Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


Egy erősítőn a matricát nem látja az ügyfél. A cég ment le gagyiba, amikor a Nissan azt mondta neki, Tesó, gyárcsá nekem erősítőt 3 dollárért!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Jaja, mx-5 nél sem ismeretlen a Bosectomy kifejezés, nem véletlen...

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Árához képest

de tipikusan nem az arazast nezem ha vasarolok valamit. Nem is azt allitottam hogy ar/ertek aranyban a Bose nagyon jo kategoria.

Hanem az asszonynak tobb Bose kulso bluetoothos hangfala es fulese is van, es teljesen okesan szuperalnak, kabeltores, bedogles stb nelkul, holott napi szinten hasznalja oket. Ebbol a szempontbol merem a minoseget.

Bár designos az tény.

Szamomra ez is masodlagos, de az asszonynak fontos hogy csinos legyen, ja. :) Neki vannak az Apple cuccai is, nekem meg 7 eves androidos telcsim, amire kell arra jo alapon.

Nekem vegig mindent stainless steel lehet korulottem, jo strapabiro drotozott-cyberpunk stilusban is akar, nem stresszelnek rajta.

Én már évek óta feladtam a minőségi füles témáját.

Ott az RHA amit mondtam. Gyakorlatilag tizen par orat hasznalom naponta, a strapa fulesem, suliba is azt csomagoltam allandoan ki be amikor mentem otthonrol, teljesen jo minoseg ami evekig gond nelkul eltart. A gyarto is mondom 3 eves garit vallal a cuccara, szoval nem szorakozik.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



De, olyan cég, csak otthon még a média marktban is hamisítottat veszel (tapasztalat).

Külföldről kell venni, a 10euros szarom már 2 éve tökéletesen műxik, pedig csak bebaszom naponta 4x a laptoptaskaba 10 kábel meg egyeb vacak közé.

Már totál lekopott róla a festék is.



Ez meg a masik rabbit hole, ja.

Bose, Sennheiser is vannak olyan nagy nevek hogy agyba fobe hamisitjak oket a csingik, es sok esetben olcso koppincsot kaphat az ember (dragan eladva) az eredeti termek helyett. A csingi hamisitas nagyobb problema mint sokan ismerik, meg az Amazonnak is meggyulik veluk a baja, amikor Media Markt meg hasonlo kisebb cegek mar csak legyintenek ra hogy jovanazugy.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



psishock írta: meg az Amazonnak is meggyulik veluk a baja,

Amazonnak azért gyűlik meg vele a baja, mert akarja a káposztát és a kecskét is. Egyszerűen olyan raktározási rendszert találtak ki, ami effektíve lehetetlenné teszi azt, hogy lekövessék a csalókat, és rettentően könnyűvé a csalást. Ha esetleg érdekel, leírom (asszem máshol már leírtam).

@Chiller: a PX200-as fogyasztásom kb 10 éve volt. A szervízre mit mondasz? Az is csak kínai hamisítvány volt, és valójában jó? :D



szivesen elolvasom, ha van idod megosztani. Mindig jo eddig nem latott szemszogbol megvilagitani 1-1 problemat. A raktarozasi modszerek bemutatasa pont ez lenne.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ott az RHA amit mondtam. Gyakorlatilag tizen par orat hasznalom naponta, a strapa fulesem, suliba is azt csomagoltam allandoan ki be amikor mentem otthonrol, teljesen jo minoseg ami evekig gond nelkul eltart. A gyarto is mondom 3 eves garit vallal a cuccara, szoval nem szorakozik.

Nem is olvastam amit irtal, de koszi. Ha elhasznalodik a jelenlegi creative darab akkor lehet beruhazok egy ilyen rha m650-re probakepp. Nem tunik szarnak, koszi.



Szóval... Amazon így működik:

1. bárki adhat el bármit amazonon. (Igen, még amazon basics cuccokat is*)
2. Ahhoz, hogy "fulfilled by amazon" legyél, be kell küldeni az amazon saját raktárába a terméket
3. Ezt ott az EAN szám alapján tartják nyilván, nem eladó alapján
4. Ha valaki valamit rendel, a legközelebbi raktárból kapja, még ha azt az adott darabot nem is az az eladó dobta be a rendszerbe
5. Bármelyik eladó kérheti, hogy amazon szállítsa vissza neki a raktárban maradt készletét. Ekkor - mivel nincs nyilvántartva, hogy pontosan melyik darab terméket ki küldte be, csak az, hogy ki mennyit - valójában random darabokat kap vissza az adott EAN azonosítós termékből a boltos
6. Természetesen az amazon saját maga által eladott cuccok is ugyanitt, ugyanígy tárolódnak

Tehát, talán már ki is található, hogy működik a csalás:
1. Regisztrál valaki eladónak
2. Választ egy szép drága, ismert EAN-os cuccot, pl laptopot, videokártyát
3. Csak laptop helyett mondjuk egy darab kő van a dobozban
4. Kis homokórázás után kéri amazont, hogy ugyanmá' adja vissza a laptopokat
5. Így lesz a GPU/laptopdobozba rakott kőből valódi GPU/laptop

Persze vannak alfajai, amikor kő helyett csak hamisítványt dob be a szarházi.

Viszont ha Amazon leállítaná ezt, akkor búcsút mondhatna a tényleg gyors kiszállításnak... Beérkező készlet ellenőrzése meg telességgel esélytelen, hiszen még a pakolást se igazán bírják az alkalmazottak.

*Level1Techs youtube csatorna is ezt szopta be pár hónapja, hamis amazon basics kábeleket kaptak amazontól...



WTF

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



yep... ha így leírva látja az ember, nagyon durván evidens.

...és nem légből kapott, rá lehet kérdezni eladóknál, ha ismersz egyet. Nekem többen megerősítették, hogy így működik a rendszer. Asszem amazon egyébként még értesítést is küld, ha a "te" készletedből teljesítettek egy másik eladó rendelését.



Par reszletet vagtam en is, de jo egyben latni a kepet. A szomoru hogy a hamisitvany nagyon nehez, illetve sokszor lehetetlen detektalni, vasarlas elott.

Neves cegeknek is bereggelhetik az eladok magukat, es arulhatjak a "termekeiket", holott full hamisitvany mind. Pl tobb biztonsagi kamera ceg siman kiemeli hogy soha nem arulnak amazonon termekeket, csakis toluk vagy authorized resellertol vasarold, akkor vallalnak garit ra. Erre rakeresessel siman "ott vannak" amazonon is a cuccaik.

Ezekkel a hamisitott kamcsikkal egyebbirant nem is csak a gyenge minoseg, es a sokkal rosszabb optikabol adodo szarabb felvett kep jelenti a problemat, hanem hogy furt firmware-ekkel is dolgoznak, amiknel ha pl szoftvert updatelsz, be is torhet az egesz.

En is mar futottam ra gyanusan feltett termekekre, fura helyesirasi hibakkal a termekcimekben, stb. Szkippeltem is oket, holott tipikusan olcsobbnak bizonyultak ranezesre mint mas forrasbol vasarolni.

Mondjuk nagyobb elektronikai ezkozoknel nehezebben tudjak eljatszani, leven hogy tul komplex lenne hamisitani, de ahogy mondod a kisebbeknel, mint a fulesek, kabelek, csavarhuzok, stb, ez mar egesz nagy gubanc tud lenni.

Meg a review-okra sem tudsz sikeresen tamaszkodni amugy, mivel egesz szervezett bunozes van ami ezzel foglalkozik, hogy hamis termekeket huzzanak fel, szintugy hamis review-okkal is az oldalon. Ezt a tenyt, marmint a hamis review bombazast alkalmazzak legit gyartoknal is hogy kizarjak oket a piacrol, tobb helyet engedve a hamisitvanyaiknak.

Regebbrol lattam ezzel kapcsolatban egy rovid videot is:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=vOj-tRTbFfY

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."




Még gimis koromban vettem először hamis fejhallgatót... most 36 vagyok.... szóval sejtheted, hogy ez nem új probléma.

A szervizzel kapcsolatban nem tudok mit mondani, soha nem volt rá szükségem.



Chiller írta: https://index.hu/belfold/2019/04/23/korhaz_egeszsegugy_leukemia_immunren...

Nagymamám combnyaktoressel kerult korhazba par eve, megmutottek sikerult meg minden, pár héttel később bent meghalt tudogyulladasban...

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Nagyon sajnálom. Hihetetlen amúgy mennyi ismerőstől hallom, hogy az idős nagyszülő bekerül valami kevésbé komoly problémával kórházba, aztán pár hét után ott halnak meg. Vagy 4 ilyen történt környezetemben mostanában. Volt kórházi fertőzéstől veseelégtelenségig minden.



Emlékszel még sógorom történetére?



A tegnapi napra sem emlékszem :) (bár valszeg ugyanolyan volt mint előtte)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut


CJ képe
CJ

Nagypapám is korházi fertőzésbe halt bele ... :(

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



A kórházakban vannak a legdurvább baktériumok - szuperbaktériumoknak is hívják, mert nagy az ellenálló képességük. A legjobb hely egy baktérium mutációs fejlődésének, mert van elég paciens és erős szereknek vannak kitéve. Ergo, ha ott kapsz el fertőzést az általában nagy cumi.
A húsevőbaktériumok az egyik legnagyobb kihívás a kórházakban.
A higénia egyik legnagyobb kihívása (bár erről már írtam errefelé), hogy az egyik agyhalott a minisztériumban annak idején kitalálta a kötetlen idejű látogatást. Na, próbálj meg egyszer kitakarítani normálisan és egy ideig fent is tartani az állapotot, hogy közben jönnek-mennek ilyen- olyan higéniájú emberek a kórtermekben... Be se fejezed a felmosást és már kintről ráhordják a dzsuvát.
Régen ugye szigorú időablak volt és utána senki. Ergo, ha a tömeg után kitakarítottak, az kitartott másnap délelőttig is. Most tök mindegy mi van, mert állandó a retek...
ui.
A munkaerőhiányról nem is beszélve és aki marad az meg megszakad, mert kevés az ember, és most nem dokikról beszélek.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Három különböző dologról van szó
-idős, beteg ember olyanba is nagyon könnyen megmakkan szegény, ami neked fel se tűnne. Egy műtét, kemó, stb. tovább feszíti a húrt.
-a polirezisztens kórokozók valóban nagy problémát jelentenek a kórházakban, lásd Véraláfutás
-a járványügyi (fertőtlenítési) protokollok nagyon szigorúak kellene legyenek a kórházakban, de. Részint nincs már tisztességes járványügy, lassan protokoll is alig. Részint - tisztelet a kivételnek! - borzalmas állapotok is előfordulhatnak kórházakban. Aztán van olyan is ami példás, csak hát nem te döntöd el hova kerülsz.



megoldás: magánkórház. Nem sokkal drágább, mint a hálapénz...



Előfordulhat, hogy magánklinikán is térít a TB, vagy legalább részben. Nem tudom mi kell hozzá...
Ha tervezhető. Ha hirtelen el kell vigye a mentő, akkor ez nem feltétlenül opció...



Anyosom terd, detto

Parizer forever.



Nagyapám 10 éve, 88 évesen (legalább 10 évet simán letagadó fizikummal) télen elesett az utcán, Honvéd kórházba be, semmi komoly baj, de azért kéne két nap megfigyelés, na de azt ott nem lehet, átvitték a Nyírőbe, hátcsakapszichiátriánvanhely, másnap ennek megfelelően "megetették", lenyomtak egy adag kaját a légcsővén, szintén tüdőgyuszi, aztán már hiába vitték egyből a Lászlóba, ahol a nagynéném dolgozott és mindent el tudott intézni, karácsony másnapján meghalt.



Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



a nagy koltozesre valo keszulodesben elkavartam a ket honapos monitor dobozat es papirjait erre most besz@rt. a qrvaeletbe mar!
ne vegyetek samsung monitort! (vagy legyetek okosabbak mint en es figyeljetek hova rakjatok a garancia papirokat)

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



A Samu képviseletet kéne hívni. Nekik lehet, elég a gyári szám is

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



koszi a tippet! -en is gondoltam ra de bevinni szakszervizbe, ott bevizsgaljak esetleges telefonalgatas stb-az eddigi szakszervizes tapasztalatok alapjan- mikozben alig tobb mint ket het mulva koltozunk-szal tuti, hogy adigra nem rendezodne a dolog, utana meg egy repjegy is a tizszeresebe kerul mint maga a monitor, szal inkabb lesz@rom.
csak duhit.
addig is haznalom a regi szellemkepest(szerencse hogy nem dobtam meg ki), netezni-olvasgatni jo, filmet meg az asszony gepen nezunk.

"I think i'll name him Nikos, after my friend Jeffrey"



akkor irány Maláta? :)

Vill du bli ihop med mig?

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!