Jelenlegi hely

Filozófiai topik

Utolsó bejegyzés


Firefoxnál is ez van, nem nálunk van a hiba...

Ez a kérdéses link:

https://ichef-bbci-co-uk.cdn.ampproject.org/i/s/ ichef.bbci.co.uk/news/695/cpsprodpb/9E90/production/_105329504_hi051871586.jpg

Kiemeltem a felesleges tartozékot. Anélkül szépen bejön a kép.

Egyébként ami érdekes, hogy két webpagen keresztül akarja áthozni. ampproject.org és bbci.co.uk. Biztos nem jó így linkelni.

Most a kérdés hogy a safarival van gond, vagy Real gépével, vagy a forrással.

Ráadásul a kép tartalmát sem értem, hogy hogy jön ide.



Nagyon én sem értem, de Sunyi festette.



Valamelyik mod lenne olyan szíves kitörölni a (picsába) 293 as hozzászólásból az ott lévő (számomra láthatatlan) linket ami egy képre mutat? Ahányszor belépek ebbe a totyikba és vagy frissítem az oldalt, letölti a nyavadt képet és már megvan kb 53 példányban többre már nincs szükségem. Ez ki fog tartani az idők végezetéig. Köszönöm előre is.



Fekete lyukak fizikájáról papol valaki, de Safarit használ XD



He?

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Elsőre én is gondoltam mindenre, de aztán rájöttem, hogy szerintem az avatarodra gondolt.



Kedves Moken próbálta felvázolni hogy igazából a pedofil gyerekmolesztáló, aki hatalmi pozíciójából kihasználja a naiv gyerekeket az áldozat s különben is milyen sokat tett. Ugyanígy próbáltam rávilágítani érvelésének groteszk mivoltjára s értelmetlenségére.

Linkkel azért nem bibelődtem sokat mert javarészt mobilomról vagy iPademről fogyasztok internetes tartalmakat.



De ha már 53-szor beléptél a totyikba, és/vagy frissítetted az oldalt, miért nem olvastad el a hozzászólásokat?

@Sunyi, a logmein előtt festő voltál, nem?



Fixed

Amúgy a méltatlankodás helyett lehetett volna nyomni rá egy lilatelefont is. Ezt főleg Bandidónak mondom. ;)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


KMZ képe
KMZ

Kiraly vagy!

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Ez a lilatelefon túl ezoterikus kifejezés.
Szóval aki nem értené: A lilatelefon fehér és háromszög alakú, egy felkiáltójellel a közepén.



Méltatlankodás=lilatelefon.
Elvégre ugyan azt elértem vele nem?
Köszönöm amúgy!



rwurl=https://youtu.be/1FgOtwqvrFg?t=137
a lilát mondta, de a fehérre gondolt

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Ha nem néz ide be egy mod sem, akkor nem érsz el vele semmit, míg, ha jelented, akkor minden mod kap értesítést, és így a javítás valószínűbb és még gyorsabb is lehet.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Ein Volk! Ein Reich! Ein Kalorie!

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Ein Kalorie

:-D



Kúl, de ettől függetlenül a filmből fakadó egyéb lehetőségekből még jön nekik lé (interjúk, ilyen-olyan tévészereplések) és a rendező sem ingyen dolgozott.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Progress without the Proletariat: Life after Marx

Marxism may well have been the most successful self-consciously progressive movement that the world has ever seen. But it has failed — in the sense that Newtonian mechanics ultimately ‘failed’ as an account of the physical universe. In both cases, the world turned out to be larger than the theory could contain. In the case of Marxism, the world that the theory could not contain was capitalism.


Tno képe
Tno

https://444.hu/2019/09/12/lehet-hogy-megis-letezik-szabad-akarat

sztakurvaélet hogy ennek milyen csattanója van :D

a projektnek a kutatói, amiben filozófusok és neurológusok együtt veselkednének neki a problémának, egyhangúlag arra jutottak, hogy először is meg kéne határozniuk, hogy pontosan mit is értenek szabad akarat alatt

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



a döntéshez szükséges bizonyítékok hiányában az agy a neuronok spontán kisüléseit értelmezte a döntési küszöböt meghaladó ingerként. Magyarán nem az történt, hogy a kísérleti alanyok koppintani akartak, ezért felpörgött az agyuk, hanem az agyuk döntési kényszerben a természetes fluktuációt értelmezte át ingerré.

de ez abszolut hibas tudomanyos megkozelites az ertelmezesre. Ha nem tudod mitol van, akkor nem csaphatsz csak ugy a hasadra egy "fuck it." bekopese utan, majd betudod az egeszet az agyad spontan kisuleseire. :D

Amugy az embereknek csomo belso tenyezojuk is volt ami emberre valogatta oket. Ritmuserzekuk, egyeb gondolataik, memoriaik, reflexeik, sebesseguk, sztresszhelyzetuk, mennyire voltak faradtak, kialudtak, emocionalis helyzetuk, stb stb stb, millio masik tenyezo lehet ami az intervallumot valogathatja egy adott embernel.

Aztan az embernek ezek mellett egy sima ujleutes eseten is kisezer dontes atfut a fejen, nem "random" csinalja. Mennyire faj az ujja amikor leut, ha jol kattan a korme lehet hamarabb teszi mert teszik neki a hang amit produkalt, ha tul sokszor ut le egy adott ritmussal akkor valtani probal, ha tul sokat varial az agya keres automatikusan egy kenyelmes ritmust, stb stb.

Bazira nem annyi az egesz jelenseg hogy hasunkra csapunk es betudjuk random agyi kisuleseknek. :D

Arra jutott, hogy míg a döntés 150 milliszekundummal előzte meg a cselekvést, az agy már 500 milliszekundummal előbb felpörög. Vagyis az agyunk már azelőtt cselekszik, hogy elhatározásra jutnánk. Ergo azt, amit szabad akaratnak gondolunk, valójában valami külső tényező befolyásolja.

The fuck, ez is hibas ertelmezes. Hogy a rakba "vagnad" hogy elhatarozasra jutottal, netan cselekednel, ha az agyad nem porog fel elotte?

hogy először is meg kéne határozniuk, hogy pontosan mit is értenek szabad akarat alatt.

Nem kell tulmisztifikalni, azt jelenti hogy mas/masok kenyszerito befolyasa nelkul donthess.

Nyilvan nincs 100% lehetoseges minden esetben mindent kizarni, igy kenyszerito tenyezok tipikusan akadni fognak. De az alapelkepzeles ez.

Kerdezhetne az ember, akkor az allatok, stb is rendelkeznek szabad akarattal? Akinek van biologiailag valamilyen foku agya, az nyilvan, ja. Hasonloan minthogy rendelkeznek intelligenciaval is, es bizonyos foku ontudattal is (annal nagyobbal, minel fejlettebb eletformak ugye), de sokkal alacsonyabb szinten szamol az agyuk mint egy kifejlett embere.

Hasonloan mint a szabad akarat, az intelligencia, ontudat, es a tobbi aspektusa egy elolenynek se binarisan vagy vagy nincs, hanem az eletforma komplexitasaval fejlodik egyre szerteagazobbra es egyre magasabb szintuve.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



És milyen színű a paradicsom a sötétben?


Tno képe
Tno

Sötét.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



és van e macska mellette?

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Van is, meg nincs is. Schrödinger macskája már csak ilyen.

The strong eat, the weak are meat.



Az attól függ, hogy a paradicsom akarja-e szabadon.

De most megint arról van szó, hogy az élet leírható-e a kalsszikus fizikával? (Nem olvastam a cikket, mert a 444 se nagyon szokta a forrást.)
Akinek van öntudata, az szerintem tudja a választ. Vagy aki ismer legalább egy nőt.



"Szabad akarat"
rwurl=https://t1.daumcdn.net/cfile/tistory/19256B184BF9E4563B
(A focinézők pl. akkor is hullámoznának, ha nincs TV közvetítés, vagy a stadion ellenkező részében nem ül senki ? Meddig tudod tartani a szellentést (aka púzás, fingás) ha meetingen vagy és ráadásul egy táblánál magyarázod a legújabb fejlesztésedet ? (És ott van a logisztikáról az a csaj is ) És ha megtörténik a baj törekszel-e arra, hogy a lehető legkevesebb hanghatással járjon ? Megpróbálod hangos tüsszentéssel elfedni a katasztrófát, vagy egy torokköszörülés is elegendő lesz ? De milyen hangos legyen ? És mi van ha nem fedi a fingást teljes hosszában ? Ha mégsem sikerül elfedni utána kérjél elnézést. Vagy esetleg csinálj valamit a kezeddel, mintha nem igazi fingás lenne csak imitáltad ? )

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Ja, ez a negativuma amikor tulmisztifikaljak a "szabad akarat" fogalmat az emberek. :D

Amugy fuggetlen ha szimulacioban letezel, illetve IRL, a fogalom nem veszti ertelmet, ugyanugy neuronjaid vannak, ugyanugy tanitod es edzed oket, ugyanugy ott vannak a kulturalis, kornyezeti, biologiai, stb hatasok amik varialodnak es hozzajarulnak a dontes kimeneteben. A szimulacioban annyi az elony, hogy kivulrol barmikor egyebb hatasokat is belehozhatsz a variaciokba, amelyek igy modosithatjak az adott ember donteskimenetet.

Azaz:
Dontes = neuronjaid beelezodnek es adnak egy outputot.
Szabad akarat = ugy elezodnek be a neuronjaid, hogy mas (ember pl vagy hasonlo potencialisan elnyomo tenyezo) nem erolteti rad az akaratat es igy nem kenyzeriti ki azzal az adott dontest.

100% szabad akarat szitu soha nem alakulhat ki mert rakat kulso hatas csak er, egyreszt mivel limitalt a kontrollod a kornyezeteddel szemben (de joval kevesbe limitalt az intelligenciadbol adodoan, mint egy allate pl), plusz ra vagy szorulva az embertarsaid jovahagyasara is. De ez a teny a fogalom leirasan es megertesen attol meg nem valtoztat. Nem lesz tole tobb, se kevesebb sem.

Plusz attol hogy tipikus esetben nem valoul meg 100% szabad akarat fogalom, nem jelenti azt hogy nincs egyaltalan szabad akaratod. A hiba az okfejtesben ezekbol jon ki, mivel sok ember csak binarisan tudja elkepzelni a dolgokat ha fogalmakrol van szo (vagy van, vagy nincs), holott egy csomo dolog valoszinuseg szazalek skalan mozog a vilagon. :) Mint elozoleg emlitettem az intelligencia, vagy ontudatszint akar.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nem tudom, nekem a szabad akarat bonyolultabb annál, hogy bármikor koppinthat egy alany gyakorlatilag minden külső kényszerítő tényező nélkül, hiszen már az egy tényező, hogy koppintania kell, ha akar ha nem. Persze ez inkább filozófiai szőrszálhasogatás, a fiziológiai része természetesen hordozhat olyan információkat amik a bonyolultabb esetekre is alkalmazhatóak, de általában egy ember 'gondolatai' minden pillanatban foglalkoznak valamivel, az agy mindig 'dolgozik'. Én például ha azt mondom magamnak, hogy héé Tomp ne gondolj semmire. Nem megy. Rögtön arra gondolok, hogy mi az hogy 'semmi'. :D

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Nem tudom, nekem a szabad akarat bonyolultabb annál, hogy bármikor koppinthat egy alany gyakorlatilag minden külső kényszerítő tényező nélkül, hiszen már az egy tényező, hogy koppintania kell, ha akar ha nem. :D

feltetelezhetjuk hogy nem fegyverrel a fejenel mondtak neki hogy koppintson, hanem megkertek ra, vagy megkerdeztek tole hogy szeretne e reszese lenni egy hulye kiserletnek. Az mar onmagaban egy yes/no valasz amit te donthetsz el, es szabad akarat.

de általában egy ember 'gondolatai' minden pillanatban foglalkoznak valamivel, az agy mindig működik. Én pldáhul ha megpróbálom azt mondani magamnak, hogy héé Tomp ne gondolj semmire. Nem megy :D Rögtön arra gondolok, hogy mi az hogy 'semmire' ?

Ezt kifejtettem mar az elso kommentemben is a felvetett temara. Millio dologra gondolsz es az agyad csomo apro kulso behatast eszlel es szamol, mikozben azt gondolod minden kulso behatast kizartal mar. Erzed milyen meleg van, erzed mennyire kemeny az asztal amikor lekoppintasz, erzed mennyire kenyelmes a szek, mennyire kenyelmesek a ruhaid, viszketsz e, ittal e eleget, ehes e vagy, stb stb stb.

De attol meg ha gondolsz csomo dologra, meg szabad akarat marad. Ha nincs agyad nem is tudsz akarni, szoval a ketto egyutt jon, csomo belso memoria es gondolat dolgozik folyamatosan az ember fejeben.

Viszont mindez nem zarja ki a szabad akarat tenyezojet, mivel ezek a fejedben dolgoznak, es te szamolsz a dontessel.

A szabad akarat akkor nem valosul meg, ha mas pl megmondja mit kell gondolnod es raderolteti azt, ugy hogy nem tudsz tenni semmit ellene.

Pl tegyunk fel egy eles helyzetet. Ott a pisztol a fejednel es radkenyszeritenek hogy mondj egy szot, de ha nemteszed kapod a golyot. Opcio a szabad akaratra ebben az esetben hogy felulbiralod a tulelesi osztont es akkor sem mondod, majd kapod a golyot, de tipikusan nem akarsz meghalni, igy ez a tenyezo siman veheto jo eros szabadakarat gatolasnak. Meg ha nem is gatol 100%.

De ott az opcio hogy egy drogot kapsz ami kemiailag felulbiral minden addigi sajat agyi behatasodat es kialakit egy dontest a fejeben helyetted, pl masok elonyere. Ez peldaja a 100% szabadakarat gatolasnak.

Mint irtam mar tobbszor is, a szabadakarat nem egy binaris fogalom (csak az lehet hogy nincs, vagy csak az lehet hogy van), hanem skalan mozog.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Értem. Tehát csak a külső kényszerítés hiánya az ami a szabad akaratot definiálja a kísérletben.

szerk. a továbbiak már inkább filozófiai topikba mehetnének...

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!