Jelenlegi hely

Filmes egyéb

Utolsó bejegyzés

Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem mellesleg, Dwayne Johnson baz vilagon az elsoszamu szinesz egy ideje mar, rakat zs-t hoz

Ja, hozza a messziről ZS-kategóriásnak tűnő filmeket. És ez elismerés, mert ha tényleg eladja azokat, akkor ér valamit a neve. Mondjuk ami engem illet, Emily Blunt eddig nem okozott csalódást, a Sziklának meg egyetlen filmjét sem láttam, legfeljebb részleteket. És ezt nem azért írom, mert bármit eldöntene, csak belegondoltam, és magam is meglepődtem.

Egyébiránt egy csomó sportágban kevesebbet keresnek a nők, mert kevesebb a néző, kevesebbet érnek. Persze sok helyen bevezették az egyenlőséget, de ahol nem "központi" pénzdíjak vannak, hanem csapatok, akiknek ki kell gazdálkodniuk a fizetést, ott ez kevésbé működik.

Sors bona, nihil aliud.



(Én már N+1szer újranéztem Dwayne Johnsonnal a The rundown-t (Az amazonas kincse), és egyszerűen imádom, pedig az nélküle tényleg semmilyen se lenne.)

ShowHide spoiler #ha valaki még esetleg nem


Ha lenne wage gap akkor a studio két Emily Blunt ot vett volna fel :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Vannak Rock-nak azért egész fogyaszható filmjei is, amik inkább B mint ZS kategóriások. Legutóbb az új Jumanji pl. kifejezetten jól sikerült. Pain & Gain, Hercules, Faster ezek mind teljesen vállalható filmek.
De a legjobb szerepe szerintem toronymagasan a Be Cool-ban volt, minden jelenetet ellopott :D
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Tdg7_tv3ea8



Ne felejtsük el a legnagyobb klasszikust se tőle:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=hlNvdfv76WA

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



a wage gap letezik, de az ertelmezessel van baj.

Az adat, hogy "az atlagot nezve a nok xx%-kal kevesebbet keresnek mint a ferfiak" nem a vad feminista ertelmezest jelent, hogy "uristen akkor 100% ugyanazert a teljesitmenyert a nok xx%-kal keveseb fizetest kapnanak!!! reeeeee".

Hanem azt ami le van irva. Ha vesszuk az osszes vizsgalt ferfit es not, akkor kapunk egy ratat ami azt mutatja hogy a ferfiak osszegatlagaban valamennyivel tobb ossz penzt visznek haza, mint a nok.

Erdekesebb kerdes viszont, hogy miert van ez igy? A feministak szerint ugye kizarolag a szexista diszkriminacio miatt.

Ez az erv nagyon konnyen darabokra szeheto, mivel figyelmen kivul hagy minden mas jegyet, ami hozzasegit a wage gap kialakulasahoz:

- A csajok nem szuper kompetivek tipikusan. Nem valasztanak tipikusan bazira kompetitiv es nehez szakmakat, mert biologiailag a nyugodtsag es lelki stabilitas amit preferalnak, ha csak lehetoseguk van ra. Egy ferfi sokkal hamarabb beleugrik a statusz kiharcolasert egy jo stresszes, de jol is fizeto meloba.

- A csajok valamiert tortenetesen nagyobb esellyel mennek szulni, mint a ferfiak. Ha a ceg egyre nagyobb felelosseget biz rad, es egyre jobban fugg a ceg sorsa a jelenletedtol es a donteseidtol, akkor riziko vagy neki ha barmikor ugy donthetsz hogy inkabb szerelmes leszel es leugrasz par evre gyereket szulni es gyerekkel totojazni.

- A csajok megalkuvobbak es kevesbe jol tudnak egyezkedni a javukra, mint a ferfiak. Ez nagyban szamit akkor amikor ki kell allnod magadert es fizetesemelest kerni, illetve az eredeti szerzodesben egyezkeni a javaidert es fizudert.

- A csajok tipikusan kevesebbszer valasztjak a tulorakat mint a ferfiak. Sokszor 10-20% extra tuloraval 30-40% extra kereset is jar, mivel te vagy az aki belefekteti azt az extra, szamito energiat a cegbe, amiert fel fognak figyelni es a munkadra, majd jarnak a bonuszok erte a vegen. Ha valasztani lehet hogy tulorazzanak vagy tobb szabadidejuk legyen, az utobbira fog tipikusan esni a valasztasuk.

- A csajok tipikusan kevesbe valasztanak veszelyes szakmakat.

- A csajok tipikusan kevesbe valasztanak skalazhato szakmakat. Egy emberrel vagy gyerekkel valo munkalkodas erosen limitalt. Par 10 gyerekkel vagy beteggel lehet elbirtsz max, de kezded surolni a felso kapacitast amennyire meg tudod osztani a fizikai figyelmed. Egy kompjuter szoftverrel lehet elersz 10 millio embert is konnyeden (a penztarcajukkal egyutt).

- A csajok tipikusan kevesbe valasztanak STEM szakmakat, es inkabb human szakokra mennek. Sok esetben a mernoki szakmak jobban fizetettek mint a human szakok.

Nyilvan lehetne sorolni ha tovabb gondolkodik az ember rola.

Ez mind nem azt jelenti hogy azert mert no vagy pontosan ugyanazert a teljesitmenyert xx%-kal kevesebb oraberert fognak dolgoztatni, hanem pontosan azt, hogy az eletbeli valasztasaid miatt fogsz valoszinuleg overall kevesebbet hazavinni egy idointervallumra kiszamolva egy ferfitarsadhoz viszonyitva, akinek masok lesznek tipikusan a valasztasai, prioritasai az eletben.

- Es ja, nyilvan letezik szexizmus is egyik sokadik erv kent, egyes cegeknel, vagy meg inkabb pontositva, egyedeknel. Ugyanugy ahogy letezhez kor diszkriminacio, nyelvi diszkriminacio, borszin diszkriminacio, kulturalis diszkriminacio, testszag diszkriminacio es stb stb.

Erdekessegkepp viszont egy fiatal jo sokszor nagyobb eselyekkel (es fizetesekkel) indulhat az eleteben, mivel biologiailag vonzobbnak talaljak az emberek, es segiteni, favorizalni, penzelni akarjak oket (remelve hogy azzal eselyuk lesz naluk). Egy fiatal ferfit meg "eldobhato" szamba vesznek.

Idovel a termeszetes kor-privilegium viszont fordul. A noket tipikusan nem preferaljak egy eletkor utan, a ferfiak meg miutan kiharcoltak egyfajta statuszt, veluk szemben jobban szem elott lesznek.

(visszaterve az emlitett peldadra viszont, ha letezne is amire celoztal, a feministak szerinti "kizarolag szexista diszkriminacios wage gap", se vennenek fel a studiok ket Emily Blunt, mivel akkor sem hozna nekik annyi penzt a hazhoz, mint a Szikla, sot lehet bukna is a film ahogyan Zaxx is celzott ra, mivel a Szikla egyike azon embereknek aki egymaga kepes a hatan vinni, egy amugy felejtosen kozepszar filmet is.)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Köszönjük Jordan

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Ilyen WoT-ok helyett inkább helyre rakhatnád mondjuk a Coub beágyazást. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Betort azota 1-2 masik beagyazas is, amit kezelni kell. Egyelore most csak WOTolni jarok lazulni fel, kodolok boven azon felul, csak nem RWt jelenleg. De idorol idore sor kerul arra is. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ere van egy jó magyar elemzés majd betakom. Itthon Urbán legend a nők szarabbul keresnek.

Parizer forever.



Ez kifejezetten tetszik! Pedig úgy emlékeztem hogy a skorpiókirály film iszonyúan gáz volt...



Zoo írta: Egyébiránt egy csomó sportágban kevesebbet keresnek a nők, mert kevesebb a néző, kevesebbet érnek. Persze sok helyen bevezették az egyenlőséget, de ahol nem "központi" pénzdíjak vannak, hanem csapatok, akiknek ki kell gazdálkodniuk a fizetést, ott ez kevésbé működik.

rwurl=https://youtu.be/frZzlRCdJ-I?t=21

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



A Central Intelligence-t se felejtsd ki. Még azt az elviselhetetlen Kevin Hart-ot is kompenzálta.


ShowHide spoiler #Predator 2018 minor spoiler

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



:D

Vill du bli ihop med mig?



Az én megítélésem szerint, erre a szaros tortára nem tejszínhabos csersznye lett volna, hanem páros, büdös-gombás lábbal való tapicskolás rajta.
A legutóbbi kreálmány nem, hogy ráfröccsentette magát az előzményekre (értsd keresztül szarta őket), de még a saját logikai zöldségeit is, mint egy skizó, folyamatosan szembe böfögte.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Komolyan mondom vicces, amikor totál saját kútfőből kreálsz megállapításokat és vezetsz le törvényszerűségeket, de nagyon túlértékeled magad sajnos sokszor.

Tévedés ne essék, én is tudok indokokat felhozni amellett, hogy egy férfi miért keres általában többet, de neked az egész elemzésed hibás kiindulóponton alapszik: te az összes nőt meg férfi halmazokat hasonlítanád össze, és erre építed a megállapításaidat, de a valóságban AZONOS MUNKAKÖRBEN dolgozó nők és férfiak esetén áll fenn a különbség, és minden normális statisztika is ezt veszi figyelembe.
A diszkrimináció jogi fogalmának is csak így feleltethető meg tényállás, hiszen ÖSSZEHASONLÍTHATÓ HELYZETBEN kell lennie a személyeknek. Ha a nő CFO egy multinál akkor nincs összehasonlítható helyzetben egy tűzoltóval, stb.

Tehát azt magyarázd meg, hogy két azonos munkakörben lévő férfi és nő közül miért keres többet a férfi ugyanazért a munkáért, ne ilyen általános baromságokat írj, hogy a nők a nyugisabb munkaköröket szeretik.

A csajok nem szuper kompetivek tipikusan. Nem valasztanak tipikusan bazira kompetitiv es nehez szakmakat, mert biologiailag a nyugodtsag es lelki stabilitas amit preferalnak, ha csak lehetoseguk van ra. Egy ferfi sokkal hamarabb beleugrik a statusz kiharcolasert egy jo stresszes, de jol is fizeto meloba.

Na ennek én pont a fordítottját tapasztaltam eddig amúgy :D A legnagyobb karrierista, törtető emberek, a legszigorúbb és legnagyobb fokozaton pörgő emberek a legtöbbször nők. Könyvelők 90%-a is nő. Abban van valami, hogy ez jobban ki is készíti őket, mint egy férfit.



egy nácival vitázol



mondja ezt egy embergyülölő :D

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.


Tno képe
Tno

buzik

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Aki mondja.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



:-)



Wikipédiának nem hiszünk vakon (nem olvastam el, de hiszek neked, gondolom valahol fel vannak sorolva azok a filmek), mert már a definíció is fura:

A slasher film is a film in the subgenre of horror films involving a violent psychopath stalking and murdering a group of people, usually by use of bladed tools.

Ami itt eléggé el van harapva és csak utalás szintjén van benne az, hogy:

- a gyilkos "emberszabású", szóval az Alien és a Predator nem játszik,
- több embert kell megölni, van "body count",
- a gyilkos azért öl, mert gyilkolni akar, más célja nem igazán van.

Az Inside így mindjárt kiesik, mert ott a pszichó nő a gyereket akarja, nem a gyilkolás vezérli, és egyébként is előbb mondanám rá azt, hogy home invasion-film.

A Martyrsnak az elején van egy kellemes kis családgyilkosság, de bosszúból, a lányok meg sérültek ugyan, de nem pszichopaták + a film nem sokat foglalkozik ezzel, inkább torture porn / francia gore.

Eden Lake: egy csoport pszichógyerek ki akar nyírni egy házaspárt és csak őket. Nem igazán fér bele se a slasher gyilkosképébe, se a body countba.

Az I Spit on Your Grave egy bosszúfilm: a csaj azért gyilkol, hogy elégtételt vegyen a csávókon.

Last House on the Left: megint bosszú van.

Szóval a High Tension végül is oké, de a többi sokkal jobban beleillik egy-egy másik műfajba még úgy is, ha pl. az Eden Lake vagy a Last House on the Left tényleg emlékeztethet egy slasherre. A slasher azon kevés kivételek közé tartozik, ahol a műfaj nagyon konkrétan behatárolható, ezért is szögegyszerűek az ilyen filmek általában.

A Mokennél feldobott Hellraiserrel is az a baj egyébként, hogy a nő jó sokat gyilkolászik valóban az első filmben, pszichopata is, de nem azért csinálja, mert ő imád férfiakat gyilkolászni, hanem mert vissza akarja hozni Franket. Az meg oké, hogy Pinhead manapság a többi slasher gonosz között van számon tartva, de az első két filmben alig szerepel, és a későbbi folytatásokra lehet ráaggatni, hogy slasher (pl. a harmadik film az egyértelműen).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Atneztem mindket videot, ha ugy nezed hogy sokszor ezek szemelyes velemenyek illetve straw man agrumentek, nem objektiv igazsagok, akkor elmegy. A vegen az illeto meg be is dobta a legallja ervelest amit el lehet sutni: "if you don't like it, do it yourself".

Ilyen szavak hogy "cinematik experience", "soap opera effect", "that look" meg hasonloan mind mind bullshittet takarnak. Kulon rohej hogy egesz filozofiat is gyartottak a 24fps olcsosag vedelmere, amit be is vesznek az emberek es vedik is holywoodod vele. Preferenciaja van az illetonek a 24fps-re, es a mosott szar motion blur elmenyre mert beleneveltek gyerek kora ota, es ezt elfogadom, de fenyeznie kar. Olyan ez mintha bebi kora ota minden megerzett finom viragillat utan lekevertek volna neki egy nagy pofont, es mire felno, fobiaja lesz a viragillattol az illetonek mert az agya beazonositotta veglegesen egy negativ elmennyel.

A magasabb framerate superrior minden esetben, csak egyben nem: a koltsegekben. Es ezt az elejen is emlitettem mar hogy vagom, nem azert nem valtozott semmit majd egy evszazada mert nem volt jobb, hanem mert ezt is el lehetett adni az embereknek, es meg mindig el lehet adni nekik. Azert van annyi szar mozi is allandoan forgalomban btw, megsem ugrunk a vedelmukre, tudjuk mi a funkciojuk.

A 24fps meg azt sem mondhato hogy kielegitendo, max still shotoknal vagy dumcsizos reszeknel, de amint az arcodban van az akcio, csak mosott diavetitest latsz. A tavolban ha van valami apro mozgas, akkor persze kevesbe feltuno, de objektiv keves a normalis folymatossag erzethez barmi komolyabb kozelebbi shotoknal. Ezert hanynak az emberek a 3D-tol is, vagy a tul gyors akciofilmektol.

Neked mind nezonek nem arra kellene utaznod es tamogatnod hogy mi olcsobb a filmkeszitoknek (who gives a fuck? Oldjak meg.), hanem kizarolag hogy neked mi a jobb. Jatekkeszitesnel sem preferalod a ~24FPS-t, csak mert olcsobb lenne vasat venni hozza es arra beloni a jatekmotort, hanem utazol arra ami a legjobb hatasfokot tudja kihozni a szamodra. 60, de akar 120FPS-re is.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



if you don't like it, do it yourself

Ne is mondd, ezt bárkitől meghallom kinyílik a bicska a zsebemben.
A videókat csak érdekességképp raktam be.
A 24FPS, pláne nagy vásznon, a gyors kameramozgásoknál bukik, de kegyetlenül.

Ilyen szavak hogy "cinematik experience", "soap opera effect", "that look" meg hasonloan mind mind bullshittet takarnak.

Na, ezzel viszont nem értünk egyet. Én is megnéztem anno a Hobbitka48-at és nekem sokszor volt TV, mint mozi. Más élmény. Nem rosszabb, csak más. Ahogy itt mindenki tudja, hogy én visszasírom a 70mm a 35-tel, vagy a hazai élére állított 2x35-ös IMAX-xal (általában 4:3 vagy épp fölül-alul visszavágnak) szembe, ami soha nem lesz cinemascope.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



A videókat csak érdekességképp raktam be.

volt tobb informativ resze amugy, csak mint emlitettem lerontotta az ossz informacio erteket azzal hogy preferenciakat taglal faktualis tenykent. Meg amikor strawmankodott. De vilagos persze hogy vlogger youtube video elsosorban.

Én is megnéztem anno a Hobbitka48-at és nekem sokszor volt TV, mint mozi. Más élmény. Nem rosszabb, csak más.

A Hobbit kulonos eresztes volt es mint a masik topikban is emlitettem, a problema az volt vele hogy nem volt eleg FPS benne hogy a mozgas abszolut hihetonek tunjon, de ahhoz epp eleg viszont, hogy az agyad kizokkentse a megszokottbol, es felfigyelj ra hogy valami nincs rendben, ez nem valodi mozgas amit eszlel.

Ha 60-80FPS lett volna a Hobbit, szvsz sokkal jobban fogadta volna a kozonseg is, mivel nem esett volna az erzekelt hatas a ket pont koze, hanem tukorsima folymatossag erzes dominalt volna.

Amit nem ertek, ha mar ugy is affele experimentalis tech film, akkor Peter Jackson miert nem vagta ezt es ment joval magasabb FPS-re a 48 helyett? Gondolom valami oknal fogva nem gondolta hogy ennyire rossz pontra tenyerel a valasztasaval, es a kicsit tobb mar kicsit jobb lesz majd altalanosan.

Ahogy itt mindenki tudja, hogy én visszasírom a 70mm a 35-tel, vagy a hazai élére állított 2x35-ös IMAX-xal (általában 4:3 vagy épp fölül-alul visszavágnak) szembe, ami soha nem lesz cinemascope.

70mm es 60-80FPS siman mukodhetne "mozi elmenynek". Egysegekkel kevesebb motion blur mosas, egysegekkel reszletesebb es gyorsabb akciojelenetek. Szerintem nagyon elvezned te is, en is. A szeles askeptus arany a 70mm-rel abszolut pozitiv iranyba adhat egyfajta jo szep terhatas, foleg hatalmas gyonyoru teruleteket felvonultato shotoknal. A kozelieknel, meghozza akciojeleneteknel tipikusan kevesbe szamit mar persze, mert az esemeny kozeppontra koncentral az ember legnagyobbreszt, es a periferiakat "nincs ideje" felfogni. Viszont ebben az esetben sem hatrany. Szoval nem vagyok, sem voltam ez ellen egyaltalan, nyugodtan valaszhatnak szvsz mint prezentacios formatum, meg ha nem is minden filmnel hasznalnak, ertelemszeruen.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Kb két éve felraktam ezt a 60 fps konvertáló kiegészítést a MPC lejátszóhoz. Az elején valóban full TV film hatást gyakorolt rám. Ez néhány hónap alatt eltűnt. Egyszerű adaptáció kérdése.
Pl az első TFTmet is máfél napig konkávnak láttam a CRT után.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ezek szerint nem volt síkképcsöves trinitronod.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!