Jelenlegi hely

Szánalom, bulvár, kaka

Utolsó bejegyzés


Szándékos trollkodás? Ilyet nem szoktam meg tőled.

Itt aztán mennyivel jobban néz ki, ugye:
rwurl=https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3101/31011/310114/31011403_70111b0489e86...
Pedig ugyanabból a cikkből van, amiből te is loptad:
https://index.hu/techtud/2020/01/04/budapest_varosliget_fovarosi_allatke...

Amúgy engem nem is a városkép zavar, mert annak már úgyis mindegy. Inkább ez:
https://nepszava.hu/3059896_huszmilliardos-csontvaz-dolhet-ra-budapestre



Csak az én gyermeki lelkületemet zavarja, hogy emiatt szétb*szták az állatkertet meg a vidámparkot is?



Az állatkert a törpe kifutóival már rég elavult a szememben. A vidámpark meg hosszú ideig veszteséges volt, azért is kaszálták be.

Chiller
A fürdőben csak kevés szögből látsz arra a púpra. Sokkal nagyobb gond, hogy azt is pénz kilapátolásra használták. Kommancsok alatt 20% körüli volt, fityeszék meg már 40-50%-ban tolják...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


LY képe
LY
Donator

https://444.hu/2020/01/06/eletfogytiglani-bortont-kapott-a-doktorandusz-...

Ráadásul direkt hetero férfiakra ment a csávó...



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Meghalt a német férfi, akit éveken át mérgezett a kollégája
rwurl=https://i.imgur.com/Gn44uyt.gif

ShowHide spoiler #

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Jo enekes, jo csaj. Kivancsi vagyok mit alkot, az a homar Smith nagyon alacsonyra vitte le a lecet.



Remek. Amilyen eszmeletlen fos stilusa van biztos szuper lesz...

A "jo enekes"-en jot rohogtem azert. :D Nyoszorogni tud nem enekelni.



Nem az én stílusom se a csaj, se a zenéje, de amiket láttam nyilatkozni az teljesen rendben volt a korához képest.
Ezerszer inkább jó példa mint egy nikiminaj, seggrázás, meg testbőlélés.

Na de mindegy is, lássuk meg a végét :)



Hallgasd meg yton amiket eloben enekel, nagyon jo. Es teljesen normalis az interjukban is. Egy sam smith utan barmi jobb eleve



Ha "depis" tinilany lennek biztos bejonne, de abbol a korszakbol mar kinottem sajnos. Lattam rola elo videot meg interjut is, nem tudom ertekelni semilyen formaban a csajt.

Smith-nel rosszabb valoszinu nem lehet semmi ez teny (de amugy komolyan annal meg az is jobb lenne ha en osszebasznek valamit egy szabad delutan alatt... :D) , de attol meg nem is lesz egy You Know My Name vagy Skyfall... Na mind1, majd kiderul.



Újabb bizonyíték, hogy mennyire jó ha otthon van fegyver mindenkinél! Tiszta szerencse volt ennél az esetnél is!

https://index.hu/kulfold/2020/01/19/tragedia_egy_amerikai_kisvarasban_kiskoru_rokon_irtott_ki_majdnem_egy_teljes_csaladot/





Amúgy is mentálisan és érzelmileg labilis 'népről' beszélünk. Mi baj történhetne abból, hogy bárki fegyverhez juthat? Ugyan már...

A tinigyilkosságok egy részét is igyekszik inkább a videójátékokra kenni. Momentán ott próbálják elfedni a mélyen gyökerező szociális problémákat, ahol meg ahogy tudják. Más esetben egy erős érv adódna amellett, hogy nem való ezeknek fegyver a kezébe.

(Aki meg nagyon ki akar nyírni valakit, az úgyis talál rá módot. Viszont szerintem jóval könnyebb egy ravaszt meghúzni, pláne ha idegbeteg vagy, mint egy kést beledöfni valaki bordái közé.)

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



Videójátékok általi agresszió ott releváns, ahol könnyen tudsz fegyverhez jutni.
Nyilván a fő probléma a fegyver, de egy nagyon erős tényező a videójáték is ilyen környezetben, ami a gyilkosságra viszi rá a labilisabb egyéneket. Mi általánosban a tolljainkkal vagy akármivel imitáltuk a fegyvereket és a lövöldözést, gondolj bele, ha mindenkinek ott lenne apu fegyvere otthon a szekrényben...



Nyilván a fő probléma a fegyver,

Én a fő problémát eleve annak tartom, hogy egyáltalán bárki olyan állapotba kerül, hogy késztetést érez a használatához (ugye a "jobb a megelőzés" elvén). Egy lelkileg ép, stabil elméjű egyén megfelelő háttérrel, neveléssel (a nevelés szerves részének tartom a megfelelő figyelem-, törődés-, szeretet megadását is; enélkül nehéz "egész" embert átadni a jövő generációja titulussal, de szerintem mérvadó a környezet is, amiben felnő, mert ez is meghatározza, milyen hatások érik és hogyan kezeli azt később) nem kap olyan ingert, hogy egy fegyvert bárki meggyilkolásáért elsüssön, hiába hever otthon a szekrényben; szerintem. Még ha egy kiélezettebb vitába is kerül, jobb eséllyel akkor sem az lesz az első dolga, hogy fejbe lövi a másikat, mert nem tartja opciónak és semmi késztetés nincs benne, hogy brutalitással orvosoljon egy helyzetet. Ezt azok teszik, akik valamilyen sérelmet szenvedtek el, vagy más módon torzult a jellemük (számos gyilkos, sorozatgyilkos esetében ezek megfigyelhető minták, meg egyébként előjelek is vannak, amikre persze nagy ívben tesz a közeg sőt, néhol igen nagy divat az amúgy is gyengének tűnő "félembereket" még tovább rugdosni).

Ahogy azt te is írtad: "gyilkosságra viszi rá a labilisabb egyéneket" (bár itt a videójátékra reflektáltál én kiemeltem a kulcsszót)
Bár első fokon továbbra is az ezer sebből vérző nevelést, a torz társadalmi normákat, az iskolában uralkodó és uralkodni hagyott állapotokat tartom felelősnek ezért (s szerintem sokan hasonlók miatt menekülnek a videójátékokba is: tehát még itt sem feltétlenül ezt tartanám minden esetben a felbujtónak), azt én sem tagadom, hogy még ilyen esetben is első kellene hogy legyen, hogy fogják és kivágják az ablakon a könnyen, bárki által beszerezhető fegyvereket. Ez egy gyorsabban, könnyebben (ha akarja az állam ugye...) megvalósítható lépés. Ettől ugyan a szociális problémák megmaradnak, továbbra is nőne ezeknek a ketyegő bombáknak a száma és némelyik még így is robbanhat később, ha épp nem jut fegyverhez akkor (!), de ha ilyen formában már blokkoljuk valamennyi tragédia bekövetkezését, az már előny: ezeknek a megelőzéséhez második lépésként (s nem "kevésbé fontos"ként) viszont már foglalkozni kell jobban ezzel a mélyen gyökerező szociális problémával.

Mi általánosban a tolljainkkal vagy akármivel imitáltuk a fegyvereket és a lövöldözést, gondolj bele, ha mindenkinek ott lenne apu fegyvere otthon a szekrényben...

Az lehet, hogy itt is mással lennének tele (?) a hírek, ha olyan könnyű volna fegyvert szerezni itt, mint Amerikába. Bár nem tudom, hogy a sok problémás tinédzser közül mennyi választaná ezt az utat a csendes szenvedés vagy öngyilkosság helyett.

(De amúgy nem is értem, miért reflektálok mindik a fiatalabbakra, amikor idősebb korosztály is fogékony lenne hasonló mód lerendezni egy konfliktust. Talán mert náluk is ki kellett, hogy alakuljon ez a gyilkos hajlam.)

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



nagyon erős tényező a videójáték is ilyen környezetben

Ezt te se gondolhatod komolyan.



miért ne gondolnám komolyan? A videójáték olyan agresszivitást képes kiváltani az emberekből, mint nem sok más dolog. Hány meg hány őrjöngő, ordító, magából kikelt embert látni játszás közben. Amikor lemákol valaki egy multi FPS-ben, vagy egy cheaterbe belefutsz, vagy csak laggolsz egyet a kritikus pillanatban. Sok-sok billentyűzet lelte halálát már emiatt. Az az elmeállapot egyébként nagyon közel van ahhoz, hogy ha lenne lehetőséged, akkor lelődd a másik embert.
De ez csak az egyik része a történetnek. A másik a fegyverhasználat elbagatelizálása a játékokban. Olyan könnyűnek, olyan egyértelműnek tűnik a játékban lelőni valakit, sokan azt hiszik, hogy a valóságban is szépen lerotálhatja a fél osztályt következmények nélkül.



A természetei állapotban egymás leölése teljesen általános. Az emberbe bele van programozva a másik megölésének vágya és képessége. A társadalmi erkölcs és az együttélésben rejlő önvédelmi cél biztosítja azt, hogy ne öljük egymást halomra csak úgy szórakozásból. 80 éve még vagonokban szállítottuk embertársainkat a vágóhídra... De állami szinten is a végső megoldás még mindig az erőszak egy konfliktus rendezésére. Ha nem félnék a büntetéstől, még most is hamarabb lőnénk le a szomszédot, mint hogy végig pereskedjünk pár évet.



Anno Dark Souls első része reptette nálam a kontrollert illetve előfordult hogy munka közben kifagyott a Photoshop vagy Illustrator és buktam 1-2 óra munkát, ekkor az egér tanult meg sietni az asztal egyik végéből a másikba, mégse akartam lelőni senkit. És egyáltalán nem vagyok erőszakos ember, a fent leírt helyzeteken kívül. =D
A "felbasz a játék" és "megölök valakit mert csak" két elég eltérő dolog. Ha van időd hallgass bele ebbe az adásba:

Checkpoint 5x15: Erőszakos videojátékok



miért ne gondolnám komolyan?

Mert nem 60+os idiota politikus vagy aki probalja a valodi problemat valami hulyesegre kenni? :D Ezzel az erovel barmifele kompetitiv sport egyenes ut a lovoldozes fele. Ugyanmar.



Csak érted, elvileg civilizált faj vagyunk, és ami megkülönböztet minket az állatoktól az a képesség arra, hogy tudatosan, valamennyi ösztönünkön túllendülve tudjunk cselekedni. Ennek az elhagyása egy borzalmasan hosszú folyamat. Generációkat vesz igénybe ha fogalmazhatok így, viszont amíg az értékrendünk ilyen pocsék, és a napjaink bevett normáit követjük, addig erre esély sincs, hisz még azt is kihagyjuk, hogy egyáltalán szándékunk legyen nagyobb mértékben azt ellenőrizni s formálni, ami a kulcs volna ehhez az átalakuláshoz.

Én úgy hallottam (és tapasztaltam), hogy a ragelős játékosok élőben kevésbé tombolásra hajlamosak, mivel a stresszt általában az egéren, konzolon és a billentyűzeten élik ki, esetleg a monitoron vezetik le, még egy nem gamer játékos általában máson (lehet ez egy személy). Hallottam olyan szolgáltatásról, ami kb. azon alapszik, hogy XY összegért szétverhetsz mindent egy szobában, és így oldhatod a feszültséget.
[size=9px]Én mondjuk nem vagyok a mindent szétzúzásnak a híve, de biztos van, aki nem barátkozott meg más módszerekkel, vagy úgy hiszi, neki nem megy. De ez is csak átmeneti megoldás.[/size]

Én főleg 10-12 évesen vertem a klaviatúrám és dobáltam az egerem, de abból "kinőttem", és momentán a ragelés sem túl megszokott nálam.

What tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity. Yet I believe the most significant thing you could do is die.



Ráadásul vannak usákon kívül is államok, ahol ugyanúgy tartanak otthon nagy számban fegyvert (pl. Svájc, vagy Norvégia) és mégse heti rutin a tömegmészárlás.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



de ha abban a szent pillanatban, amikor a kontrollert reptetted ott állt volna előtted a Dark Souls fejlesztője, melletted meg ott egy pisztoly, nem gondolkodtál volna el egy pillanatra se, hogy lelövöd? Nem képzelted volna legalább el?



Norvégia? ahol számos merénylet volt már? A legsikeresebb tömeggyilkosról nem is beszélve...



Ezzel az erovel barmifele kompetitiv sport egyenes ut a lovoldozes fele.

Nagyon más a sport és a videójáték. Utóbbi azért vált ki irdatlan mértékű agressziót, mert az egyén igazságérzetét sérti brutálisan a fentebb említett incidensek bármelyike. A sportba, ha kicseleznek, ha bedobja az ellenfél félpályáról a kosarat, ha lefutnak, stb. azt elfogadod az esetek nagy részében. Fociban egy 11-es befújásánál azért már más a helyzet, ahogy szubjektívvé válik a dolog... Dél-amerikában nem ritkán fajul gyilkosságig egy-egy tévesnek tartott ítélet...
De a játékban az ember azt érzi, hogy ő mindent jól csinált és csak valami "hiba/csalás" lehet a dolog mögött. Na ez az amikor átmegy egy 30 éves értelmiségi ember csecsemőbe fél másodperc alatt...



Amerikában azért van divatja a fegyveres öldökléseknek, mert náluk már a vadnyugat óta ez megy, az meg vagy 150 éve volt, nekik ilyen a múltjuk, így nőnek fel.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!