Jelenlegi hely

Egészséges életmód topic

Utolsó bejegyzés


te jo isten meg mindig nem ertem el a 70kg*10*5-t
en vagyok minden sport antitalentuma

viszont kedden 6 orat folyamatosan (szedte a gep, nem lehetett nagyon alldogalni) foldet talicskaztam (neheziteskepp a kontenerbe fel kellett tolni egy pallon es megemelni a talicska veget, hogy beleszorodjon a fold. eddig 3 nap konstans izomlaz a kezfejtol a vadliig es nem akar mulni) tudtam en, hogy vajkot kellene lecsabitani melozni :)

Parizer forever.



Old meg az itteni problémáimat, én meg talicskázok neked!

faszom ki van

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."




Tolhatna egy Tsun Lee cosplayt.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Vill du bli ihop med mig?



Azért ez sem rossz tőle:

ShowHide spoiler #Titok


Na, én is pont ezeket néztem... és jól néz ki meg minden, de a képeket látva már sokkal jobban értem, hogy a DC-nél miért fogtak inkább egy modellt és gyúrták fel.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



mi a gond? a talicska egyszeri projekt volt :)

Parizer forever.



Szenvedek a takkerekkel.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Tno képe
Tno

Mindig legyen nálad törülköző!

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



azért megyek ma Fonyódra

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



rwurl=https://i.imgur.com/zgCKe2X.jpg
Legközelebb kezenállva, aztán jöhet az egykezes kezenállás, végül kéz nélkül :P

Jó lesz az.



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=GLHGa2MCI_A

na tessek mar ez se biztonsagos :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Jó lesz az.



Inkabb legyen benned több levegő valsalvaval az stabilizal mint a csipszes zacskokban :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Azért ez a csávó is képes zöldségeket összehordani sajnos. A múltkor a plankinget magyarázta, hogy így szar úgy szar, és helyette itt vannak ilyen meg olyan gyakorlatok. Csak az arany bogaram által bemutatott alternatívák mind dinamikusak voltak a statikus plankinggel szemben.
rwurl=https://thefitcoach.files.wordpress.com/2013/05/facepalm_1.jpg?w=584
Keverte a szezont a faszommal.
Néha az ilyen youtube celebeknél kilóg a lóláb, mikor már kényszeresen keresnek valamit, hogy meglegyen a napi video....

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Hát jah ott van Mark Rippetoe is, szerintem a gyakorlatokat tökéletesen csinálja de az étkezés szinte kimerül nála a hús +1 gallon tejben :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


LY képe
LY
Donator

Elég régen írtam ide, elsősorban mert tavaly szeptember vége körül sikerült jó hülyén lesérülnöm :(
Gyűrűn tolódzkodás kb. második próbálkozásnál leestem és a bal bokám szépen alám hajlott, reccsent is, ennek örömére pár hétre teljesen leálltam és utána is egy darabig csak visszafogottan mertem erőltetni magam. A legfontosabb tanulság az, hogy - főleg így 40 felett - nem lehet eléggé odafigyelni, bemelegítés, koncentráció, sérülést és hasonlókat elkerülni a legfontosabb.
Amúgy megfelelő irányba hajlítva még mindig fáj a lábam, szóval lassan lehet el kéne menni dokihoz is vele.

Gyűrűn meg azért akartam tolódzkodni, mert felvettük heti harmadik foglalkozásnak haverral a fegyencedzést... bár ez már nem annyira az, inkább callesthenics? vagy ilyesmi.
Alapvetően saját testsúlyos gyakorlatok, fekvőtámasz rengeteg fajtája és hasonlók, de bevettük ugye a gyűrűt (belátható időn belüli cél lenne a muscle up...!) meg 1-2 egyéb segédeszközt.
A lábamat leszámítva nagyon bevált, jól kiegészíti a kettlebellt; főleg a mostani időszakban amikor ott inkább állóképességi edzések mennek (eleinte köredzések voltak, most meg VO2max snatch). De sokat használ a mobilitásnak is, meg olyan izmokat is elkezdett felhozni amiket a bell valamiért nem erősített eléggé. A gyűrűn tolódzkodásnak pl. kellett pár hónap(!) hogy viszonylag stabilan és jól tudjam csinálni, bár a megfelelő mozgástartomány még mindig nincs meg...

Közben egy újabb emberkísérlet dolog a táplálkozással ment. Kipróbáltam egy ideig, hogy nem figyelek érdemben az evésre, csak sokat eszem (persze nem teljesen agyatlanul, pl igyekeztem sok fehérjét enni), részben mert kedvem se nagyon volt foglalkozni vele, részben meg mert a KB edzőnk mesélt TF-s előadásról, ahol a prof szerint a táplálékkiegeknek nincs sok értelme ;) Ja igen, és már majdnem két éve hogy ide költözött a csajom, így pedig az se nagyon opció hogy saláta/grillcsirke meg hasonló dolgokat egyek csak vacsorára. Na hát ebből tényleg csak az lett hogy feljött pár kiló, erőnlét meg nem fejlődött. Ja igen, és a coke zero sem jó, ugyanúgy felültet a vércukor-hullámvasútra és nassolni akar tőle az ember, hiába cukormentes...

Aztán úgy 2-3 hónapja váltottam arra, hogy akkor táplálékkiegészítők - kreatin és whey fehérje. Eleinte napi egy turmixot nyomtam délután, kb. 2,5 adagot (ez úgy 50g fehérje), meg reggelire cerbona szeletet vagy banánt. Ez persze elkezdett használni, elkezdett lemenni a felesleg és nőni az erő, úgyhogy kb 1 hónapja rátettem még egy lapáttal. Most már délelőtt is turmix, délután is (2x40g fehérje), kávéba csak 1 cukor, reggeli nincs; ez ebéddel és vacsival együtt szerintem kiad 120-130g körül, ami a 82 kilós testsúlyommal kábé a másfél gram per testsúly kg szint. Ja igen, hétvégén viszont nincs turmix, ellenben csak kétszer eszünk, késői reggeli sonkatojás/rántotta, meg valami vacsora.

Ez nyilván nem meglepő hogy működik, de azért tényleg egyértelműen megmutatja, hogy hiába edz az ember hetente háromszor, akkor se ér sokat ha legalább alap szinten nem rakod rendbe a megfelelő fehérjebevitelt. Ja és a kreatin meg érzésem szerint a regenerációban segít a leginkább, legalábbis annyiban hogy nem akarok meghalni a második-harmadik edzéseken sem.

Nna, legközelebb asszem akkor lesz értelme jelentkeznem, ha megy majd valamelyik télleg advanced szintű gyakorlat - kézenállásban karhajlítás, egykezes fekvő, gyűrűn muscle-up. Erre azért valszleg kelleni fog még elég sok idő ;)



Hát igen a kajálás a nagyobb (és nehezebb része) az edzésnek :D

Kreatint érdekes hogy regenerálódásnak érzed, elvégre az lenne a lényeg hogy a sorozatok elején a pár másodpercnyi erőt adó ATP-t regenerálja :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Mindkettőtöknek igaza van :)

Kreatin kapcsán

A kreatin egy természetesen előforduló aminosav, amely a glicin, arginin és metionin aminosavakból epül fel. A test mind szabad (kreatin), mind foszforillált formában tárolja (kreatin-foszfát). Az átlagos súlyú (70 kg) ember testében kb. 120 g kreatin van eltárolva. A legtöbb kreatin a vázizomzatban található (95%), leginkább foszfokreatin formájában (66%), míg a maradék a szívben, az agyban és a herékben tárolódik. A normál napi kreatinszükséglet a teljes kreatinállomány 1,6%-a, ami kb. 2-3g/nap egy 80-100 kilós ember esetén. A napi igény felét rendszerint a táplálékkal bevitt mennyiség fedezi, leginkább húsokból, halból és egyéb állati termékekből.

ATP

A teljes erőfeszítést igénylő maximális edzés során az első 6-8 másodperc energiáját elsődlegesen a korlátozott kapacitású adenozin-trifoszfát (ATP) raktárakból nyeri a szervezet. A foszfátcsoport leválik és a kötéseiben tárolt nagy energiát felszabadítja az izomösszehúzódás számára. A kreatinkiegészítés hatására nem figyeltek meg a nyugalmi időszakban raktározott ATP-mennyiség növekedést, de az explozív mozgás során a szintén izomban tárolt kreatin-foszfát is leadja a foszfátcsoportját, és az újraszintetizálja az ATP-t ADP-ből.

és regeneráció

Emellett a kreatin-foszfát által adott foszfát a pihenés közben is segít visszaállítani az elhasznált ATP-t és ezzel fokozza a regenerációt.

Izomtömeg kapcsán

A legtöbb vizsgálat szerint a rövid távú kreatin-kiegészítés (20-25g/nap5-7 napíg a teljes testtömeget O,7-1,6 kg-mal növeli. Emellett a hosszabb tanulmányok (7-140 nap), melyek a testkompozíció (izomtömeg-testzsír) változását figyelték, ennél sokkal nagyobb fejlődést észleltek. A változások a teljes és zsírmentes tömegben 0,8-3kg-mal nagyobbak voltak, mint az kontroll csoportokban, függően a vizsgálat hosszatól és az adagolt kreatin mennyiségétől. Például Kreider azt észlelte, hogy kreatint szedő (15 g/nap 28 naplig) egyetemi rögbiseknél a zsírmentes tömeg 1,1 kg-mal nagyobb mértékben változott a felkészülési időszak erőt és mozgékonysagot fejlesztó edzései során, mint a nem szedőknél. Kraemer laboratóriuma szerint a kreatin-kiegészítés (25g/nap 7 napig, majd 5g/nap 77 napig) nagyfokú izomtömeg-fejlődest eredményez, amelyet az I. és II. tipusú izomrost átmérőjének kb. 30%-os növekedése jellemez.

További sokkal több részletet itt találtok
Amúgy ezen az oldalon rengeteg jó infót találtok kaják, edzések kapcsán.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Amúgy ezen az oldalon rengeteg jó infót találtok kaják, edzések kapcsán.

14 éve vagyok a fórumok tagja :DDD

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Egyébként a tápkiegek túl vanna misztifikálva és mégis hasznosak tudnak lenni.

A normális kaja előnye, hogy lassan szívódik fel, vagyis folyamatosan táplálja a szervezetet (tovább tart az emésztése, főleg a húsféléknek), viszont vannak olyan alkotóelemek, amik még nagy adag bevitelnél sem feltétlen tud megfelelően pótlódni (de ez már az élsport szintjén értendő).
Amúgy elég megnéznünk az erős embereket, vagy a felső ligás súlyemelőket, akik bazi nagy súlyokat mozgatnak, amihez rengeteg tápanyagra (energiára) van szűkségük (tápkiegektől és koksztól függetlenül), hogy mekkora gyomruk/belük van...
Ha a turmixolt tápkiegeket nézzük, azok pont az ilyen nehezen előállítható, de szükséges alkotóelemeket adják, de a folyékonyságuk és gyomroban való lebontásuk miatt elég alacsony hatékonysággal (értsd, jóval többet kell bevinni szájon át, sokszor transzmitterek segítségével, mintha inyekcióval közvetlenül a vérbe tolnák az emberek - a gyomor úgyis szétszedi, amiket aztán a szervezetünk kis sejtkohói újraépítenek).
Például a szénhidrátok esetén, ha zabpelyhet eszünk az lassan bomlik le, folyamatos energiát adva, mint az autók üzemanyaga, de a cukor változata meg gyorsan lökődik be a vérbe, amolyan nitróként.
Ha megnézitek egy bodys vagy erőemelő versenyző étrendjét, akkor a kaja az brutál mennyiségben fogy, és ehhez mellékesként jönnek a kiegek (a bogyók már megint más kategória :D), ha ezt vagy azt épp elhagyják nem mérhető igazán a hatásuk, viszont az edzések terhelését és a regenerációt képesek meglökni, pont annyival, hogy gyorsabban és jobban fejlődhessenek holtpontoknál. Arniékat megnézzük vagy az elődeit, akkor is voltak nagy mackók, és Arni előtt meg nem is volt képben az orvostudomány, vagyis el lehet érni eredményeket normális táplálkozással is, de nem mindegy mit és mennyit eszik az ember.
Ja, és a megfelelő vízpótlásról nem is beszélve (főleg nyáron), az egyik legfontosabb alkotóelem az izmokhoz...

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



:D

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Mostanság járok egy burgereshez. Már átszoktam custom 3x180g-s húspogi adagra, de a múltkor négyet ettem. Kétségtelen, hogy egyre durvábban megy a kaja, ahogy telnek az évek :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


LY képe
LY
Donator

Nekünk itt van a Digic "mellett" a Smokey Monkey, igyekszem hetente egyszer kimenni enni ebédre 20-25dkg marha/sertéshúst, köretnek babbal... De kevés, kell a turmix, meg ha reggel félórával korábban kelnék tojást csinálni, akkor az az alvásból menne és úgy ütne vissza.

És igen, a kreatin sztem is azért segít regenerálódni, mert újratöltött energiaraktárokkal megyek be edzésre. Sokat számít!


LY képe
LY
Donator

Erről senki se ír, de ha sokat eszel akkor
1. kulázás
2. teli belekkel minden saját testsúlyos mozgás is para



1. Szeretek kulázni :)
2. Zabálni utána kell, vagy akár utána való nap is

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Elképzelem mikor kézen állsz és elkezdesz hányni :D
Én most 94 körül mozgok, de ahogy öregszem, majd le fogom vinni 80 körülire, a régi verseny súlyomra.
Mikor 100 fölött voltam, fasza érzés volt erősnek lenni, de éreztem, hogy
- rohadt macerás sokat zabálni
- éreztem, hogy túl vannak pörgetve a belső szerveim
- könnyű volt lesérülni (főleg, hogy régi sportsérülésem is volt, nem is egy)
- magasabb volt a vérnyomásom a nagy súlyos terhelések miatt, ami nem tűnt fel és nem is volt zavaró, de most, hogy ismét normális érzem a különbséget. Szavakkal nehéz elmondani, de jobb a közérzetem.
Hiányzik e az az erőnlét. Nem igazán, de az akkor jó érzés volt, főleg maga a fejlődés és az akaraterő győzelmek, de már nem csinálnám újra.
A kaja az amire jobban odafigyelek, mondhatni az az amin nem spórolunk.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Érdekes dolog ez. Én soha sem szedtem semmilyen tápkieget vagy bármi hasonlót, kizárólag kajálással próbáltam növelni a súlyom és méretem. Iszonyatos mennyiségű táplálékot kellett bevinnem ahhoz, hogy elérjem a mostani 108 kg-ot, gyakorlatilag 3-4 személyes kajákat eszek. Ennek a hátulütői valóban a nagyra nőtt gyomor és a rengeteg pénz + idő ami elmegy kajálásra. Gyakorlatilag minden nap 1 órát elveszítek a kajálás miatt azokkal szemben, akik csak lehúznak egy shaket. Hasam hiába izmos, ha a gyomrom miatt puffadtnak tűnik sokszor.
Az is igaz, hogy manapság egyszerűen nem lehet igazán jól kinézni a tápkiegek nélkül. Nyilván izmos vagyok, sportos, de a mai világban minden utolsó hülyegyerek jár kondizni és számolja a testtömeg arányos fehérjebevitelt... Hiába van sokkal nagyobb erőm, hiába jobb az állóképességem az emberek többségénél, kinézetben már jó indulattal is csak átlagosnak számítok egy strandon. Főleg, ha még jól bevízhajtózzák magukat a gyúrós arcok...
Tudom, hogy ez hülye hozzáállás részemről, de én ezeket a tápkiegeket, stb. csalásnak érzem és taszítanak. Láttam számos példát, hogy a szuperül kinéző arcok 1 hónap kihagyás után úgy csoffadnak le meg száll el az erejük, mint a szél. Ezzel szemben viszont nekem amikor én több hónapot is kihagytam valamiért, akkor se romlott drasztikusan az izomzatom és nagyon hamar vissza tudott térni az erőm. Nyilvánvaló, hogy esélytelen akárcsak megközelíteni is full naturálban egy közepesen értelmes kondis arcot, és én is nagyon jól nézhetnék ki azzal a módszerrel, de valahogy sose érezném magaménak a dolgot.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!