Jelenlegi hely

Technikai hírek

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az megvolt, hogy itthon lesni kellett a készletet, de 1-2 darab valahogy előkerült, AMD meg nem. De lehet, hogy ezt csak én észleltem így. Az AMD-nél inkább az volt a baj, hogy utána még el is tűnt, és nem is maradt értelmezhető kártyájuk. Mindegy, nyilván azért is zavart jobban, mert azon komolyabban gondolkodtam, 1080-nál meg nem volt vételi szándékom (inkább az 1070 tűnt jobb üzletnek). 1060 meg volt (és még ehhez is gyenge volt az akkori procim), de nyilván annyiból nem fait, hogy addigra már kinn volt többféle Pascal is a piacon.

Az meg miért baj, ha elhal a 2080, ha tudsz helyette másikat venni két hónapos várakozás nélkül?! És még rayt is tracingel!

Sors bona, nihil aliud.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ugyanakkor RX 480-at meg megérte, mert nem volt vele gond, és a gyártási problémák miatt akkor még az olcsóbb 4 GB-os is 8-as volt valójában.

Sors bona, nihil aliud.



Mindig van amit megéri. Múltkor at Intel 9xxxeket azelőtt az 1070eket még azelőtt a 4xx és 5xx radeonokat.

Egyébként nagykeres ismerősön keresztül MINDENT be lehet szerezni day1, csak hát az ár, ugye...

És ehhez már nem is kellenek kapcsolatok, elég felütni a hardveraprot. Persze annak aki nem feltétlenül boltból akar.



Nem tudom, eddig barmit vettem megjeleneskor mindig problema mentes volt (most felreteve a keszlethianyt, bar volt ahol ez se volt problema). Ha meg az ember 4-5-6 ev utan upgradel x hw megjelenese kornyeken akkor mar inkabb azt veszi nem pedig az elozo generacio egyik tagjat. Gondolnam en. Nehany produktumrol meg merfoldekrol latszik, hogy valami kurvara nem kerek. A mostani 2080/ti pontosan ilyen volt, szoval aki azt beszopta meg is erdemelte.



C&C topikbol atemelve itt valaszolok inkabb
(http://www.rewired.hu/comment/reply/2137/196863)

Zaxx írta: ESRGN AI upscale (csak teszt, nem lehet tölteni és így játszani sajnos) C&C FMV-kkel:

tech szempontbol megfogva a temat, figyelem mar egy ideje az ESRGAN technologiat is. A helyzet az, hogy mint sok mas hasonlo elven mukodo algoritmus, ha van elegendo mennyisegu pixel amibol jol lehet felfele atlagolni, akkor ez a megoldas kifejezettul jol mukodik es impressziv eredmenyeket tud produkalni.

Ha viszont nincs eleg pixel amibol atlagolhat, csak "talalgat" uresben, mint egy ember is tenne es pocsek munkat vegez. Last az ingame kepeket pl.
rwurl=https://i.imgur.com/5HVY26w.png

Visszaterve az elegendo pixel teritoriumra, realtime szempontbol nezve lehet tul lassu meg a tech hogy impressziven mukodjon. De nagyon jo megoldast tud produkalni textura upscaling-ben viszont, amit csak egyszer kell elvegezni ugye, barmeddig is tartsok, utana mar csak hasznalni kell azokat:
rwurl=https://i.imgur.com/fPl7Avf.png
rwurl=https://i.imgur.com/AvPy66T.png

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



https://www.tweaktown.com/news/64501/amd-radeon-vii-less-5000-available-custom-cards/index.html

Since the announcement I reached out to some industry contacts who said there will be "less than 5000" made. The same source said AMD is losing money on each card sold as they are, as I said before, just Radeon Instinct MI50 cards that are being re-purposed into 'new' Radeon VII cards.

rwurl=https://i.imgur.com/e5upSHu.jpg



Ez annyira régi pletyka, hogy szerintem a cáfolata is pénteki. Másrészt mindenkit jobban érdekel a nyár közepén esedékes két kisebbik Navi.



Jah, az 5000-et rég cáfolták, azt is, hogy AMD adhat el csak ilyen kártyát.



Ah, oke akkor. Most reggel jott velem szembe a cikk csak, de akkor nincs itt semmi latnivalo.



Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



https://bit-tech.net/news/tech/graphics/uk-gets-just-100-radeon-vii-cards-claims-ocuk/1/

UK has less than 100 cards for launch,' Gibson writes under his forum username 'Gibbo'. 'So far we have 44 cards, more are due any day, so we essentially have just over half UK launch allocation. Next wave shipments are not yet confirmed.

LOL



bőven elég :D



Elég valószínű, hogy azokat a chipeket adják el VII-nek, amik elbuktak a full instinct validációt, de kissé levágott VII-nek, néhány letiltott egységgel még elmennének.

Plusz a minerek által elárasztott használtpiaci 1080Ti-ok és hasonlók mellett jah, viccen kívül is elég kicsi piaca van.



rwurl=https://youtu.be/zx9rKmsxk00

szerk: plusz kikerült newegg-re is:
https://imgur.com/a/LhkPNYL
$700 a ref XFX kártya.

szerk: csak $600!
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150820&Descrip...



Szállingóznak a VII review-k, pl anandtech: (teszt maga 6. oldalon kezdődik, azért azt linkelem)
https://www.anandtech.com/show/13923/the-amd-radeon-vii-review/6

szerk:
Eurogamer / Digital Foundry



Roflol: úgy fest a Radeon VII - a Fury-hoz és hasonló gyárilag szarráhúzott kártyákhoz hasonlóan - undervoltolva az igazi :D
rwurl=https://i.redd.it/ov6ncgcvl5f21.png



Moken írta: Csak nézd meg Nvidia részvények alakulását...

Ezt a hirt latva eszembejutott ez a komment bo egy honappal ezelottrol. Az nvidia azota is tarol megallas nelkul.
https://www.cnbc.com/amp/2019/02/11/bernstein-downgrades-nvidia-shares-likely-to-remain-hamstrung.html



Tarolunk tovabb.
Nvidia's RTX 2070 and 2080 Sales Disappoint, Gaming Revenue Down 45%

Nvidia's gaming segment comprises 43% of its total revenue, so the 45% year-over-year decline is troubling

Kb konyvelheto, hogy ev vegen jon a refresh es ezt a 2es szeriat eltemetik jo melyre ne is emlekezzen ra senki.



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Remélem nem, mert továbbra se képes minőségben kiváltani a streaming...



nem azt mondtak hogy nem lesz tobb 1080p tartalom.

Legtobb ember digitalisan fogyaszt (illetve indul affele). Pl Apple iStore-ban is vehetsz, majd letolthetsz (vagy streamelhetsz ha akarsz) 1080p-s filmeket, gondolom egyre tobben ezt az utat valasztjak.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nem rémlik, hogy valaha megfordult volna a kezemben Blu-ray lemez. Engem ez a technikai lépcsőfok(?) teljesen egészében elkerült azáltal, hogy egyrészt nincs PlayStationöm, másrészt meg egyáltalán nem gyűjtök film kópiákat semmilyen formában. DVD lejátszóm is csak azért van, mert a kölyköknek van pár tucat mesefilmje korongon. Mondjuk idejét sem tudom, mikor volt utoljára bekapcsolva a lejátszó; már amikor megvettük, akkor mondtam az asszonynak, hogy letűnt korok technikáját vásároljuk.

Persze ha a YouTube-on/streamelésnél valami 1080p-n nézhető, akkor full screenen úgy nézem, de nekem a 720p is bőven elég, random videókat meg nem szoktam teljes képernyőn nézni, szóval azoknál a 480p is simán elegendő.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Igen, arra celzott nagi, hogy pl azok az emberek akiknek kifejezetten szamit a minoseg, azok mit tudnak kezdeni.

Sok ember vigan elvan gyengebb bitratas streaminggel is, ez tiszta sor. Sok esetben en is elvagyok veluk. A lenyeg csak az amire celozni akartam, hogy blueray nelkul is siman letezni fog magasbitratas film, csak max streameles helyett letolteni fogja az ember lokalba, mielott megnezi.

Mellesleg nekem sem volt soha blueray a kezemben, nem is igenyeltem sohasem. Vagy direkt mozi, vagy letoltes a preferalt nekifutas, ha nem akarok streamelni.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Azt hiszem 2 éve lépték át a VoD szolgáltatások bevételei a BD/DVD-t. Egyértelműen leszállóágban van mindkét formátum. A BD meg valami miatt soha nem ragadt meg annyira mint a DVD. Mai napig tudok olyanról aki dvd-n vesz új filmeket, meg se fordul a fejében a BD.

Sajnálatos, mert részemről én boldogabb lennék BD/4k BD kollekcióval mint mindenféle VoD cuccal, de nekem se kurvára mind1, hogy mondjuk a Blade Runner 2049 £10 amazonon UHD-ban VoD vagy £17 a lemez + a lejátszó ára (mert ugye a ps4 nem bírkózik meg a 4k BD-vel) ami alsó hangon még egy 100as, de inkább 200. Szomorú, de érthető tendencia. Mostmár csak azt kéne elérni, hogy a VoD filmek minősége legyen már elfogadhatóbb. Az amazon is meg a netflix is azt hiszem 15mbit/s körül tolja a 4k-t a standard meg ennek több mint a duplája lenne. Talán pár év múlva eljutunk oda is.



Joda írta: Talán pár év múlva eljutunk oda is.

Amíg a legfőbb piac amerikában az AT&T és társai vannak csak, (és UK ugyanez pepitában) kötve hiszem.



Amíg a legfőbb piac amerikában az AT&T és társai vannak csak, (és UK ugyanez pepitában) kötve hiszem.

ugy beszelsz rola mintha az overall netsebesseg nem novekedett volna mindenhol folyamatosan az evek mulasaval.

Az igeny fogja elsosorban hajtani a fejlodest abba az iranyba. Ahogy egyre tobb ember igenyli az egyre magasabb bitratakat (az egyre magasabb felbontassal egyutt), ugy probalnak a cegek is a kiszolgalasuk fele elmozdulni.

Netflix meg a tarsaik fizessek is csak meg a hatteret az AT&T-nek ha hasznaljak, azok aztan meg a felhasznalokkal, nincs azzal semmi gond, minel tobben lesznek, annal gazdasagosabb tud lenni a rendszer.

Vagy arra gondoltal hogy minden felhasznalo filmenkent hasznaljon 30-40gb bandwidth-et, amit esetleg naponta megnez 1-2ot, plus a tarhely infrastrukturat ami mindezt kiszolgalja, majd mindez 10 dolcsis havidijbol ki tudjon jonni hogy ne menjenek par honap utan a koltsegvetessel a levesbe?

A trend abszolut azt mutatja hogy rekordszamban hasznalnak videoinformaciot a netezok, minden evben egyre tobbet, egyre jobb minoseget kovetelve. Ez az igeny nem fog egyik naprol a masikra megvaltozni.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



ugy beszelsz rola mintha az overall netsebesseg nem novekedett volna mindenhol folyamatosan az evek mulasaval.

6 éve lakok itt. Nem növekedett. Pontosan ugyanolyan elérhető sebességek vannak mint akkor.



Nekunk most emeltek decemberben duplajara ugyanazert az arert, no questions asked. Leggyorsabb szolgaltatasuk igy 600mbites lett. Elotte is gyorsultak mar a vonalak idorol idore amig eddig is elert.

AT&T fiber-re is raneztem, 1000mbites netet biztositanak mar benne, ami meg ennel is jobb.

Itt egy kalkulator:
https://www.extron.com/product/videotools.aspx

Pl 24FPS, 3840x2160 UHD, 10bit color depth, 4:4:4 video 11.14gbps-t kovetel, ami csak minimalisan tobbet mint a 1000mbit.

Ha 8bites color depth eleg 4:4:4-ben, akkor 8.91gbps is eleg, azaz 891mbit.

De fair enough, nem tudom hol elsz, nyilvan ha valami noname apro kietlen varosban, vagy falun van az ember akkor joval nehezebb dolga van ebben a kerdesben es kevesebb szolgaltato eri el, de igy ez benne van a pakliban. Mivel kevesebb ember el, annal gazdasagtalanabb belefektetni a teruletbe es joval lassabban fog fejlodni.

De akkor is fejlodik a dolog, 2000 korul meg modemes 56k-s internettel prutykoltunk tipikusan, most meg mar hol vagyunk.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Persze, itt is van 100mbit/s a virgintől. Igaz kb 2 utcában elérhető egész angliában, de van. :D BT-nél 63mbit az elérhető maximum és mivel a BT hálózatát használja kb minden szolgáltató ezért ez itt a maximum. Nem a városban, _ANGLIÁBAN_! Ahogy mondtam 6 éve már. US-ben meg az "átlag" még ennél is szarabb ha jól hallottam hírét. Nagyobb városokban limitált helyeken van jobb, de azért ne fessük már rá, hogy az az átlag. Nem az.

Persze otthon 5000es kis picsa faluban szüleimnél megy az 500-as net. :D -.-

szerk.:

8.91gbps is eleg, azaz 891mbit.

Jó lesz az 9123mbit/s-nek is inkább, nem? :)



de azért ne fessük már rá, hogy az az átlag. Nem az.

nem is azt mondtam. Ezek brutalisan specifikus es magas igenyek, hogy valaki 4k-t magas bitrataban, 10colorban, 4:4:4-ben streamelhessen a netrol. Az emberek 99.99%-ka nem igenyeli ezt, es meg van elegedve a joval olcsobb, hozzaferhetobb, szarabb minoseggel is.

Csak legyen es olcso legyen.

Persze, itt is van 100mbit/s a virgintől. Igaz kb 2 utcában elérhető egész angliában, de van. :D BT-nél 63mbit az elérhető maximum és mivel a BT hálózatát használja kb minden szolgáltató ezért ez itt a maximum.

Ahogy nezem nalatok Virginnel van egesz 362mbps-ig, ami gyorsabb mint nalunk egesz orszagban volt nem is olyan regig.
https://www.virginmedia.com/shop/broadband/broadband-only.html

_ANGLIÁBAN_

Anglia is hatalmas terulet, kis kietlen picsanyi varosokkal es falukkal tele szintugy, es nagyon nagy varosokkal. Meg az is szamit hogy nagyvaros belsejeben vagy ahol sok a tomeg, vagy a nagyon szelso reszen ahol nincs semmi kiasva/kialakitva es frissen epitkeznek csak.

Persze otthon 5000es kis picsa faluban szüleimnél megy az 500-as net. :D -.-

Rohadt(tm) Viktor? :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!