Jelenlegi hely

Utópia

Utolsó bejegyzés


ez is erdekesnek tunik, atolvasom szintugy koszi

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



(Ez az Utó pia ez a Bebaszcsiztam topic afterpartyja is lehetne)
(Köszönöm, kitalálok magamtól is.)



http://www.rewired.hu/comment/151966#comment-151966

psishock írta: Igen, en boldogan nem fizetnek semmi adot es hataroznam meg a megmaradt penzemmel hogy melyik ceget akarom tamogatni, kit hiszek hogy a legjobban vegzi a munkajat es a legjobb szolgaltatast nyujtja majd.

Tudod mikor nem volt központosított adórendszer? A feudalizmus alatt. A senkiföldjén húzódó utakat a kutya nem tartotta karban. De a szekér lerohadása volt a kisebbik gond, ugyanis a forgalmasabb utakon útonállók portyáztak. Nem volt pénzed testőrök bérlésére? Kapálhattad tovább a krumpliskertet. Ja, hogy a szutyadék földön csak ez termett meg, szóval a helyi csere-értéke a béka segge alatt van, mert mindenki második ember földművelésből él? Sok sikert a szekér és testőrség árának megspórolásához!

Vállalkozást szeretnék nyitni a vadkapitalista interneten? Hány hatalmon lévő földesúrnak, bocs, szolgáltatónak kell sarcot fizetnem, hogy az előfizetőik láthassák a bizniszem? Központi szabályozó rendszerek híján kik tartják vissza a kisebb szolgáltatók bekebelezését? Senkik. Csupán azon kell imádkoznom, hogy a következő kiskirály kevesebb sarcot szedjen. Ami miért állna érdekében?

Vagyis központi hatalom híján kik állítanák meg a szabad internet erőviszonyok szerinti felparcellázását? Senkik, tehát csakis jelenkorunk ereje, azaz a tőke szabná meg a felosztás összes viszontagságát.

Nem nehé [további adatforgalomhoz kérjük töltse fel egyenlegét, vagy nagyobb forgalomra váltáshoz válasszon a következő csomagok egyikéből - SzabadPiac Telekommunikáció]



Word.



Tudod mikor nem volt központosított adórendszer? A feudalizmus alatt.

es ebbol egyenesen kovetkezne hogy addig a technologiai szintig is mennenk vissza ha nem kozpontositanank az adot? Naugye.

Technologiailag egy szenny szint volt az, de ahogy haladunk elore az eletben egyre normalisabb lesz a tech-nek hala az eletszinvolan viszont. Feudalizmus ota elertuk az ipari forradalmat is es rajottunk hogy kapitalizmusra es cegekre tamaszkodva kisse jobb eletunk lesz mint addig barhogyan kalkulalva volt.

Vállalkozást szeretnék nyitni a vadkapitalista interneten? Hány hatalmon lévő földesúrnak, bocs, szolgáltatónak kell sarcot fizetnem, hogy az előfizetőik láthassák a bizniszem? Központi szabályozó rendszerek híján kik tartják vissza a kisebb szolgáltatók bekebelezését? Senkik. Csupán azon kell imádkoznom, hogy a következő kiskirály kevesebb sarcot szedjen. Ami miért állna érdekében?

Reszei akarsz lenni a Microsoft store-nak vagy Apple store-nak mert neked az annyira rohadt jo hogy mindent o mond meg hogy es mikent mennyen? Hat a Steamnek?

Ugyanugy privat ceg mindegyik es ha nem fogsz a sajat feltetelei szerint "sarcot" fizetni neki vagyis ugy ugralni ahogy o futyul, akkor repulsz a platformjarol es intezheted magad az eladasokat ahogy tetszik. Reszei akarsz lenni a Visa-nak hogy a vevok kartyajukkal fizethessenek rajta? Fizeted a sarcot nekik. Hat a banknak hogy bankszamladat hasznaljak? Fizeted a sarcot.

Ugy beszelsz mindha manapsag nem lennek millio cegek egymasra szorulva hogy bizniszt es forgalmat intezzenek, es ez nem lesz a jovoben meg osszekototteb. Csak a NN vedett varazslatosan meg valahogy ez ellen.

Ezek mellett ugyanugy leteznek ingyenes szabad technologiak mint a blockchain, apache, linux vagy barmilyen hasonlo ami viszont ingyenes (downside-nak lehet nehezkesebben hasznalhato, tech support nelkuli, stb), es eldonti mindenki hogy melyik utat valasztja.

Nem vagy koteles a netszolgaltatonak sem fizetned sem internetet sem hasznalni, anelkul is lehet szep eletet elni, de ha valaki valamit nyujtani fog neked, akkor azert perkalnod kell vagy igy vagy ugy. Ha az allam fogja a monopolt akkor mint mondtam fizeted ado fogjamaban ugyanugy, akar tetszik akar nem, de en azt valasztom hogy majd en meghatarozom miert vagyok hajlando fizetni es melyik cegnek koszonom, a kotelezo adot meg toroljek csak el.

Nincs epp a kornyekeden egy tisztesseges szolgaltato? Bam, business opportunity hogy te legyel az. De valoszinuleg ha nincs beteritve nettel az a terulet, akkor oka van neki, nem volt annyi fizetni hajlando felvevoreteg hogy megerje befektetni arra, ami talan valtozik ha fejlodik es meg olcsobb/gyorsabb lesz a technologia.

Központi szabályozó rendszerek híján kik tartják vissza a kisebb szolgáltatók bekebelezését?

Pl ezt eldonti a ceg hogy hajlando e kozosulni a naggyal vagy nyomja inkabb a sajat utjat. Amazon sem csatlakozott a Sarse-hoz hanem jarta a sajat utjait, es megannyi ceg elutasitja a jobbnal jobb ajanlatokat a piacon, mert szerinte jobb biznisz neki sajat utakon haladni.

Masik meg mint mondtam, a legvegso soron te mint a vevo a taplaleklanc tetejen meg majd eldontod miert es milyen szolgaltatasert vagy hajlando fizetni. Nincs semmi gond azzal ha egy nagy ceg intezi a legtobb kiszolgalast, ha annak a melojaval teljesen meg van a legtobb ember elegedve. Walmart-ra is mondjak hogy igy meg ugy megeszi meg ellehetetleniti a kis cegek melojat de ki donti el hogy szugseg e van a kis cegekre? Az embereknek olcso es elerheto aru kell, amit a kis cegek nem tudtak megadni nekik, a nagy meg igen, azaz pont hogy nincs letjogosultsaguk a kicsiknek ebben az esetben, hanem a nagyot szeretnek az emberek. Ha a Walmart elkezdene 10x-es akakat kerni a szolgaltatasaert mert megteheti, azt hiszed nem robbana egy csomo opportunista kisebb ceg ki hogy learassa a felrugaszkodo lehetosegeket, ezzel fogva hogy ne tehesse gyakorlatilag meg mert nem eri gyakorlatilag hogy uzletileg szenny dontest hozzon ami rossz a vasarlokra nezve is neki?

Ha nincs ado amit igy is ugy is elvesznek, ra vannak a cegek kenyszeritve hogy olyan szolgaltatast biztositsanak amiert hajlandoak is az emberek fizetni, vagy tonkremennek. Egyedul akkor tudnak fennmaradni a szar dontenteseik hatasatol fuggetlen ha az allam mindig kihuzza stimulaciokkal azokat a cegeket, ahogy manapsag szokas csinalni a "szabadpiacnak" nevezett, de sok esetben allamilag regulalt kontrollalt piacon.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



A pénzrendszer intézményesítése és magáncégek gazdasági monopóliuma markánsan eltér egymástól. Az előbbi a biztonság gondolata mentén létrejött évszázados folyamat, mivel egy megbízható pénzrendszer minden gazdasági szereplő jól felfogott érdeke. Az utóbbi pedig a rossz szabályozás eredménye, hiszen a demokratikus államforma, többek között, a kapitalista cserekereskedelem ballasztja. Ugyanis pénz mentén csakis haszon menti érdekek fogalmazhatóak meg, mely egy sokkal szűkebb halmazt takar a társadalmi érdekeknél. A szabályozás ennél fogva közérdeket szolgál: hogy a pénzünk értékálló legyen, és hogy ne tudjanak kizsákmányolni.

Vagyis a magáncégeknek milyen igényeket érdekük kiszolgálni? Csakis azokat, melyek nyereséget hoznak. Érdekük lenne olyan gyógymódok kidolgozása, amely csupán minden tízezredik embert szolgál ki? Nem, hiszen nagy befektetést kívánna, elenyésző hozammal. Ugyanezen logika szerint az internetet sem találták volna fel, hiszen hatalmas befektetést kíván, bizonytalan pénzügyi eredményekkel. Sorolhatnám még a példákat, de remélhetőleg így is látható, hogy a profitszerzés motivációja teljességgel mellőzi a kreativitást, innovációt és minden olyan gondolatot, amely nem számítható ki a nyereség függvénye szerint.

De akkor mit jelentenek a rosszul szabályozott szegmensek és korunk egyenlőtlenségei, teszed fel a kérdést újra, s újra. Pusztán azt, hogy egyes szegmensek alul, túl, vagy rosszul szabályozottak, melyeknek megannyi okozata lehet a korrupciótól, az emberi korlátokon, hibázásokon át a szisztematikus tényezőkig, mint gyorsan fejlődő technológia. Viszont a központi szabályozások teljes levetése mit eredményezne? A kapitalista értékcsere értékrendje szerint növekvő versengést, még kevesebb, meglévő erőviszonyok menti érdekképviseletet, mely csakis utópiát eredményezhet.

Érted, mivel tudod visszatartani a meglévő internetszolgáltató óriásoknak azt a motivációját, hogy a konkurencia felbukkanásának esélyét is elzárják? Csakis szabályozással. Mivel tudod megakadályozni, hogy a legerősebb cég bekebelezze a kisebbeket? Szabályozással. Mivel tudod a szabályozást fenntartani? Adózással.



What Happens When the Richest U.S. Cities Turn to the World?

What happens to America’s manufacturing heartland when Silicon Valley turns to China? Where do former mill and mining towns fit in when big cities shift to digital work? How does upstate New York benefit when New York City increases business with Tokyo?

.

The answers have social and political implications at a time when broad swaths of the country feel alienated from and resentful of “elite” cities that appear from a distance to have gone unscathed by the forces hollowing out smaller communities. To the extent that many Americans believe they’re disconnected from the prosperity in these major metros — even as they use the apps and services created there — perhaps they’re right.


Tno képe
Tno

Na most kiegyeztem apámmal.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



A kiegyezésben valaki titkon mindig hátrányban érzi magát. Majd előjön a dolog újra. Nem hiszem, hogy már valaha is jó viszonyom lesz apámmal.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Tno képe
Tno

Na.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Tno képe
Tno

Szó

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Tno képe
Tno

Val.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Békülős szex mindig jó, kivéve, ha a faterjával veszik össze az ember :(



Cartwright írta: Békülős szex mindig jó, kivéve, ha a faterjával veszik össze az ember :(



admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



LOL

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Tno képe
Tno

:D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Tno képe
Tno

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=7g-ydhg10UE
For the higher spirits.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Tno képe
Tno

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Tno képe
Tno

Egyébként e z az egész teljesen szétcsuszik mobilon

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Tno képe
Tno

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Tno képe
Tno

Ha az álmokról filozofálok, az mehet az utópiába?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Hát ha nem sértődik meg a filozófia topik ami a nevével nem ellentétben pont filozofálgatásra való, akkor nem tudom.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!