradt a Samu A70 és az ASUS ZenFone Max Pro (M2) (hogy a faszomba lehet ilyen nevet adni egy készüléknek???)
A választásban az döntött, hogy asszonynak már vettem egy A70-et karira, éééss.... baromira nem mellette döntöttem, mert ennek a legaljáig ér a kijelzője, én meg fizikailag képtelen vagyok lenyúlni úgy a hüvelykujjammal, hogy egy kézből kezelni tudjam a három alapgombot.

Olvastam tesztet az ASUS-ról. Szerencsére a teszter mind olyan geek faszságok miatt volt szomorú, amiket én le se tojok. Nincs dual band wifi, meg kávás a kijelző, stb. A hozzászólók ugyanez, kivéve, akik használják - azok meg vannak elégedve vele.
Magam is remélem a legjobbakat, igaz, a műanyag ház zavar (egy kínai videóban van róla fasza teszt, bírja a dobálást, meg a víz alá merítést is), úgyhogy alapból rendeltem rá egy strapa tokot.

Meglátjuk :)

Ugyanitt eladó szép állapotú Xperia Z5 :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Asus itthoni szervize.... szépen fogalmazva hagy kívánni valót.

A 4500mAh és 6.5" max az igazi ok, ami miatt nem találsz, lévén mindkettő önmagában is kilövi a teljes felsőkategóriát.

a műanyag ház zavar

Nézd, a kerámia / üveg az csilliárdnyi apró darabra robban, ha leesik. Igen, legyen rajta tok. FYI, az üveghátas Nexus 4-em tokban is képes volt repedni, a kerámiás mi mix 2-m más tokban van, és valszleg amiatt nem. A fémház meg minden esetben lefogja a rádiót.



Nem vágytam ilyen törékeny felületekre. A műanyagnál semmi nem jobb az ütődések kirugózására, viszont a Sony alu váza és hátlapja minőségi, masszív érzetet adott.

Szerintem elég nagy baj, hogy egy üzletember nem tud magának értelmes mobilt választani, ha hajtja is. Pl az S10-ből is volt pici verzió, ráadásul nem is törékeny, mert van kávája, de ott fekszik el, hogy szintén 3.000 körüli akksija van. Ha férfi vagy, pörögsz ezerrel, nem hordasz magaddal bőrbatyut, mint valami ótvaros bölcsész, hogy elférjen a teló. Minden súly a gatyád zsebét húzza, és egy ponton túl el sem fér benne, nem tudod egy kézzel kezelni, míg a másik kezeddel ügyködsz valamit, matatsz a csaj szoknyája alatt, stb.
A nagy kijelzővel ellenben mit kezdenék? Nem kell egy fél monitornyi kép arra, hogy elintézzem a dolgomat, nézegessem, mint a nők, hogy a másik ribanc, akit utálok, milyen képet tett fel instára az új körömcipőjéről...

Nem hiszem el, hogy olyan igények ezek, amelyek nem merülnek fel tömegesen.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



https://www.apple.com/iphone-11-pro/

Kb. Biztos vagyok benne hogy kevesebb pénzt költöttem telefonra mint te az elmúlt tíz évben úgy hogy egyedül az XS-t vettem meg megjelenéskor 2018-ban (és meg mindig azt használom) volt egy iphone4-em vagy 3 évig 2011-2014 között majd egy iPhone 4s vagy 2017-ig majd egy puffer iPhone 5s 2018-őszéig (utóbbi kettő mind használtan)



Itt jön be az, ami számomra a német-autós szinten is agyhalál, hogy az Applenél mindig megveszed ugyanazt a telefont, csak kicsit faragva. Nekem magas hozzáadott értékkel bír az, hogy az új telefon bizonyos dolgokban más filozófiát követ, Apple-t meg már csak a filozófiájuk miatt sem csipáznék - talány még nagyobb gondom vele az itthon hozzá társított kivagyiskodó image.
Ezek persze tök szubjektív dolgok, nem kötözködésnek írtam.

Amúgy megszámolhatjuk (rémlik, hogy az elején neked is Samud volt)
Samu Galaxy (nem S, csak simán) 60 pénz
HTC Desire 75
Galaxy III 130
LG G2 65
Xperia 3 mini 35
Xperia Z5 90

Ezek nagyrésze után Áfát is visszaigényeltem, azaz összeadva, levonásokkal kb 340 ezer az egész okosteló karrierem. Van, aki már egy új Appleért kiad ennyit.

A mostanit 90 - áfa veszem, de most az egészet a cég állja, szóval a valós költségem vele olyan 38 ezer.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Szóval ÁFA és egyébb trükkök nélkül vagy 500+? :) Samsungom nekem jóval 2010-és évek előtt volt mert már 2007-környéken egy igazi unikum HP iPaq514-el nyomultam...

De igazad van mert vagy 300€-t fizettem az 5S-ért ( megjegyzem azért kellett mert már lusta voltam vetődött hátlapot meg akkumulátort cserélni) meg vagy 1400CHF-et az XS-ért amit talán jövőre lecserélek ha úgy van. A 4-et meg a 4S-t eladtam még annó s egyik se volt új, circa 500€ a kettő. Mondjuk cserébe azon felül hogy elrepült felettük az idő sose volt semmi bajom s nem feccöltem azzal hogy 2évente új telefonon legyen.

Csupán arra akarok rávilágítani hogy ameddig nem váltasz tiert árban, addig marad a szopó neked ( azaz kereshetsz, bosszankodhatsz, utannajarhatsz állandóan)

Méretnél egyetértek, de így több mint 1,5 év után azt kell mondjam no para az alap nagyobb szappan kb. 6” zsebben elfér, kényelmesebb használni. Régi kisebb kijelzők meh.... pedig sokáig azt hittem hogy a 4-4s méreténél nem kell nagyobb.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nekem éppen a munka miatt kell 6+", de belefér a kezembe és a zsebembe is. 7"-t már én se mernék, pedig a nagyobb kijelzö jól jönne.

Mondjuk én a táskát is ritkán tud mellözni, mindig vannak muszájcuccaim.

Sors bona, nihil aliud.



Feléd amúgy hány százalék az áfa? lol

Bő 400 lett volna amúgy, mert az experia mini használtan került hozzám.

Itt most nem tierről van szó, ezekből a G2 és a minin kívül mindegyik zászlóshajó volt, max az xperia5 volt úgy csúcsmobil, hogy már nem az aktuális csúcs. A kezdeti mobilok egyszerűen ezekből is szarok voltak, G2-től felfelé nem volt velük különösebb panaszom, ha csak nem a rendelkezésre állást nézzük telep oldalon.
Most is akár megvenném a drágább telefont, ha látnám, hogy egyáltalán van olyan, ami a szempontjaimnak megfelel, de nincs, egy bizonyos teljesítményszint felett meg parasztvakítás az egész.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Már előre rettegek amikor ezt a drágaságot le kell majd/tudom váltani :D

rwurl=https://i.imgur.com/p2WbRzj.jpg

Az a szopás hogy a méret tökéletes, az aksi még mindig jó, csak a 2 giga memória elfogyott mostanság.

A kurva appok is csak folyton híznak maguktól,már nem tudok úgy felrakni semmit hogy ne maradna fent mindig a notification baron hogy kevés a memóriám (kevés = van még 600 mega a 16 gigából csak basztassuk a usert mert miértne)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Pornót rakd át microSD-re, vagy kérj hozzáférést a kínai párttól a felhőjükhöz - úgy is minden adatodból van már ott másolat ;)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ha lehetne microSDre appokat telepiteni soha az eletbe nem kene uj telefont venni :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Pont ez a baj mindig múltban vásárolsz így a termekciklusban is kifutásban kapcsolódsz be. Azt mondod zászlóshajó volt mind, milyen szempontok alapján a te szempontjaid? A piaci körülmények között a legjobb? Ár szegmensben? A gyártónak nem volt más ajánlata magasabb színvonalon? Ennyi erővel a legendás Geforce 5800 is kurvajó kártya kellett volna legyen ;)

A szempontjaidnak megfelelő telefon létezik, de nem abban az ársávban/termék vonalban keresel.



Nem tudok azzal mit kezdeni, hogy nem figyelsz oda, és ugyanazt mondogatod.

Akkor még egyszer: Mindegyik teló aktuális zászlóshajó volt a mini és a G2 kivételével és egyedül az Xperiát vettem másfél év csúszásban. Az a telefon 2xx indulóáron jött ki, másfél év meg nem a világ avulásban, ha előtte az volt a csúcshardver. Az 1080ti-t is simán megveszem.

Újban a prémium szegmensben pedig nincsen kis képernyővel nagy aksis telefon, vagy ha találnék is picit nagyobbat a mostani választottamnál, minek venném meg csúcs snapdragon procit 10+ GB RAM-al? A mostani teló 4 éves technika, és csak a RAM hiánya miatt lassul be néha. Minek költenék dupla árat olyan előnyökre, amelyek max 2-3 év múlva jelentkeznének pozitívan, de még mindig viszonylag marginálisan? Akkor majd veszek a különbözetből inkább egy újabb, a mostanihoz hasonló kategóriás készüléket. Magyarán, ha az a kérdés, hogy 2,5 évre veszek egy telót 90-ért, vagy 4-re 250-ért, akkor az előbbit választom, mert több örömöm lesz benne, és még jobban is járok anyagilag.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Épp ezaz megint, te vagy a makacs aki nem akarja belátni hogy rosszul gondolkodik :) kicsi méret nagy aksi létezik, úgy hívják Nokia 3310, annó zászlóshajó volt :) szerintem üzletembernek teljesen megfelelne :)

Értem én a logikádat, s szíved ügye hisz írtad hogy neked örömet okoz. De akkor ne picsogj azon hogy évente ugyanazok a problémák jönnek elő benned.

Viccet félretéve define zászlóshajó:



Az egyetlen probléma, ami előjött, a telep nagysága. Az meg nem ár kérdése, hanem első sorban fizika, de a gyártók nem is helyezik előtérbe, ezért van ugyanolyan jó deal középkategóriában, mint méregdrágán. Ha lenne olyan prémium, ami ugyanazon méret mellett kétszer addig bírná, megvenném, de nincs. Ugyanaddig bírja pont, mint az olcsóbb.
Amíg meg már az olcsóbban is 6GB RAM van, minek venni drágábbat?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Amit te szeretnél és ennyiért, az kínai telefon lesz.

Okés? Ha igen, akkor innen folytatjuk.
Ha nem, akkor valamiket fel kell adnod ezek kozul:
- ár
- méret / akku
- teljesítmény



Te se olvasol. Már meg van rendelve.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Sexy :D

Rémlik, hogy ilyeneket már rég óta tolnak, csak franc merné megvenni.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ja az asus? Azt hittem viccelsz.

Nagy égés lesz szerintem , de sok sikert hozzá :)



A tepsi telefonok aktív használat mellett kibírják már bőven a napot. XS-én átlag 4-4,5 óra napi screen time mellett bőven kibírja estéig 20% fölött meg 85-84% os akku kapacitás mellett (hisz 1,5 éves majdnem)

Én a helyedben adnék egy-két hónap esélyt az IP szabványos nagyobbaknak amik kipipálják minden igényedet s legfeljebb eladod/visszaviszik 15-20eFt veszteséggel.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!