Jelenlegi hely

Game of Thrones

Utolsó bejegyzés


Martin ugye sosem ad bizonyítékot semmiről, de a könyvekben egyes (megkérdőjelezhető) adatok valóban arra utalnak, hogy

ShowHide spoiler #könyvek


Egyébként könyv kapcsán annak idején a Varjakat meg a Sárkánytáncot egyszerre írta, majd szétcsapta a végén karakterenkét két könyvre, ami szerintem nem volt jó ötlet (mármint a karakterekre szétbontás). Gyanítom itt se megy másként csak bazi sok az anyag.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


KMZ képe
KMZ

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Visszanézve lassan már az egész 7-ik évadot egy filler évadnak érzem mert kb semmi sem történt benne. Ami meg történt az hülyeség volt.

Cerseinek, valamint az egész Királyvár szálnak már kb semmi értelme sem volt az 6-ik évad óta. Királynő lett és ott kb véget is ért az egész "életútja."

Szerintem valahogy így kellet volna felhúzni az ívet...

6. - Évad megérkezik Dany és nem hallgat az idióta tanácsadóira, hanem szépen elfoglalja Westerost. Mindenki befosik a sárkányoktól, Szuper Euron pedig hamuvá ég flottájával együtt.

A 10!!! részes évad 7-8 része körül jönne Királyvár ostroma/felégetése. Az évad végére Dany+Jon Westeros -ingadozó- ura.

Az évad végén megjön a Night King és áttöri a falat. A fal áttörése is egy csata-szerűség lenne de nem zombisárkány segítene, hanem az, hogy Bran akaratlanul meggyengíti a fal védelmét és a NK áttöri.
Az áttörés után megjön a 3 sárkány és AKKOR szedi le a NK az egyiket. És persze meg is zombítja.
Az évad végén láthatjuk, ahogy zombisereg menetel + NK a sárkáynon.

8 Évad Kb 2-3-ik rész Deres ostroma. Vereség.

4 . rész. NK a zombisárkánnyal feléget pár fontosabb várat. Az 5-ik részben Királyvár ellen küldi a sárkányt -ami egy jégviharral érkezik- A sárkány jókora pusztítást végez áttöri a falakat + égeti a várost de végül a 2sárkány és/vagy a skorpiók elintézik.

A tél szépen megjön egész Westerosra és a végső csata Királyvárnál lenne. Ott persze legyőzik a NK-t de amúgy Westeros romokban hever és itt a tél. Aztán még 1-2 rész a levezetésre és vége...

Szerintem nagy hiba volt az évadokon át felvezetett természetfeletti szál ilyen kurta-furcsa módon lezárni. Eddig pont az lett volna lényeg hogy az idióta emberi konfliktusok semmit sem érnek az igazi nagy ősi fenyegetés árnyékában.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Kb. 1000 féle szcenárió van, ami jobb lett volna, mint ez a megoldás amivel előálltak Dumberék...



Szerintem nem az a baj a fantasy vonallal, hogy nem szopta be jól mindenki a telet, hanem inkább az, hogy semmi misztikum nincs benne. Onnantól, hogy a Long Night valami mítosz helyett egy megfogható dolog, amiben egy zombihadsereg irtja a népet az élén egy adag fehér csávóval szvsz már ki van ölve belőle a félsz. A Night King pl. csak egy badass nekromanta extra armorral, amire csak a valíriai acél hat... nem tűnik úgy első blikkre sem, hogy el tudja hozni a világvégét.

Basszus, ha én Westerosban élnék, Melisandre-tól jobban benne lennék szarva, mint a Night Kingtől, mert az egyikről mindent tudok, a másiknak a mágiáját meg végig sokkal rejtélyesebb színben tüntette fel a sorozat. Nekem a GoT-ban a mágia szempontjából mindig az volt a pláne, hogy ez egy fantasy-t csak nyomokban tartalmazó világ, aminek a mélyén amolyan lovecraftosan mégis rengeteg ősi, megoldatlan rejtély van. Ezek csak úgy működnek igazán, ha sosem lesznek teljesen konkrétak, a hosszú éjszakával meg pont az lett a gond így a végére, hogy semmiféle titok nem maradt benne. Szvsz a Night King koncepciója max akkor üthetett volna valamennyire, ha a winterfelli csatánál látod először, és a sorsától függetlenül szinte semmit sem tudsz meg róla.

Egyébként poén, hogy a GOT /ASOIAF fanok eléggé szeretik fikázni a Gyűrűk urát, de ha az ember belegondol, azért Szauron mindent látó szeme sokkal-sokkal erősebb koncepció volt egy Night Kingnél.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Valóban. A könyvekben pontosan így van: a természetfeletti dolgok misztikusak, érthetetlenek, és félelmetesek. Főleg pedig ritkák. Nájtking pl. nincs (illetve gyerekriogató rémmese formájában van szó 1 ilyen nevű rémről 1x).
(Amúgy a Gyűrűk urával is az van hogy a fimiparosok nem teljesen fogták fel a koncepciót...)



és az eddigi telek hogy zajlottak akkor?
NK felvonult a sleppjével a falig és amikor látták hogy nem tudnak felmászni vártak néhány napot, megunták és hazamentek?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Én végig azt hittem, hogy a night king legyőzéséhez brann képessége fog kelleni, kicsit jobban belemásznak a whitewalkerek teremtésmítoszába és onnan kaparnak elő valami megoldást amivel ha nem is legyőzik, de legalább hosszú időre vissza tudják űzni őket északra. :D



Ez most kivételesen +1.



és az eddigi telek hogy zajlottak akkor?

Honnan tudod, hogy egyáltalán volt már olyan? Lehet, hogy a nagy Tél nem több a bibliai vízözönnél, csak úgy, hogy mivel ott a fal, a GOT világában meg tényleg vannak természetfeletti dolgok, így tudod, hogy valami történt már egyszer, azt viszont nem, hogy pontosan micsoda. Nekem ez lett volna a szimpatikus megoldás igazából, és valahol remélem is azt, hogy az utolsó részben még át lesz értelmezve ez a dolog, ahogyan pl. most már tudjuk azt is, hogy amit hónak hittünk Dany látomásában, az valószínűleg inkább hamu lesz. Én annak örülnék, ha eljönne a Tél, csak máshogyan, szvsz ezzel elég sok mindent meg lehetne még menteni a misztikus oldalból.

Annyit kb. tudok a GOT világáról, hogy itt még azt sem tudja a nép, hogy mi van Westerostól nyugatra, szóval nem értem, hogy egy ilyen világban mi szükség volt egy konkrét fantasy hadseregre, amikor tele van felderítetlen misztériummal.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



rémlik az első évadok valamelyikéből hogy a falon lévő veterán mesél, hogy ti semmit sem tudtok a télről, volt amelyik évekig tartott.
amíg voltak lovak könnyű volt, aztán a patkányokat ettük, majd végül a könyvekből kifőztük az enyvet levesnek bla bla

még sam-re is tesznek megjegyzést hogy egy ilyen puhos fiúcskából pár napig jól laknának

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Az öregebbek mind emlékeznek az utsó télre és emlegetik is. És akkor ez még csak a sorozat. A könyvekben pláne. Északon mindenki szarik a téltől és készül rá. Mondjuk a könyvekben az a para, hogy a polgárháború miatt az urak szarnak rá, a vetést meg mindenhol legázolják, a parasztot kiirtják. Ami kb. egyetlen nagyúrnak gyanús, hogy ez így nagy szar lesz: Kisujjnak. Úgyhogy neki nagyon-nagyon sok tartós élelmiszere van, és nagyon védi...



Nem erre gondoltam, hanem magára a legendára a világot veszélyeztető clusterfuckkal és Azor Ahai-jal. Az oké, hogy tél az úgy van. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Na az pontosan úgy van ahogy mondod, senki* nem tud biztosat arról, legtöbben azt se tudják hogy kéne lenni ilyennek.
*az öreg targaryan maester tudni vél dolgokat róla, meg Melissandre is ugye (a papságával együtt). Konkrétum sehol.


ShowHide spoiler #Könyv - mágia

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



az csak sima évaszkváltozás valahol azt olvastam, hogy westeros világa egy nagyon eliptikus pályájú bolygón helyezkedik el és ezért olyan furcsák az évaszakváltozások. Szóval a tél évszak ilyen emberöltőnként jön egyszer, és természetesen eddig NK nélkül volt. Meg ugye a NK és a sárkányok születése között is van elvileg vallamiféle összefüggés.



Akkor ezek szerint más könyvekben is áll a bál?

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Szerintem a mások egy őshonos faj Westeroson és vándorolnak az extrém téllel mint a költöző madarak. És tízezer évente elérik Westeros északi lakott tartományait. Ezért a Westerosi emberek építettek egy gecinagy falat, és megalapították az éjszakai őrséget valahányban, hogy ha megint hosszú éjszaka lesz a mások és a vadak ne lakják le az északi településeket.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök




https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1sok_(A_t%C5%B1z_%C3%A9s_j%C3%A9g_dala)
Pl.

Samwell Tarly sárkányüvegből készült tőrrel megöl egy Mást. Sam társa, Kicsi Paul élőhalottként éled újra és Sam hasztalanul próbálja sárkányüveggel megölni őt, végül tűz segítségével pusztítja el a lényt. Bran Stark felidézi a Stark családba tartozó Éjkirály, az Éjjeli Őrség 13. parancsnokának legendáját, akit egy nőnemű Más csábított el. Az Éjkirály és hitvese rabigába hajtotta az Őrség tagjait, mielőtt a Starkok és a Vadak közös erővel legyőzték volna.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



es akkor amugy benjennel milyaf@sz van?
iceheart, vagy coldheart vagy mi, aki ilyen deus ex szeruen megmentette brant is pl, azt azota semmi, mikozben ilyen fel-zombinak lett beallitva.
de van egy olyan erzesem, hogy meg csillio elvarratlan szal maradt a sorozatban, amit egyszeruen elfelejtettek-de siman lehet, hogy meg martin papa is elfelejti, addig kavarta a dolgokat.

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



szerintem Martin szánékosan add hozzá sehova nem vezető szálakat, amiket esze ágában nincs elvarrni. komplexebb lesz tőle az egész, és nehezebb kiszúrni a tényleges utalásokat. A könyvben létező Lady Stoneheart pl. meg se votl említve a sorozatban. Persze a könyvben még kifuthat valamerre.



őt nem szedték szét valamelyik részben?
az rémlik, hogy jon bajban volt és egyszercsak belovagolt érte de mintha csúnya véget ért volna aztán

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



(könyvek, nem sorozat) Blackhand lesz az, mert először azt hitték, a bácsi fekete kesztyűt hord- aztán kiderült hogy az a feketére fagyott keze... Azt hiszem (nem biztos) hogy őt az öreg háromszemű holló távirányította, aztán kint maradt amikor a gyerekek bementek hozzá (és gondolom lefeküdt hullának...?)
Azon a szálon van bőven misztikum, de éppen ezért nagyon ritkán van szó róla. A könyvek ugye nem a misztikumról szólnak elsősorban, hanem az emberi természetről, jellemekről, konfliktusról, intrikáról...



Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



A mások mágikus képessége a halottkeltés (az éj istenének ajándéka azért mert állandó sötétségben és télben kell élniük) :) A többi csak mese, hogy ne legyen annyira száraz és földhözragadt a sztori, ha a öregek mesélnek az északi gyerekeknek. Azor Ahai pedig csak egy sima Tűz ura kegyelt harcos volt aki pont akkor bukkant föl a lángoló karddal mikor az a napforduló következett ami után elkezdett visszaállni a normális állapot, másnap fölkelt a nap. A hosszú éjszaka olyan mint egy napfogyatkozás. Olyankor az északi sarki állapotok délre tolódnak és pontosan 2 év 3 hónap 3 hét és 2 napig éjszaka van. 10ezer évente. :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=0QQlxDflZeM
Rip and tear until it is DONE!

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.




REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!