Jelenlegi hely

Egészséges életmód topic

Utolsó bejegyzés


Marad a fél lábon guggolás, meg vádlinak, hogy felállok a fekpad talapzatára, és a 2x 50 kilós kézi-súllyal próbálok lábujjhegyre ágaskodni rajta. - Azonban az értelemszerűen inkább azt egyensúlyommal bűvészkedés, mintsem figyelhetnék a vádlim terhelésére.
Ez ügyben jöhetnek gyakorlatok.

gyerek fociedzesen lattam, hogy 90masodpercen keresztul ugralas az alapvonalon at, majd vissza
eleg farasztonak tunt

Parizer forever.



A fárasztó, állóképességet adó mozgásforma nem egyenlő a tömegnöveléssel.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Meanwhile én végre elertem fekvenyomasban a 30 kilot :)

Heti 1 kilo emelessel még van jó 4 hónapom aztán elfogy a súly :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



szebb lesz a vadlid (combod), mint felfujva :)

Parizer forever.



vegre valaki aki nalam is pudingabb :))))
bar a kondiban lattam nalam joval izmosabb, fiatalabb sracot, aki nalam konnyebb cuccal csinalta :)

nagyobb baj, hogy derekfajas miatt 5 honapja nem voltam :(

Parizer forever.



Hát igen, 15 éve első terembemenetelemkor nyomtam ennyivel, dehát most ráérek lassan emelni, kajara meg nem tudok figyelni pénz nélkül egyelőre szóval én ennek is örülök

Kurva inverted row-ból se megy még kb 1 ismétlés se (ha már húzódzkodóm nincs muszáj azon hátazni az evezgetés mellett) így egyelőre ott csak a negatív ismétléseknél tartok attól is bedurrant eléggé a hátam amikor először csináltam :D

rwurl=http://coachrozy.com/wp-content/uploads/2015/12/INVERTED-ROW.png

Erről van szó csak jobbról balra haladva az időben, ilyen 5 másodperces leengedést számolok 1 ismétlésnek :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Harvy666 írta: @Veralafutas

Or just sugar.

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=f_4Q9Iv7_Ao&

2:10nél látod az effekteket, kvázi a cukor az a gyerekeknek is eladható alkohol.

Magyarország továbbra is kb a 4-5. helyen áll az obesity toplistán (persze csak az OECD országok közt, van rengeteg 3rd world countryszerű hely ami előz minket) a lakosság cirka 30%a fat(aka 25-30 BMI) + még 30%a obese (30+ BMI), és hát valljuk be azért Gesztesi sem az a kimunkált kockahasú sportember volt így ránézésre.

Ettől függetlenül persze rest in peace.

Annyit hozzátennék hogy nem csak a cukor és az alkohol, hanem bármilyen gyorsan hasznosuló szénhidrát. Amióta a lábaimba megbaszódtak az erek (viszérgyulladás: rock&roll, kajálás, sok ülőmunka + genetika) azóta jobban odafigyelek arra, hogy mit eszem és próbálom hanyagolni a kenyér+krumpli és tejtermékek kombót, illetve tartom az intermittent fasting-ot. Csodák csodájára sokkal jobban érzem magam.
Ázsiában a gyorsan hasznosuló szénhidrátok nem nagyon ismertek (bár szép lassan beszivárog) és látható is hogy összességében sokkal egészségesebbek az emberek.



sokkal egészségesebbek? Fele akkorák, mint mi. Nem véletlenül eszik a nyugati ember azt és annyit. Teljesen más szükségleteink vannak, mint ázsiaiaknak. Úgy tudom szemük is sokkal rosszabb, mint a miénk. Persze mindkét oldalnak meg vannak előnyei és hátrányai.



Nyilván változott valamennyit a szervezet az adott rasszokon belül, de annyira nincsenek távol, hogy az alapvető szükségletek és toleranciák ne lennének közel azonosak.
Amúgy gondolj bele, mióta képezik az emberi táplálkozás részét a szénhidrátok?
Kivétel a gyümölcs a fruktóz miatt, de ezen kívül nincs nagyon más.

Részemről nem offolom tovább a témát.



mióta képezik az emberi táplálkozás részét a szénhidrátok?

Több ezer éve? :D Sose volt még olyan egészséges és jól táplált a fejlett civilizáció, mint most, bármennyire is az ellenkezőjét akarják manapság elhitetni veled.



yupp, ezzel kb egyet is ertek.
a teljesen termeszetes (osi) eletkorulmenyek kozott az emberi elettartam kb max 40 ev volt, most siman a duplaja.
bar (ami neked nyilvan kimarad, hiszen nincs gyereked es gyanitom a kornyezetedben sem figyeled kulonoskepp a kisdedeket) egyre tobb a gyerekkorban kezdodo szelsoseges megbetegedesek szama. olyan szelsoseges es normalis kornyezetben "idiotikusnak" tuno dolgok, mint a halalos kimenetelu mogyoro allergia, a halalos herpesz reakciok, szuvas fog, gyenge latas, es meg sorolhatnam. ezeknek nagyresze sztem betudhato a rettenetesen megemelkedett radio hattersugarzasnak amit az utobbi evszazadban sikerult osszehozni a rengeteg esznelkuli atomkiserlettel es az azota osszehozott atom balesetekkel. jah a mikro muanyag (ami persze mind petrol szarmazek-tehat qrvara mesterseges) rombolo hatasat megcsak most kezdik eszre venni.

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



ez amúgy érdekes, mert a kis létszámú munkahelyemen is megfigyeltem, hogy a kollégák gyermekeinek szinte kivétel nélkül mindnek van valami allergiája, autoimmun betegsége vagy hasonló. De egyébként meg azt látom, hogy a fiatal gyerekek sokkal fejlettebbek, "szebbek", mint mi voltunk az ő korukban. Amit viszont egyáltalán nem tapasztalok, az az elhízott emberek nagy száma. Az én környezetemben az olyan ember, akire azt mondanánk, hogy "dagadt" nagyon ritka, persze az elhízott definíciója nyilván nem rájuk vonatkozik, de sztem attól, hogy valaki nem full szálka még nem jelenti azt, hogy egészségügyi kockázatot jelentő mértékben elhízott lenne.


KMZ képe
KMZ

Szerintem csak vizuálisan szelektálsz, mert van egyfajta felszínesség ebből a szempontból benned. Aki csöves, büdös vagy kurvadagadt, vagy cigány az nem létezik számodra, mert úgy nyugodtabb a világod.
Nem tudom mennyire szoktál átlagemberek között lenni meg tömegközlekedni, de hidd el hogy sok a "hibás termék". Amúgy bennem is ugyanúgy megvan ez a judgement, a felszínesség nem feltétlen ördögtől való, de nem is érdemes ideológiát építeni rá.

Az pedig hogy a gyerekek szebbek lennének, majd akkor mondd ha már láttál trottyosként 2-3 generációnyi fészekaljat, mert még túl fiatal vagy ahhoz hogy ilyen értékítéletet tegyél.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



ha Pesten járok mindig tömegközlekedek. De van, hogy Debrecenben is inkább villamosozok, mint kocsi. De a munkahelyemen, a haveri és családi körömben a 60+ időseken kívül nem nagyon látok elhízott embereket. A rendszergazdánknak van kis sörhasa 50 évesen, meg talán egy informatikus tényleg testesebb, ez 30 emberből. A 60 fős volt gimnáziumi évfolyamunkról összesen 3-4 ember volt dagadtnak nevezhető, ebből egy fiú. A jogon a 130 fős évfolyamból volt mondjuk 5-6.
A kocsmatöltelékek vagy az alsó osztályba tartozók között persze, hogy sok lesz az elhízott ember, de az átlagemberek között nekem sehol nem köszön vissza ez az arány - sőt igazából még azokkal együtt se -, amit mondanak, hogy mennyire túlsúlyosak a magyarok. Én nagyon jó megfigyelő vagyok, zenét se hallgatok, olvasni vagy telózni se szoktam tömegközelkedésen, hanem az embereket figyelem, utcán is nyitott szemmel járok folyamatosan. És rendszeresen járok vidékre is kisebb községekbe ügyfelekhez. Mondjuk minden polgármesteri hivatalban van a ~25 ügyintézőből kb. 3-4 túlsúlyos.

A gyermekek meg szerintem törvényszerű, hogy szebbek és egészségesebbek - a fenti kóros betegségeket nem tekintve - mint mi voltunk, hiszen a mai világban már a terhesség kezdetétől optimalizálva van a tápanyag és vitamin ellátásuk, mindent megkap az anya, ami szükséges a magzat fejlődéséhez, és a kisgyerekek is sokkal egészségesebb táplálékot kapnak, mindenféle vitamint, erősítőt, stb. Higéniailag is százszor jobb készítmények állnak rendelkezésre már, mint 30 évvel ezelőtt. Most komolyan nézd már meg a mostani 14-18 éves csajokat, meg azokat akikkel mi jártunk együtt suliba. Kb. az akkori 18 évesek gyerekeknek tűnnek egy mostani 15 éveshez képes, és erről nem csak a smink vagy az öltözködés tehet.



Nosza, mondj pár példát!

Az hogy nem döglesz meg influenzától netán egy elfertőződött sebtől még nem feltétlenül jelenti azt, hogy egészséges vagy.

Hitethetnek akármit, de egy szóval sem beszéltem a szegénységben élő emberekről. Táplálkozást és a témát tekintve a probléma a nem szegénységben élőkkel van. Keringési problémáik azoknak van, akik sok mindent összezabálnak és isznak, ami főleg szénhidrát, mer az finom! Ez a jólléti társadalom és nem a mélyszegénység.



ar (ami neked nyilvan kimarad, hiszen nincs gyereked es gyanitom a kornyezetedben sem figyeled kulonoskepp a kisdedeket) egyre tobb a gyerekkorban kezdodo szelsoseges megbetegedesek szama.

magasabbak a gyerekek: sokkal jobb a taplalkozas, tobb a feherje, mint akar a mi gyerekkorunkban. mi eleg gyakran ettunk ilyen faszsagoka, hogy zsiroskenyer, meg lekvaroskenyer, meg brassoi kenyerrel...

szerk: sokkal kevesebb volt a hus, hal, telen kb. csak az alma volt, mint gyumolcs elerheto, zoldsegek is erosen limitaltak voltak

Parizer forever.



A rendszergazdánknak van kis sörhasa 50 évesen

ja, nekem is, ennek ellenere a bmim mar a katasztrofalis szint :) es 100+ kg vagyok

a csajok tenyleg jobban neznek ki, de ez inkabb a ruha, hajviselet, csinibb szemuvegek, sok sport

Parizer forever.



A Deadliftről lemondtam a gyilkos mellékhatásai miatt. Marad a fél lábon guggolás, meg vádlinak, hogy felállok a fekpad talapzatára, és a 2x 50 kilós kézi-súllyal próbálok lábujjhegyre ágaskodni rajta. - Azonban az értelemszerűen inkább azt egyensúlyommal bűvészkedés, mintsem figyelhetnék a vádlim terhelésére.

A deadlift, nagy súlynál, komoly előkészületet (bemelegítést, megfelelő kajálást és vízmennyiséget) igényel - ez minden nagy súlyos gyakorlatra igaz :DD és még így is könnyű lesérülni. Nálam deadliftnél nem, de guggolásnál, meg vállból nyomásnál sikerült sérülést beszereznem, vagy régit felújítanom, annak idején. Én már csak gépekkel dolgozom (amúgy híres bodysok közt is van aki csak gépez, hogy elkerülje a sérüléseket) meg néha kitörést csinálok.
Amúgy kitörést kis helyen helyben, súllyal a vállon, koncentrálva a hátsó láb combjára - oda kell mennie a terhelésnek és a csípő csak vertikálisan mozogjon. Ha ezekre odafigyel valaki, egyből más megvilágításba kerül a gyakorlat...

A karos gyakorlatokkal is elkellene már a variálás. Azt például simán meghálálta a teljesítményem, amikor feljebb vettem a csigás tricepsz terhelését, de a többi gyakorlatban már kimerítettem a határaimat. Hiába pakoltam fel másfél év alatt 27-ről 32-re a bicepsz súlyt, ha a karom mérete továbbra is fikszen 48 centi.
Évekig csináltam azt a gyakorlatsort, amiben a bicepszmágus azt javasolja, lefekvés előtt (én később csak edzés előtt csináltam, de azt nagyon sokáig) nyomjunk egy rakat ismétlést kis súllyal bicepszre, tricepszre. Semmit nem számított.

És olyan gyakorlatokat próbáltál (csak pár ötlet a teljesség igénye nélkül):
- Lassan mozgatod a súlyt folyamatos koncentrálással és nem húzod be teljesen, hogy folyamatos legyen az izomfeszülés (ez kb. minden izomgyakorlatnál hatásos, hogy csak addig mozog végpontig ahol még terhelésben marad - gyilkos cucc)
- Álló gyakorlatnál, felemeléskor, a könyököd kicsit előre tolod és próbálod "odaszögezve" tartani a forgópontot.
- Nagy súlynál "felrántás" (nem a felemelésen van a hangsúly) és lassú fékezésben leeresztés.
- Hármas széria pihenés nélkül: ferde padon (45-nél alacsonyabb szögben) hason kar elöl, majd állva bicepsz, majd ülve, de most hátra dölve a padon. Koncentráva arra is, hogy a forgópont (könyök) fix maradjon és semmi kapkodás, rángatás.

A szálkásítással, ha szélsőségesen csinálja valaki, amúgy az a baj, hogy betesz a veséknek, meg a máj se szereti, a szívizomról nem is beszélve. A rosszúllétek egyik alapja, hogy a belső szervek sikoltoznak vízért. Ennek súlyosabb hatása, hogy akár maradandó kárososdás is összeszedhető. Aztán a harmadik-negyedik eset után tepsiben viszik el az illetőt (volt rá példa).

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Köszönöm a tanácsokat!

Azért lássuk be, a többségük olyan embereknek lenne újdonság, akik mondjuk fél, egy éve edzenek. Én 9 éve tolom, így sikerült rájönni ezekre. Ahogy arra is, hogy deadlift után dipi-ropivá válik a derekam, sérv, stb.
Az mondjuk megmosolyogtató, hogy "nagy bádisok" csak gépen edzenek a sérülésveszély miatt. Aki így edz, az nem ért ahhoz, amit csinál,

A szálkásítás nem vágom, hogyan jön ide. Bármiféle vízhajtás nélkül le lehet menni 10% körüli testzsírra, ami alatt már túl sok is lenne a jóból. Az már a versenyszint, mi meg nem vagyunk versenyzők.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ne feledjük a Valsalva manővert sem :)

In Mark we trust:

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=4AObAU-EcYE

Ha meg bodyfat:

rwurl=https://www.builtlean.com/wp-content/uploads/2012/09/body-fat-photos-1.jpg

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Az mondjuk megmosolyogtató, hogy "nagy bádisok" csak gépen edzenek a sérülésveszély miatt. Aki így edz, az nem ért ahhoz, amit csinál,

Ezt beszéld meg Phil Heath-tel :D
Amúgy tőlünk nyugatra már vannak olyan eszközök (most a cuccolást hagyjuk), ami ugyanolyan hatékony izomnövekedést hoz ki az emberből, mint a hagyományos súlyzozás, csak épp minimalizálja a sérülés lehetőségét. Phil is egy súlyos sérülés után állt le a szabad súlyzós gyakorlatokról, és bizonyította, hogy gépekkel is el lehet ugyanazt érni.
Egyébként egy bizonyos méret fölé, szerek nélkül sose fogsz tudni eljutni. Ez persze genetika, meg kaja is, az edzésen túl.
Amúgy meg, aki nem versenyzik, ott szerintem felesleges is túlpörgetni (azokat nem is értem, akik még cuccolnak is, miközben nem versenyeznek - ez most nem neked címezve, mielőtt félreérthető lennék).

A szálkásítás csak kiegészítés volt, mert arról is beszélgettetek, és igen, én a túlzott szálkásításról beszéltem, amit a bodysok meg fitneszesek művelnek, és annak veszélyéről.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



rwurl=https://youtu.be/Jd8QFD5Ht18

Kicsit tömény de jó :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Ahogy sejtettem kálcium kapcsán (ha túl sok és nincs megfelelő vitamin kombóban, hosszabb távon csak árthat):
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=_NQUfYp5Dkw

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



A videó kezdőképén: "Kifogások nélkül".

Rögtön az ugrott be, hogy Harvy ezt, hogy nézi meg akkor?!?!?



Tegnap 59-et mértem karra. Biztos csak meghíztam...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Kérdezni is akartam, hogy lehet akkora karral élni? Találsz megfelelő inget vagy mindegyikbe beleszorulsz mint a dugóhúzó? :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Van egy varrónő errefelé. Kb 500 Ft / db árban felmetszi a varrást a karrész belső oldalán, és eldolgozza két oldalra az anyagot, és/vagy feljebb tűri az egész karrészt.

A rendes "ünneplős", tehát hosszú ujjú ingeknél találkozom már régen ama problémával, hogy milyen kis girnyó az átlag. Ha találok is olyat, ami karban jó, valamennyit biztos be kell vetetni, de gallérnál két gomb fixen nyitva. Ami karban és nyakban is jó lenne, deréknál kétszer is beleférek - az már túlmegy a kiigazíthatóság határán.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Ez roppant kínos. Elütöttem :D 49 akart lenni. (48-on vergődöm kb 2 éve)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



egy kicsit több kreatin meg víz csodákra képes :D

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!