Jelenlegi hely

Warhammer Multiverzum

Utolsó bejegyzés


A Fulgrim elmélet nem működőképes két okból.

ShowHide spoiler #Dupla spoiler

Vulkán baromi jó kérdés, ugye a Bestia sorozat végén feláldozza magát, de volt már erre példa. Azaz mindig visszatért a biztos halálból, ezért is furcsa, hogy ennyi ideig nem jelent meg ismét. Nem mintha anno nagyon csipázta volna a Birodalom aktuális állapotát. De ő az egyik legesélyesebb jelölt szerintem is.

The strong eat, the weak are meat.



Megint vannak ilyen elméletek hogy megjelenik Fulgrim, most épp arra alapozták, hogy a legújabb "Psychic awakening" sztori szivárgása szerint "Yvraine-re Slaneesh bajnoka vadászik", és hát az egggész biztos Fulgrim a conteo szerint. Valójában sokkal valószínűbb, hogy pl. ez az úriember lenne az: rwurl=https://vignette.wikia.nocookie.net/warhammer40k/images/2/22/Lucius_the_...



új Sororitas cuccok:

arko-flagellánsok, a sztori hasonló mint a penitent engine-nél csak gép nélkül, fegyverre cserélt végtaggal:
rwurl=https://www.warhammer-community.com/wp-content/uploads/2019/10/BSB_ArcoF...
Repentia Superior, ő felügyeli a vezeklő nővéreket a csatában
rwurl=https://www.warhammer-community.com/wp-content/uploads/2019/10/BSB_ArcoF...


Tno képe
Tno

Ez gecijó :D Kivételesen ez az irány tetszik :D
Szerk.: Mondjuk erről a képről ez túl sok modifikációnak látszik. Kivételesen esetben talán, de alapvetően sztem nem kéne túlbonyolítani a dolgot...
Szerk.2: Á, nem, visszavonom, jó lesz.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Tno képe
Tno

Nem rossz, csak az arányok rosszak.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Slaneesh bajnoka Lucius nem? Fulgrim ő... Hat ő más.



Egy Káosz Istennek egynél több bajnoka van, csak van aki híresebb, van aki kevésbé híres. Fulgrim pedig Slaanesh egyik démon hercege/hercegnője, ennél közelebb nehéz Slaaneshhez közel kerülni.

The strong eat, the weak are meat.



Igaz, de ha nem is démon herceg/hercegnőve tette Luciust Slaanesh, a halhatatlanság egy bizonyos formáját megadta neki



;-)
rwurl=https://streamable.com/342it
(Hogy F. F. Ed-et idézzem: "Not everyone loves metal. FUCK THEM!" :-) )



Nem azt mondom, hogy Lucius nem egy kegyelt, de ha rangsort nézzük, Fulgrim alatt van minden tette ellenére.

The strong eat, the weak are meat.



Nagyon durván belelendült most a Tuan kiadó. Már a 19-ik Horus Heresy könyv (Know No Fear) kiadásnál tartanak. Azt írták hogy a hátrelévő 2 és fél év alatt ki akarják adni végig az egészet + jövőre elkezdik kiadni a Siege of Terra könyveket is. Nem kicsit Impozáns. A Császár Vigyázza lépteiket!

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Én is baromira örülök neki, persze tudom sokan nem annyira kedvelik az univerzumnak azt a korszakát de nekem kifejezetten a kedvencem.
Szeretem jobban megismerni a legiokat, mert vannak amik kevesebb reflektorfényt kapnak (pl ejjurak)



Más:
Nekem tetszik a Járvány Háború, tetszik, hogy tulajdonképpen Cadia után ketté szakadt a Galaxis, szerintem egy nagyon jó irányt vett a 40k, de most hihetetlenül háttérbe szorult a többi frakció. Tyranidak, orkok, tauk talen meg az eldak csak csak szerepet kapnak de most tényleg olyan mintha csak Birodalom és Káosz lenne



tudom hogy Final Fantasy, de annyira Dark Eldar :-)
rwurl=https://media2.giphy.com/media/vK91K40VL2OmA/giphy.gif



Csak mert szeretem az SN batrepeket, meg a Death corp.-t is
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Mpg8QNH-L68



Guillimannak amúgy volt valami hosszabb távú terve az Imperium Secudussal? Mert ő ugyebár úgy tudta, hogy Terrának + Császárnak annyi és Hórusz lett az új góré. Tehát feltételezhette, hogy idővel ha megszilárdította a hatalmát, akkor Hórusz majd eljön elfoglalni az Imperium Secundust is. Ami abból kiindulva, hogy az csak egy "kis" része volt az eredeti Imperiumnak elég könnyűnek ígérkezett. Volt már neki erre valami terve? Mert azért nem olyannak ismertük meg, aki csak várja az elkerülhetetlen véget...

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)




Én csak egy dolgot hiányolok róluk. Hol vannak a szöges mellbimbók?
rwurl=http://1.bp.blogspot.com/-E3EGgPP7DkY/VLum8Fp6XeI/AAAAAAAAHmI/0OtWTawYzF...

Más:
Interjúk Rick Priestly-vel, a korai 40k szülő atyjával.
első
második



Köszi, nagyon jók!

Még olvasom, de ez különösen kiugrott :-)

I left them blank before Horus Heresy games were conceived! I left them blank because I wanted to give the story some kind of deep background - unknowable ten thousand year old mysteries - stuff that begs questions for which there could be no answer. Mind you all that got ruined when some bright spark decided to use the Heresy setting - which rather spoiled the unknowable side of things...

Hát igen :-)


Boz képe
Boz

Amúgy jópofa a HH setting is a régi tech-el meg, h még-nem-igazán-káosz-marine vs nem-annyira-vallási-fanatikus-marine, de ja, nekem Warhammer az örökre az Ian Watson féle Warhammer régi marad, ahol Hórusz csak ilyen off-ba volt néha megemlítve.

Aztán persze ami miatt főleg szeretem a setting-et, hogy hatalmas, szinte végtelen lehetőségekkel, és nincs nagyon kőbevésett igazság mindenről, mert még a kőnyvírók is ellent tudnak mondani egymásnak.. szóval mindenki úgy alakítja a kis világát ahogy szeretné.

Éljenek a videojátékok!



Priestly is azt írja itt az interjúban, hogy
-homályba kéne vesszen a dolog
-amit meg csináltak belőle, az nem stimmel, mert 10 000 év alatt NAGYON meg kellett változzon a világ: jégkorszak VS ma, mondja ő: és a HH könyvek Impériuma meg ilyen 100-200 év különbség érzetét kelti szerinte a 40Khoz képest. Meg hogy amit ő írt pár mondatban, hogy Hórusz fellázadt és stb., az nem szó szerint van hanem egy senkiseemlékszikmár kor mítikussá vált sztorija, ami négyszázszor megváltozott ahogy továbbadták, ezek meg megírták szó szerint...

De azt is mondja, hogy hé, ha ezt lehet eladni, akkor érti hogy ezt adják el.



Mondjuk ez a rész azért erősen a korai időkre utal és nem a modern HH könyvekre szerintem. Az első HH-s játék azt hiszem a '89-es Space Marine táblás játék volt és az kezdte el kibontani a loret. Például ott volt az eredeti Flight of the Eisenstein sztori. Ráadásul kezdetben nem is volt szó a Káosz részvételéről, sőt a dolgok leges-legelején az egész 40k-ban nem volt Káosz.
Az biztos hogy el mehetett volna az egész valami teljesen meglepő irányba is. Lásd az eldarok "insectoid background"-ját.



Hát, olvasd el... Priestly nincs elájulva a faéktől amivé egyszerűsítették a dolgokat :-) De azt is mondja, hogy ez már nem az ami anno volt, ha a népek ezt zabálják, akkor biztos ez kellett, hogy dőljön a lé. Waaagh! Emperor :-)

Volt Káosz, ír is róla, de nem ilyen volt. Mind a Négynek megvolt a maga pozitív oldala, amivel lehetett azonosulni, ami miatt ambivalens érzéseid lehettek a Káosszal kapcsolatban.
Általában az egész univerzum morális, erkölcsi dilemmákról szólt, és kérdésekről válaszok helyett.



Itt nem találtam, szóval lehet hogy egy másik interjúban olvastam. A legelső elképzelésekben még nem volt benne a Káosz. Gondolták elég a sci-fi. Aztán mert a Fantasy-ban jól futott, be tették ide is. Aztán meg ha ott volt akkor már Horus mögé is bekerült a Káosz és nem csak egy szimpla hadvezér lett aki polgárháborút vezetett.

A "Négy Nagy Káosz Isten pozitív oldala" szemlélet még szerintem elég jól tartja magát a GW minden jó vs gonosz szándéka ellenére. Ha nem is a 40k-ban, de az Age of Sigmarban azért találni bőven azonosulni valót a Káosz oldalán. Habár nekem a 40k-ban is van elég. Mindenki csodálkozik hogy miért csatlakoznak emberek a Káoszhoz. Én azt nem értem hogy miért NEM csatlakoznak. Sokkal erősebb, univerzális igazságokat testesítenek meg. A filozófia és a vallásos élmény mind hozzá vezetnek.



Hát mondjuk Khorn faék egyszerűségű "filozófiájában" nehéz bármilyen spirituálisat vagy fennköltet találni. (Mondom ezt annak ellenére, hogy szerintem Kharn a legnagyobb király.)
Szerintem leginkább Tzeentch-ben vagy az Osztatlan Káoszban van meg az a mitikus vallásos élmény amire te gondolsz, viszont szerintem az Osztatlan Káosz már nem Káosz. A Káosz az káosz, ha egységes akkor már a saját maga jelentésével megy szembe.



Az interjúból idéznék:
"Sigmar is Khorne on a good day."
Khorne a bátorság, a nemes harc, és a túlerővel dacolás istene is. Csak ez a kettősség kiveszett a 40Kból. WH Fantasyban rendszeresen lehetett látni, hogy a Khorne káoszharcosok lovagiasak, és becsületesek - pl. ha összecsapnak valakivel, visszaparancsolják a hordájukat hogy fair küzdelem legyen, pl. ha valaki feláldozza magát hogy valaki más helyett küzdjön meg velük és ők beleegyeznek, elengedik azt a valaki mást... stb. Csak hát attól még tömeggyilkos állatok. ...mint egy viking vagy mongol portyázó.

Ezzel szemben a mai 40K Khorneja tömeggyilkos és pont. Ettől még hangulatos, csak nincs meg a pozitív oldala (vagy nagyon ritkán látszik). Hasonlóan a többi három is egysíkúbb lett. Hangsúlyozom, ettől még hangulatos gonoszok, csak messze nem olyan komplexek mint amilyenek lehetnének.



Ez most csak így jött:
Klingonok->Khorne
Romulánok->Tzeentch
Malon->Nurgle
Risaiak->Slaanesh (jobb nem jut eszembe)
:D

Choose your next words with excpetional care!



Nokedli írta: Az interjúból idéznék:
"Sigmar is Khorne on a good day."
Khorne a bátorság, a nemes harc, és a túlerővel dacolás istene is. Csak ez a kettősség kiveszett a 40Kból. WH Fantasyban rendszeresen lehetett látni, hogy a Khorne káoszharcosok lovagiasak, és becsületesek - pl. ha összecsapnak valakivel, visszaparancsolják a hordájukat hogy fair küzdelem legyen, pl. ha valaki feláldozza magát hogy valaki más helyett küzdjön meg velük és ők beleegyeznek, elengedik azt a valaki mást... stb. Csak hát attól még tömeggyilkos állatok. ...mint egy viking vagy mongol portyázó.

Az egyik Félix és Gotrenk regényben is benne van hogy a Khorne kiválasztottjai lerombolnak valami határerődöt. Az Öreg Báró full páncélban fogadja a betörő ellenséget az ősi kardjával a kezében.
Ez annyira imponál Khorne bajnokának, hogy párbajt hirdet. Persze Khorne bajnoka győz, aki ezután kivégzi a ősi kardot a báró holttestéről ellopni akaró beastment(azt hiszem) majd a harcosaival felravatalozza a báró testét és utána harcos temetés gyanánt felgyújtják a kastélyt.

A Warhammer Fantasy és Simar Khorne harcosai inkább ilyen Viking vagy (Warcraft Orkok) szerű majdhogynem "nemes" harcosok.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!