Jelenlegi hely

Elmélkedjünk játékokról!

Utolsó bejegyzés


vicces a witchert meg a skyrimet szidva látni, mint lelkiismeretfurdalás-generátor időrabló püffedéket, mikor itt megy bazmeg egy egész oldalon át, hogy melyik másik ember az internetten hogy játszik bazmeg. agyamat eldobom, kész. ezzel folyatjátok el az életerőtöket, ezzel a metalife-by-proxy mocsadékkal. mérnem erről megy a nyavajgás, mikor a noliferség még egy inceptionösen mélyebb szintre kerül? ha van egy hobbitok, éljetek már neki, ne egy másik emberen keresztül, még kockázat- és befektetésmentesebben, kilúgozva az eredeti élményt. megy a sírás, mikor a régi játékélmények azért is voltak akkora élmények, mert akkoriban még vettétek a fáradságot valaminek az elsajátításra és kiismerésére és nem azt néztétek hogy mások hogy játsszák ugyanazt (max élőben, de az egészen más).
vajon milyen arányban van a kettő a mai "átlaggémernél"? ez most a valóvilág.

ez már régóta kikívánkozott

Vill du bli ihop med mig?



Ja mert mondjuk a focirol vagy barmilyen sportrol beszelgetni oldalakon keresztul sokkal ertelmesebb. Minek nezned mikor csinalhatod gond nelkul. Masok ertelmetlen agyzsibbaszto szart jaratnak a hatterben mikozben csinalnak valamit en meg pl ezeket. Egyertelmuen jobban jarnek a tv adassal gondolom.



Ezzel igazából csak azért nem értek egyet, mert szvsz kevés az olyan ember, aki leül streamet nézni úgy, hogy csak és kizárólag azt csinálja. Szerintem tök jó dolog akkor, ha valamit csinálsz, ami nem igényli a 100%-os figyelmet, zenét vagy podcastot meg éppen nincs kedved hallgatni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



de érted, ezek mégiscsak való életbeli dolgok, ahova jó esetben ki lehet menni élőben is nézni, illetve a tévéközvetítés is ez szimulálja. emberek ügyesen használják a testüket összetett mozdulatokat végeznek, amit vmilyen kritérium szerint értékelnek. ennek a kompetitívségnek megvan az izgalma (senkit se érdekelnek a barátságos meccsek). ezek a streamek meg csak virtuális kompozitok egy darab irl fejjel. nem látod mit meg hogyan csinál, egy demót nézel a játékból. még csak nem is valami gamerverseny vagy speedrun (amik számomra többnyire szintén nézhetetlenek).
életem legnagyobb játékélményei is elveszítik így az "élményt", amit pont a saját magammal való interakciója és az ezáltal kiváltott immerzió okozott.

na de a lényeg, hogy az időelbaszásról megy a sírás, ami valahogy mindig játszással kapcsolatban merül fel, nem pedig a mások játszásának nézésével. ez meg elég groteszk sztem.

Vill du bli ihop med mig?


Lou képe
Lou
Donator

nagyon küzdesz a sportnézés és e-sportnézés / streaming közötti különbség szemléltetésével, de továbbra sem érzem annyira távolinak a kettőt, mint próbálod eladni :)

de magam is sokkal inkább érzem időelbaszásnak a sport-/streamnézést, mint magát a tevékenységet ténylegesen

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



/aldja meg az isten aki kirantotta a kommentet a topikbol mire megirtam a reply-t ra ezzel ment a kukaba az egesz. <3 Maskor ne jatszunk mar ilyet a beszelgetes kozepen.../

Szooval, teljesen ugy hangzik amit mondasz mint valami nyugdijjas aki eliteli a gyarlo fiatalokat mert videojatekozbak. :D Ha egy darab irl fej szorakoztat az miert ne kepviselhetne erteket szerinted? Doc pl kurva szorakoztato arc es feltetlen senki nem a jatek miatt nezi hallgatja hanem mert szorakoztat. Sodanal pl amikor jatszik az nem is feltetlen ertekelheto, de az irl meg sellout sunday streamjei kurva jok. Vagy szelsoseges pelda en rohadt jokat szoktam rohogni mikor a PO Boxba erkezett csomagokat nyitogatja amiket a nezoktol kapott. Baromi jo poenok szoktak lenni meg nehanyan nagyon elborult dolgokat kuldenek. Masik az, hogy en pl ha valaki akit nezni szoktam olyannal jatszik ami engem is erdekel es single player akkor egyszeruen nem nezem. Viszont ha nem annyira erdekel es amugy nem nyulnek hozza se vagy mar vegigjatszottam akkor miert ne? Forsen Dark Souls streamjein szakadtam pedig magamtol biztos nem jatszanek vele. Igaz ahogy Zaxx is irta azert az esetek tobbsegeben pl nalam is csak megy a tv-n es ra-ra nezek idonkent, de nem 100%ig arra figyelek mikozben semmi mast nem csinalok. Van olyan is mikor olyan tortenik, de azert ritka. A mostani EU Apex Rivals elejet meg veget azt neztem forsennel, mert erdekelt es ra is ertem nezni. Nabumm.

Ezt az egeszet en semmivel nem tartom kulonbnek mint ha valaki focit nez vagy fozos musorokat vagy szappanoperakat. Ha az erdekli akkor nezze. Engem ez erdekel, ezt nezem. Ismerek olyat aki a focinak el, mindent tud minden jatekosrol, nez minden elerheto meccset, irl is focizik amikor tud. Na most akkor O szamodra elfogadhatobb? Lenyegeben teljesen ugyanaz amit csinal csak mas temaban.



Ubisoft Strong Amidst Industry Downturn – Q3 2018-19 Results Released

In addition to core new releases selling well, player recurring investment (PRI), meaning microtransactions, Downloadable Content, Season Passes, Subscriptions and advertising, has hit €444.3 million over the three quarters. This is a 38.9% YoY increase and also accounts for 32.9% of all net bookings. While I don’t completely agree with the ‘games as a service’ method, it’s paying dividends for the company.

Working alongside this is the increased community of titles like Rainbow Six: Siege, which has seen a 205% increase in eSports viewership during the 2018 calendar year. Furthermore, the constant updates of titles like For Honor and the aforementioned Rainbow Six: Siege. As well as contributing towards the PRI figures, they also count towards back catalogue sales over the three quarters. This now stands at €842.9m, a 38.6% YoY increase and now accounts for 62.3% of all net bookings.

tl;dr: ha jol csinaljak akkor a game as a service latszolag egy penznyomda.

PCGamer-nek meg jar a pacsi a het legjobb cikk neveert. :D
Ubisoft reports strong profits, doesn't fire 800 people

Despite stiff competition in 2018 and early '19, that success is owed to strong sales of Assassin's Creed Odyssey and Far Cry 5, which also contributed to a 58.1 percent rise in Ubisoft's PC business over last year

Ez meg szeep!


Boz képe
Boz

Szerintem ugyanolyan nyommer aki e-sport streamet néz, mint aki foci stb közvetítést. Menj azt játsz geca, ha meg nem érsz rá akk csinálj mást.. Az iyen háttérzajnak berakom dolgot se értem, mert úgyse figyelek rá oda rendesen, akkor meg minek, csak zaj.
Az ilyen sok ratyiságtól hogy XY PLAYS RANDOM FOTM GAME!!! meg jön fel az epém. Valahogy sose tudott lázbahozni, hogy vmi random majom, esetleg a majom barátaival, produkálja magát élőben.
Egy fajta streamet vagyok képes nézni, de azt is nagyon ritkán és kb sose végig, és az az általam is játszott RTS-ek streamje. Arra nagyon jó tud lenni, hogy nálam jobb játékosok stratégiáit lássam.(Ezért is inkább kapom a youtube-ot helyette és kommentáros videó..)

Aztán aki akar azt csinál, meg azzal szórakoztatja magát amivel akarja. Még mindig "hasznosabbnak" tartom, mint mónika show előtt tespedni.

Éljenek a videojátékok!



Így-így.

Non serviam



Egyetértek.

A stratégia játékokat érdemes lehet nézni, mert elég sok időt elvenne az, ha az ember magától akarna rájönni minden egység hátulütőjére és erősségében PvP-ben. Na az totál megfér nekem egy lazább monoton munkavégzés közben, hogy az egyik monitoromon megy az RTS bajnokság közvetítéssel és néha odatéved a tekintetem is egyes nagyobb felhördülésre, hogy mi is az.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Gondolom rádiót sem hallgatsz.
Azért nem értek egyet, mert a háttérzaj, emberi beszéd sajnos evolúciós szükséglet, hogy ne érezd egyedül magad, közösséghez tartozz. Tűz köré ülés, biztonságérzet satöbbi.



+1000000
Én még beleszoktam nézni a speedrunokba, érdekesebb végigjátszásokba (pl. doom 2 utolsó mapját úgy fejezi be az ember, hogy nem öl meg senkit ("belelöveti" magát Romero fejébe), de ezekbe is beletekerek, ha nagyon hosszú.) Meg az ilyen emberek őrültek :D
Ja, és egyedül eddig Romero-t néztem twitchen, ahogy a Doomhoz készített mapján tolta, de ott is az ember érdekelt, ő mégsem bajszos macskajancsi.
PunkZoli: én pl. nem :D Még a zene is idegesít, nem tudok úgy dolgozni, ha az is szól. Otthon ha zenét hallgatok, akkor zenét hallgatok.



Bevallom őszintén, hogy én néztem időnként profi dota meccseket addig amíg ki nem ismertem annyira a játékot, hogy rájöjjek, hogy amit a profik csinálnak az nem akrobatika, csak egyszerűen nem retardok. :D Nem azt mondom, hogy nincsenek kiemelkedő meccsek néha, de random nemzetközi bajnokságokon is már csak olyan meccseket nézek meg ami tényleg kiemelkedő best match of International stb.., mert sokszor tudnak a profik is olyan meeh meccseket játszani hogy ihajj.
(Mondjuk ez így van gyakorlatilag majdnem minden sportban.)

Viszont nemrég elkezdtem nézni egy sima Uncharted4 végigjátszást Youtubeon, és tetszik. Szerintem évi 1-2 játékért az életben nem fogok PS-t venni, de így, ilyen cinematic exeperience típusú játkoknál működik. Nyilván játszva teljes az élmény, de egy UC4 végigjátszás pl. egy egész jó 10 részes sorozatra való sztori számítógépes játék grafikával.

(A VR-t szoktam még néha nézni Youtubeon. Twitch-t csak nagyritkán, ha valami nincs meg Youtubeon, vagy valaki linkel valamit a Twitchről.)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



B+ milyen zsembes oregemberek vagytok ti te jo eg! :D



Ez engem is meglepett, pedig egy fórumra irkálunk 2019-ben.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Elég gáz, hogy egy virtuális térbe pötyögik a vírtuális betűket holott olvashatnának kézzel fogható könyvet is pl...



Vagy mint minden rendes ember táviratot küldene.

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Bezzeg napi 16 órát a monitor előtt segget növeszteni a trú vadállat ifjonti lázadás netovábbja. :D

Vill du bli ihop med mig?



Mert mashogy aztan tenyleg nem lehet mondjuk ilyet nezni vagy mondjuk jatekokkal foglalkozni ugye? :) Vegletekben lehet csak gondolkodni, egyertelmu.


Boz képe
Boz

Eltaláltad. Túlságosan zoomer vagyok hozzá, valahogy nincs türelmem. Pedig jobban tenném, talán szemüveget se kéne pár éven belül néznem hanem csak sokkal később.
IDDQD-s podcast-ek is csak gyűlnek, hogy majd majd... :)
Emberi beszéd meg nekem onnan van, hogy felmegyek voice chat-re haverokkal majdhogynem minden nap már tizenvalahány éve. Nem kell nekem ilyen random mindenféle duma valami ismeretlentől amire oda se figyelek rendesen.

Szerintem ami itt most lényeg, hogy valami random ökörködés stream-ről vagy "e-sportolásról" van szó vagy valami olyasmiről amit említettek, hogy Romero pályát hegesztget Doom-ban.

Éljenek a videojátékok!



Viszont, én szoktam streamelni, igaz, kevés anyagom van, mert a legtöbb game, amiről nyomnám is az élőt, szöveggel, ahhoz kellene egy jobb kamera, mert sima tévém van, annak a képét kellene valahogy rögzítenem (mivel ugye, retro cuccokról van szó :)).



Lassan kiderul itt az RW-n, hogy a videojatekok is cikik mar itt is mindenkinek. :D Meg fuj fuj streamek, de azert streamelek neha. Dafuq?! Nem gyoztok lenyugozni.



Amúgy az is az alapvető különbség egy normál sportközvetítés és az esport között, hogy az előbbinél látod azt, ahogy csinálja nemcsak a végeredményt. Az utóbbi focis analógiával olyan lenne, mintha csak a labda mozgását látnád a pályán. Meg pár faarcú kóreai fejet a képernyő alján.. Na nem mintha a klikkelgető ujjak látványa annyit hozzátenne.

Vill du bli ihop med mig?



"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Sportot nem azért néz az ember, hogy pótolja a testmozgást, és azért ott még kevésbé sanszos, hogy fogod tudni olyan szinten űzni, mint a profik a játékokat. Nyilván a koreaiakat sosem éred utol SC2-ben, de egy élsportoló gyerekkora óta a szakmájával kel és fekszik, talán még a magyar falábúak egy része is. A kérdés itt a látott színvonal, a körítés, a hozzátartozó identitás és a társadalmi beágyazottsága. (Például a postán a DOTA 2-meccsről nem fognak beszélni, a foci-Eb-re meg még magyarok nélkül is rágyógyul mindenki, lehet közös meccsnézéseket csapni.)

Meg hát a sport az egy fizikai aktus. Nem ugyanaz focizni, mint FIFA-zni, hiába voltam el több száz órákat sportjátékokkal és menedzserjátékokkal valaha (időnyelők rendesen). A CoD sem ugyanaz, mint az airsoft. És csapatsportágnál már irl-közösségről beszélünk.

Na, nálam a meccsnézés sem azt jelenti, hogy megnézem egy 3000 kilométerre lévő csapat meccsét, hanem az, hogy elmegyek a sportcsarnokba. Belföldön vagy külföldön. Új embereket ismerek meg, régiekkel találkozok, őslakosokkal kommunikálva idegen nyelveket gyakorlok, ha van tenger úszom benne, ha hegy van rajta látnivalóval, megmászom és természetesen ha van sör, kiiszom. Imádom, minden alkalom egy kisebb nyaralás. Aztán persze, hogy megnézem azt a néhány meccset, amin nem vagyok ott, adott esetben visszanézem kívülről, amin ott voltam, vagy a riválisok meccseit. Mert sportszakmailag érdekes, és mert az egészhez van egy irl-kötődésem (ami egyébként részben a tévé előtt kezdődött valaha, csak ma már úgy nagyon passzívnak hat).

Szerintem a streamekkel sem az a baj, hogy vannak, vagy valaki megnézi őket, de azt már nehezebb megérteni, hogy kinek van ezekre annyi ideje, amennyit a nézettségek mutatnak (méghozzá totál céltalan baromságokat is néznek, az az ember érzése, hogyha egy komolyabb streamer azt közvetítené, hogy fonnyad meg egy banán, azt is követnék milliók). Szóval ha a sport másnak is tartom, de az se normális szerintem, ha valaki éjjel-nappal sportot néz, de közben minden testmozgást mellőz és emberek közé sem megy, hanem fotelszurkoló a négy fal között. Magyarul én minden tevékenységben akkor látom a problémát (beleértve a fórumozást és social mediát is), ha az irl-kapcsolatok és az aktív tevékenységek háttérbe szorulnak mellette. (A játék is aktívabb forma, ha magad űzöd, meg LAN-partyn szocializálódni is lehet, de nyilván az sem szerencsés, ha ez dominál.) Amíg nem, addig nincs nagy gond.

Senki időbeosztását nem ismerem és nem firtatom, de sok videónál felmerül bennem, hogy jó-jó, de erre kinek van ideje az élet mellett? Örülök, hogy van nekik, mert persze, hogy nekem is sikerül elcseszni az időt sok mindenre (sajnos a legtöbbet muszájból), nekik meg másra. Remélem, minél többen csináljuk legalább többé-kevésbé értelmesen.

És akkor most kinyomtatom a napi új hozzászólásokat, hogy az 5 órai tea közben a monoklim mögül elolvassam őket.

Sors bona, nihil aliud.


Boz képe
Boz

Csak azért mert nem ugyanazok a szokásaink, nem kéne ennyire hüledezned.
Azért biztos akad rajtad kívül még pár ember itt aki megvesz/játszik minden új tucatszart pedig előre tudja, hogy fos lesz aztán ezt le is írja utána még párszor.

@Iron te nem tudom milyen e-sport videókat/streameket láttál már, de szerintem a végeredményük általában olyasmi, mint a hagyományos sportoké, egy győztes/vesztes képrenyő. :)
Valahogy nekem úgy jön át, hogy te valamiért kurvára lenézed a videójátékokat és aktív fizikai tevékenységekhez próbálod hasonlítani őket pedig rohadtul szinte semmi értelme ilyen szempontból.

Éljenek a videojátékok!



Nem feltetlen erdekel kinek mik a szokasai, foci topikba se jarok cikizni, hogy minek neznek focit. Csak meglep ez a "maradi" hozzaallas, hogy minek nez az ember streamet vagy jatekmenet videot amikor jatszhatna is. Valahol vagy nem jon at, hogy baromi sokan nem azert nezik, mert jatekmenetet akarnak nezni hanem mert szorakoztato az ember aki jatszik. A versenyt meg szerintem nem kell elmagyarazni.

En meg azert jatszok minden tucatszarral ami erdekel, mert az is tapasztalat. Persze egyszerubb latatlanban minden jatekot a budos picsaba lehuzni ugy, hogy fel mp anyagot se latott belole az ember, de ugye kinek mi. Neha kiprobalok olyan mufajokat is amivel amugy nem feltetlen jatszanek csak hogy megismerjem valamennyire azt is. Meg ugye van amikor a tarsasagom rangat bele (Destiny 2 pl ilyen volt es az anthem is nagyreszt emiatt lesz nalam teriteken)Mas meg egy kis burokba belemaszik aztan onnan ugat le mindent.

A meglepodesem oka itt leginkabb az, hogy most igy a semmibol kvazi elokerult a fel forum megmagyarazni miert gaz streameket nezni egy olyan forumon ahol alapvetoen mindenki a jatekok kozos szeretete miatt van. Kb mintha egy focis forumon kiderulne, hogy a tarsasag fele szerint kurva gaz focit nezni. :D Meredek osszehasonlitas, de nagyon kozel all a ketto egymashoz szerintem.


Boz képe
Boz

baromi sokan nem azert nezik, mert jatekmenetet akarnak nezni hanem mert szorakoztato az ember aki jatszik

De szerintem pont, hogy az ember nem érdekes mögötte, sőt.. És már írtam is, hogy itt nem magukkal a streamekkel vannak a bajok, hanem, hogy valaki magát a játékot helyettesíti vele vagy alapból nem is a játékról szólnak hanem, hogy valaki más játszogat.
Szóval itt kicsit olyan érzésem van, hogy elbeszélünk/tünk egymás mellett.

En meg azert jatszok minden tucatszarral ami erdekel, mert az is tapasztalat.

Gondolom akk már kutya seggét is nyalogattad, mert az is csak tapasztalat...

ShowHide spoiler #

Szeretjük a játékokat, de nem azt, ha valaki más játszik helyettünk. Inkább játszunk mi magunk és max azért nézzük meg a másikat mert tanulni akarunk belőle.

Éljenek a videojátékok!



Van, aki meg pornót néz!



Okés, de én gameplay videókat tolok, olyan játékokról, amivel nem nagyon fogsz csak úgy játszani, sőt, valószínűleg soha sem lesz rá lehetőséged. :D
De ennek pont ez is lenne a lényege.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!