Jelenlegi hely

A PC-s store-kliensek háborúja

Utolsó bejegyzés


Vicces, hogy egyes cégek, cégek alkalmazottai mennyire nem képesek tanúlni mások kárán. Ősi alapvetés céges kultúrkörben, hogy a cég, és az alkalmazottai nem nyitnak vitát vagy fikát az ügyfelek felé. Annak mindig csak negatív kicsengése lesz.
Orosz cégekről úgy általában megvan a summa véleményem a PR minőségükről. Katasztrófálisak.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Orosz cégekről úgy általában megvan a summa véleményem a PR minőségükről. Katasztrófálisak.

tudvan mi megy fejlesztoi szinten is, szintugy. Kickstarteren is mennyi lehuzast probaltak mar lenyomni "stalker successor" neven, amelyek mar a legelejetol buzlottek a korrupciotol. RW-re linkelt Atomic Heart korul kijott insider leakek olvasasa kozben is csak bologattam, hogy jaja, hozzak a standardot. :)

@4AGames:
engem, mint jatekost gyakorlatilag 0 szazalekban erdekel hogy mennyire huzattatok le magatokat a menedzsmentnel honapokig kifizetetlen munkaval es hasonloakkal, az a sajat saratok. Es ha megis belementetek egy esetlegesen nagyon szar deal-be, igy valasztottatok magatok, sajat felelossegetek, nem kell martirt jatszani.

Mint jatekost, csak annyi erdekel hogy milyen szolgaltatast, termeket kapok es mennyi penzert. Ennyi.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Hát... Sok sikert nekik ezek után. Pontosan az ilyen mentalitás miatt nem vettem meg a Tarkovot pár hete, pedig az még érdekelt is.

Jah, tipikus idióta érvelés. "Ha nem tudsz jobbat csinálni, nincs jogod kritizálni." Azon túl, hogy az egyik legegyszerűbben felismerhető érveléstechnikai hiba, még hülye is, hiszen pont nem a technikai megvalósításba kötött bele mindenki, hanem a boltválasztásba. Az eladásokba kerülő Epic deal-nél pedig valszleg a legtöbb ember tudott volna jobbat összehozni, már ha a hosszútávú működést nézzük, és nem az azonnali pénzeszsákot. Mondjuk egy cross-store deal. Vagy ahogy a Witcher 3-nál, a dobozban lévő kódot átválthatták volna bármelyik boltba való kódra. Valszleg már ennyiért is ki lehetett volna csengettetni az Epic-től elég sok pénzt.

Őszintén szólva ezek után A4 Studios fejeseinek el kell dötenie, hogy
1. kiáll a kijelentés mellett, és telibeszarja a PC-s piacát, és egyben a cég bármilyen nemű PC-s jövőjét
2. publikusan és gyorsan bocsánatot kér, mondván felpofozták a hülye kollégát. (Van ilyen, sok dev idóta.)

Harmadik út nincs, a 2. hiánya automatikusan vonja maga után az elsőt.


Boz képe
Boz

Ha érdekel annyira a játék, akkor valsz végül úgyis felrakom a klienst is hozzá.(persze nem feltétlenül boldogan)
Metro-nak meg már az előző része se jött át annyira, úgyhogy ez már alapból radaron se volt nagyon. A mutatott videók meg a cég előbbi pár lépése után meg elfelejtve örökre valsz.

Amúgy meg Valve is bekaphatja a kurva nagy %-os lenyúlásával. Nagyon kétlem, h annyira rászorulnának, főleg, hogy ennyire uralkodó pozícióban voltak/vannak a piacon.

Éljenek a videojátékok!



Amúgy meg Valve is bekaphatja a kurva nagy %-os lenyúlásával. Nagyon kétlem, h annyira rászorulnának, főleg, hogy ennyire uralkodó pozícióban voltak/vannak a piacon.

Ezen lehet vitatkozni, de szvsz olyan szolgáltatást és lefedettséget nyújtanak azért a nagy %ért cserébe aminek párja jelenleg még láthatáron sincs.

Ezzel most nem leszek népszerű, de számomra mint kliens a második "kedvenc" vagy preferált a Uplay. Sokat fejlődött már a launch óta, szvsz egyre átláthatóbb és könnyen állítható. Minden játékhoz ott vannak a statok, beállítások, esetleges DLC-k egy helyen. Könnyű ismerősre csatlakozni játékban, közel olyan egyszerű mint steamen. Ezek mind olyan apróságok amik a többi kiadó kliensénél amit ismerek még csak hírből sincsenek jelen. A supportjuk is igazából gyorsan reagál. Egyedül ami miatt rühellem őket mint a szart az a refund policy azaz no refund és minden vásárlás végleges. :D



Nem kell népszerűmek lenni, hanem ésszerűnek. Uplayre van olyan játék amivel játszanék? Nincs sajnos. És itt bukik az egész, hogy miért telepíteném fel. De próbálkozik nem lemaradni és ez a kulcs.
Ha nem egy spywarenek vagy kibaszásnak érzed a klienst, nincs gond vele.


Boz képe
Boz

Uplay-re csak annyit tudok mondani, mint már mondtam, meg PunkZoli is:

Uplayre van olyan játék amivel játszanék? Nincs sajnos.

(Mármint Ubi, EA stb játékok kb 10-ből 9 okádék kategória :D de igazából nekik elvből se adnék pénzt szívesen)

Steammel egyébként egy-két ritka esettől eltenkintve nem volt még bajom együttjátszás stb funkciókkal, max voice chat, de azt nem is igazán akarnám használni amikor vannak rá külön szoftverek.(mondjuk tény, h akk a nem rég behozott új friends/chat interface stb update minek is volt)
Ja, meg azért az is nézzük meg, hogy Uplay játékok kb mind saját házonbelüli ubi cucc, akk meg azért tényleg illik, hogy működjön rendesen, míg Steam-en azért akad mindenféle bőven.
Egybéként Uplay legnagyobb baja a kezdeti elbaszás volt. Akkor nagyon sokan leírták az egészet.

Éljenek a videojátékok!



Júj. :D Én elhiszem, hogy ki van a tökük a backlash-sel és igazából maga a reakció is megérthető (rengeteg a kifejezetten gyűlölködő, retardált poszt), de ez csak olaj a tűzre, mert a retardált nagyon mérges tud lenni akkor, amikor elmondják neki, hogy retardált. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Újabb fejezet: Japánban pl nem is lehet így már megvenni a ME-t, mert hát ott "not available" :DDD
https://old.reddit.com/r/Steam/comments/amorw6/the_metro_exodus_drama_fo...

:popcorn:


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Számomra az röhejes máig a UPlayen, hogy a store-ban a mai napig nem látszik, mely játék és DLC van meg már, így vásárlás előtt mindig lehet nyomozni, mert még korsárba helyezés után sem szól. Biztos eladnak így pár játékot és DLC-t pluszban, de ez vérgáz. Az sem normális számomra, ha nem létezik értékelési lehetőség. (Review bombing és társai ide vagy oda.)

Az átláthatóság is határeset, hiszen a store-ban lóbaszó méretű minden, én legalábbis csak a libraryben tudok mozgástérről. A szaggatós Origin, melyben még a libraryt is kötelezően lóbaszóvá tették egy frissítéssel (előtte be lehetett állítani normálisabban), persze tényleg rosszabb.

Ami miatt viszont régen az Origint szidtam, hogy nem lehet rajta ajándékozni, azt ott megoldották már, a UPlayen máig nem lehet.

A Steam királyságához viszont a többiek szánalmassága (igen, szerintem a UPlaynek is kijár ez a minősítés) mellett az is hozzátartozik, hogy már régóta inkább böngészőből használom, mert bővítmény(ek) nélkül fapados. Tulajdonképpen a moddolt Steam az, ami tényleg nagyon ütős, de azért több fejlesztést várnék a Valve-tól.

Sors bona, nihil aliud.



Közben kijött Jim Sterling videója is...
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=lcWVWbfLqno




A Metro fejlesztők "csak" a tavalyi júniusi E3 után tudták meg hogy Epic Store-ra mennek... Vagyis a KOCH/Deep Silver jóideje tudta már.

https://www.resetera.com/threads/metro-exodus-devs-interviewed-about-working-conditions-at-4a-games-and-their-crunch-culture-epic-store-release.97562/



öööööö nem egészen, félreértetted:

Update:
Just to clear up some confusion, the actual relevant quote there is "Well after that, that’s all I can say". So it's well after E3 2018, they didn't go back to the office after E3 and learn about that. If they learned about it at the same time we did, it was still after E3 2018.

Tehát annyit mondott, hogy "jóvel az E3 után" tudták meg.



Na, ez egy jó összefoglaló:
https://www.eurogamer.net/articles/2019-02-04-fallout-from-metro-exodus-...

Still with us? So, we have a parent company that at first seemed to question the Metro Epic deal, then came out in support of it, a disgruntled developer and a publisher which is doing its best at playing damage control. Yikes.



nagi írta: https://steamcommunity.com/app/412020/discussions/0/1780513643852520184/

4AGames developer named "scynet" has responded

tl;dr:

Metro Dev: "if at all all the PC players announce a boycott of the Metro, then the next metro, if it does, is definitely not on the PC"

Hát akkor csá'

Sajnos csak vgachartzos infók vannak, de az alapján, hogy ez egy orosz játék (=warez, csóróság) elég reális, hogy (az olcsóbb játékárú) PC-re (sokkal) jobban ment el a játék, tehát akkor ezzel gyakorlatilag meg is ásták a saját maguk sírját.

Taps. Ha ez összejön újabb patinás fejlesztő megy a kukába.



Koch Media döntött az Epic megjelenésre. A csóka inkább azon nyafog, hogy mi ez a hápogás a kliens választás körül, valamint arra utalt, hogy a Steam megjelenés kb. instant torrentet is jelent (persze vannak kivételek) míg az új kliensnél lehet nyernek időt amúgy ez a lényeg PC kiadásnál, hogy lehetőleg pár hétig ne legyen warez. Amúgy az egész vihar a biliben. Az oroszoknak meg úgy általában van hova fejlődniük céges kultúrában.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



https://old.reddit.com/r/Steam/comments/apxhsx/steam_preorders_of_metro_...
https://twitter.com/MetroVideoGame/status/1095389361082978305?s=20
tl;dr: Metro Exodus pre-load steam-en lesz, Epic store-ban nem, mert nem támogatja.

:popcorn:



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Metro exodus doboza:
rwurl=https://i.redd.it/782och9x1rg21.png

:popcorn:



Ez jut eszembe :D rwurl=https://i.redd.it/wagii0fiujex.jpg

Kerdem en ha regota tudtak rola, akkor a doboz miert igy lett nyomva? ;)



Szerintem a dobozt már fél éve kinyomták, nehogy ne legyen elég.



Nem kizart, de azert ketlem, hogy honapokat varnak egy raktarban amig lenyomjak a lemezeket. Meg nem is feltetlen gondolom, hogy dobozos pc kiadasbol olyan baromi nagy kereslet lenne. Meg ha honapokkal ezelott kinyomtak akkor is megkerdojelezheto mennyire volt igaz az a "e3 utan ota tudtak rola" dolog par hete. Vagy csak falazas volt egy iden hozott dontes utan az is.

Ez mar soha nem fog kiderulni, de azert ciki. :)



Dehogy várnak hónapokat... ki is kell postázni őket a lehető legolcsóbb megoldással. A lemezeket meg már rég kinyomhatták, hiszen a review-k is rég kimentek. Plusz úgyis van day1 patch, meg egyéb első napi letöltenivaló. :)



Ezt mondom, review copyk meg nem lemezen mennek ki pcn csak konzolon. :) Raadasul az tartalmilag is elterhet minimalisan es boxart sincs meg semmi csak egy atlatszo cd tok. El nem tudom kepzelni, hogy 3-4 honapot porosodnak ezek valahol. Igy vagy ugy, de buzlik ez az egesz deal ugy ahogy van.

szerk.: most raneztem, december kozepen ment goldba szob max par hettel elotte nyomtak ki a dobozokat. Haaaat. :)



Mint volt review-er: PC: nem mindig. EA-tól pl volt, hogy dobozt kaptam, launch előtt is. Konzolosok: ezek általában 100%-ig egyeznek a kiadási változattal, csak van rajtuk egy "review copy, not for resale" sarok. Art nélkülit soha nem kaptam egy kiadótól se.



Nem tudom mikor lehetett ez, de a legtobb mar csak sima kodot kap most. Nekem par ps4es cim volt csak review peldanyban. Jo kis piros lemez atlatszo tokban. Witcher talan nem is 1.0 volt update nelkul, de lehet rosszul emlekszem mar. Aztan lehet terjesztoje is valogatja.



Nah, ezek x360 lemezek voltak, lehet, hogy ez a különbség. cca 2010 környékén egyébként.



Most az vajon komoly, vagy csak poén, hogy Epic Games Account/Personal Detailsen belül nem lehet email címet váltani az accounthoz, mert nem küldi a security kódot ? Eddig ugye ilyennel nem nagyon találkoztam, ezért is ülök most kicsit értetlenül és klikkentek 3. alkalommal a 'Resend Security Code' buttonra, és semmi. Mondjuk ha a jövőbe láttam volna akkor gmailes címre regisztrálok, ami nem változik szolgáltatóváltásnál.

Szerencsére nem bukok így fizetős cuccot, csak az ingyenes promó játékokat (mondjuk nem nagyon mozgattak meg). De ha most be lennék vásárolva marketplaceen vagy seller lennék akkor lenne gebasz. :D Vagy 'csak' le kell levelezni a supporttal.

(Most megyek megnézem az (fingers crossed) az email váltást a többinél is. Steamben működik azt tudom.
Origin - működik
Bethnet - működik
Uplay - működik.)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!