Jelenlegi hely

Half-Life: Alyx tréler

Utolsó bejegyzés


psishock írta: 12 ev utan egy szutykos VR-only halflife? Get fucked, Valve. :D

Ehhez képest a Diablo4 a fanservice csimborasszója. You guys have no a VR set ?

De viszont másik szempontból érdekes, hogy ezúttal is van valami forradalmi a HL-ban ha úgy vesszük, hogy a HL2 fizikája a gravi gunnal az volt. És a trailer alapján szerintem elég tetszetős.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Vúúú, szóval minden VR platformra jön! \o/
Kicsit féltem tőle, hogy tolnak egy Steam - HL2 v2.0-t és Index only lesz. Igy viszont egy leárazás alkalmával jöhet majd :) A mozgásrendszerről viszont gyanúsan hallgatnak. Vagy csak én nem találtam infót.




Ó, szóval van minden. Elégedett vagyok :) Ugyan a teleportos megoldással is elvagyok, de szerencsére birja a gyomrom a folyamatos mozgást.



priest írta: Do you guys not have VR headsets?

Pontosan így :D



nagi][quote Noctedam írta:

- Kicsit macerás még mindig a neki kezdés. Ugye itt felveszi az ember a szemüveget, elhelyezkedik akkor derül ki, hogy lemerült az egyik elem akkor leveszi a szemüveget kicseréli. Felveszed újra ekkor kitalálja az Oculus, hogy a kontroller a padlón van és nem a kezedben. Akkor újra kell indítani az eszközöket, de ehhez le kell venned a szemüveget... Aztán 10 perc után végre játszhatsz. :D

az elemet sajnos a Vive is csak piros/zöld binárisban hajlandó jelezni a ledjével. A kontrollet wtf az Oculus marhaság, soha nem találkoztam vel Vive-nál.

Vive-hoz viszont: elfelejtetted letakarni a tükrös kredencet, ezért egy idő után visszafelé mozog jobb esetben az egyik "kar", rosszabban a fejed. :D

Joda írta: meg ugye legyen wireless is.

Ezzel két baj van: plusz sok kiló és +1 töltendő dolog. A mostani kb félkilós, asszem 150 perces akkupakk. (Én általában 90-120 percet szoktam Beat Saber-ezni, azaz naponta kellene töltenem.) Plusz az antenna a vive tetejére kerül, azaz elbassza a sülyeloszlást és növeli a súlyt a fejen. Egyik se jó. Azaz akkor meg azokért fogsz vernyogni.

Nekem Oculus Quest van, ezzel én nem tapasztalok ilyen problémákat. Az elem állapotát belül 3 leddel jelöli kontrollerenként. Átlagosan 1-2 hétig bírják az aksik, napi kb. másfél óra Beat Saberrel, ami minden egyes kockavágásnál rezegteti.

A Quest wireless, de ez egyben a hátránya is. Nem nehéz, nem fárasztó, hogy a fejelemen van, csak jól kell beállítani a fejpántokat. Ugyanakkor viszont mivel ebben a kis mobilnyi cuccban van az összes hardver, nem tud igazán látványos játékokat futtatni. Kis trükközéssel lehet Oculus Riftes játékokat tolni rajta (igazából Steam VR-t lehet streamelni PC-ről), de nem mindegyik megy, illetve a kontrollal lehetnek gondok.

Ami idegesítő, hogy minden akalommal, amikor indítom a Beat Sabert, elállítódik a center (ahova állnod kell kockacsépelés közben), és manuálisan kell a játékból beállítani. Viszont ez úgy tűnik, hogy a BS sara, mert a Quest mindig pontosan tudja, hogy hova rajzoltam a szobában a játékteret.

Az Alyx érdekesnek néz ki, de nem tudom, hogy ezt tudom-e streamelni az én headsetemre, illetve egyelőre az árcédula is elriaszt.

Tango

"Lagging is a lifestyle."


LY képe
LY
Donator

Ha nincs killer app a VR-hoz, az a baj;
Ha van killer app a VR-hoz, az a baaaaaj



Hááát, én nem mondanám azt, hogy baj, hogy van killer app, de borzasztóan csalódott voltam, amikor bejelentették ezt a vackot. 2007 óta szeretném tudni, hogy mi a vége / folytatása annak a történetnek, amit elvágtak, erre most csinálnak egy prequelt, ami eleve nem villanyoz fel, de ráadásul még egy olyan platformra is jön, amin konkrétan nem tudok játszani vele.

És akkor így utánanézel kicsit aztán látod, hogy Eli-t más fogja szinkronizálni, mert az eredeti színész meghalt, Alyxot szintén más, mert hogy izé, az eredeti nő öreg (wtf) stb., szóval így azt érzed, hogy lett volna itt egy játék, amit meg kellett volna csinálni, csak hát "Valve time, lol", aztán nem lett belőle semmi. Lehet, hogy már nem is lehet belőle semmi, helyette meg jönnek a test nélküli kezek a VR-térben, és ez szomorú.

Persze ettől még építsenek platformot, aztán 2025-ben, amikorra kb. kész lesz = értelme is lesz VR-t venni, majd belenézek ebbe is, ha nem tom, egyáltalán érdekelni fog ez a gaming dolog még.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



2007 óta szeretném tudni, hogy mi a vége / folytatása annak a történetnek, amit elvágtak

Nem írta ezt le virágnyelven az egyik lelépett story writer? :)



Kicsit elmosolyodok, mikor most a Steam az Alyx prepurchaset dobja bejelentkezéskor. Legyünk őszinték, A HL: Alyx a Steam userek 99%-nak kb. egy 1000 dodós történet lenne.
(Egyébként olvastam egy gamer siteon, hogy a szavazásban résztvevők 20%-a vesz VR szetet a HL: Alyx miatt. Ők valószínűleg amúgy is hajlottak volna a vásárlásra, a HL:Alyx csak a végső lökést adta meg hozzá.)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Hát végül is igen, csak tudod, jó lenne játszani is vele. :D

Meg nem tudom, lehet, hogy csak én vagyok így vele, de szerintem a HL mindig is egy nagyon egyedi FPS-élmény volt, ami elég komolyan hiánycikk. Mindig imádtam azt a félig árkád, félig "taktikus-realisztikus" arany középutat, ami a játékmenetet jellemezte, és oké, hogy alapból én a Doom felé hajlok (sőt, az Ion Fury igazából még valamennyire vissza is hozta ezeket a dolgokat), de omg micsoda játékok voltak ezek.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



a nincs killer app a VR-hoz, az a baj;
Ha van killer app a VR-hoz, az a baaaaaj

Eddig sem a killer app hianya volt a VR hibaja, hanem hogy szar a technologia: hanysz tole ha hasznalod (szo szerint).

Kizarolag ez miatt nem is volt eddig sem "killer app" ra (Alyx elott is voltak zsir jatekok ra, utana is lesznek), mert nem tudsz ertelmes FPS-t fejleszteni ra. En sem a "killer app" hianya miatt nem vettem, hanem mert boven van csomo mas dolog az eletben amitol rosszul tudok lenni, nem kell +1 specifikus eszkoz erre.

Alyx is ezert lett a VR-on mar jol megszokott "stationary shooter", es kaszaltak a kulonlegesen beleelos FPS mivoltat, azaz amitol igazan half-life a half-life. Ha meg turett modban kell tolni, es nem tudsz teljesen immerziven FPS-elni (egy dolog amire total zsir lenne a VR), akkor minek az egesz tech?

Carmack is ugrott a VR hajorol es ment AI-t fejleszteni, mondta hogy nem nagyon tudjak sehova vinni jelenleg a VR-t egy ideje.

Valve szvsz ezzel a lepessel csak a half-life hiret probalja megfogni, hogy tovabbi eladasokat tudjon produkalni a kutyanak nem kello VR hardware-eben, amire egy valag zs-t fektetett be elozoleg.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ja, most hogy mondod, Carmackból nekem is ez ragadt meg, amikor jött a hír, hogy lefejleszti a Skynetet inkább: nem olyan régen volt vendég Joe Rogannél és konkrétan előadta, hogy nagyon primitív szinten van a VR és hogy sok idő kell még, mire ütni fog.

Másrészt meg nem is az a gond, hogy beteg leszel tőle (szvsz azért ha nem jön a motion sickness sík képernyőn viszonylag alacsony fovnál, akkor nem leszel), hanem az is, hogy egyszerűen egy macera az egész. Nekem pl. "logisztikailag" egy viszonylag komoly probléma lenne a lakásba varázsolnom a VR-t, mert hát tökre nem úgy vagyok berendezkedve. Meg akkor fejlessz rá gépet, troubleshootold ki a 100 féle baját, ami előjöhet, kalibráld be ezt meg azt stb., egy bleh az egész. És akkor a Valve előáll ezzel az Indexszel és írják róla, hogy hát jó, de ezt a legnehezebb bekonfigolni az összes közül...

Adjanak egy VR konzolt, ami csak erre van, nem kell összebuherálni a PC-ddel, csak egy egység, mint a PS és kész (~ Oculus Quest), amíg ez nincs, addig nem érdekel. Pl. azt, ami a tréler legelső jelenetében ott van gyanús nekem, hogy meg se tudod csinálni anélkül, hogy ne akaszd fel magadat egy nyakadra tekeredő vezetékkel. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ja, most hogy mondod, Carmackból nekem is ez ragadt meg, amikor jött a hír, hogy lefejleszti a Skynetet inkább: nem olyan régen volt vendég Joe Rogannél és konkrétan előadta, hogy nagyon primitív szinten van a VR és hogy sok idő kell még, mire ütni fog.

jaja, szintugy surun kovetem a mester bolcsessegeit. Joe Rogan-re is amikor bejelentkezett a twitteren "vegre az ugyvedeink minden akadalyt lerendeztek" modban, vagy egy honapon keresztul minden nap felnezegettem hogy mikor jon mar. :D

Amugy hogy objektivek legyunk, Carmack probalta pitchelni a legjobb modszereivel is a VR-t Rogan-en is (ugye akkor meg "teljes gozzel" VR-os hajon volt), de latszott rola hogy igazabol o sem hisz mar benne, mert latta hogy tovabbra is mennyi sebbol verzik, es mennyire niche market az egesz, barmennyi zs-t egetnek el bele.

Adjanak egy VR konzolt, ami csak erre van, nem kell összebuherálni a PC-ddel, csak egy egység, mint a PS és kész (~ Oculus Quest), amíg ez nincs, addig nem érdekel.

+1, es addjak hozza hogy ne hanyjak sugarba tole ha FPS-zik az ember (elmeletben ezt a szitut javito fov-val tokolgetessel fuggetlenul), es akkor mar okes lehet.

Most is szinte ott vagyunk viszont mint evtizedekkel ezelott, nagy otromba egyseg es csomo macerat, elokeszuletet igenyel, but hey, legalabb jobb felbontasu kepernyo van benne.

En az mellett amugy siman mukodokepes kimenetnek tartom azt is hogy PC-vel mukodjon (haszvalva kepernyo helyett pl), de tegye azt buheralas, kalibralas es kompatibilitasi faszsagok nelkul, annyira egyszeruen plug and play modra, mint egy kepernyot kotni a PC-re.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Persze, megvolt a pitch, de én azon lepődtem meg, hogy abszolút nyíltan és őszintén előadta, hogy ja, ez úgy istenigazából még nem működik. :D

Tényleg csak meg kell nézni, ahogy Carmack apánk áll hozzá a kérdéshez, és nem tudom, de én ez alapján nagyon nem vagyok meggyőzve arról, hogy ott vagyunk már:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=udlMSe5-zP8

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Carmack is ugrott a VR hajorol es ment AI-t fejleszteni, mondta hogy nem nagyon tudjak sehova vinni jelenleg a VR-t egy ideje.

Ez konkrétan hülyeség / süket duma. Baromi sokba kerülne, igen. Meg spéci és drága cuccok kellenek.

Ami kéne:
1. Übergyors VGA-k. Duplacsipes rendszerek 100%-ban támogatása, szemenként egy VGA-val, mondjuk. API, driver és OS szinten támogatni mindezt. (elérhető lehetne)
2. Nagy látószög, minimum 200 fok. (szintén ok)
3. Szuper Nikon / Zeiss /stb lencse, minimális torzítással. (szintén ok)
4. Valós, 4k/90+Hz felbontás szemenként, lehetőleg spéci panellel, felhősödés, stb, mindenre legyen jó :D (ez talán a legnehezebb) (meg kell próbálni, a pimax5k alapból nem rossz, csak meg kéne még jól tuningolni)
5. Alacsony késleltetés. Ha kell, akkor optikai szálat végig a VGA-tól bele a szettbe. Későbbiekben, HA odaért az aksi és wifi technológia, akkor wireless. Egyelőre kábel. (mehet ez is, de drága lesz :D)
6. Haptikus rendszerek (oké, ez is még bőven ráér :D)



de én azon lepődtem meg, hogy abszolút nyíltan és őszintén előadta, hogy ja, ez úgy istenigazából még nem működik. :D

amugy ezert tisztelem Carmack-ot, mert "klasszikus" kocka nerd. Nem sajnal eveket ra elvonulva, hogy belemasszon mindenbe es megertse hogyan mukodik, plusz tipikusan nem bullshittel hanem megmondja hogy gyerekek, ez van.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Szoval akkor te is azt igazolod amit mi mondunk, hogy jelenleg szar a tech? :D

Az hogy baromi sok penzbol es NASA-s research, scifi hardware-bol lehet ki tudsz hozni egy mukodokepesebb ezkozt, tovabbra sem jo kifogas egy atlag prolinak.

Mi is pont ezt mondjuk, hogy akar jo is lehet a VR, ha nem lenne szar. Nem azert szapuljuk a VR-t mert utalnank a VR elkepzelest.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Chiller írta:
Ez konkrétan hülyeség / süket duma. Baromi sokba kerülne, igen. Meg spéci és drága cuccok kellenek.

Addig meg szeletelitek a kockákat lézerkarddal időre... :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Ja, az is lulz.

A legimmerzivebb VR jatek, ami jelenleg a legjobb feelinget adja az adott hardware-en, a fuckin' Beat Saber? :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Hát, beajánlhatna valaki, lennének ötleteim.

Volt valami AMD/NV tech is, ami gyorsított a sztereóképes megjelenítésen anno. Az ős-ős aktív szemüveges 3D esetén alig esett 25-30%-ot az FPS. Persze azt is csak pár játék támogatta. De ezt is jó lenne leporolni. Az 1 VGA / 1 kijelző meg gyakorlatilag szintén szoftveresen "bármikor" megoldható "ingyen".

A 200 fok már létező tech. Még nem 4k, de ha így fejlődnek a kittek, jövő év végére realitás lehet.

Lencse az biztos drága lenne, igen.

Valószínűleg egy ilyen fullos szett mostani tech árakon lenne vagy 4-5000 eur, igen. Valószínűleg még ezt az árcédulát nem merik meglépni, mert attól tartanak, hogy kontraproduktív lenne. Én is így gondolom, de azért egy valve vagy egy facebook letehetne egy ilyet az asztalra. Persze nem sok fogyna, és talán még VGA se lenne hozzá elég. (a fenti SW-es fejlesztések nélkül)
De demózni lehetne, meg elkezdeni mutogatni pár prototípust, aztán addig reszelni (akár 2 évig), mire kellően olcsó nem lesz és lesz elég VGA mellé.



Szerintem egy RE7 már nem lehet rossz VR-el, az elég lassú a játékmenet ahhoz, hogy ne legyen motion sickness. Valószínűleg az Alyxnek se a mobilitás lesz az erőssége..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök




Nem feltétlenül játék, FOV és sebességfüggő a dolog.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Igen, az lehet. Gondolom egy Doom az eredeti mobilitással felejtős VR-al azért teleportálgatós a VR verziója. Szerintem lehet, hogy lenne igény a sima 3D, de hagyományos irányítás kombóra is. Mikor ugye monitor helyett lenne a VR set, de ugyanúgy lehetne irányítani, mint síkképernyőn egér+billentyűzettel.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Szerintem lehet, hogy lenne igény a sima 3D, de hagyományos irányítás kombóra is. Mikor ugye monitor helyett lenne a VR set, de ugyanúgy lehetne irányítani, mint síkképernyőn egér+billentyűzettel.

szerinted? :D Ezt varta mindenki a VR-tol, Carmack is. Ez van az oldschool scifi elkepzelesekben is ahonnan megindult az egesz. Es ezt nem adja egyedul meg a VR (hanyas nelkul).

Viszont lehet teleportalgatni es agyu modban nyomni helyette, minden jatekot. Mehetne siman az expectation vs reality meme ra, erted.

Szerintem egy RE7 már nem lehet rossz VR-el.

valamelyik RE-t nyomtuk havereknal VR-ral konzolon, lehet nem a 7-et (amelyikben valami regi csaladi hazban voltunk par emberrel, es a fater meg a tobbiek rank akartak torni), abbol is hanyinger lett mindegyikonknel, voltunk vagy 6-7en hazibulizni. Nem sebesseg fuggo az. Elkezdesz kicsit forogni es mozgolodni, egybol veszed le a fejedrol, ha csak nem akarod kidobni ott helyben a taccsot.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ja értem. Úgy gondoltam a VR litet, hogy nem lenne mozgáskövetés egyáltalán. Lenne egy nagy látószögű 3D képernyő a headszet és kész. A többi totál hagyományos. Úgy is lenne sickness ? (A RE7 lehetett az egyébként amivel játszottatok.)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Ja értem. Úgy gondoltam a VR litet, hogy nem lenne mozgáskövetés egyáltalán. Lenne egy nagy látószögű 3D képernyő a headszet és kész. A többi totál hagyományos. Úgy is lenne sickness ?

nem vagyok VR expert, de elmeletben igen, tovabbra is ugyanugy lenne. Sot ugy hamarabb. Mivel a hanyinger pont azert jon elo, mert az agyad "erzi" hogy amit lat, az nem egyezik meg az erzekelendo realitassal. Mivel osztonos a hanyinger, tippelik hogy ez evolucioval a mergezeseknel szokott elojonni, es hanyassal a tested ki tudta mosni a gyomrodbol a megevett mergezo gombat, vagy romlott etelt, amikor elkezdett veled "forogni a vilag".

Akkor nem jonne elo a hanyinger, ha te is mozdulatlanul allnal, es a kep is amit nezel mozdulatlanul allna. De akkor meg mi ertelme eleve ugye. Vagy ellenkezoleg, akkor nem jonne elo a hanyinger, ha elegendoen realis es preciz mozgas szimulaciot mutatnanak az agynak, es elhinne az illuziot. Azaz pontosan ugy mozdulna a virtualis ter veled egyutt amikor mozgatod magad, ahogy az agyad a realis vilagot is erzekeli. Ez utobbi sem tortenik meg most a VRnel mert meg egesz szar tech, ezert stresszel be az agy hogy "oh shit, gubanc van, amit latok nem egyezik meg az erzett valosaggal, vomit!!!!".

Sima kepernyonel nem jon elo, mivel a latotered nagy resze tovabbra is stabil. Es csak egy resze mozog. Igy az agyad nem nyeli be az illuziot, tudja hogy ami mozog, nem "te vagy", hanem elotted van, csak "latod azt".

Viszont volt hogy mar ismeroseim regen bazi nagy kepernyoknel, nagyon kozul ulve rosszul lettek Duke3D-tol, mivel ott mar elerte a kombinacio az agyuk treshhold-jat. Szoval meg nem is 3D-tol, vagy a hianyatol fugg a motion sickness.

Es ha nem te jatszod, hanem "nezed" ahogy a masik jatsza, szintugy hamarabb ki tud jonni, mert annal kevesbe erzi kontrollba magat a latottakkal az agyad.

Kocsivezetesnel is elo tud ez jonni, hogy te mint vezeto semmi gondod kanyarogni, de anyosulesen ulve ugyanugy, kontroll nelkul hogy "nem tudod merre fog epp fordulni", mar rosszul lehetsz siman.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Én játszottam síkképernyős 3D-ben FPS-eket, és nem volt semmi gond.. A Doom3 BFG edition pl. fel van készítve sokféle 3D-re, de amúgy úgy lehet irányítani, mint ugye a hagyományos verziót egér+billentyűzet. Azzal ki lehetne próbálni, hogy csak sima 3D-t beállítani, monitor helyett rákötni a Headszetet a VGA-ra és megnézni, hogy mi a helyzet..

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Nem, arra gondoltam hogy klasszikus 2Ds kepernyovel jatszva "3Ds", vagy ha ugy tetszik sima FPS jatekonal is elojohet. Nem kell 3 dimenzios tererzekelos hardware-rel jatszani hozza az adott FPS jatekot. Azaz a tererzekeles jelenlete, vagy nem jelenlete nem feltetlen szamit.

Inkabb az, hogy mennyire stabilak a latoterednek a szelei. Ha stabilak, azaz egy elegendoen kis kockaban elotted mozognak a dolgok, de a kocka szelein kivul a vilag fixen dekkol, akkor az agyad nem hiszi el hogy te mozogsz, hanem azt gondolja hogy amit latsz, magad elott mozog. De ha nem eleg vilagosak neki a szelei (azaz a kepernyo eleg kozel van hozzad), es azok igy nem stabilak, akkor jon a hanyinger, mivel azt erzi hogy "veled forog a vilag", nem csak kivulrol szemlelsz egy mozgast. Fuggetlen hogy 2Ds hardware-en nezed, vagy 3Ds hardware-en.

Azert a felreertes mert ugyanazt a hulye "3D"s szavat hasznaljuk a koztudatban egy FPS jatekra, es tererzekelos hadrware-re is. Duke3D sem tererzekelos hardware-re lett gyartva, fuggetlen a nevetol, hanem 2Ds monitorra, erted.

Azzal ki lehetne próbálni, hogy csak sima 3D-t beállítani, monitor helyett rákötni a Headszetet a VGA-ra és megnézni, hogy mi a helyzet..

mint mondtam, jon hanyinger es gyorsabban mint ha probalna kovetni a fejmozgasodat. Elozo hozzaszolasban irtam miert. Pont ezert is szenvednek vele annyit, hogy minel precizebben lekovesse a kulso mozgasaidat, mert a hanyinger elkerulese tekinteteben minel tokeletesebb szimulaciot kell az agynak produkalnod, amely egyezik a kulso apro mozgasaiddal, egyensulyerzeteddel, stb.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!