Jelenlegi hely

Warhammer Multiverzum

Utolsó bejegyzés


... és folyjon ki a szeme a bloomtól? Borzalmas azt nézni.

Non serviam


ShowHide spoiler #Andrej


az új (befejező) Horus heresy könyvekhez adtak ki ilyen szép nagy képet



ja igen, és így már sokkal jobban néz ki az Angyal, mint az első képeken
rwurl=https://whc-cdn.games-workshop.com/wp-content/uploads/2019/02/HHWeekende...
(Még egyszer, mielőtt felmerülne megint: 30Khoz adják ki, a 41Kban nem jön vissza, mert ő ugye halott.)



Mindig érdekelt, hogy akkor most ő szárnyas vagy az csak a páncélja? Egy ideig kánon volt hogy szárnyas de pl a legelső Horus Heresy regényben konkrétan le van írva hogy "páncélja és hosszú palástja mint szárnyak omlottak le a válláról". Akkor most szárnyas vagy nem?

Mert ha igen hogy nem öntötték ki rögtön a fürdetővízzel együtt? Mert a szárnyak azért elég durván a káosz befolyására utalhatnak.
És ha valódi a szárnya, akkor meg a "fiai" miért nem szárnyasok?

Én mondom kamu az egész, mint a holdra-szállás. :)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Nem teljesen logikus, de ő tényleg szárnyas, de az utólag nőtt neki (és igen, a warp befolyása, de valamiért nem zavarta a Császárt... HH tudorok majd megmagyarázzák). A fiai meg a génkészlete felhasználásával készültek, de nincs szárnyuk. Cserébe lett kollektív vérszomj/tömeggyilkossági hajlamuk, de ez másik történet.


KMZ képe
KMZ

Ehh, egy bazinagy renderre nem annyira szépen ráapplikált effekthalom. Sajnos két szék között a padra esik, vagy legyen szép 3d vagy faszán megfestett 2d.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Így még neccesebb. Mert még ha az apuci csinálta volna szárnyasra az talán még oké de hogy egyértelműen a warp keze van a dologban...

És persze a warp ilyen szép szárnyakat csinál amikor az esetek többi 99%-ban meg mindig mindenféle mutáns ocsmányság sül ki a dologból. :)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Mielőtt itt mindenki magához nyúl, hogy zomg, warp hatás miatt van Sanguiniusnak szárnya. A Császár alapvetően úgy nyerte el szinte isteni hatalmát - nem mintha előtte gyengye lett volna - , hogy lenyúlt a négy Káosz Istentől egy rohadás nagy adag erőt. És mivel pszi, eleve a warpból meríti az erejét.

A másik, és erre is számos utalás van a könyvekben, a Primarch projekt keretében nem csak fizikailag építette fel 20 fiát. A lelkeik szépen tuningolva vannak, mintha egy démonherceg egy genetikai szupertestbe lenne ültetve. Szóval az, hogy warp hatás miatt nőtt ki Sanguinius szárnya, nagyjából semmi extra. Magnus pszi képessége honnan van? Corax "láthatatlansága" honnan ered? Mindegyik Primarchnak van valamennyi pszichikus képessége, csak nem mindegyik látványos vagy egyértelmű.

The strong eat, the weak are meat.



(Warp nélkül eleve élet sem lenne, ha csak a necron élőhalált annak nem vesszük :-) )
(Azt hogy a Császár a Négyektől lopta volna az erejét, nem gondolnám kánonnak.)



Vengeful Spiritet gondolom olvastad. Abból elég egyértelműen kiderül, hogy a Császár, bár hatalmas erejű pszi volt, csak akkor tett isteni hatalomra szert, amikor azon a bolygón (Moloch vagy mi) meglátogatta a négy Káosz Isten kertjét. Amikor Hórusz belép, a Négy még "panaszkodik" is, hogy az apja bezzeg besurrant és tolvajként távozott.

Warp nélkül nincs élet? Biztos ez? Mi van a tiranidákkal?

The strong eat, the weak are meat.



-olvastam
-ha a Négyek küldöttei csakis a színtiszta igazat mondanák ebben a jelenetben, akkor ez lenne az első eset...
-ami egyetlen regényben van benne és a többiben nincs, az nem kánon (pl. a Kabal... tök jó sztori, de sehol máshol egy árva szó nincs róla csak Dan Abnett két-három írásában).



Minden könyv átmegy a BL szerkesztőin, ergo ami kijön és nem kukázzák hivatalosan*, az számomra kánon. És nem állítom, hogy igazat mondanak, de abban az esetben az igazság pont a céljukat szolgálta, azaz Hórusznak pont úgy ábrázolták, ahogy Hórusz gyűlöli (tudott az istenekről és letagadta őket, nem egyenes ember, hanem "tolvaj", nincs becsülete).

A Kabalt én nem írnám le csak azért, mert kizárólag két-három Dan Abnett könyvben jelent meg. Attól még simán kánon, de az megint más kérdés, hogy valószínűleg azótal megszűnt (volt 10 ezer évük megpurcanni).

* Csak az Outcast Dead jut eszembe, de arról se tudom, hogy tényleg kukázták-e vagy csak az az össznépi fan-megállapodás, hogy FUCK THAT SHIT.

The strong eat, the weak are meat.



rwurl=https://i.imgur.com/nrCLPvo.jpg
A vadnyugat leggyorsabb kezű génorzója :-)
Szép konverzió, szép festés.



Tényleg baromi szép és hangulatos, egyetlen egy dolgot sajnálok, hogy az arcát totál kitakarta. Bár valahol ennek is megvan a bája. :)

The strong eat, the weak are meat.


Boz képe
Boz

Szerintem nem igazán érdemes azt nézni, hogy mi kánon meg mi nem, max a kódexeket. Kb minden harmadik könyv ellentmond valamilyen szinten egy másiknak, úgyhogy mindenki vegye azt amit akar.

Éljenek a videojátékok!



Ja persze, hogy mit szeretsz olvasni, az alapján válassz, igen. Csak arra mondtam hogy nem kánon, hogy nem jelenteném ki egyetemes tényként. Meg az is folyton változik amúgy, szóval mindegy is.



DeMorte írta:
A másik, és erre is számos utalás van a könyvekben, a Primarch projekt keretében nem csak fizikailag építette fel 20 fiát. A lelkeik szépen tuningolva vannak, mintha egy démonherceg egy genetikai szupertestbe lenne ültetve.

Hát fiacskái árulási arányából úgy tűnik nem sikerült olyan jól az a tunning. :)

De ez legalább megmagyarázza, ahogy miért lettek olyan könnyen démonhercegek.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



Pontatlanságok és lehetséges félreértések következnek! Nem vagyok biztos az alábbiakban, de kábé ez az elképzelésem.

Sztem nem érdemes így elemezni a dolgot. Nem úgy történt a dolog, hogy leült egy (...vagy több) író és kitalálta pontosan hogyan működik a császár meg a primarchok, aztán arra alapozva készültek a sztorik. Sok író toldozta-foldozta össze, mindegyik más és más deus ex machinát vagy hibát talált ki a mary sue főhősének, és a rajongók meg az újabb írók megpróbáltak ebből egy egészet álmodni.

Amikor Rick Priestley kitalálta ezt az egészet, az volt az utolsó olyan pillanat, amikor volt egységes koncepció - és az se volt túl egzakt :-) Továbbá primarchok akkor még nem is léteztek. Amikor a szpéhsz möríneket (amik akkor még inkább sardaukar szerű* elit katonák voltak) más és más pasas kezdte kiszínezni, akkor lettek vezéreik meg hőseik, és ezekből az - akkor még csak - egyszerű parancsnokokból meg tábornokokból lettek később a prmarchok.

ShowHide spoiler #

Azt már meg nem mondom kinek/kiknek volt az ötlete - hasamra ütök - kábé a kilencvenes évek elején, hogy ezek legyenek inkább szuperlények, akiknek a space marine hadtestek a klónjai. Aztán szépen összeállt a Horus heresy ötlete, hogy az Istencsászár hogyan, miből, és mi ellen emelte fel az emberiséget, miképp teremtett félisteneket a seregei élére, és hogy ment az egész a levesbe, már a könyvek írása közben alakult ki. Hangsúlyozom, sanszom sincs hogyan történt, de ordít róla hogy nem volt egységes koncepció.

Ami nem is feltétlenül baj.

Priestley mester ugyanis arra az egy nagyszerű tézisre építette fel a 40K-t, hogy NEM TUDHATUNK BIZTOSAT.
Hogy a Császár isten vagy sem, életben van-e még, vagy csak egy mesterségesen animált rég agyhalott hulla, hogy mit szeretett volna pontosan elérni anno, hogy "igaza volt"-e vagy sem... senki sem tudhathja. Nagy morális dilemma a 40K alaptézise. Olyan cél szentesíti a gyakran pokoli eszközt, aminek a létezésében reménykedni lehet, de biztosat tudni róla nem.

Az pedig, hogy más források mást állítanak valamiről, hogy az egyik történet szerint alapvető fontosságú valami, a másik szerint meg nem is létezik, végül is egyáltalán nem idegen ettől.

*itt jegyezném meg hogy nagyban ihlették őt a Dűne könyvek és Asimov Alapítvány könyveinek Imperium galacticája. Ezt csak azért írom ide mert ha valaki valamilyen fatális véletlen folytán ezeket nem olvasta volna, akkor szerintem ez pont nagyszerű lehetőség nekik esni :-)

Szerk. jajjnekem és kihagytam... Heinlein eredeti Starship troopers könyve is fontos inspiráció.
Meg a 2000 AD képregények, különös tekintettel Judge Dreddre :-)



Ez teljességgel így van, viszont mióta elkezdték kiadni a Horus Heresy sorozatot, azért központilag sok minden gatyába ráztak és próbálnak egyre kevésbé ellentmondani maguknak. Viszont Priestley "semmit se lehet teljesen biztosra tudni" elve továbbra is él, ami szerintem király és fontos része a dolognak.

Az ihletés kapcsán pedig ne feledjük Michael Moorcock könyveit, amiből az egész Káoszt vették.

The strong eat, the weak are meat.



Azért a Dark Imperium viszont végleg rövidre zárta ezt a "Császár él-e vagy meghal" dolgot ugyanis

ShowHide spoiler #SPOILER

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



(nem kell a spoiler sztem, már beszéltünk róla itt, meg cikk is van amiben meg van említve a látogatása a papánál)

Egyáltalán nem! Nagyon gondosan úgy van megfogalmazva a darkimperiumban is, meg a Rise of the primarch-ban is, hogy besétált hozzá, egyedül maradt vele, és miután kijött, azt nyilatkozta: most már mindent ért/tud hogy mi a szitu. Direkt úgy írták, hogy beleférjen az is, hogy semmi választ nem kapott és megértette hogy egyedül kell megoldania mindent, meg az is, hogy megmondták neki mi a teendő. Viszont - jó politikusként - időnként szentesíti azzal a döntéseit, hogy bizony ő ott állt a papa előtt, és beszélt hozzá, szóval ő tudja mi a tuti.



A Dark Imperium végén éppen hogy maga Guilliman emlékszik vissza/flashbackel arról ,hogy milyen érzés volt, amikor a Császár beszélni kezdet hozzá. Tehát ott ténylegesen hozzá beszélt mert nem külső elbeszélésből, hanem a saját visszaemlékezéséből tudjuk meg a dolgokat.

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



hát ez elég nagy bazdmeg ha tényleg így... már ha nem arra emlékszik, ahogy anno beszélt hozzá.
Amint lesz érkezésem, meghallgatom újra ezt a részt (hangoskönyvben volt nekem).



Tényleg van olyan jelenet a Dark Imperiumban, hogy Gülü visszaemlékezik az apjával való beszélgetésre és "reklamál", hogy mennyire hideg és rideg lett a fater, mint ahogy emlékeiben élt. Kiveszett belőle minden emberség. (Ekkor ajándékozta neki a lángoló kardját is.)

The strong eat, the weak are meat.



Na akkor ennyike. Priestley mester meg forog a sírjában, pedig még meg se halt :-P (remélem nem is fog még sokáig)



Egyébként meg belehuzhatnanak mar a loreba, mert nekem kifejezetten tetszik a dark imperium. Mondjuk sajnalom a kihasznalatlan lehetőségeket, hogy az Imperium és a Káosz mellett az osszes tobbi faj továbbra is mellékszereplő (a tiranydak akik elvileg a legnagyobb fenyegetes meg mindig nem csináltak semmi lenyegit pl) De (bar tudom hogy kevesen vagyunk igy) en nagyon szeretem a HH-t és a primachakat és érdekel hogy kik térnek meg vissza mostanában.



Nokedli írta: Na akkor ennyike. Priestley mester meg forog a sírjában, pedig még meg se halt :-P (remélem nem is fog még sokáig)

Pedig megoldhatták volna pontosan úgy is ahogy javasoltad, továbbra is balladai homályban tartva az olvasókat de Guy Halley valamiért máshogy gondoltam.

Amúgy meg ráadásul már a lángoló Kardnál is torzul a lore mert míg a Rise-ban már Ultramaron nála volt, addig a Dark Imperium könnyben a Császár "adja" neki.

Pedig szerintem nagyon jól megírt jelenet, viszont tényleg megválaszolja a NAGY kérdést.

Bár ha úgy vesszük Ian Watson idejében meg napi audienciákat tartott a kedves papa. :)

- Na akkor most mi lesz? Megadod magad, vagy pedig megnyomom ezt a gombot és kis Stacey-t csak zárt koporsóban lehet majd eltemetni?
- Úgysem mered!
- Ki? Én? A gonosz?" :)
(Bomb Queen)



A Császár halálával megnyílna a webway portál a Trónteremben és menne az egész Terra a levesbe. Szóval életben kell lennie, de valószínűleg az élet szó macskakörömben értendő. Szerintem az élet és halál mezsgyéjén lebeg, ráadásul biztos nem élvezte ez elmúlt 10 ezer évet, mert az Aranytrónus állandóan szipolyozza az energiáit, a létfenntartó készülékek pedig nem engedik kiszenvedni. Persze minden téren lehet tippelgetni, hogy "mi lenne ha...", de érdemben sehova nem vezet a kérdés.

Például szerintem, ha kivennék a trónusból, lehet idővel felgyógyulna, de addigra összeomlana a Birodalom (és valószínűleg épp hogy sikerülne Terrát elhagynia, mielőtt a webway portál átözönlő horror el nem nyeli az egész bolygót), szóval sok értelme nincs. De ha Gülüszemet ki tudták hozni a stázisból és talpra állították, akkor ez is sikerülhetne. Persze akkor borulna minden, Istencsászár szétbaszna mindenkit és oda lenne az egész WH40K franchise, arra meg semmi szükség. Úgyhogy marad szépen a szopórolleren.

The strong eat, the weak are meat.


KMZ képe
KMZ

"mi lenne ha...", de érdemben sehova nem vezet a kérdés.

Dehogynem, mi lenne ha adnánk neki egy text-to-speech devicet? :D

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!