Jelenlegi hely

Cyberpunk 2077

Utolsó bejegyzés


Sajnos a CP mint szerepjáték kimaradt számomra

olyan nagyon sokat a lore szempontjából nem veszítettél, magának a szabálykönyvnek a világ/karakter leírásai sztem kissé primitívek voltak. A rendszer viszont nem volt rossz, értő kezekben jó kalandokat eredményezhetett.
Többek között azért is 2077 és nem 2020, mert nem teljesen azt a loret/világot akarták hozni, tehát amannak a minősége nem határozza meg ezét se plusz se mínusz.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Pff. Bud Spencerből négert, Terence Hillből meg nőt csináltak, és még a kocsi sem maradhatott piros, sárga ponyvával.

Sors bona, nihil aliud.



teljesen validnak hangzo modern remake a klasszikus filmsorozathoz. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Fél órás Geoff / Marcin beszélgetés:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=eiN9WibHcS8

Szegény úgy néz ki mint akiből egyre jobban kiszívják az életerőt. :( Cyberpunk után remélem mostmár pihen egy kicsit.



Ez meg egy pár perces kis beszélgetés Keanu Reeves-el a BBC-től, nyilván CP2077-ről.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=IkLte6_tCyw



A második rész a deus ex-nek viszont mekkora csalódás volt számomra... :(

Nem is értem hogyan tudták egy olyan jó első rész után egy olyan lapos valamit csinálni.. majdnem minden tekintetben alulmúlta önmahát sztem... :((((

"Fight steel Die honor"

"I eat resistance for breakfast"

Mr. Conan




Akkor viszont ok.

Remélem én is a legjobbakat.

De persze leginkább egy rohadt dx1 remaket a dxmd motorjával... meg folytatást.



Nokedli írta:

Realis szinten nezve meg ugyanolyan aggalyt kellene ebresszen barkiben egy tenyleges felnott meggyilkolasanak a gondolata

nem tudom mennyire ismerős a téma, de rátapintottál a CP2020 rendszer egy lényeges részletére: Ezt jelenti a kiberpszichózis. Amikor über-kiberré szerelve már nem ébreszt többé aggályt, mert útban volt az a lassú, göthös húskupac... Mondhatnók, miért érdekelne, hogy eltapostam pár bogarat út közben...? Na ilyenkor lép színre a játék legelső trailerében bemutatott spec ops...

nem vagyok kozel annyira jartas szeleskoruen a lore-ban, de kifejezetten izgalmasnak tartom es asom bele egyre jobban magam idovel. A felteves a kiberpszichozisrol erdekes. Nem forditva kellene amugy hogy tortenjen? A hus ver ember egy pont utan mar hidegverrel nyirja ki a felturbozott embertarsait (abbol a szemszogbol amugy jogos kiindulookbol), mivel mar gyakorlatilag "gepek", nincs biologiai szervuk. A geppe turbozott ember viszont ugyanugy embernek gondolja magat, es nyilvan a tobbi klasszikus embertarsat is szintugy.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Az a DX:HR megközelítése :-)
(Amúgy a CP szerint majdnem mindenkiben van több-kevesebb króm, így nem akkora választóvíz.)



attol a pillanattol kezdve hogy nem tart tobbe nagyon sokaig felepiteni egy embert (ertsd bele a kihordast, hosszu evtizedekig etetest, eletbentartast es tanitast, amig talan hasznos nem kezd lenni, stb) teljesen lenyegtelen lesz hogy husver vagy gepi intelligencia, ugyanugy ertektelenebb lesz moralis szempontbol mint egy csirke kb.

A jelenlegi (jogi/moralis) rendszer is azert all fenn mert nem vagy effektiven reprodukalhato teljesen, illetve nagyon sokaig tartott meg oda jutottal. Amint ezek nem allnak fenn viszont, mivel mindez bazigyorsan megoldhato lesz, gyakorlatilag ertelmetlen lesz eletrol vagy halalrol beszelni, mert a letezes folymatos lesz (Backupolhato, egyszerre tobb helyen egyszerre aktiv, stb). Nem ezekrol a klasszikusan evolvalodott, de tovabbra is igen torekeny, nagyon lassu, igy nagyon ertekelt bilogiai folyamatokrol fog szolni tobbe.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Na, megy ez neked, most meg a Ghost in the shell-nél tartasz :-) (a manga, meg a Mamorou Oshi, nem a többi verzió)
Amúgy igen, a cyberpunk műfaj ezért is ilyen népszerű, mert ennyi izgalmas kérdést vet fel. Jobb esetben kezd is ezekkel valamit a cucc, és nem csak egy snassz akciófilm fémkarú csávókkal...



mert a GITS loret meg ismerem, es osztom is a moralis implikaciokat benne. Cyberpunk es a DX azert harcol ezekkel a gondolatokkal, mert atmeneti formaban vannak a klasszikusan kifejlodott biologiai, es az intelligensen kontrollalt utobbi kozott (akar szerves, akar szervetlen, akar tiszta szoftveres alapu eletforma).

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



ez egy óriási baromság.



fejtsd nyugodtan ki, valoszinuleg elbuksz ezen az erveles reszen.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



az életnek meg a halálnak semmi köze a testedhez. A lelked nem reprodukálható, és azt fáj elveszíteni a szeretteknek. A lelked pedig az életed történései által formálódik, nem lehet reprodukálni, ha kimarad a felnövés fázisa cseszheted. Tudatot áttölteni meg sose fognak tudni, az csak a scifikben van, valóságban lehetetlen.



Az elso felteves a masodikon alapszik, ami szintugy gyenge labakon all.

A lelek definicioja nalad ahogy kiveszem az alap genetikabol oroklodott szemelyiseged/adottsagaid, es az ido folyaman kornyezetbol kinyert es feldolgozott memorian alapszik. A memoriat es a kiindulo adottsagokat egyaltalan nem lehetetlen a mai szemmel nezve se reprodulni, csak megfeleloen szofisztikalt mesterseges technologia hianyzik ra. A jelenlegi biologiai megoldas a legeffektivebb erre, amit produkalni tudunk. Ami bazi lassu es draga, ezert is ilyen ertekes jelenleg.

Viszont a felteves meg alapfizikailag sem bukik, egyre effektivebben es gyorsabban tudunk memoriat tarolni.

Azutan a felteves azon a szinten beszel a kerdesrol, mikor mar egy testet nem 20 evig tart felnevelni, hanem lehet 5 perc alatt megvan, gyartva. Szintugy a kivant memoria feltoltes is. Csomo ceg dolgozik mar most pl szervek mesterseges reprodukalasan, elsosorban hogy potolhatoak legyenek medikalis szempontbol betegsegeknel vagy egyeb hianyassagoknal azonnal.

Megfeleloen szofisztikalt brain to CPU interfacekkel, amiken szinten aktivan dolgoznak mar jo ideje egyes cegek, tobbek kozott most Elon is, viszont a szamitogeppel valo kommunikacio egysegekkel effektivebbe gyorsitasa a cel. Jelenleg ez nagyon limitalt es hatralratja a bevitt adatmennyiseg forgalmat sima audiovizualis sebessegre. Nem is olyan reg, ez a sebesseg is elkepzelhetetlen volt, azt hittek az emberek sima verbalis kommunikacio sebessegben kimerul az emberiseg. Mar az iras is bazi nagy tech fejlodes volt informacio atvitel sebessegben, az se olyan tul reg fejlesztettuk ki.

A tudast manapsag is full absztrakt modon, koncepciokea alapozva emberi fejlett technologiaval szeded fel, kozel nem "ahogy a bioligia megalmodta" modon, megtapasztalva, megelve, ezt fontos felismerned. De ha a hatalmas tudast nem 20 evig olvasgatva kell lassan magadba toltened, hanem pl par perc, egy kis lurko is egysegekkel hamarabb lehet olyan fejledtsegi szinten, mint egy felnott kidolgozott agy.

Az hogy te meg nem latod, nem jelenti azonnal hogy automatikusan lehetetlen. Foleg azoknak tudataban hogy meg elmeleti szinten is megallja a helyet, nem irrealis, fuggetlen hogy tiszta sor a megfeleloen szofisztikalt tech igenye hozza. 100 eve meg az internet is fekete magia lett volna, manapsag meg ofkorsz szinten evidens tech informacio atadasra.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Na.
Emberi tudatot fizikai okokból sem lehet backupolni (kvantumösszefonódás), meg nem is lenne egy olyan nagy wasistdas, kapnál egy egypetéjű ikertestvért na bumm. De a ezek csak a cyberpunk dilemmák, a valós okok sokkal földhözragadtabbak. A tudat gyakorlatilag a perifériákra adott válaszok projektív modellezése. Ezért a tested nélkül értelmét veszti.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=lyu7v7nWzfo

Vill du bli ihop med mig?



Hadd szóljon hozzá egy szakértő, Mr. 2501 is ;-)
rwurl=https://youtu.be/YZX58fDhebc?t=163


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

meg nem is lenne egy olyan nagy wasistdas, kapnál egy egypetéjű ikertestvért na bumm.

Nem is értem már felvetés szintjén sem, hogy miért kezelik egyesek örökéletként azt, hogy nekik kihúzzák a dugót, de egy másik, róluk klónozott entitás létezik. Az örökké létezni vágyó egyén szempontjából ez a nagy büdös nulla, maximum annak örülhet, hogy a tudathasonmása folytathatja a megkezdett munkát. A nagyobb hasonlóságot és a gyorsabb legyártást, felnevelést leszámítva ugyanott vagyunk, mint a gyerekkel.

Jó, ha valaki azt akarja, hogy imposztorok éljék tovább az életét, annak ez biztos jól hangzik. De jó lesz, ha én már nem élek, de egy az én emlékeimet lenyúló másolat fogja inni a kedvenc söröm! Ez az élet értelme! 42!

Sors bona, nihil aliud.



Pontosan, itt bukik el nálam az összes ilyen sci-fi. Ha én megmurdálok, akkor tökmindegy, hogy van ezer meg egy klónom. Vagy tényleges tudatátvitel vagy semmi.



Mialatt az embert az is frusztrálhatja, hogy a sejtjei folyamatosan cserélődnek, így az a csávó, aki a három éves fotón vigyorog, már nem azonos anyag szinten veled - bár itt nyilván a csontok, és hasonlók ugyanazok. Azt viszont felvetném kérdésnek, hogy az idegsejtek cserélődnek-e, és ha igen, másolják-e a meglevő szinapszisokat...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."




Születésünk után új idegsejtek csak két agyi területen képződnek: a hippokampuszban és a szaglóhagymában (bulbus olfactorius), de ez utóbbiban is csak nagyjából másfél éves korig. Az agy más részein található neuronok egyidősek velünk, nem osztódnak, nem cserélődnek le, és amennyiben sérülés vagy betegség nem pusztítja el ezeket, egész életünk során kitartanak.

https://ipon.hu/magazin/cikk/meddig-el-egy-idegsejt



Na, mégis lesznek benne gyerekek, ráadásul ez ölhetőnek is tűnik a felszerkója alapján.

ibi amentia latet



>NEOMILITARISM
Substance over Style

The look of global conflict and corporations jockeying for power. Cold, sharp and modern. Making everyone look as if they are ready to drop out of an AV’s cargo door and head straight into combat.

Ennyit írtak a képhez. Sztem az nem kicsi, csak lejjebb van. Bár amit a megacorp.-okról tudok, az alapján maximum a rossz sajtó* tartaná vissza őket a gyerekkatonák bevetésétől, erkölcsi gátlás nem :-)
*már persze a rivális corp sajtója maximum, az övék pozitívan nyilatkozna, ha egyáltalán...



Legközelebb majd azt akarod beadni nekem, hogy az eggyel korábbi poszteren meg nem a hobbitot mint választható fajt reklámozzák. Elmész te ja.

ibi amentia latet


KMZ képe
KMZ

ezek a substance over style fanmade dolgok részeikben értékesek, de egészében nézve nagyon ergyák

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



1 oras omlenges az E3 demo utan
rwurl=https://youtu.be/KjjXuc5a4FA

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!