Jelenlegi hely

Batman: Arkham Knight

Utolsó bejegyzés


Erősen sóderbánya: állítólag májusban fogja bejelenteni a WB Montréal ezt:
rwurl=https://b.thumbs.redditmedia.com/y_n9Nz0vlxE8kl8oIeqxroegkPyATd1Bwt0pq1b...
rwurl=https://b.thumbs.redditmedia.com/bboYHYf8nhhNxpuu7Ri5vRQliN6Ril6_4p0kRxn...
rwurl=https://b.thumbs.redditmedia.com/6pihfWdJ0SpSR7G86uHXHU6EqnixUKopG4JkU-u...
Oké, egy Court of Owls témájú Batman-játékot megnéznék, de remélem, hogy ha tényleg fullosan odaadták a szériát az Originst (és az Arkham Knight baromi jó Batgirl DLC-jét) fejlesztő kanadaiaknak, akkor kapunk egy másik Batmant is, mert az AK baromi jól lezárta Bruce Wayne sztoriját. Legyenek egy kicsit merészek legalább 1-2 játék erejéig, Dick Graysonból is lehet Batman, a képregényben is jó volt. :)

Ugyanakkor ha ez igaz, akkor az is érdekes lesz, hogy min törpölnek a Rocksteady-nél, mert az AK-ban sokkal-sokkal több utalás van a tágabb DC univerzumra, mint a többi Arkham-játékban, pl.:

- A Wayne Towerben ott az üzenetrögzítőn egy üzenet Lex Luthortól + Luthor cége is több helyen jelen van.
- Az Arkham Knight-féle hadsereg nem Gothamből jött, Posion Ivy-ra pedig metahumanként hivatkoznak, ami azt jelenti, hogy találkoztak már hasonlókkal.
- Szintén ők említik meg Supermant.
- Ahogyan az Arkham City-ben, úgy az AK-ban is van egy olyan lehallgatható párbeszéd az utcai thugok között, ami utalás lehet a folytatásra: a City-ben egy nagyobb Arkhamról beszélgettek, az AK-ban meg valami olyasmi van, hogy "Gotham City jó volt hozzánk, de ideje továbbállni".
- Millió apró easter egg van elszórva a városban és a DLC-kben nem a Batman-képregényekhez tartozó szereplőkről.

Szvsz annak is lenne igazán értelme, ha Batman végső kivéreztetése helyett (oké, 4 éve nem volt Batman-játék, szóval elég újítással most már ki lehet hozni egy folytatást) az MCU mintájára frankó kis videojátékos DC Universe lenne az Arkhamból.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Arkham Knight harcrendszer rant:

Hát az úgy volt, hogy kitaláltam: megnézem, melyik a legritkább achievement és megpróbálom megszerezni: csinálj flawless freeflow-t a Monarch Theatre challenge-ben Batmannel, Robinnal, Nigthwinggel és Catwomannel. Mondom oké, pont a minap szarakodtam a Knigthmare nehézséggel (hard gyorsaságú ellenfelek + nincs combat indicator) azon a pályán Batsy-vel és viszonylag gyorsan összejött vele:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=mNZx0hrk6B8

Nem a legegyszerűbb challenge, de messze nem is a legnehezebb, csak az utolsó round tud megszivatni, ha nem figyelsz cseszettül a 4 brute-ra (szvsz folyamatos kombózás szempontjából messze ők a legrosszabb ellenfelek a játékban, mert baromi agresszívek, kurva gyorsan ütnek és stun nélkül hozzájuk sem érhetsz). Az első két körben meg fegyveres ellenfél nincs is, csak a másodikban egy orvos, de olyan kevés az ellenfél, hogy nem tud gondot okozni. Az achievement sem tűnik nehéznek, elvégre nem pontra megy, szóval nem kell fölösleges beatdownokkal és a critical hitek kerülésével nyújtani a kombót a nagy pontszámhoz.

Hát akkor mi a gond? Az, hogy az AK-ban Batman agyon van fejlesztve, minden szituációra van valami megoldása, a throw counterek meg az extra sebzés mellett crowd controlra is kiválóak (miközben csinálod, az analóg karral lehet irányítani, hogy merre dobd el az ellent, szóval ha beledobod a tömegbe, mindenki elesik)... a mellékkarakterek viszont Azraelt és Batgirlt leszámítva viszont ugyanazt tudják, mint az Arkham City-ben.

A játék gondol erre, csak nagyon rosszul: az utolsó körben a 4 brute-ból kettőt lecserél pajzsos ellenfélre, ami a Monarchban pont jó szar megoldás, mert egyébként is van belőlük vagy három. Se Robin, se Nightwing, se Catwoman nem tudja megcsinálni az AK-ban szvsz abszolút nélkülözhetetlen disarm and destroy-t, szóval csak a szokásos leszerelést lehet velük megcsinálni (stun aztán rájuk ugrasz), ami a pajzsot nem teszi tönkre, szóval bárki bármikor újra fel tudja kapni. Ha fegyver van a pályán, arra az ellen azonnal rárepül, szóval fel is veszik, ezért have fun a végtelenségig ugrálgatni a pajzsokra, amíg valahogy el nem fogy az ellenállás. :DDD

Robinnal még valahogy összejött a dolog, Nightwing egy picit frankóbb nála, szóval vele is össze fog, de Catwoman pajzsos ugrása borzalmasan lassú, szóval nem hiszem, hogy meglesz. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



elég röhejes ez a videó, ahogy ilyen nehézségi szinten körbeállnak. Nekem korábbi játékokból nem ilyen balfaszkodás rémlik.



A korábbi játékokban ennél gyakran volt sokkal rosszabb, mert volt egy "freeflow focus" vagy valami hasonló nevű mechanika, ami bizonyos kombó után (asszem 12 volt) lelassította a játékot, úgy meg sorban tudtad ütni a criticalokat kb. anélkül, hogy úgy rendesen meg tudtak volna ütni. Az AK-ban annyira látványosan ilyen már nincs.

Több oka van annak, hogy miért balfaszkodós ott az AI:

- Folyamatosan nyomom a reversalokat, ami nagyon sok támadást töröl és a megváltozott pozíciód miatt az AI újra is kezdi sokszor a támadásait. Ha megfigyeled, gyakran lehet látni is, hogy ha nem ugrok át egy thugot, megütött volna a mellette lévő, de ehelyett csak üt egyet a levegőbe.

- Egyszerre maximum három ellen tud megtámadni, ilyen a harcrendszer. A korábbiakban is ilyen volt, kivéve az Asylumot: ott egyesével jöttek és csak az ügyes animációk hitették el veled, hogy kihívás is van. :D

- Amikor megjelenik egy-egy speciális ellenfél, mondjuk egy brute, akkor a harcrendszer mindig nekik ad prioritást, mindig az erősebb ellenfél az agresszívabb. Emiatt az utolsó körben, a nagy tömegbunyóban a sima thugok kevesebbet támadnak, mert végig a brute-ok kergetnek. Tulajdonképpen csalóka, "fake nehézség" az, hogy olyan sokan vannak, mert sok ellenfélnél könnyebb elkerülni a brute-okat (ha csak a 4 brute lenne, sokkal nehezebb lenne az a harc). Ha megnézed, csak körbe-körbe ugrálok, amíg őket le nem csapom, utána meg egyesével leszedem a pajzsokat és csak utána jön a "rendesebb" bunyó, de az is óvatosan, reversalokkal lassítva, mert nem akartam eldobni a kombót. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Lol, ezekben a játékokban mindig talál az ember valami rejtett hülyeséget: Victor Zasz cameózik egyet az AK-ban:
rwurl=https://i.imgur.com/8daxM6o.jpg

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!