Jelenlegi hely

Stadia, a Google verziója a gaming streaming piacra.

Utolsó bejegyzés


Ezt amúgy miért írod oda már a második kommented végére? Lemaradtam valami új RW metáról?

Sima hipperbolizalt, tragikomikus viccnek szantam, hogy talan az illetekesek elolvasva azt elmosolyodnak rajta.

Multkori beszelgetesunkbol kiindulva, ahol epp taglaltuk hogy az Angliai telekomonikacio annyira keptelen es csomo sebbol verzo burokratikus grid-lock, hogy szinte evtizedek ota alig tudott valami erdemlegeset haladni. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Az emberek massziv tulnyomo tobbsege gyakorlatilag teljesen leszarja a minoseget, kompressziot, laget, szabadsagot es a birtoklas fogalmat. Ha olcso aron elerheto gaminget adnak neki, akkor boldogan felad minden mast es fizeti becsuletesen a havidijat

Bullshit.



USAban szar a net,Angliaban foleg :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Nem mindenkinek van am birtoklasi vagya. Sot, amint azt a fenti abra mutatja, ahogy jelenleg minden az elofizeteses szolgatlatasok iranyaba halad (Netflix, Uber, Airbnb, stb.), a fejlett orszagokban az emberek nagy tobbsegenek sincs, vagy csak nem ezekre a dolgokra. Pl. en sem tudnek olyan targyat/szoftvert/barmit mondani, amitol szomoru lennek, ha holnaptol nem lenne az "enyem". Szamomra birtokolni dolgokat pont a szabadsaggal ellentetes erzes, hiszen igy vagy ugy, de kotve vagyok a cuccokhoz, amiket megvettem.



Meglehet.

Viszont ennek az ellenkezojerol mutatkozo jelek tul sok helyen bukkannak mar fel, hogy figyelmen kivul hagyjuk oket. Nyilvan hogy az RWn tipikusan PC/konzol enthusiast emberek jarunk fel, de ha megnezed a legnagyobb jatekgyartocegek is boldogan dobjak a PC/konzol marketot es izmositanak mobilra (ami a minosegi gaming mekkaja ugye), mint pl a Blizzardnal is lathattuk.

Az elemzes, aminek a kapcsan irtam a kommentet, sem azt mondja hogy hamarosan fullra el fog tunni ez az enthusiast market, csak hogy megjobban visszaszorul. Azaz a kapcsolatos hardware tovabb es gyorsabban dragul. Megnezed ki vesz manapsag hangkarikat, erositoket? Mar csak a zene enthusiast-ok, a tulnyomo tobbsege az embereknek az alaplapra (vagy telcsibe) szerelt pruttyogo kis hangcsippel boven elvan.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nem mindenkinek van am birtoklasi vagya. Sot, amint azt a fenti abra mutatja, ahogy jelenleg minden az elofizeteses szolgatlatasok iranyaba halad (Netflix, Uber, Airbnb, stb.)

en tudom, es pont ezt a tenyt is irtam/emeltem ki. :)

Attol meg hogy pl szemelyesen nem ertek vele egyet, objektiven szemlelve a trendet siman latom.

Pl. en sem tudnek olyan targyat/szoftvert/barmit mondani, amitol szomoru lennek, ha holnaptol nem lenne az "enyem". Szamomra birtokolni dolgokat pont a szabadsaggal ellentetes erzes, hiszen igy vagy ugy, de kotve vagyok a cuccokhoz, amiket megvettem.

A birtoklas fogalma nem csak annyira terjed ki hogy "tiednek" vagy "enyemnek" van nyilvanitva es megy mindenki tovabb.

Hanem az osszes implikaciot, ami ezeknek a fogalmabol fakad. Peldaul ha nem birtoklod az adott hardwaret vagy szoftvert, akkor teljesen ra vagy a birtoklo kegyeire utalva, gyakorlatilag semmilyen beleszolasod nincs az adott termekkel kapcsoladban.

Pl megszunteti a tamogatast az adott szoftverkeszito? Kikapcsol/kipatchel a vasarolt hardwaredben tavolrol egy egy nagy funkciot amiert penzt adtal elozoleg ki, csak mert ugy gondolja "biztonsagi res lehet benne", vagy ugy dont vissza kell adnod a berelt hardwaret/szoftvert es nem hasznalhatod tobbet, mert csak? Illetve eldontheti hogy barmilyen okra hivatkozva teljesen elzar a jovobeli hasznalatatol is, mert pl veszelyes gondolataid vannak, amikkel megfertozheted a tobbi vasarlot? Minden esetben igy jartal.

Mellettuk nem tudod atirni, sajat igenyedhez igazitani, moddolni, vagy hozzatenni az adott termekhez, amit ok adnak, csak azt hasznalhatod. Hasonloan a hardwarrel, nem tudod moddolni, upgradelni, hozzatteni valamit, hozzacinezni, stb.

Ezek a problemak mind megkerulhetoek ha birtokaban vagy egy szoftvernek illetve hardwarenek. Nem tudjak toled elvenni, nem tudjak megszabni hogy mit kezdesz majd vele, mondvacsinalt okokra hivatkozva, teged azokkal kenyszeritve es kontrollalva hogy bizonyos modon viselkedj es hasznald azokat csak.

Viszont az aldalad kiemelt utolso reszbol ugyanugy kot a subscription az adott termekhez, minthogy a vasarolt termek ara is. Szintugy mint hogy miutan meggondolod magad, lemondod a subscriptiont es feliratkozol mashova, ugyanugy eladhatod a termeket is masnak es pl vasarolhatsz kovetkezot. Nem vagy/voltal eleted vegeig egy adotthoz hozzakotve sohasem, ha csak nem szeretted volna.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Magasabb vagy filozofiai szempontbol nezve a kerdest viszont azert veszed tipikusan a termeket, hogy effektivebbe, sikeresebbe tegyen az eletedben, akar a munkadban, akar a maganeletedben.

Biztos vagyok benne hogy csomo olyan termektol, ha azonnal meg kellene valnod illetve nem tudnad tobbet elerni, erosen hatraltatla csomo oldalrol nezve, azaz objektiven "szomorubba" tenne. Pont a birtoklas tenyetol vagy nagyobb szabadsagban, mert ebben az esetben nem mas hatarozza ezt meg neked, hanem teged tesz kontrollba.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



:(



We were able to test a lot of this with our Project Stream test late last year, starting back in October. To get 1080p, 60 frames per second, required approximately 25 megabits per second. In fact, we use less than that, but that’s where we put our recommended limit at. But with innovations that we’ve made on the streamer side and on the compression side since then, when we launch, we will be able to get to 4K but only raise that bandwidth to about 30 megabits per second.

:DDDDDDD Na akkor ennyit a minosegrol. Taktikusan a 4k-hoz nem irtak framerate szamot szoval fel lehet szorozni kettovel es igy is csak ~negyede lesz a normalis uhd minosegnek. :D Mentsegere szoljon, hogy a standard 1080p minoseget mar majdnem eleri igy 4k-ban. Igaz 4x annyi pixelen, dehat kit erdekel az mar.



Tőlem akár még egy kicsit kockás is lehetne, de hát ezekkel az input lag értékekkel ez így dead on arrival kb. Kár, mert elkezdtem kicsit reménykedni akkor, amikor kiderült, hogy a Doommal demózzák (gyors FPS, tökéletesen alkalmas arra, hogy bemutassák, milyen alacsony a lag), aztán persze már akkor gyanús lett a dolog, amikor Marty gameplay nélkül vonult le a színpadról. :D

Gondolom ezek után Jade-ék is olyan first party Stadia címeken dolgoznak, amik interaktivitásban a Heavy Rain szintjét fogják nyaldosni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Vannak azért lehetőségek kompenzálni a nagy input lagot, úgyis elmosódnak a határok a különböző játék típusok között. Lehetne pl. körökre osztott doom.



De milyen input lag értékkel? Nem látok sehol számokat erről. A digital foundrys videoban kb annyira jön ki mint az xbox one x-en lévő input lag. Ami annyira nem rossz.

A wifis kontroller szerintem tök okos megoldás, valamit biztos kompenzál.

Én vagyok az igénytelen szar de nekem valsz pont jó lesz csomó mindenre, mert a gépemen még a cs is 25 fps-sel megy.

Értelem szerűen nem professional gaming a terv, meg a 144 hzes monitorra kötött quake champions lesz a fő profil de elprüntyögni elég lehet.

Kb a fórum fele itt annyira nem profi játékos, hogy simán lehet célközönség.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Ugyesen prezentaltak alapbol olyan jatekkal ahol konzolon is nagy az input lag. Az is 30fps-en. Viszont sehol se mondtak, hogy jobb lenne az input lag 60fpsen (gondolom nem is lesz) pedig meg a DF cikkben is ott van, hogy az AC 100ms alatt van 60fpsen display lagot beleszamitva. Erdemes megnezni ezt is hozza:
https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-console-fps-input-lag-tested
A PSNow input lagja is a Stadia korul van es az se valami nagyon szuper... :( Talan kicsit tobb, de nem lenyegesen.

Persze lehet ugy is nezni, hogy a kep minosege is harmada/negyede a normalisnak meg az input lag is duplaja viszont legalabb letezik es nem kell hozza konzolt venni +4-500 dollarert.



Várjuk ki a végét. Nem várok csodát, de valsz a teljesen használható kategória lesz.
Nem itt készül majd fel senki az evo-ra, de átlagnak jó lesz és hát kényelmes. Youtubeon kattintok és már indul is? get out of here.
Most egyébként ps4-en BF5-nél kb 40 50 ms-es pingem szokott lenni, néha kevesebb. Itt "elméletileg" ez 0-ra visszaesik.

Azt számoltam, hogy a 30 megabites sebesség, az kb negyede valóban egy 24 FPS-es bluraynek.

Meglátjuk.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Most egyébként ps4-en BF5-nél kb 40 50 ms-es pingem szokott lenni, néha kevesebb. Itt "elméletileg" ez 0-ra visszaesik.

Amivel kitörölheted, mert a BF5 netkódja simán kompenzálja azt az 50 ms-ot (modern játékban kb. 200 ms-ig nincs olyan, hogy ping miatti input lag, már nem a Quake 3-as időket éljük), de egy cloud gaming szolgáltatásnál egyszerűen nincs ott a gépeden a kliens, ami kompenzálni tudná.

Egyébként meg ők mondták, hogy csodálatos battle royale lesz itt a szerveroldaliság miatt, nem én, de ezek az input lag értékek már olyanok, hogy egérrel azonnal érezni fogod függetlenül attól, hogy kompetitív akarsz-e lennie vagy sem. Az AC-t én is 30 fps-en tolom + még rábaszom az Nvidiás frame limitert is a röccenésmentesség érdekében (az +2 frame input lag), szóval annyira ott nem számít, de egy bizonyos szint felett már zavaró lehet az is. És őszintén szólva szerintem ez csak annál rosszabb lesz, minél távolabb vagy a data centertől, szóval a GDC-s prezentációt veheted az ideális körülménynek kb.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

OnLive-on a Braidben az első, tutorial pályát nem tudtam teljesíteni, akkora volt a lag, és egy homályos borzalom is volt. Pedig korábban gond nélkül végigjátszottam a rendes verziót. Persze voltak jobban szuperáló játékok is, de azok a korai próbálkozások nem csináltak sok kedvet a streaminghez, bár inkább a pozitív meglepetést okoztak (nem Braiddel).

Egyelőre óvatos vagyok, akkor még nem volt SSD-m se és kevés új játéknál volt kitűzhető cél nálam a 60 fps, Nvidia Inspectort sem használtam, szóval azóta nemcsak a technológia fejlődött, de az igényküszöböm is nőtt.

Sors bona, nihil aliud.



OnLive-on én anno végigtoltam a Metro 2033-at. Néha beröccent egy-egy komolyabbat, akkor általában meghaltam, néha bekockázódott, azt a pár másodpercet kivártam, de ennyi. Persze ehhez vegyük hozzá azt, hogy én teljesen jól elvagyok a 30 FPS-sel, és egy kis input lagtól sem megyek a falnak.

Amúgy tök jó lenne, ha valami hozzáértő akár egy jelen témától tök független topikban vagy egy kifejtősebb cikkben összefoglalná az itt is elhangzó varázsszavakat és az azok közötti összefüggéseket (ping, FPS, ilyen-olyan sync, latency, input lag, framepaceing, tearing stb.). Bizonyos részei megvannak az összképnek, de tök jó lenne egyben egy kerek egészként, magyar nyelven és érthető egyszerűséggel olvasni ezekről. Egy ilyen cikket frankón meg lehetne osztani sok gamer helyen, és még akár az amazon hordákat is becsábíthatnánk vele.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



nem akarom elhinni, hogy egy casual gamernek akinek van ideje sok játékkal játszani olyan nagy akadály a mai világban 3-400 dolcsi egy konzolra. Inkább a játékok megvétele a necces, de egyszerre 3-4 új játéknál ki az aki többet tolna egyszerre?



Főleg hogy konzolon még működik a játékok újra eladása tudtommal.

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



hat, van egy onex-em, hasznaltam vettem, jatekot nem vettem meg ra
egyreszt live nelkul nem igazan lehet rajta elni, azzal meg gyun havi 3 jatek (amikkel ugy sem jatszok)
amivel meg igen az ingyenes (fortnite, gems of war)
meg volt rajta alapban par cucc, pl. dio3, amivel azert kicsit szorakoztam

viszont az eleg szar, hogy nem igazan van strategia ra

Parizer forever.



Lol, így szaggat a Doom 2016 a Stadián:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=NZrj-0TsyaM

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



azért ez gáz így...



Gaming forradalom pasztmek, Switchen az előző rész portolása stabilabban futott, mert oké, hogy nem volt konstans 30, de nem voltak ilyen szaggatások, és nem, nem leírásokból láttam, hanem próbáltam (sőt, végig is toltam). Mehh.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Ilyenkor honnan lehetünk abban biztosak, hogy a game szaggat, és nem a felvétel van elbaszva?



Utáljuk a streamelt játékoknak már a puszta gondolatát is, ezért belül tudjuk és kész.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Minek nagyobb a valószínűsége? :)

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A doom etharnel gameplayt is te linkelted. Az nem szaggatott így.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Tehát a válasz az, hogy sehonnan. Egyébként freeze közben is remeg a kamera, úgyhogy tényleg a játék szaggat.
De ahogy Csöpi is rávilágított, ez nem a streaming technológiából adódik, ahogy a rage-féle texture pop up sem (olyan is van, nem csak szaggatás).



De ahogy Csöpi is rávilágított, ez nem a streaming technológiából adódik

Ezt honnan tudjuk? Abból, hogy a kemény 2 perces Eternal videón nem szaggatott? :D

ahogy a rage-féle texture pop up sem

Szóltam én amiatt? Előfordul a játék betöltésénél és az id Tech 6 egyébként is folyamatosan cserélgeti a textúrafelbontást a távolságtól függően, néha észre lehet venni.

De persze, biztos, hogy az id Tech 6 a szar, elvégre arról híres az engine, hogy szar, nem?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Zaxx írta:

De ahogy Csöpi is rávilágított, ez nem a streaming technológiából adódik

Ezt honnan tudjuk? Abból, hogy a kemény 2 perces Eternal videón nem szaggatott? :D

Te még nem láttál olyan streaminget, ami nem szaggatott?
De idézhetnék klasszikust is, úgy mint Minek nagyobb a valószínűsége? :)

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!