Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Avengers: Endgame

ATYA ÚR ISTEN !!!!!!!!!!!!!!
Ez valami zseniális volt!
Sokszor hangoztattam már, hogy nem vagyok nagy Marvel fan - DC karakterek, történetek sokkal jobban bejönnek -, de azért mindet megnéztem eddig, viszont így nem kapott el abszolút a hype, olyan elvárásokkal ültem be, hogy nagyon rossz valószínűleg nem lesz a teljesen jó Infinity War után, max. attól féltem, hogy semmilyen lesz.
Ehhez képest már első harmadában többször kicsordult a könnyem és fújtam az orrom többször is. A történet teljesen meglepett, nem számítottam ilyen megoldásra, de kiváló volt az ötlet és a megvalósítás is. Szinte minden poén jó volt, az egész közönség röhögött végig rajtuk, nem éreztem szinte egyet se erőltetettnek vagy oda nem illőnek.

De volt egy pont, amikor eldőlt, hogy ez az egyik legnagyobb kedvencemmé válik instant!
Azért imádkoztam, hogy Captain America kapjon egy igazi badass jelenetet a filmben, valami méltót a karakteréhez. Hát kapott <3 És ráadásul pont ugyanazt amit előzetesen fantáziáltam én magam is (bár tudom, ezt senki nem fogja elhinni nekem, de tényleg én is ugyanezt találtam ki)!
Én is fogtam a fejem, amikor itt vitáztatok azon, hogy a közönség tapsol meg őrjöng a moziban, mondtam magamban mekkora gyík fanboyok vannak. Hát bassza meg be kell vallanom, annál a jelenetnél én is magamból kikelve üvöltöttem, hogy "IGEEEEEEEEEEN!!!!", alig bírtam megülni a székemben, hogy ne pattanjak fel :D Ilyet eddig emlékeim szerint sose éltem még át moziban.

Ha nagyon akarnék biztos bele tudnék kötni pár dologba, de nem akarok. 10 évet így lezárni, ez valami egészen félelmetes írói/rendezői teljesítmény. Bravúr a javából. Ráadásul két részen keresztül...
A Russo fivérek a legjobb dolog, ami csak történhetett a Marvellel.

Bravó!



Most már elmentek a picsába

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



KMZ képe
KMZ

Arctic

Mads elviszi az egészet a hátán, végig feszes, maximum 4-5 mondattal rendelkező túlélődráma. Hibái ellenére (mármint nagyvonalúan elsiklottak pár hétköznapi és zavaró tényező felett) végig lekötött, jó párszor belemarkoltam a karfába az biztos. Ajánlott!

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Shazam!

Jópofa volt. Full kiszámítható, de ettől még tetszett. Volt hogy vigyorogtam 1-1 poénon, de azért nem egy Ragnarok. A Shazam olyan buzi kinézetű, hogy többször csak magán az arcon vigyorogtam.

Endgame

Nagyon tetszett, de a Ragnarok és az előző bosszúállók jobban bejött. Volt amin változtattam volna. Így is erősen nézős, akik szeretik a képregény filmeket.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Long Shot
Aranyos rom/com Seth Rogen és Charlize Theron prezentálásában. Előbbi egy lecsúszott újságíró utóbbi pedig Secretary of State aki indulni akar a következő elnökválasztáson és kell neki egy jó szövegíró és így kerülnek össze (plusz régről ismerik is egymást). Én vártam a Rogen-től már megszokott stoner humort, de igazából nem az volt a fő irány. Jó volt látni azért, hogy Rogen el tud játszani mást is mint egy hülye folyamatosan poénkodó stoner-t. Itt volt is rá lehetősége. Nem volt életem rom/com-ja, de azért nem is volt rossz. Örültem, hogy nem mentek el az olcsó Trump kritizálás irányába. Persze azért pár részbe ha nagyon beleerőszakolja az ember akkor talán belelátható, de próbál a saját fikcionális világában maradni. Egyszer unalmas délutánra tökéletes egy kis vihogásra, de meglepőt nem kell tőle várni. Ugyanazokra az elemekre épít mint minden rom/com ever.



A végzet órája

Kb. 10-12 éveseknek való misztikus horror vagy kalandfilm. Kisebbek összeszarnák magukat rajta, a nagyobbak meg bealudnak.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Az amerikai tornászbotrány belülről

Megint egy gyermekmolesztálós dokumentumfilm. Gondolom nektek is ismerős a pár évvel ezelőtt kirobbant tornászlányok orvosa molesztált eset. Na most itt azt vesézik ki. 20 éven keresztül csinálta az ürge több száz gyerekkel némelyikkel több száz alkalommal.
Számomra most is az volt a legmegdöbbentőbb, hogy a szülők orra előtt. Kvázi volt ahol a szülővel egy szobában megcsinálta. És az se ér el a tudatomig, hogy EGYETLEN szülő sem beszélte meg otthon a gyerekével, hogy mégis miféle "kezeléseken" esik át nap mint nap szemük fénye? Ha meg netán valahogy szóba is került jobban hitt egy vadidegennek?
Szerintem ebben az egészben a szülők is hibásak, hogy nem látták át a helyzetet. És nem hiszem hogy ehhez egy ilyen botránynak kell kirobbannia, hogy odafigyeljen valaki arra mi történik a gyerekével.

Csernobil E01 (HBO minisorozat)

Ide írtam.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Nézd meg az Abducted in Plain Sight című dokut, ott is egy családot belülről rohasztó és erodáló pedó szomszéd pécézte ki az egyik kislányt és elképesztő, hogy a szülők mennyire hibásak voltak abban az esetben is. Fel nem tudom fogni.



Ralph Breaks the Internet
Az első jópofa volt, ez is jól indul, de aztán az egész eléggé a földbe áll Ralph gyökér viselkedése miatt. No mindegy, az utalások meg a Disney hercegnők legalább jók voltak :D



A stáblista utáni jeleneten jobban szórakoztam, mint magán a filmen, még most is röhögök ha eszembe jut.



Detective Pikachu
Számomra nagyon szórakoztató volt végig. A sztori meg a gonosz igazából tök sablon, semmi érdekes viszont úgy gondolom a célközönségnek (10 év körüliek :D) ez pont elég és igazából ezzel nincs is baj. A világ baromi jó volt, a pokémonok el lettek találva bár valahol reméltem, hogy több lesz a párbaj, de egye fene. Én már azért kinőttem a Pokémonos időszakomból szóval jó pár Pokémon nevét elfelejtettem, de még szerencsére volt mögöttem egy sereg gyerek akik magukból kikeltve üvöltötték mindegyiknek a nevét ahogy felbukkantak. :D Őszintén szólva ha még mindig gyerek lennék akkor tuti örömódákat zengenék róla, mert pontosan olyan amilyennek egy Pokémonos live action filmet el tudnék képzelni. Így felnőtt fejjel kicsit zavart a generic sztori, de egye fene. Jól szórakoztam így is. :) Ja és Reynolds 5/7es szinkront tol, nélküle sokkal kevesebb lenne a film az biztos.



John Wick 2
hát... látványos, a zene jó, a színészek is, a csajjal igazán dughattak volna (ha engedte volna a nagy bánat), de.... sajnos kurvára látszik, hogy csak azért csinálták, hogy az első rész sikerén keressenek. Akaratlanul is nem egy helyen önparódiába fullad a film... és most jön a folytatás.



Into the Spider-Verse

Egynek jó volt, de kevesebb családi drámára számítottam.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Detective Pikachu

Aranyos volt :)

Psyduck FTW!



Iron Sky 2
Hát.... leginkább facepalm volt. Néhány részlete értékelhető volt, de van egy olyan pont, ahol a kikacsingatások túl vannak tolva. Na ez a film ezen pont után volt kb 6 kilométerrel. Amit lehet klisével kezelni, azt rögtön kettővel kezelték.



John Wick: Chapter 3 - Parabellum
Huh, de sokan fogják ezt a filmet itt utálni. :D Pedig eszeveszettül zseniális az egész. Nagyon ügyesen bővíti tovább a JW univerzumot tyúklépésben pont ahogy a chapter 2 is tette. Nem akarok részletekbe menni, de így kell ezt csinálni. Szép lassan építeni és építeni miközben az összes új infó igazából organikusan mosódik bele a film sztorijába. Az akció jelenetek viszont... Páratlanok. Sokkal hosszabb és jobban koreografáltak mint eddig és a legviccesebb az, hogy egyáltalán nem válik unalmassá. :D Tudnak rajta variálni annyit és úgy, hogy még pislogni se akarjon az ember. Igaz ez azzal is jár, hogy csúcsra járatják az over the top jeleneteket. Egy ponton már az jutott eszembe, hogy ez kb Bayonetta szintű akció, a jó értelemben természetesen. :D Egyszerűen el kell fogadni, hogy itt így működnek a dolgok. Az öltöny lehet golyóálló, a vágás lehet bármilyen akkor se akadályoz meg senkit a mozgásban, a kutyák gondolat olvasók és mindig jókor vannak pont jó helyen és természetesen a világon mindenki bérgyilkos. Ha ezeken fenn akar akadni az ember akkor egy pillanatot se fog élvezni. Bár egy ilyen ember az előző két rész után minek nézné meg a harmadikat is? ;) A sztori fasza volt, az új és régi karaktereket is nagyon eltalálták! Halle Berry és a kutyái justwow, Marc Dacascos kurva nagy arc és a gonoszok közt is volt 1-2 ismerős arc máshonnan. :) Összességében sokkal jobban tetszett mint az előző két rész (amiket a héten néztem újra frissítve az emlékeket). Nem gondoltam volna, hogy tudják toppolni azt az akció orgiát amik azokban voltak, de gond nélkül kivitelezét már az első fél órában.

ShowHide spoiler #szpojler


oh wow.
amúgy is vártam már, de most mégjobban meghoztad hozzá a kedvem :)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Kincsem

Elég bátran hozzányúltak a történethez. Nem egy szokványos állatos-kosztümös oldschool film. Az öltözékek meg az az egy tánc jelenet az újkori Disney mese feldolgozásaihoz hasonló.
Mint állatos film nem kivételes, de élvezhető. Mint romantikus film hát meh. Nekem nem jött be a két főszereplő. Ha viszonylag lazán is de követi az eredeti történetet, akkor is szórakoztató és érdekes volt számomra.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



In a valley of violence

Egy gyengécske western film. A végén a Travolta jelenetek megleptek, nem számítottam arra ami és ahogy történt.

Demolition

Nem volt rossz. Egy balesetben elhunyt a főszereplő felesége, míg ő csak pár karcolással megúszta. Nem szerette a feleségét és a gyászt, illetve a hiányát különösen dolgozza fel ő és a környezete is. Ennyi a felvezetés, nem unatkoztam rajta egyszer mindenképpen meg lehet nézni.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Szintén. Hozzátenném, hogy ebből milyen rohadt jó TPS játékot lehetne csinálni... Szinte az egész film már olyan mint egy videojáték. Boss, erősebb ellenfelek, különleges ellenfelek, változatos pályák :DD Nah ez egy igazán jó videojáték film lenne.



A John Wick: Chapter 3 - Parabellum

Az első részt imádtam, a második nekem nagyon vontatott és unalmas volt az elnyújtott bunyóival.
A Parabellum viszont valami rohadt jó lett. Egyrészt nagyon tetszett a látvány főleg az esős neonfényes képek néztek ki borzalmasan jól. Másrészt nagyon jól sikerült adagolni az akciót, így annak ellenére sem fullad unalomba, hogy szinte alig van benne üresjárat.

+1 a John Wick TPS játékra.

Jó lesz az.



Fortniteban most valami john wickes téma van

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Nekem egy inkább max payne szintű egygolyós fejes game kéne.



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Still not TPS.



Nem is neked írtam.

Egyébként a taktikai játék érdekes lehet.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



az elsőnek ez hiányzik a végéről
rwurl=https://i.imgur.com/XCnDPH9.jpg
fun fact, még a név is stimmel :)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



JW 3 Parabellum
Ha letezik ilyen, akkor az elozo reszeknel is jobb es brutalisabb volt a koreografia. Wow. Sztori is volt, de harmatgyenge, igazabol elhanyagolhato.
Azt hittem, hogy a vege mas lesz, de tetszik ez a megoldas is. Jo anyag!



JW 3

Mindnekinek ajánlom nekem főleg az a jelenet tetszett amikor Vivaldira koreografálták meg az kommandósok betörését. Nem laposodott el változatos hlyszínek, valtozatos fegyvernemek + kutyás harc. Nem is tudom láttam e már ilyen jól beidomított kutyákat a vásznon. Ez a film hozta az elvárásokat, sőt talán túl is teljesítette pedig nem vagyok egy nagy akció film rajongó.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!