Jelenlegi hely

Terror a bolygón, avagy ez nem játék és mese…

Utolsó bejegyzés


(Athozom a kerdeses/javaslatos topikbol ide vissza a beszelgetest, mivel eredetileg is itt keztuk el)

n0k0m írta: Pont azt írta Zaxx is, hogy engedni kell, de szétoltani. Így megmarad a lehetősége amúgy annak, hogy a kisebbségi igazság kellően alátámasztva a többségi igazsággá érjen. (Vagy nem egyről beszélünk már, túl sok a wall of text :D)

jaja arrol volt szo, a kiemelt peldam csak a tenyt mutatja hogy ha elleg idore el van zarva az adott illeto a masik oldalrol valo megvitagitasrol, sokszor annyira bebetonozodik a vilagnezete, hogy a friss infokra sem fog haljani. De persze hogy legalabb neha odajut hozzajuk a friss info es talan hozzaallast valtoztatnak, meg mindig jobb arany mintha a torveny bebiztositana a tiltassal hogy soha ne jusson hozzajuk az es csak 1 iranybol informalodjanak. Szoval ja, ha nem szabalyozzuk felulrol az eszmefuttatasokat az overall egeszsegesebb allampolgarokat eredmenyez mert egymas kozott effektivebben tudjak szurni az emberek az infokat, mintsem forditva, erosen kontrollalva.

Zaxx írta: Alt rightos lesz? :D

Vagy szocialista, feminista, illetve barmilyen masik identitas politikai ideologiaba belecsuszo egyed lesz belole ami negativan hat azutan az egesz tarsadolmra.

Erdekes kiemelni amugy hogy az alt rightosok a balos demokratakkal dolgoznanak izombol most kez a kezben ha nem lenne a jelenlegi demokrata PC politika feher ellenes, mivel hasonloan egy egy kiemelt rassznak szavaznanak extra jogokat, cenzuraznak az ellenvelemenyeket, stb. De igy anomaliaban "szamkivetetten" vannak mivel a jobb oldal sem fogadja be szintugy oket, ami nem hajlando identitas politikat folytatni, kitart a szolasszabadsag es az eredeti felvezetett republikanus ertekek es emberjogok mellett.

swoder írta: A genetika tudománya és a fajelmélet nem ugyanaz. Az előbbi kutathat biológia különbségeket külső ismertető jegyek alapján, de biológiai értelemben a faj fogalma nem létezik embereknél.

jaja az okes, a naci fajelmeletet (gondolom arra celzol vele) nem en hoztam amugy sem fel hanem oda akartak egyesek erteni a mondandomhoz azt. En genetikai/rassz oldalrol fogtam meg egy adott kerdest, ezekbol adodo biologiai kulonbsegek tovabbra leteznek az emberek kozott.

(fuggetlenul a beszeltekhez amugy, szemelysen akad valamilyen vallasi vagy rokoni kotodesed a zsidokhoz? Mivel sok esetben a beszelgetesekbe antiszemitizmus, holokauszt, vagy nacizmus kerdeset veled felfedezni. Velemenyem szerint tipikusan nem ezek a dolgok szoktak alapvetoen egy ember fejebe felvillani, ha csak nem kotodik szorosan a kulturaja is ezek kore. Jo pelda volt legutobb erre a kulturalis jelensegre Elon Musk kommentje a twitteren, amikor arra csomo zsido szarmazasu ujsagiro felhordult es biralta hogy antiszemita beszolas lett volna az adott)

És nincsen tudományos magyarázat arra, hogy bőrszín determinálna szellemi képességeket. Gyakorlati példával is nagyon könnyű illusztrálni ezt, hiszen például a kontinens túlfeléről örökbefogadott gyermekek könnyedén integrálódnak a helyi társadalomba (ha hagyják őket.) Továbbá a népvándorlás sem egy újkeletű jelenség.

Ez 3 szinte teljesen kulon kerdes amugy, de mindegyiket erdekes taglalni:

1) borszin/szellemi kepesseg:
Tul sok kutatas nem is volt a temaval kapcsolatban mivel nagyon kenyes az evtizedek ota letezo adott dominans nyugati politikai helyzetre nezve a tema. Tovabb ezt majd a 3. pontban.

2) nepvandorlas: igen, de a nagy nepvandorlasok ellenere sem keveredtek drasztikusan a rasszok egymassal, hanem kitartottak a sajatjuk mellett. Ha nem igy lenne, manapsag mar mindenki ugyanugy nezne ki, holott tovabbra is igen eros genetikai kulonbsegek vannak az adott rasszok kozott. Osztonileg is a sajat rasszahoz vonzodik tipikusan az ember, te sem fekete feleseget keresel magadnak hanem feheret. Hasonloan minthogy az ember a sajat kulturajat, azaz az ertekrendjeit akarja szintugy tovabb is vinni.

Mindezt csak tipikusan es nagyvonalakban nezve egy egy adott nepcsoportra, mivel kilengesek es anomaliak persze mindenhol vannak.

3) kontinens masik vegerol orokbefogadas / kultura kerdese:
ja, a kultura bazira sokat nyom a kerdesben amugy es velemenyem szerint az egyik legfontosabb resze a levesnek szvsz, de kotheto az elso pontban felvetett IQhoz a kerdes.

Az IQ alapvetoen fogja meghatarozni hogy mennyire intelligens az adott illeto es mennyire tudja megallni a helyet a tarsadalomban a megprobaltatasokban es a versenyben. Minel versenykepesebb egy adott illeto, annal inkabb olyan vezetesre fog szavazni ami nem fogja agyon regulalni a hataskoret es egyre nagyobb szabadsagot fog adni neki. Minel versenykeptelenebb az illeto viszont, annal inkabb egyre tobb ingyenes allami szolgaltatast igero vezetosegre fog szavazni. Ez nem konspiracio amugy hanem emberi tulajdonsag, az okos ember minel nagyobb szabadsagban konnyebben tud mozogni, egyre ugyesebb otletei vannak amivel felul tud kerekedni a masik embertarsan. A butabb ember a nagy versenyben egyre nehezebben tud teljesiteni es konnyebb kiutat lat ha olyan vezetesre szavaz inkabb ami elveszi a masik embertol a javakat es szetosztja a tobbieknek es neki is "uresbe".

A kultura itt azert jon kepbe, mivel ha egy egeszeges hozzaallasu es kulturaju tarsadalomban el az ember, akkor az intelligens ember egyre inkabb megtalalja a modjat hogy gazdasagilag az alacsonyabb IQ-ju embert is kihasznalja, azaz munkat, felkapaszkodast biztositson neki. Azaz minel tobb magas IQju ember el az adott teruleten, annal konnyebb es szerencsesebb dolguk is lesz az alacsonyabb IQju embereknek is, annal konnyebb eletuk lesz. A jo kultura jo emberjogokat is biztosit, mivel alapvetoen a masik ember celja nem az lesz hogy eltapossa az intelligenciajaval a masik embert es uralkodjon rajta, hanem hogy megsegitse a gyengebbet es felemelje.

Egy erosen feldarabolt rasszu es IQju tarsadalom siman mukodhet amugy velemenyem szerint egyseges kulturaval. Viszont ezzel szemben a multikulturalis tarsadalom alapvetoen nezve halalra van itelve, mivel ha nincs egyseges kultura ami osszetartja az embereket, mindegyik kis gettokat alakit ki maganak, kulon jogokat kovetelve es egyre erosebb tribalizmusu gondolkodast felveve. A nyugati tarsadalmakba epp ezert ekkora nagy problema a multikulturalizmus most (nem pedig a multirasszizmus). Ha az allam nem koveteli meg hogy egysegesen minden friss bevandorlo kotelezoen felvegye az adott allamba elo nepek kulturajat, akkor automatikusan gettokra esik, mivel a nepvandorlasok a vilagon egyre sebesebbek es nagyobb szamuak lesznek ahogy haladunk az idore, egyre nehezitve a "termeszetes" integraciot. Az allam biztositja a szocialis haloval hogy a regi allampolgarok kontojara a friss migrans kulonbozo segelyeken es programokon lehessen, annelkul hogy kulon torne magat hogy integralodjon es ez mindenkepp net negativ az orszagra nezve. Az allam biztositja az adott migransnak hogy biztonsagos maradasa es megelhetese legyen, annelkul hogy o ra lenne kenyszeritve hogy asszimilalodjon es felvegye az adott kulturat, osszedolgozva kenyszeritve az oslakos allampolgarokkal es elegendoen hozzajarulva a gazdasaghoz, visszateritve a felhasznalt allami juttatasokat. Az adott migrans meg full leszarva az adott allamot es a kulturat, elheti az eletet, egyre inkabb terhelve az osszes szocialis programot, ahogy egyre tobb hasonlo gondolkodasu ember veszi majd azokat visszaszolgaltatas nelkul igenybe.

A kultura amugy nagyon stabilan az ember szemelyisegenek resze, mivel alapvetoen hatarozza meg az ertekrendszerunket es tipikusan szulorol gyermekre szall, sokszor (mint emlitettem) fuggetlenul a kornyezeti hatasokrol. Te pl hirtelen bekerulsz kinaba nem leszel kinai es a gyerekeidnek se kinai ertekrendet tanitasz majd, hanem amit te is vallasz, legnagyobb reszt magyart/nyugatit majd. Ahogy egyre tobb hasonlo kulturaju egyed omlik egy adott teruletre, ugy gyengulnek a kornyezeti hatasok amugy.

Ellentetes kulturaju embereknek ellentetes ertekrendjeik es vilagnezetuk lehet sokszor, egyreszt ezert is leteznek az orszaghatarok, hogy egy adott vilagnezetu nepcsoportok erdekeit vedjek vele. Hogy mennyire nem mukodik a multikulturalizmus, egy jo kozeli pelda, jugoszlavia szomoru tortenelme is bizonyitja. Ott is elmeletben jol hangzott hogy megannyi kultura osszedolgozik majd, de ahogy egyik elkezdett teruletileg elhatalmasodni a masik felett es pl szelektiven munkat biztositani a sajatjanak, egyre kiszoritva a masikat, egyre inkabb mergesedett az adott szituacio es ment at civilhaboruba. Hasonlo peldak vannak most korai stadiumban a svedeknel vagy nemetorszagban, akik EU-ban a legnagyobb szamu idegen kulturat importaltak magukba hirtelen nagyon rovid ido alatt. Az emberek nem integralodnak hanem sajat gettokat letesitenek es sajat kulturajukat erositik az adott burkukban.

Visszaterve az IQra itt azert kiemelheto befolyasolo tenyezo ez, mivel egy alacsony IQju embert sokkal tovabb tart "hasznalhato" szintre feltornazni tanitassal, igy ha mar eleve le van maradva a kortarsaitol, kulturalisan is teljesen idegen toluk, az esetek zomeben nagy valoszinuseggel gazdasagilag hasznalhatatlan lesz az egesz tovabbi elete soran es folyamatosan segelyekre lesz korlatozva a megelhetese.

Alapjaban veve ha hirtelen lerobbana az adott orszag atlag IQja egy csomo buta bearamlott ember miatt, de varazspalcautesre full felvenne az adott kultural mindenki es levetne a regi sajatjat, ugyan nehezebb lenne a helyzet de kozel nem lenne annyira nehezen kezelheto a szituacio mint a jelenlegi helyzet, ahol mindez mellett meg komoly kulturalis ellentetek es jelen vannak, es erosodnek a gettosodassal, tovabbi migracioval es a nepszaporulattal.

Hogy lehet segiteni ezen civilhaboru elott? Egysegesiteni kell a kulturat minden orszagnak es elutasitani a multikulturalizmust. Aki nem asszimilalodik, nem akarja megtanulni az adott nyelvet es lecserelni a sajat ertekeit az adott lokalisra, nem adni neki semmilyen tobb ingyenes allami segelyt, vagy barmifele szocialis halora tamaszkodast es kiutasitani az orszagbol.

Mindezek mellett meg kell emliteni hogy csomo migrans van aki nem akar eloskodni az adott allamon vagy sajat gettokat alakitani illetve azokban elni, nem utalja hanem szemben ezzel szereti es ertekeli az adott kulturat es benne akar elni, hozza akar jarulni es dolgozni akar hozza. Ok abszolut jogos es hasznos resze a tarsadaomnak es szintugy becsulni kell oket (barmilyen borszinuk van btw), szoval a novekvo problema alapvetoen nem a migracio miatt van, hanem a multikulturalimus elmelet es az adott orszag allami juttatasos szocialis halojanak kialakitatasaban, ami ketto kombinacioja nem tud mit kezdeni a jelenlegi, egyre elmergesedobb problemaval.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nem tudok róla, hogy lennének zsidó felmenőim, rokonaim. A náci ideológia azért merülhet fel gyakrabban társadalmi csoportokat fajok, vagy normatív elv szerint hierarchizáló elméletek kapcsán, mert ezen gondolatok gyakorlati kifejlete a náci Németországban megjelent, katasztrófális eredménnyel. Másrészről több okfejtésed felépítése és szóhasználata is kísértetiesen hasonlít megbukott elméletekre: például az utolsó passzusaid itt is nagyon vadak, Mr. Psi "I want a white ethnostate" Shock.

Visszatérő gondolat nálad a versenyképesség, piacgazdaságban való helytállás, mint társadalmi tagolódásért felelős vezérelv. Hogyha a gazdasági rendszer határozza meg a polgárok társadalmi hasznosságát, akkor mi alapján teszel kijelentéseket embercsoportokról? A gazdaság nem ismer bőrszínt, nemeket, humanitást, hiszen mindezektől független bárki utcára kerülhet. Hasztalannak mondható az illető?


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Psishock válasza odakerült, ahová a politika való, itt már amúgy is OFF volt egy ideje a téma. Politamentesebb elmélkedésre ott a filozfófiai topik, itt érdemesebb a terrorhoz közvetlenül kapcsolódó témáknál maradni.

Sors bona, nihil aliud.



Psishock válasza odakerült, ahová a politika való

Én nem találom a főoldalon.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A szamócáddal ez könnyen orvosolható ;)

Sors bona, nihil aliud.



Ilyet sosem követnék el, de azért a megfelelő gomra rányomtam. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Egészen új szintet jelent a terroristák közösségimédia-használatában, hogy az egyik lövöldöző a christchurchi mecseteknél élő YouTube-videóban közvetítette az egész támadást. A 17 perces videó egy vidám "kezdődjön a buli!" kiáltással kezdődik, amihez gyorsan hozzáteszi a lövöldöző, hogy "ne felejtsetek el feliratkozni Pewdiepie-ra" (ő egy videojátékokkal foglalkozó Youtube-sztár). A történéseket fejkamerával közvetítette, vagyis a videón pontosan az látható, amit a támadó látott.

https://index.hu/kulfold/2019/03/15/uj-zeland-lovoldozes-christchurch-me...



Miközben reggel a hírt olvastam, rájöttem, hogy inkább nem akarok véleményt nyilvánítani, mert úgy is valaki belém kötne, azt meg így minek most péntekre.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ezt most nem arabok csinálták, szóval nyugodtan fejtsd csak ki, nem lesz shitstorm.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Az mindegy, hogy ki követte el. Ha szélsőséges vagy, és megteszed, amit szélsőségesként tenni szeretnél, a magad szempontjából igazad van. Végrehajtóként tudod, hogy a probléma, ami ellen tiltakozol (nincs még sajnos saria Londonban/muszlimok átveszik a hatalmat) nem oldódik meg a tettedtől, csupán a magad eszközeivel felhívod a figyelmet az általad problémának vélt dologra. A szélsőséges tudja, hogy erre a leginkább megfelelő az emberölés.

Mindkét fenti eset elkerülhető, ha nincs migráció.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Az tök jó, csak hát ugye migráció az van.

How about this: no guns for idiots.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Amíg a boltban összevásárolhatod a bombára valót, ez tök mind1. A muszlimok, amikor megőrülnek, általában késsel, vagy baltával, esetleg kamionnal mennek.

Migráció van, de a probléma gyökere, hogy szar a nyugati gazdasági, társadalmi modell, ami végső soron hasznos színben tünteti fel a migrációt és a pártolását. Ami pedig egy tévút, a fenti probléma pedig annak az előrevetítése, hogy ezek az esetek csak szaporodni fognak, ahogy az emberek egymásnak feszülnek. A vége az összeomlás, vagy a totális diktatúra, ahol az emberek egyszerre félnek egymástól és a hatalomtól.

Ezt pont ma néztem
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=v9ohrBhhN4k

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



tud valaki linket a lövöldözésről készült videóhoz?



Nemigazán, ez az egyetlen találat (nincs rajta lövöldözés még mielőtt jönne a banhammer)

https://www.liveleak.com/view?t=CBX8o_1552615032

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Elvileg nem YB videó közvetítés volt, hanem Facebook és ők töröltek minden a szituval kapcsolatos dolgot, a támogató kommentekkel és más hasonlókkal együt. Nyilván nem publikusan meg vannak ezek és a hatóságok férnek csak hozzá. Azért Új Zéland elég nyugis helye volt a világnak, ezért az most még szomorúbb eset, mint az eddigiek. Másrészt ha jól sejtem az elkövetők nem egy csapat őslakó volt.



Azt írták, ausztrálok, ami végül is csak annyit jelent, hogy hozták magukkal a problémáikat. Náluk elég sok gond van már a muszlimokkal.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nekem a dohányosokkal van napi szinten sokkal sokkal több problémám, még sem lövöm őket hűvős halomba. De akkor is vicces, hogy a börtönsziget Ausztrália fia a "bevándorlók ellen" átmegy Kiwi földre muszlimokra lövöldözni az "európai kúltúra" védelmében, miközben szerb náci dalokat hallgat egy kocsiban és a fegyverére többek között Hunyadi neve van pingálva. Jelenleg az iszlám egy erőszakos térítő vallás, ezért vannak róla nem annyira publikus viták a terjedésének megállításáról, de bizonyos időkben és helyeken ilyen volt a kereszténység vagy a hinduizmus is. Ez nyilván senkit nem vígasztal, aki bármi módon ezek miatt konfliktus helyzetbe, élet veszélybe kerűl vagy akit lelőnek. A bevándorlás téma meg elve bevándorlók alkotta országokban, mint USA, Ausztrália, stb. érdekes kérdéseket vet fel.



az a poén, hogy azt mondja NZ miniszterelnök feka nő, hogy milyen tökéletes ott a multikulti meg az elfogadás :DDD Jah, annyira tökéletes NEKED, mint bevándorolt, de a fehéreknek látszik mennyire nem az...



Ha feltesszük a kérdést, hogy ki a bevándorló, eljutunk addig, hogy végső soron mindenki, csak elég tág intervallumban kell gondolkodni.
A fehérek kiirtották bevándorlóként az ausztrál őslakosokat, ami egy igen rossz dolog, csak már nem lehet utólag tenni ellene. Ellenben megvolt az az előnyük, hogy fehér emberként innovatívak, így előremozdították az ország civilizációját (a bennszülöttek nyilván most is ugyanazon a szinten lennének, mint 200 éve).
A muszlimokkal ott a gond, hogy ők szintén nem innovatívak. Nem fejleszteni akarják az emberiséget, hanem visszarántani a középkorba. A keresztény vallás is ilyen volt. Kb 600 éve. Aztán jött a felvilágosodás.
A muszlim vallás fiatal, még századok kellenek, hogy lehiggadjon a keresztényhez hasonlóan. A probléma, hogy mi most és itt élünk, a hatások pedig globálisak.
Kimutatható, hogy amennyiben egy országban a muszlim lakosok aránya eléri az 50%-ot, átveszik a teljes hatalmat (előtte a lázongás és terror bizonyos fokain vannak). A modern civilizáció abszolút nem jár jól velük, ha teret enged nekik.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Te amúgy ilyen borderline rasszista vagy?



Muszlimok innovatívak voltak, arab orvostudomány, csillagászat, stb. jóval az európai előtt járt anno. De ezek a kvázi "eredeti" arabok voltak. Az iszlám aztán beolvasztotta a söpredék indiaiakat, afrikaiakat és szépen lezüllesztette a civilizációjukat. Kb. ugyanez várna most ránk, de biztos vagyok benne, hogy az igazi európai emberek ezt nem fogják hagyni.



Kevés a nő csak a kecske jut, kevés a víz a sivatagban és még a legtöbb szórakozás is be van tiltva, nem csoda hogy morcos egy nép :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut




jah csak a twitter mini képét láttam, utána TV-ben láttam sajtótájékoztatón, mondtam is egyből, hogy ezért kapni fogok RW-n :DDD



az ilyet nem lehet megúszni :D



Megtévesztette Mokent, mert lélekben annyira feka a nő, hogy a twitteren Bob Marley az avatarja!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Boz képe
Boz

Egészen helyes..

Éljenek a videojátékok!


Lou képe
Lou
Donator

a vallásokat kéne eltüntetni az összeset a bús picsába, és máris jobban megférnének a különféle bőrszínű emberek egymás mellett.
persze vszleg akkor is irtanánk egymást valamiért...

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


Tno képe
Tno

rwurl=http://static.comicvine.com/uploads/scale_super/1/12518/1185052-emperor.jpg

@Harvy

"My parents are of Scottish Irish and English stock."

Here we are!:D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!